KURBAN BAYRAMI geliyor.. Kurban Bayrami KUZU senligine davetlisiniz..

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • okut_val
    Tecrübeli
    • 03 Mart 2009
    • 1325

Kuzu emmi... Bugün senin yanına gelem dedim açtımda shortumu emmeee Skender baktı bi bana.. Dedi yerimiz dar kuzu ilen anca sıgıyos....
    Sonra iyiydi güzeldi muhabbet derken :skernder bak dedi Akkız ın bacagı açılmış...
    Ben tabe klasik Türk delikanlısı nerde nerde atladım hemen derken ittiverdi deyyus beni trenden...

Kaldık mı yarı yolda... Tren uzaklaşmassa yarın yine binicem emme Dow eksi ye gidiyor gibi görüntü var
    '' VOB Finansal Bir Kitle İmha Silahıdır '' Warren BUFFET

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

sanacasta Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Bu soruyu garip bulanlar var ama doğru sorgulama yapılıyor. çizilen trend mutlaka bir patern oluşturuyor ve bana göre kuzunun söylediklerine en yakın aşağıdakiler benziyor.

verdigim yorumlarin grafi bu....eliot wave olarak....

25 yillik business cycle larda....dunya ekonomisi....15 yillik AYI cycle da....bu cycle 2000 yilinda....dot.com balonu patliyarak basladi.....dow 12 000 de....2003 de ilk dip bulundu....AYI rallisi geldi....2007 de....14 000 goruldu...bunu 7 yillik enflasyondan arindirdinmi....bu 11 000 ediyor....yani ilk tepe 12000 nin alti....buradan 6500 e dustu....2008 de.....oradan ikinci AYI RALLISI ile 13 000 e geldik....bunu enflasyondan arindirdinmi 10 000 ediyor....YANI AYI RALLISI TEPELERI DUSUYOR....

SU ANDA....ikincinin duzeltmesi basladi....2015 de bu bitecek....1 yil olu bi yatay....sonra 25 yillik korkunc bi sahlanis basliyacak....

genelde....25 yillik cikislarda.....3 sey kaart ustunde sisirilir....

1....varlik fiyatlari....ve comodityler...

2....emlak fiyatlari

3....bono fiytlari....

ayi cycle da....once varlik fiyatlari coker....ilk ayak dususte...2000 ila 2003....sonra halk borsalardan kacar....emlaga cullanir...emlak fiyatlari artar....bu varlik fiyatlarina ilk AYI RALLISINI GETIRIR...2003 ILA 2007 RALLISI BUYDU...emlakti....ve emlak fiyatlari cokertirilir....ikinci ayak dusus gelir....2007 ve 2008 buydu...halk emlaktada soyulur....halk careyi devlet bonosu almakta bulur ve oraya yigilir....devletlerin borcu tavan bono faizleri sifira iner....

ISTE BU EN BUYUK VE SON KRIZDIR.....bono krizi....bu krizlerin ANASIDIR....dogurdugu hersey pictir....iste o kriz basladi usaglar....guzu bunnari 10 yildir yaziyor....

guzudan sevgilerimle.....
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• k3r3m
        Aktif
        • 31 Temmuz 2011
        • 665

sayın kuzu
        her ne kadar short olsak ve yerler ıslak olsa da... düşüşün başlaması zaman alacak gibi...
        bono'da milletin soyulması konusunda biraz sesli düşünmek istiyorum...
        sürü heryerde soyulduğu için(borsa, emlak, altın), en azından elimdekini koruyayım deyip, güvenilir(!) bir dayanak varlığa saldıracak... son olarak bonolar kaldı
        söylediklerinizin teyidi olarak, bugün okumuştum ispanya borçlanmasında arzın 2.5-3 katı talep gelmiş..
        zaten almanya bonoları tarihi diplerde...
        peki onlarda halk nasıl soyulacak, önceden yüksek getiriyle bonoları almış olanlar, şimdi satmaya başlarlarsa, nasıl olsa alıcı hazır... çok kara geçerler
        hmmm, peki sattıkları paralar nereye girecek?
        borsalara değil diyorsunuz?
        emtiaya?
        orayı anlamadım, nereye girecek... hadi obama seçimine kadar, amerikaya döndü diyelim ki.. amerikan bonolara girdi
        yine de orası kopuk... altın furuş için zemin hazır değil mi?
        petrol de düştü...

ekleme: hangi yıllar arasında daha önce böyle bir kriz olmuş? neyse inceleyeyim biraz geçmişi
        "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

TRADING ISE....

bu ana dalgalarin alt dalgalarina gore yapilir....bunlari ise guzunun aldigi ve aninda yazdigi pozlarda gormektesiniz....overshootingler nedeniyle guzu....usulet ve suhuleti gelistirdi....her 1000 puan ustten cak...misal bugun cak gunuydu ve caktim...68 300 den ucuncu kademeyi....haftalik yorumumda ise gidebilecegi sinirlari veriyorum....gecen hafta verdigim yorumda 69 000 ler son merhale dedim...yani 4 cu cakis....gitmeyebilir oraya 17 haziran yunan secimine az kaldi...
          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• deniz
            Yasaklı
            • 07 Haziran 2009
            • 47

Kuzu verdiğin örnek global anlamda bir cycle, ve dow jones üzerinden.

Bizdeki döngü nasıl olacak?

1. Varlık fiyatlarında dünyayı takip ediyoruz.
            2. Emlak fiyatları henüz tam anlamıyla şişti mi? Bazı bölge ve şehirlerde belki.
            3. Bonolara bilebildiğim kadarıyla halk yığılmış değil, zaten tasarruf oranları da düşüyor.

Biz sanki farklı bir anomali içindeyiz. Senin yorumun nedir bu konuda?

Yorum

• polat55
              Tecrübeli
              • 09 Temmuz 2011
              • 539

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              verdigim yorumlarin grafi bu....eliot wave olarak....

25 yillik business cycle larda....dunya ekonomisi....15 yillik AYI cycle da....bu cycle 2000 yilinda....dot.com balonu patliyarak basladi.....dow 12 000 de....2003 de ilk dip bulundu....AYI rallisi geldi....2007 de....14 000 goruldu...bunu 7 yillik enflasyondan arindirdinmi....bu 11 000 ediyor....yani ilk tepe 12000 nin alti....buradan 6500 e dustu....2008 de.....oradan ikinci AYI RALLISI ile 13 000 e geldik....bunu enflasyondan arindirdinmi 10 000 ediyor....YANI AYI RALLISI TEPELERI DUSUYOR....

SU ANDA....ikincinin duzeltmesi basladi....2015 de bu bitecek....1 yil olu bi yatay....sonra 25 yillik korkunc bi sahlanis basliyacak....

genelde....25 yillik cikislarda.....3 sey kaart ustunde sisirilir....

1....varlik fiyatlari....ve comodityler...

2....emlak fiyatlari

3....bono fiytlari....

ayi cycle da....once varlik fiyatlari coker....ilk ayak dususte...2000 ila 2003....sonra halk borsalardan kacar....emlaga cullanir...emlak fiyatlari artar....bu varlik fiyatlarina ilk AYI RALLISINI GETIRIR...2003 ILA 2007 RALLISI BUYDU...emlakti....ve emlak fiyatlari cokertirilir....ikinci ayak dusus gelir....2007 ve 2008 buydu...halk emlaktada soyulur....halk careyi devlet bonosu almakta bulur ve oraya yigilir....devletlerin borcu tavan bono faizleri sifira iner....

ISTE BU EN BUYUK VE SON KRIZDIR.....bono krizi....bu krizlerin ANASIDIR....dogurdugu hersey pictir....iste o kriz basladi usaglar....guzu bunnari 10 yildir yaziyor....

guzudan sevgilerimle.....
              Değerli üstat,
              bu yorumunuz beni çok mutlu etti...bir soru sorayım dedim gerisini sorma gitsin...okulda da hep başıma gelirdi...soru sorardım, sınıfta mırıldanmalar, yok manyak mısın bu soruyu soruyorsunlar, bazen öğretmen bile o kaddar derine inme derdi...ne kadar haklı bir soruymuş hep beraber gördük...size ve sayın sanacasta ya tekrar tekrar teşekkürler...
              Lütfen herkes kendi kararını kendi versin...sonra üzülmeyelim...

Yorum

• JAKO
                Kalender Amca
                • 30 Mart 2009
                • 561

Dji30 endeksi tobo yapıyor. Kara göründü. 12.600 seviyelerine kadar yükseldikten sonra 300 puanlık bir hareket aralğında dalgalanması lazım bir kaç gün. sonrasında, 13.200 hedefine yönlenmesini beklerim.
                önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir,
                otoriteden öğrenenler özgürlük bedeliyle öğrenir,
                deneyerek öğrenenler etiket fiyatından öğrenir,
                hayattan öğrenenler gecikme zammıyla öğrenir,
                hayattan da öğrenemeyenler boşa gitmiş hayatlarıyla öğrenirler...

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

bizdeki para....biyikli ve yabanci....cogu biyikli emme...

dunya krizinde biz dayanamayiz....verdigim rakkamlara gider...

toyoto...gibi....uretimlerin kapandigini veya miinumuma indigini dusun...bizi sisren onlar...aninda daraliriz...

bu cycle lar....hukumet leride devirir....genelde daha baskici rejimler gelir....ihtilallar bu yuzden yapilir...halklari sindirmek ve odetmek ucun....

bu dunya krizi....2000 yilinda basladi....ve turkiyeyi aninda etkiledi....TUM PARTILER YOK OLDU....akp geldi....sira onda....

Yorum

• deniz
                    Yasaklı
                    • 07 Haziran 2009
                    • 47

Fiyat olarak bir yana, miktar olarak bizde de bir emlak balonu oluştu ve hükümetin yeni büyüme politikaları da ağırlıklı olarak buna destek vermeye devam ediyor.

ABDyi bilmiyorum ama avrupanın sorunu artık altyapı - üstyapı, eğitim vs. gibi sorunlarını çözmüş olmaları. Dolayısıyla gençler için iş yaratamıyorlar. Geçen yıl bu zamanlar İspanyayı turlarken artık bu adamların yapacak da pek birşeyleri kalmamış diye bir izlenim edinmiştik. Ulaşım- konut, kültürel varlıklarını koruma anlamında herşey hallolmuş görünüyordu. Kırsal bölgeler de aynı durumda. Dağ taş gayet bakımlı ve düzenli zeytin ve meyva bahçeleri ile donanmıştı. Dönumlerce güneşten enerji üretim panelleri ile donatılmış tarlalar, rüzgardan enerji üreten rüzgar gülleri hayranlık uyandırıyor doğrusu. Açıkçası İspanyanın üretim yapamamaktan kaynaklanmıyor sorunları, yunanıstanın aksine.

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

polatim....cevabini sana yazdim....birbirinizi kirmayin...deymez...bu bizim elimizde olan bi durum degil....ne benim...ne babonun....

Yorum

• JAKO
                        Kalender Amca
                        • 30 Mart 2009
                        • 561

Bizdeki paranın bıyıklı kesime ait olanının trafiğini hükümete rapor ediyorlar. Galip, bu şekildeki raporlardan biri nedeniyle alındı. Karamehmet, Aydın Doğan, sindirildiler, kontrol altına alındılar. Bıyıklı denilebilecek bir iki kişi kaldı. Esas para amerika'dan. Kurumsal yatırımcıların parası var, o hareketsiz, uzun vadeli para. dönen para var. O dönen para, orta vadeli ve garanti verilerek getiriliyor. Eskiden bir kaynağım vardı, yer değiştirdi. Zamanı, hedefi belli, söz verilerek garanti verilerek getirilen ve hatırlı bir para var. Amerika'dan.

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

Q3 BEKLEYENLERE....

UYANIN ULEN....q3 suanda var....dolar faizi sifir....yen faizi sifir....euro faizi sifir almanyada....para cok....

deflasyondayiz....HERSEYIN FIYATI GEBERECEKKI....para bonodan cozulup gelsin herseyi alsin....orada ve negatif faizde duruyor....

neyi bekliyor....

gebermis fiyatlari....yikilmis hukumetleri bekliyor....

Yorum

• deniz
                            Yasaklı
                            • 07 Haziran 2009
                            • 47

AB-D nin ve dünyanın krizden çıkışı ancak enerji sorununa köklü ve çok farklı çözüm getirecek yeni buluş ve teknoloji geliştirmekle mümkün olabilir. Bir tıkanma var, artık keşfedip sömürecek bakir coğrafyalar, yüzyılın başındaki petrol ve buhar enerjisinin keşfiyle başlayan bir sanayi devrimi tarzında birşeyler yok. Dünya nüfusu da hızla artmaya devam ediyor, o da ayrı bir konu.

Yorum

• JAKO
                              Kalender Amca
                              • 30 Mart 2009
                              • 561

Bıyıklıları hemen yakalıyorlar. Dedehayır hadisesini hatırlayın. Şimdiki hadise , galip öztürk hadisesi. Amerika, dünyada hareket eden her parayı izliyor, trafik oradan geçiyor. Ağırlıklı olarak bankacılar bu işi yaparar , mek bitti, ad bitti.. bitirildiler. Güçlü olarak hüsnü kaldı. Spekülatör olarak bunlar kaldı. Kurumsal yatırımcılar zaten operasyonel işlem yapmıyor.

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

anadin ni.....

coookkk gotureceyim cok....miktari bilgim kadar....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information