Cobalt Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
KURBAN BAYRAMI geliyor.. Kurban Bayrami KUZU senligine davetlisiniz..
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Halil reçberin üstüne ters indikatör tanımam bu alemde... En son 59-60.000 endeksteyken 67.000 ler diyorsu ralli filan... Şimdi piyasada yok, çıkıpda endeks 45.000 e gidecek dese de gönül rahatlıgı ile longa girebilsek'' VOB Finansal Bir Kitle İmha Silahıdır '' Warren BUFFET
-
Hocam burayı okumamak mümkün mü ?caglarts Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterCobalt,
Buraları okumadan oluşan algı önemli bence. Ben buralara girmeden önce kendimi ters indikatör olarak kullanırdım mesela. Ne hissediyorsam tersini yapardım. Çoğu karlı sonuçlanıyordu. Ama Babo abiyi okuduktan sonra kendi algım kalmadı
Kuzu ile Babo arasında kaldığım için yine de algılarım mevcut. Ama hissim babo'nun haklı çıkacağı yönünde.
Yorum
-
Akşam oldu...Gongun sesi çalar....Oy vermeden geçmiyelim...mancurya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBu öğlen BOŞ GEÇMİŞİZ...Kapanışda ankete oy kullanalım..
Sadece okumakla geçmeyin yazın ve keyborsanın tek anketine oyunuzu atın....Zararı olmaz faydası var...
Keyborsayada sık sık girmek lazım...* ''HATİCEYE DEĞİL ,NETİCEYE BAK''........
Yorum
-
skenderi çözdüm dedi kuzu. algı malgı dedi. o da, ky gibi, sandı ki, kiyamet kopacak.. nostradamus mu, mayalar mı birileri 2012'de kıyamet kopacak demişler, kuzu nereden duyduysa, 22 bin endeks dedi.
skender, öldürür mü? öldürürse kime skenderlik yapacak? böyle böyle öyle ya da böyle, oynayacak, yolabildiği kadarını yolacak. Oyuncu, senarist değil ki, senaryoyu yazan yazdıkça okuyacak, okudukça oynayacak.
düzeltme gelmesi lazım gelmesi lazım gelmesi lazım.. kaç kez bunu dile getirdik, seanslık bakınca da, makro duruş, mikro duruş, ortaya bir karışık... olmaz.
düne kadar kıyamet, ertesi gün bayram olur mu? arife günü kıyamet, yarın bayram. borsa, amerikan güdümünde olursa, daha neler olur. vob, varant, türev piyasalar.. kumar. kumara çeviren, skender. hisse senedinin huyu suyu değişti bu namussuzun yüzünden.
15 hazirandan itibaren piyasalarda ralli bekliyorum.
benim imkb hedefim belli. 89 bin dolar endeks. ise100, xu100, imkb100 için, 89 bin endeks.. veda seviyem. bu piyasa beni kör ve kel etti.önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir,
otoriteden öğrenenler özgürlük bedeliyle öğrenir,
deneyerek öğrenenler etiket fiyatından öğrenir,
hayattan öğrenenler gecikme zammıyla öğrenir,
hayattan da öğrenemeyenler boşa gitmiş hayatlarıyla öğrenirler...
Yorum
-
kuzu'nun hesabına göre ilerlemesi durumunda, bir sonraki tahteravalli seviyesi, 11.667 puan seviyesinde. dirençlerde dikkat ederseniz, yukarı güç gösterisi var. oldukça yükselmiş durumda, gerilemesi durumunda, geri alma seviyeelrinin çalışıp çalışmadığına bakılacak, başka neye bakalım. stop uyguluyoruz, ben hisse senedi yatırımı mantığı ile anca bakabiliyorum, vob piyasada iş yapanın ters düşünmesi lazım. ben senet yakalama önceliğiyle bu piyasadayım. endeks senetleriyle iş yapmıyorum. bedelsizden , tobo'dan, tepe formasyonlarından ne çıkarabilirim, ona bakiyorum, sadece bir gün iş yapamadım, bu üç haftalık dönemde. birinci seviye senetlerim, bedelsiz potansiyelli senetler. önceliğim, yatırımı amorti etme hızı.
Neden?
Düşünün ki, bütün senetlerin nominal değerleri, üzerlerinde yazılı olan değerleri, hepsinin, bir iki eski senet istisna.. 1 lira. ve bu senetlerin, bu 1 lira yazılı değerli senetlerin bazıları 0,49 kuruş, bazıları 400- 500 lira. Bu fiyatı belirleyen, grafik değil, bu grafikleri çizdiren plotter. lazer yazıcı.. scanner... skender... yatırımın amorti hızı.. karlılık.. ve özkaynak büyümesi.
esas olan, grafik değil, karlılıktır. grafik, şirketin karnesidir. Ve trend hesaplamalarında, tahminlerinde kullanılır.hesaplanabildiği ölçüde hesaplanabilirlik sınırları dahilinde .. spekülasyon, konrolden çıkabilir ve hesaplanabilir olmaktan çıkabilir..
skender duygularımızla oynuyor.önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir,
Yorum
-
DJI, kapanışta, işkembe kasesi formasyonu yaptı.
Bu işkembe, kuzu işkembesi olabilir.
kulp yapar mi?
yapması lazım.
ama kulp bu şekilde, bunun modeli bu da diyebilir.
Neden?
ÇÜnkü, 8 ay, nefes almadan yükselişi de gördü bu gözler. Düzelltme aradı durdu, baktı düzeleceği yok, demek ki yamuk bir durum yok, çok düzgün biri lerleyiş var dedi ve işine baktı.
önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir,
Yorum
-
eregli güzel örnek oldu sn kaizer.kaizer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterJako hocam,
Hazır Tobo arıyorum demişken,
Ereğlide mevcut diye düşünüyorum.
Günlüklerde bariz olmasa da, 60 ve 120 dk lıklarda daha net görünüyor,
Bu topik yeri değil, biliyorum ama, bakarsan sevinirim...önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir,
Yorum
-
Lem 1 grafik koyduk 7 sayfa yazi yazildi.
Maazallah 1 dene daha koysak ne olur bilemiyorum.
Acele etmeyin usaglar.
"usuletle ve suhuletle" ...
Yorum
-
-
Babo abi,
sizi yakalamışken bir soru sormak istiyorum eğer mümkünse..
anladığım kadarıyla 20 euro desteği aşağı geçilmeden altın vuruş olasılığı bitmeyecek...şu an diğer forumdaşlar gibi ben de iki arada bir deredeyim..üstat kuzu ile sizin farklı fikriniz var...kaçın üstüne çıkarsa üstadın görüşü çöpe gider ve altın vuruş kesin olarak başlar?...yoksa şu an başladı da haberimiz mi yok
Not..iki üstadın bir de yanında JAKO abinin analizleri...çok şanslı hissediyorum ben kendimi...
saygılarımla...
Değerli abim, vereceğiniz cevap benim için çok önemli, lütfen bir satır dahi olsa...
şimdiden teşekkürler...Lütfen herkes kendi kararını kendi versin...sonra üzülmeyelim...
Yorum
-
Piyasalar beklentileri satın alıyor
Uluslararası piyasalar, politika yapıcıların canlandırma tedbirlerine gideceği beklentileri ile alıcılı
7.6.2012 - 08:59

Uluslararası piyasalar, politika yapıcıların yavaşlayan ekonomiyi canlandırmak için adımlar atacağı beklentilerinden olumlu etkileniyor. Asya hisse senetleri iki ayı aşkın sürenin en hızlı çıkışını gerçekleştirirken, petrol ve bakır değer kazandı. Avustralya doları, ülkede istihdamın Mayıs ayında beklenenin üzerinde artış göstermesinin ardından yükseldi.
MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 13:06'da yüzde 1.5 yukarıda seyrediyordu. Yükselişini üçüncü güne taşıyan endeks, 27 Mart'tan bu yana en hızlı artışını gerçekleştirmeye yönlendi. Japonya'da Nikkei 225 Endeksi yüzde 1 yükselirken, Haziran vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.3'lük bir çıkış gerçekleştirdi. Petrol New York'ta yüzde 0.6 değer kazanırken, bakır yüzde 0.6'lık bir ralli gerçekleştirdi. Avustralya doları ABD doları karşısında yüzde 0.2 arttı ve Avustralya şirket tahvillerini temerrüte karşı sigorta maliyetleri (CDS'ler) 1 Şubat'tan bu yana en hızlı düşüşünü gösterdi.
Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, bölge ekonomisinin görünümünde bozulma olması durumunda, yetkililerin harekete geçmeye hazır olduğunu söyledi. Fed Başkan Yardımcısı Janet Yellen, ABD ekonomisinin "aksamalara duyarlı olmaya devam ettiğini" ve ilave parasal teşviğin gerekebileceğini kaydetti. Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, Asya'nın en büyük üçüncü ekonomisini altyapı harcamaları ile canlandırma taahhüdünde bulundu. Avustralya'da iş bulanların sayısı geçen ay 38,900 arttı.
Singapur'da HSBC Private Bank Asya yatırım strateji müdürü Arjuna Mahendran, "Her ne zaman merkez bankası başkanları piyasaya daha da likidite enjekte edecekleri yönünde bize bir söz verse, risk varlıkları ralli yapmaya başlıyor ve olan tam da bu" dedi ve "Risk rallisinin bir süre daha devam ettiğini görebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.[B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
M.K.ATATÜRK[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]
Yorum
-
Soru bana değil emme fikrimi söyleyeyim.....72000 gecildiği anda hedef feza...yoksa altın vuruş falan hikaye....polat55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBabo abi,
sizi yakalamışken bir soru sormak istiyorum eğer mümkünse..
anladığım kadarıyla 20 euro desteği aşağı geçilmeden altın vuruş olasılığı bitmeyecek...şu an diğer forumdaşlar gibi ben de iki arada bir deredeyim..üstat kuzu ile sizin farklı fikriniz var...kaçın üstüne çıkarsa üstadın görüşü çöpe gider ve altın vuruş kesin olarak başlar?...yoksa şu an başladı da haberimiz mi yok
Not..iki üstadın bir de yanında JAKO abinin analizleri...çok şanslı hissediyorum ben kendimi...
saygılarımla...
Değerli abim, vereceğiniz cevap benim için çok önemli, lütfen bir satır dahi olsa...
şimdiden teşekkürler...
Yorum

Yorum