KURBAN BAYRAMI geliyor.. Kurban Bayrami KUZU senligine davetlisiniz..

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • thebaboli
    Sistemli Borsacı
    • 06 Temmuz 2012
    • 843

Atatürk'ün bir izi daha siliniyor
    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği ile Talim Terbiye Kurulu (TTK) Başkanlığı Yönetmeliğinde değişikliğe gitti.
    Güncelleme:13 Eylül 2012 10:08
    Yeni düzenlemede, ders kitaplarının taşıması gereken nitelikler değiştirildi. Artık ders kitapları hazırlanırken, “Atatürk ilke ve inkılaplarına; laik, sosyal, hukuk devletine uygun olma” kriteri aranmayacak.

Milliyet Gazetesi'nden Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği ile Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Yönetmeliği dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Reklam

Düzenlemede öne çıkan değişiklikler şöyle:

Yönetmelikte ders kitaplarının hangi usullere göre hazırlanacağına ilişkin hükümden, “Ders kitapları, ‘Atatürk inkılap ve ilkelerine ve anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve Anayasa’nın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek’ hükmüne ve Türk milli eğitiminin temel ilkelerine uygun olarak hazırlanır” ifadesi çıkarıldı.

Ayrıca yönetmelikte “ders kitaplarının nitelikleri” bölümünden, “Öğretim programlarında belirtilen Atatürk ilke ve inkılapları ile ilgili kazanımları içerir” ifadesi de çıkarıldı.

Haritalar gitti

Yeni yönetmelikle ders kitaplarının arka sayfalarında yer alan haritalara da ayar geldi. Türkçe, Dil ve Anlatım ile Türk Edebiyatı kitaplarındaki “Türkiye haritaları” ile Türkçe, Dil ve Anlatım ile Türk Edebiyatı kitaplarından, “Türk dünyası haritaları” kaldırıldı. Bakanlığa gönderilen taslak kitap metinlerinin incelenmesi görevi de, “panel” adı altında oluşturulacak komisyonlara verildi. Bu komisyonlarda alan uzmanı ve öğretmenlerden oluşan “panelistler” görev yapacak.

Üye sayısı 10’a çıktı

TTK, başkan ve 10 kurul üyesinden oluşacak. Kurul başkanı ve üyeleri; eğitim sisteminin tüm kademelerini temsil edecek nitelikte, en az 4 yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş, eğitim alanında yaptığı çalışma ve yayınlarla öne çıkmış, eğitim ile ilgili alanlardaki öğretim üyeleri, en az 10 yıl süreyle öğretmenlik veya okul yöneticiliği yapmış olanlar ile kamu görevlileri arasından seçilecek. Mevcut TTK yönetimi 8 üye ve 1 başkandan oluşuyor.

Fatih Projesi kapsamında öğrencilerin dijital ortamda kullanacağı materyalleri kapsayan Z- kitaplarla ilgili kriterler de yeni yönetmelikte belirlendi. Buna göre z- kitapların, “kazanımları destekleyici nitelikte ve temel tasarım ilkelerine uygun olarak hazırlanması” öngörüldü.
    I'm gonna make him an offer he can't refuse!
    Yazdıklarım asla kat'a zinhar yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum

• PEGA_SUS
      Yasaklı
      • 21 Ağustos 2011
      • 2790

boboli dürttün yine

ceza alsamda yazacaam bunu

şimdiye kadar verenleri saymıyorum

bu şartlar altında... bunlara... bundan sonraki seçimlerde oy veren...

itnedir.... itne... benim gözümde

Yorum

• PEGA_SUS
        Yasaklı
        • 21 Ağustos 2011
        • 2790

83800 ün sihiri bozuldu....

alışları 725 veya 525 e kaçırabilirim duruma göre

öpüp tepmesine oynamaya çalıştık emme oynatmadı PALA

öpmeyi bırakıp.... zıpkın gibi altına geçip delebilir artık

Yorum

• thebaboli
          Sistemli Borsacı
          • 06 Temmuz 2012
          • 843

PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          boboli dürttün yine

Amacım seni dürtmek değil Pega uyuyanları uyandırmak. Ama sen genede bilmeden oy verenlere bilgisizliği yüzünden itne deme. Onların bilgisiz olmasında bizim de suçumuz var. Biz bilgilendirmeyiz onları.

Yorum

• PEGA_SUS
            Yasaklı
            • 21 Ağustos 2011
            • 2790

ben bilmem...

şu aşşada okuyan, forumu takip eden herkeş en az 2 üniversite mezunudur

cahilde deeldir... bilgisizde değildir

ben dirim... onlarda bana disin farketmez

adamların hırslarını görüyonuz.... neredeyse ATATÜRK ümü mezarından çıkarıp, türlü türlü pislikler yapacak kadarr hırslanmışlar

bu yüzden az bile dedim İTNE demekle BABOLİ... ta neler dimek geçiyor içimden de (tabi lafım meclisten dışarı ) diyemiyom amk

Yorum

• PEGA_SUS
              Yasaklı
              • 21 Ağustos 2011
              • 2790

bu arada.... nalet olsun PALA didim...

83900

YA BİSMİLLAH....

PALA sert ve uzun bekliyorum acilen... yoksa çıkmaz bu kazık... anca uzun ile çıkar

Yorum

• thebaboli
                Sistemli Borsacı
                • 06 Temmuz 2012
                • 843

Şemdinli'den bir acı haber daha!
                Yaralanan asker şehit oldu
                13 Eylül 2012 Perşembe, 10:31:23
                Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, dün PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Piyade Uzman Çavuş Ferhat Kaplangiray, tedavi için kaldırıldığı Van'da hayatını kaybetti.

Kaplangiray, ağır yaralı olarak askeri helikopterle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Kayseri'nin Yahyalı ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen Piyade Uzman Çavuş Ferhat Kaplangiray, dün gece tedavi edildiği hastanede şehit oldu. Cenazenin Van Asker Hastanesi'ne kaldırıldığı, saat 11:00'de yapılacak törenin ardından şehidin memleketine gönderileceği öğrenildi.

Yorum

• thebaboli
                  Sistemli Borsacı
                  • 06 Temmuz 2012
                  • 843

Hollanda'da seçimlerde aşırı sağa ağır darbe
                  Hollanda'daki erken seçimin galibi, Euro Bölgesi'nin güçlü savunucularından iktidardaki Liberal Parti oldu. Aşırı sağcı Geert Wilders ise ağır bir yenilgi aldı. Seçimde 4 Türk kökenli aday doğrudan seçildi.

Yorum

• eksper
                    Kıdemli
                    • 17 Temmuz 2009
                    • 3714

84 025 kapattım.....akşama tekrar vuracagım....korunmalı gidelim...

Yorum

• fox
                      Tecrübeli
                      • 28 Şubat 2012
                      • 415

PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      boboli dürttün yine

sevgili kardeşim, ayıptır, yapmayın böyle... şahsen bilmiyorum oy verirmiyim vermezmiyim... ancak bu önemli değil, sizin yaptığınız açıktan hakaret... ha şurası var, siz öyle söylüyorsunuz diye, öyle olacak değil, kaldı ki, kem söz sahibine aittir...
                      esanflıkta böyle bir üslup, böyle bir anlayışsızlık yok... rica ederim... daha anlayışlı ve makul olunuz... burada her fikirden insan var... Siz böyle yapmakla, sizin hep söyleyegeldiğiniz, bu ülkeyi bölmek ve parçalamak, veyahut her ne halt ise neticede bu ülke üzerinde kötü emelleri olanların değirmenine su taşımış oluyorsunuz...
                      Rica ederim, şu güzel ortamı bozacak tavırlardan kaçınalım... hiç yazılmamış sayıyorum.. ötesi sizin bileceğiniz iş..

hürmetler, hayırlı kazançlar cümleten...

Yorum

• liono
                        Tecrübeli
                        • 17 Ağustos 2011
                        • 420

eksper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        84 025 kapattım.....akşama tekrar vuracagım....korunmalı gidelim...
                        experim takipteyiz. flat...

Yorum

• chaotic
                          Yasaklı
                          • 26 Mayıs 2009
                          • 713

Borsanın yeni müdavimleri İsveçli yaşlı teyzeler
                          Kişi başı milli geliri 57 bin dolar olan İsveçliler Avrupa'da parayı yatıracak ülke bulamayınca rotayı Türkiye'ye kırdılar
                          13 Eylül 2012 Perşembe, 09:56:58

Rahim AK / HABERTÜRK
                          Başta Euro bölgesi olamak üzere Avrupa ülkelerine duyulan güvenin azalması Avrupalı zenginlerin rotasını Türkiye'ye çevirdi. Özellikle zengin ülkelerin vatandaşları parasının değerini korumak için alternatif arayışlarını sürdürürken Türkiye'yi ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nı keşfetti.

Özelilke mille geliri 57 bin dolar olan İsveçliler borsaya akın etmiş durumda. İş Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Çağlan Mürsaloğlu, İsveçli yatırımcıların ve fonların İstanbul Borsası'ndan düzenli olarak her gün hisse senedi aldıklarını kaydederek "Öyle ki İstanbul'a bile geldiler. İçlerinde yaşlı teyzeler de vardı" dedi.

Dün bir grup gazeteci ile sohbet toplantısı düzenleyen İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç da, İMKB'nin performansının Avrupa borsalarının performansını gölgede bıraktığını anlatarak "İsveçli fonlardan her gün İMKB'ye para girişi var. İsveç zengin bir ülke.

Emeklilik fonları her gün yatırımlarını artıyor. Aynı şekilde Norveç'ten de gelen yatırımcı var. Avrupa böyle giderse para bize gelmeye devam edecek" dedi. Kriz sırasında batan, piyasadan çekilen fonların bazılarının kendilerini yeni yeni toparlamaya başladığını ve yurtdışında Türkiye'ye yönelik fon birikiminin yeni oluştuğunu da aktaran Koç, dolayısıyla geçen yıl ekonomideki güçlü ivmeye sermaye piyasalarının yeteri kadar tepki verememesinin arkasında bu fonların kriz sırasında yaşadığı darbenin olduğunun da unutulmaması gerektiğine değindi.

Koç, böylece Türkiye'nin geçen yıl yaşadığı ekonmik ayrışmayı bu yıl hisse senetlerinin yaşamaya başladığını ifade ederek İMKB'deki yükselişin nedenini açıkladı.

SINIR ÖTESİNDEN KAZANIYOR
                          Koç ayrıca hem VOB'da hem de İMKB'de hacimlerin yüzde 30 düştüğüne de atıfta bulunarak bunda da günlük al-sat yapan hedge fonların kriz nedeniyle piyasadan çekilmesini gösterdi. İş Yatırım olarak da hacimlerin düşmesine dolayısıyla da gelirlerin bundan negatif etkilenmesine karşın yılın ilk 6 ayında 45 milyon TL kar açıkladıklarını ifade ederek "Bu bazı bankaların hatta tüm banka dışı finans kurumlarının içinde elde edilmiş en yüksek kardır. Üstelik ilk 6 aylık gelirin yarıdan fazlası sınır ötesi yatırımlardan kazanıldı" dedi.

Koç, eskiden hisse senedi yatırımcısının seans salonlarında, ardından telefonla hizmet aldığını ve işlem yaptığını belirterek artık trendin elektronik platformlara kaydığını bildirdi. İş Yatırım'da aracılık faaliyetlerinin yüzde 75'inin online platformlarından (Trade Master) yapıldığını vurgulayan Koç, "Online platformlar beklediğimizden hızlı gelişti. İleri teknoloji kullanan sektör haline geldik. Yıllar önce seans odaları kalkmıştı, şimdi telefonla alım-satım yapmak da kalkıyor. Artık bilgi üretmenin önemi daha da arttı" ifadelerini kullandı.

ŞİMDİ HALKA ARZ ZAMANI
                          İlhami Koç, şimdiye kadar nispeten küçük halka arzların görüldüğünü ve büyüklerin beklemeyi tercih ettiğini kaydederek "Endeks 60 binlere yeni oturdu. Bugünlerde 67-68 binlerde hareket ediyor. Artık bundan sonra büyük halka arzların yavaş yavaş çıkmasını bekliyoruz. 200 milyon doların üstünde arzlar için uygun ortam oluşmaya başladı" değerlendirmesinde bulundu. İş Yatırım'da TAI'nin arzına hazırlanıyor.

'SAT DİYEMEDİK'
                          Koç, ayrıca bir süreden beri yatırımcılara ‘biriktir' tavsiyesi verdiklerini kaydederek "Geçtiğimiz günlerde bir durum değerlendirmesi yapalım dedik. Model portföyümüz son 5 yıldır hep endeksi yendi ve daha fazla getiri sağladı. Normalde ‘sat' önerisi vermemiz gerekirdi ama hele bu Fed'in parasal genişleme opsiyonunu da düşününce kimse ‘sat' demeye cesaret edemedi. Parasal genişleme olursa kısa vadede hisse fiyatı en azından düşmeyecek. Piyasa veri değil, nakit akışı odaklı gidiyor" dedi.

Koç, yerli yatırımcının çok ciddi nakit temettü dağıtan şirketleri ıskalamaması gerektiği üzerinde de duran İlhami Koç, bu şirketlerin özellikle muhafazakar yatırımcılar açısından önemli bir seçenek olduğunu belirtti.

TÜRKLER NE KADARLIK PARİTE İŞLEMİ YAPTI?
                          İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç'un verdiği bilgiye göre İş Yatırım üzerinden Türk yatırımcısı yılbaşından beri geçen 8.5 aylık dönemde en çok euro/dolar paritesi alıp-satmış. Euro/dolar'da 90.7 milyar dolarlık hacim dönerken ikinci sırada Standard and Poor's kontratı yer alıyor 8.8 milyar dolarla. Üçüncü sırada ise dolar/yen var. 8.4 milyar dolarlık hacimle.

Dikkat çeken parite ve emtialara bakıldığında altında hacim 7.8 milyar dolar, gümüşte 1 milyar dolar, bakırda 3.6 milyar dolar, nikel 500 milyon dolar, DAX endeksinde 3.8 milyar euro hacim oluşmuş. Petroldeki 8 milyar dolarlık hacimde ise kurumların hedge işlemleri az buna karşılık bireylerin al-satı ise çok.

Yorum

• taka
                            Kıdemli
                            • 22 Eylül 2009
                            • 3774

iki yönde kazanıyo ben mesela mutluyum her yön işlemdeyim bu işin sonu yakın ama nasıl görecez.filete geçtim.yeter daaaa.
                            ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.

yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
                            sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
                            müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.

Yorum

• manaw
                              havacı
                              • 28 Ekim 2011
                              • 896

neyse o.. 84 flat.

Yorum

• paradigma
                                Tecrübeli
                                • 19 Haziran 2009
                                • 1088

84000 flat ... az az ossun ama kar ossun ...
                                yatirim tavsiyesi degildir ...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information