KURBAN BAYRAMI geliyor.. Kurban Bayrami KUZU senligine davetlisiniz..

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kaizer
    Yasaklı
    • 08 Ağustos 2011
    • 162

Ülke ekonomisine pozitif anlamda katkı yapan ve nerden geldiği belli olmayan bir para var,
    Herkes bu paradan memnun, çünkü cari açığı azaltıyor

Hal böyle olunca, yabancı takasına şu an takılmamak gerekir.
    Adamın 2008 krizinde kaç liradan yonca aldığını bilemiyoruz ki.
    Bu bakımdan, bu malı boşaltmak için, değil 7 tl, 17 tl den bile feyk alış yapabilir..

Arap geldi mertlik bozuldu...

Yorum

• PEGA_SUS
      Yasaklı
      • 21 Ağustos 2011
      • 2790

Karatay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Bu fiyat meselesine çok takılmamak gerekiyor bence; fiyat=yanılsama ile oluşturulan bir halisülasyondur.

Şimdi 7 lira pahalı geliyor olabilir belki ama öyle bir an gelir ki 15-20'li fiyatlar ucuz gelmeye başlar..Üstelik bu olay çok kısa bir sürede bile olabilir.
      Olmaz demeyin olur hemde öyle bir olur ki nasıl olduğunu anlayamayız.

Ha ben inanıyormuyum buna hayır, bu fiyatlar (u30 için) bile pahalı geliyor ama korkudan "short" açamıyorum.
      Ama eminim 70'e gevşerse uzamak için hazır olda bekleyeceğim.
      gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      PEGASUS
      Yerli bu işi götüremez mi misal..
      Yada yabancı değişti ise..
      Arabikolar gelip yerli kurumlardan alıma geçti ise..

Birde fiyatı kafana fazla takma derim sevgili PEGA..

7 TL garanti..10 tl den gelip 7 tl olan garantiye bakışın faklıdır..
      5 tl den gelip 7 tl olana başka..

Ama tek bir gerçek vardır aslında..O da garanti 7 tl dir..

Koça sabancıya bakıyorsun..6 tl 7 tl..8 oluyor 5 e düşüyor..Yahu kaç senelik firmalar bunlar..Kuruldukları anda 1 tl değiller miydi..
      40-50 senede anca 6-7 kat mı büyüdüler..Temettü bedelsiz falan ok de..
      DOW30 da 10 doların altında şirket yok aç bak..

Yani demem odur ki adamlar analiz etmişlerdir garantiye 15 tl işc ye 10 tl fiyat biçmişlerdir..7 tl den de hali ile alırlar..
      Eskiden o analiz yoktu satıyorlardı..
      Yabancı fonlar tekniğe göre mal almaz..
      OLMAZZZZ...

sevgili dost ve abilerim... elede olmaz, belede olmaz... neden ?

borsa da yerli yabancı sen ben herkeş ne için var ? bir fiyattan alıp karlı bir fiyattan satmak için varız... hisse senetlerini nikahımıza almıyoruz yani... temel amaç PARA dır, hisse değil

garanti 15 e gitti diyelim... kimse İŞYATIRIM, AKBANK... sen, ben gelipte tahtaya alış yazmayız... alıcı bulunamayınca hisseler paraya çevrilemez

neden?

çünkü senin ülkenin EKONOMİSİ FOS, İÇİ BOŞ...

kaizer dostumuzun dediği gibi ARABIN altına yatıp... heray 3-5 milyar dolar ile boyanan bir ekonomi

haa senin SABANCIN, KOÇUN, ZORLUN

bakkallığı, marketçiliği, küçük esnaflığı bırakıp

bu ülkede

araba (hükümet 1 sene yalvardı da, bir ALLAH kulu ben varım kuralım faprikayı diyemedi... kapandı yerli oto defteri )
      uçak, bilgisayar, silah... en azından bir cep telefonu

üretmeye başlarlar...

o zaman 20 de olur, 30 da... alıcıda bulursun...

emme sen bunları yapmadığın için, anca laf ile yürüyen bir EKONOMİ olduğunu ben görüyorsam, cümle alem görüyor

İŞYATIRIM bile gelipte kendi pangası İSÇ ye 10 lira vermez

gundwane abi sen bari yapma

bölünmesi temettüsü orası burası... 1993 te bu para imiş... şimdi 7... 700 kat... (91 de ''sıfır'' gösteriyor sonsuz kat )

kaizer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Ülke ekonomisine pozitif anlamda katkı yapan ve nerden geldiği belli olmayan bir para var,
      Herkes bu paradan memnun, çünkü cari açığı azaltıyor

Hal böyle olunca, yabancı takasına şu an takılmamak gerekir.
      Adamın 2008 krizinde kaç liradan yonca aldığını bilemiyoruz ki.
      Bu bakımdan, bu malı boşaltmak için, değil 7 tl, 17 tl den bile feyk alış yapabilir..

Arap geldi mertlik bozuldu...
      sonsözü abim ne güzel söylemiş

EKaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Bir cik hava al...

Yorum

• PEGA_SUS
        Yasaklı
        • 21 Ağustos 2011
        • 2790

kaizer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        bu paranın geliş nedenini dün akşam yazmıştım...

kerem abi silmiş

(silinmeden okuma zevkine varabilenlere ne mutlu )

BÜYÜK KÜRDİSTAN için, bölünmüş TÜRKİYE için

birileri, birilerine yıllardır koltuk çıkıyor ve hala çıkmaya devam ediyor

Yorum

• k3r3m
          Aktif
          • 31 Temmuz 2011
          • 665

bu topik kuzu'nun ve onun takipçilerinin topiği.. saygısızlığa gram prim yok
          eksper büyük emek vererek ve terste kalmasına rağmen pozisyonunun arkasında durararak ve çekip gitmeyerek bu topiklerin takipçileri için çok büyük bir yerdedir
          ikisini ve babo'yu eleştirebilecek birileri, ya onlarla samimi olmalıdırlar ya da burda birşey ispatlamış olmalıdırlar

aksi halde mesajları sileceğim ve siliyorum
          "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• eksper
            Kıdemli
            • 17 Temmuz 2009
            • 3714

k3r3m Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            eksper büyük emek vererek ve terste kalmasına rağmen pozisyonunun arkasında durararak ve çekip gitmeyerek bu topiklerin takipçileri için çok büyük bir yerdedir
            ikisini ve babo'yu eleştirebilecek birileri, ya onlarla samimi olmalıdırlar ya da burda birşey ispatlamış olmalıdırlar

o mesajı okudum ....silmeseydin iyiydi...

Yorum

• PEGA_SUS
              Yasaklı
              • 21 Ağustos 2011
              • 2790

eksper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              o mesajı okudum ....silmeseydin iyiydi...
              kafam karıştı... bahse konu mesaj, benim gece yazdığım MESAJ MI ? abi

Yorum

• eksper
                Kıdemli
                • 17 Temmuz 2009
                • 3714

teknikten hic anlamam sıfırım....makro bilgim hic yoktur sıfırım....teknige göre poza giriyormuşum....dogrudur kabul edecegim....arkadaşa 10 gün veriyorum ...teknik makro herşey var adamda...burada 10 gün canlı vuruşup para kazandıgını ispat etsin hepsi kabul...burada tek kelime yazarsam namerdim...

Yorum

• paradigma
                  Tecrübeli
                  • 19 Haziran 2009
                  • 1088

yerinde tespit ..dogru karar ....

Insanlari hakikaten anlamak zor neyle neyi kiyasliyorlar hakikaten anlamis degilim...Bu vesile ile insanlara akillari olcusunde soz soylemek lazim , veya suskun olmak cok daha iyi bir cevaptir EKSPER in yaptigi gibi soyleki ;
                  etkilesim icerisinde belli basli benlik tanimlari vardir , bunlar kabullenme (Conformity) , red etme(Rejection) vede umursamama(Disconfirmity) gibi ...

kabullenmede ve red etmede iletisim kurdugun kisinin yeryuzunde bir varliginin oldugunu kabul eder ..fakat umursamama (cevap vermeme,dikkate almama ) ise aslinda kisinin yok oldugunu ,karsida muhattap alinacak birisinin var olmadigini tanimlar...umarim yeterli derecede aciklayici olabildi bu yazim

konu acik aslinda; akil yoksa ,soz de yok .....
                  yatirim tavsiyesi degildir ...

Yorum

• PEGA_SUS
                    Yasaklı
                    • 21 Ağustos 2011
                    • 2790

şimdi aklıma geldi
                    bu grafiğe göre de OLMAZ

PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    OLMAZZZZ...

.
                    bolinger üstü 7,54 te... bunun üstünde 9 yaptın,en fazla 10 yaptın... problem olmaz

emme

götürüp 15 e sürersen... bu grafik UŞAK, bir vakitlerin DENCM grafiğine döner

o zamanda millet anlayıverir hemen işin içinde bir DALAVERE, DÜMEN olduğunu

Yorum

• gundwane
                      Tecrübeli
                      • 18 Ağustos 2011
                      • 1922

Dostum bir zamanlar bir NETAŞ varmış..
                      ortağı iflas edince 7 tl ye kadar düşmüş..
                      7 milyon sermaye ile de 50 milyon TL nin bile altına inmiş..

Yıl 2012..
                      Ümraniyedeki arazisi yanılmıyorsam 175 Milyona satıldı..

Bilmem anlatabildim mi..

Sen koç sabancı şahenk şu bu..
                      Bilançolardaki rakamlar üzerinde mi değerlendiriyorsun..ekaya ya da yazdım özelden..44000 de oluruz..sonra döner 144 oluruz hiç süphen olmasın..
                      Bu ülkenin borsası neden büyük düştüğü zaman (şu son çıkışlardan bahsetmiyorum aslında ama onlar bile dahil) ataşe değmiş gibi gerisin geri geliyor..

94 98 2001 2008..
                      çok düştük..düştüğümüz gibi çıktık..

Bana büyyyükk 94 çöküşünü grafikte gösterebilirmisin..Çentik halinde bile değildir eminim..

Hep bir neden bulundu..Şimdide petrol düşüyor cari azalıyor deniliyor..
                      Petrol çıkar ..Bu sefer de efendim borsalar zaten petrole duyarlı idi ondan çıkıyoruz hadi bakalım denir..
                      Bir vergi indirimi dendi 2009 da beyaz eşyacılar ihya oldu..Otomotivciler ihya oldu..Çok basit..Sadece vergi indirimi..
                      MB nın hükümetin şunun bunun ellerinde o kadar enstrüman varki..Hayal bile edemezsin..
                      Neyse uzun hikaye bu işler..

Zamanlama mühimdir ama..alırsın yüzde 30 da çökebilirsin..olur..olmaz değil..ama inan döner 1 sene içinde kara geçersin..

Yorum

• küçük_k
                        Aktif
                        • 09 Nisan 2012
                        • 293

eksper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        bugün şort olunmaz....vurmam....
                        eksper poz un falat mı? dün kısa açmıştın kapadın nı?
                        yazdıklarım kuzu melemesidir..dikkate alan kuzu gibi meler,,,

Yorum

• taka
                          Kıdemli
                          • 22 Eylül 2009
                          • 3774

5 mn gırafları çok sıkıştı.ağam bi tarafa sert dalışa hazırlık yapıyo sanki.
                          ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.

yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
                          sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
                          müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.

Yorum

• paradigma
                            Tecrübeli
                            • 19 Haziran 2009
                            • 1088

küçük_k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            eksper poz un falat mı? dün kısa açmıştın kapadın nı?
                            ikinci parti vurdugu (76650 )shortlari kapadi 75900 den ..ilk parti shortlar duruyor 76600 maliyetli ...
                            yatirim tavsiyesi degildir ...

Yorum

• polat55
                              Tecrübeli
                              • 09 Temmuz 2011
                              • 539

taka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              5 mn gırafları çok sıkıştı.ağam bi tarafa sert dalışa hazırlık yapıyo sanki.
                              Paritede de saatlikte bayrak var ama bakıcaz artık bu sıkıcı günler ne zaman ve nereye doğru bitecek.

Lütfen herkes kendi kararını kendi versin...sonra üzülmeyelim...

Yorum

• mancurya
                                Çalışkan
                                • 01 Haziran 2012
                                • 519

PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

çünkü senin ülkenin EKONOMİSİ FOS, İÇİ BOŞ...

kaizer dostumuzun dediği gibi ARABIN altına yatıp... heray 3-5 milyar dolar ile boyanan bir ekonomi

haa senin SABANCIN, KOÇUN, ZORLUN

bakkallığı, marketçiliği, küçük esnaflığı bırakıp

bu ülkede

araba (hükümet 1 sene yalvardı da, bir ALLAH kulu ben varım kuralım faprikayı diyemedi... kapandı yerli oto defteri )
                                uçak, bilgisayar, silah... en azından bir cep telefonu

üretmeye başlarlar...

Türk ekonomisini petrole olan MUHTACİYETDEN kurtarın yeter...

Bence bu kadar türk firmasının emeğinide çok hafife almayın...

Düzeyleri gayet iyi ve sektörlerindede dünyayı sarsıyorlar...

hangi sektörler demeyin lütfen...

Ayrıca bu firmalar ,dünya rekeabet inde durumları fena değil...

Zaten ticaret dede bu önemli REKABET GÜCÜ ne durumda olduğu...?

Markalaşsa yeter...

aMA EN ÖNEMLİSİ ..

Türkiye ekonomisinin petrole olan bağımlılıkdan biran önce kurtulması lazım...

Çünki ürettiğini satarak bu işi çevirmek o kadar kolay değil...

Artık doğu akdenizi de , bu ülke yeni stratejik çıkarları içine koymalı...

Çünki gelecekde hala petrol alarak büyümek çok zor...

Saygışarımla...
                                * ''HATİCEYE DEĞİL ,NETİCEYE BAK''........

Yorum

Working...
                                X

Debug Information