KURBAN BAYRAMI geliyor.. Kurban Bayrami KUZU senligine davetlisiniz..

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • manaw
    havacı
    • 28 Ekim 2011
    • 896

Bu vergi toplama sistemi vergisini toplayamayana göre yapılmış. Şimdi düzenli vergi veren bir adamın şirketinden 100bin lira kazanırsa, kendi şahsı adına ne kadar harcama yapabilir bir bakalım. Düz hesap.

Devlet kurumlara %20 ortak. %20 kurumlar vergisi kesiliyor. Geriye kaldı 80 lira. Parayı kar olarak dağıtmak isterseniz %35 gelir vergisi kesintisi var. Geriye kaldı 52bin lira.

Şimdi bu paraya herhangi lüks olmayan standart birşey alalım. %18 kdv.. anında tahsilat. Geriye kaldı.44bin lira.. Yani 44 liralık herhangi birşey almam için şirketten 100 lira kar etmem lazım..

1600 motor altı araba alacağım.. ne vardı elimde. 52 bin lira.. MTV'si 768 lira. 52000-768 = 51,25 diyelim düz olsun. %18 kdvsini %40 ötvsini düştük. Geriye kaldı 31bin lira.

31 bin liralık araba almam için şirketimin 100 bin lira kar etmesi gerekiyor..

Bu, saf kar üzerinden hesaplanmış değer. Bu kar rakamını elde edene kadar daha ödenen bir sürü vergiler ve devletin masraflandırdığı gereksiz harcamalar da var.. Misal çalışanlar için ödenen işveren payı vergisi. Onları hesaba katmadım bile.. Herhangi bir mali müşavir daha donanımlı ve net yorum yapar. ama dediğim gibi bu düz hesap.. ve düpedüz soygun.

Yani devlet bana %56'dan fazla ortak. Aldığım şeye göre ortaklık oranı da değişiyor..

Yorum

• deniz
      Yasaklı
      • 07 Haziran 2009
      • 47

Devlet sadece kendinden olmayanın herşeyine ortak. Seçilmiş yandaşlara sonsuz kolaylıklar var. Örnek gıda bankacılığı olayı. Bu soygun olayından ancak iktidar tarafından seçilmiş "kamuya yararlı statüsündeki dernekler" faydalanabiliyor. Sistem nasıl çalışıyor:

Diyelim ki sen gıda üreticisi bir firmasın, örnegin un üretiyorsun. Gidiyorsun bu seçilmiş kuruluşlara diyorsun ki ben size 100.000 liralık un bağışı yapmak istiyorum her ay. Bu çook hayırsever kuruluş da diyor ki sağol ama bana bunu un olarak verme, onun yerine 5000 liralık nakit para ver ben sana 100.000 liralık makbuz - fatura keseyim, un da sana kalsın. Firmanın canına minnet, 5000 liralık maliyetle 100.000 liralık faturayı gider kalemi olarak bilançoya ekliyor, yani bir nevi %5 komisyonla naylon fatura satın alıp masraftan düşüyor. Sonra gidiyor fırıncıya, toptancıya- ya da her nereyeyse- diyor ki ben sana normalden şu kadar daha ucuza bu unu satarım ama fatura matura isteme. Eh onların da işine geliyor unu ucuza almak. Nasılsa kar marjı artacak. Bu arada bu cok hayırsever dernek fırıncıya veya toptancıya
      da gidiyor diyor ki: besleyecek zavallı koyunlarım var emre amade, aman biraz yardım.
      Eh esnaf naapsın mahallede varlığını sürdürüp iş yapabilmek için bu hayırsever haracı vermek zorunda. Sonra da çok değerli hökümet adamları çıkar aradabir "biz şöyle böyük ekonomiyiz ama kayıt dışı oranı çok yüksek önlenmesi lazım" e hadi önle kendi yarattığın ucubeyi, ama yemiyor değil mi kendi yarattığın düzene son vermeyi. Sonra siyaset ağalarının rantı kesilecek, eldeki koyunları gütmek zorlaşacak.

Neydi meşhur atasözümüz " aç ayı oynamaz" ayıyı beslemek lazım her daim, elmalarla, armutlarla- şiirlerle masallarla............

Yorum

• deniz
        Yasaklı
        • 07 Haziran 2009
        • 47

Malum bunlar örtüyü ve örtmeyi pek severler, ama mızrak çuvala sığmıyor artık.

23 Eylül 2012 - 12:47 Milliyet.com.tr » Gündem» Haber
        'Savaş Bütçesi'ne Gidiyoruz'
        Akşam Gazetesi yazarı Çiğdem Toker, hükümettin yaptığı son zamları 'Güvenlik harcamalarındaki artışa' bağladı.

i

Güvenlik harcamalarındaki artış korkunç...

Cuma gecesi uyuduk. Sabah zamla uyandık. Sürpriz miydi? Hayır. Sekiz ayda 8.5 milyar liraya ulaşan bütçe açığı dolayısıyla, 'ek tedbir' ya da 'düzeltici önlem' deyimleriyle rafine edilen zamların sinyali çoktan verilmişti. Bugün-yarın ÖTV ve KDV artışlarını beklemekteydik. Geldiler...

Ne var ki, resmi söylemde her daim bütçe açığının 'olağan şüphelileri' olarak gösterilen personel harcamaları ile sosyal güvenlik transferleri, zammın tek gerekçesi değil. Bunu ben değil, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü verileri söylüyor. Bütçe performansındaki bozulmanın sebepleri arasında hükümet kaynaklarının dile getirmediği güvenlik harcamaları artık önemli bir yer tutmakta. Sekiz aylık bütçe rakamlarına bakalım: Son iki ayda (yani şehit haberlerinden bitkin düştüğümüz Temmuz-Ağustos) bütçeden silah araç ve gereçlerine yapılan harcamalarda eşi görülmemiş bir artış var. Açıyorum: Temmuz ve Ağustos aylarında, bütçeden silah, araç gereç ve mühimmata yapılan harcamalar, yılın ilk altı ayında yapılan toplam harcamanın üzerine çıktı. Ocak-Haziran döneminde, 'Güvenlik ve savunmaya yönelik mal, malzeme ve hizmet alımları' tutarı, toplam 732.7 milyon liraydı. Bu harcamalar temmuz ayında 473.5, ağustosta ise 372.4 milyon lira. Toplam: 846 milyon lira. Daha açık bir anlatımla, son iki ayda yapılan güvenlik harcaması, yılın ilk altı ayında yapılan toplam harcamanın 113 milyon lira üzerine çıkmış.

TEMMUZDAKİ SİLAH HARCAMASI, ALTI AYLIK TOPLAMI GEÇTİ

'Güvenlik ve savunmaya yönelik mal, malzeme ve hizmet alımları' bütçenin genel başlıklarından biri. Alt kalemlerin ilk sırasındaki verilere geldiğimizde, yukarıda aktardığım rakamlar kıpkırmızı oluyor: 'Silah araç gereç ve savaş teçhizatı' kalemindeki verilere göre, temmuz ayında 286.6, ağustosta ise 197.8 milyon liralık harcama yapılmış. İki ayın toplamı 483.4 milyon lira. Peki bu rakam, yılın ilk ayında ne kadardı? Hatırlatıyorum: 202.8 milyon lira. İki ayda bütçeden silaha yapılan harcama, altı aylık harcamayı ikiye katlamış da geçmiş. Sadece temmuz ayındaki silah harcaması, Ocak-Haziran toplam harcamanın 84 milyon lira üzerinde. Bütçenin yeni adı konusunda fazla söze gerek var mı bilmiyorum.

VE ÖRTÜLÜ ÖDENEK

Bütçede, 'gizli hizmet giderleri' kalemi altındaki örtülü ödenekteki gelişmeler ise güvenlik ve silah harcamaları kadar dikkat çekici. Ocak-Haziran döneminde toplam 431 milyon lira olan örtülü ödenek harcaması, son iki ayda yapılan 156.5 milyon liralık harcamayla, 587.7 milyon liraya yükselmiş. Burada dikkat çeken unsur, yine temmuz ayı. Silah harcamalarında olağanüstü artışın gözlendiği temmuz ayı, örtülü ödenek açısından da dramatik bir yükseliş göstermiş: 127.7 milyon lira. Bu veri, bugüne kadar yapılmış en yüksek aylık harcamaya işaret ediyor.

Sözün özü şudur ki, bütçe performansındaki bozulma, makro göstergelerdeki kötüleşmeden daha fazlasıdır; toplumsal barıştaki bozulmayı anlatır. Güvenlik ve silah harcamaları hızla tırmanan bir bütçeden, adalet ve eğitim adına umutlu olamayız.

TEMMUZDAKİ SİLAH HARCAMASI, ALTI AYLIK TOPLAMI GEÇTİ

'Güvenlik ve savunmaya yönelik mal, malzeme ve hizmet alımları' bütçenin genel başlıklarından biri. Alt kalemlerin ilk sırasındaki verilere geldiğimizde, yukarıda aktardığım rakamlar kıpkırmızı oluyor: 'Silah araç gereç ve savaş teçhizatı' kalemindeki verilere göre, temmuz ayında 286.6, ağustosta ise 197.8 milyon liralık harcama yapılmış. İki ayın toplamı 483.4 milyon lira. Peki bu rakam, yılın ilk ayında ne kadardı? Hatırlatıyorum: 202.8 milyon lira. İki ayda bütçeden silaha yapılan harcama, altı aylık harcamayı ikiye katlamış da geçmiş. Sadece temmuz ayındaki silah harcaması, Ocak-Haziran toplam harcamanın 84 milyon lira üzerinde. Bütçenin yeni adı konusunda fazla söze gerek var mı bilmiyorum.

Yorum

• deniz
          Yasaklı
          • 07 Haziran 2009
          • 47

Güngör Uras
          Fakirin vergisi arttı, zammın devamı yarın!

Maliye Bakanı uzun süredir, “Bütçe açık verdi. Ne yapsak ki” diyerek konuşuyordu. Bu filmi daha önce görenler ise, “KDV ve ÖTV zammı kapıda” diyerek bekleyişe geçmişti.

Dün Resmi Gazete’de yayınlanan karar metninden anlaşıldığı kadarı ile Bakanlar Kurulu’nun tüm üyeleri, başta Başbakan, boş kâğıda imzayı basmışlar. “İlişikteki kararın yürürlüğe konulmasını” karara bağlamışlar. “İlişikteki karar” dün sabahı yürürlüğe girdi. Özet ile “zam” sürpriz olmadı!
          Ben ilk otomobilim VW tosbağayı 1960’ların başında almıştım. Harp darp görmüş rahmetli babam, haftasonu yaklaşırken beni uyarırdı: “Oğlum... Cumartesiden önce otomobilinin deposunu doldur. Burası Türkiye... Benzine zam gelir...” derdi. Bizde hükümetler kötü haberleri hafta sonu açıklar ki, cumartesi-pazar halk alışsın!

Enflasyona etkisi ne?

* Benzin, motorin ve LPG'nin vergi tutarı litre başına 30 kuruş artırıldı. Bu zam maliyetleri artırır, fırsatçılara olur olmaz mal ve hizmete zam yapma fırsatı yaratır.
          * Alkollü içeçeklerde-bira dahil- ÖTV artırıldı. Akşamcılar hapı yuttu. Ağzına içki koymayan muhterem kardeşlerimiz “Oh olsun!” diyecek.
          * Motor silindir hacmi 1600 cc'yi geçmeyen araçların (Dikkat buyurunuz lüks-pahalı araçların değil, çoğu içeride üretilen alt gelir grubunun satın aldığı araçların) ÖTV oranı yüzde 37'den yüzde 40'a çıkarıldı.
          Garanti Yatırım’dan iktisatçı Gizem Öztok Altınsaç’ın hesaplamalarına göre,
          n Alkollü içeçeklerdeki fiyat artışı enflasyonu çok düşük 0.44 puan n Benzin zammı enflasyonu en düşük 0.43 puan n Motorlu taşıtlardaki zam ise enflasyonu en düşük 0.15 puan artıracak.
          ÖTV zamları bütünü ile enflasyonu toplam 0.62 puan yukarıya itecek. Zam oranlarını değerlendiren piyasa uzmanları,
          *Eylül ayı enflasyon tahminini önceki yüzde 0.8 seviyesinden yüzde 1.4’e yükseltiler. n 2012 sonu enflasyon beklentisi ise yüzde 6.5 seviyesinden yüzde 7’ye yükseltildi.
          Bu durumda, Merkez Bankası’nın yüzde 5’lik enflasyon hedefinden uzaklaşılıyor.
          Kaldı ki, yılsonunda veya en geç 2013 yılı başında sigaraya da zam gelecek. Tapu harcının binde 20’ye yükseltilmesinin enflasyona etkisi olmayacak. Bu, konut yap-satçıları ile konut alacakları üzecek bir karar.
          Sezar’ın hakkını Sezar’a verelim. Hükümetin işi zor. Bütçe açığı büyüdü. Bu fotoğrafın görünen yüzü. Bir de görünmeyen yüzü var. Terör ile mücadele “bedava” mı?
          Bu durumda hükümetin iki alternatifi var:
          * Ya vergilere zam yapılacak,
          * Ya da bütçe açığı borçlanılarak kapatılacak.
          Açığa aldırmamak, ne kadar büyük olur ise o kadar borçlanarak açığı kapatmak bugün için kolay, yarın için faturası ağır bir karar. Hükümet kolaya gidecek yerde zoru tercih ediyor. Bütçeye gelir sağlamak için vergileri artırıyor.

Zengin mi, fakir mi?

Vergi zammı gündeme geldiğinde hükümetin önünde gene iki alternatif vardır:
          * Vergi zenginden mi?
          * Fakirden mi alınacak?
          Zenginin vergisi gelir, kurumlar vergisidir. Faiz vergisi, mali işlemler vergisidir. Zenginin vergisini artırmak için vergi kanunlarını değiştirmek gerekir. Bu hem zaman alır hem de hükümetler zenginin vergisini artırmaktan korkarlar. Bu iş çok patırtı gürültü çıkarır.
          Kolayı kararname ile fakirin vergisini artırmaktır. Fakirin sesi çıkmaz. Biraz homurdanır. Sonra zammı sineye çeker. KDV ve ÖTV gibi vergilere fakirin vergisi denilir. Çünkü bunlar tüketimden alınan vergilerdir. Fakirin geliri azdır. Tamamı tüketime gider. Zenginin tüketimi azdır. Ne kadar zengin olur ise olsun fakir kadar KDV ve ÖTV öder.
          Fakirin tüketiminin vergisini artırmanın bir başka avantajı daha vardır. Vergiye zam yapıldığının ertesinde vergi geliri artar. Halbuki zenginlerin gelir ve kurumlar vergisi artırılsa, getirisi bir yıl sonranın bütçesine yama olur.

Hepimize hayırlı olsun

Şeytanın avukatlığını yapmak kimseye yakışmaz. Ama görünen köy de kılavuz istemez.
          * Doğalgaza ve sigaraya da zam yapılacak. Hükümet bu zamları yapmaya mecbur.
          * Bizde benzin, mazot, içki sigara zammının parasal etkisinden çok psikolojik etkisi ekonomiyi üzer. Bu zamlar (1) Halkı devamlı zam bekleyişine sokar. (2) Bu zamlar öncelikle ulaşım hizmetlerinde, tarım maliyetlerinde, sanayin ana girdilerinde önemli ölçüde fiyat artışlarının kapısını açar.
          “Eleştirmek kolay. Hükümet ne yapabilirdi?” denilebilir. El cevap: (1) Araçlarda ÖTV artışı, üst gelir grubunun satın aldığı araçlara kaydırılabilirdi. (2) Tapu harcı zammında, binaların metrekaresine göre farklılık yapılabilirdi. (3) Bu yılın özelliği nedeniyle gelir ve kurumlar vergisinde, bir defa ve de vergi dilimlerine göre farklı uygulanacak bir ek vergi imkanı düşünülebilirdi.
          Her ne ise... Olan olmuştur. Yazılanlar hiçbir işe yaramaz. Zamlar vatana millete hayırlı olsun.

Yetmez ama evet diyorum.....................

Yorum

• PEGA_SUS
            Yasaklı
            • 21 Ağustos 2011
            • 2790

poritino dayının

sen şu lafı bildin mi...

koyunun olmadığı yirde, keçiye appturaman çelebi derlermiş...

koyunu bulana dek, bu keçilerin buynuzları götünüze girmeye devam edecek...

o yüzden zevk almaya bak

Yorum

• PEGA_SUS
              Yasaklı
              • 21 Ağustos 2011
              • 2790

PORİ BABA ya sormakla çok iyi etmişiz

bir detayı aklımıza getirdi sağolsun...

PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              bende pazartesi 84050 den şort olacam... şimdi filet
              NOT ARTIRIMI itneliğine yakalanmamayı ALLAH tan ümit ederek

önümüzde ki havtadan itibaren cort yönlü oynamaya başlayacayım İNŞALLAH...

nasıl oldu pori baba... doğrumu okuyoz itnenin elini ?

soldaki okta gösterttiğim bar ile, SAT vermiş seanslıkları varken... GARTLEYE giti PEZEMEK...
              orta vade de düşüşün sinyalleri gelmeye başladı dedik ama...

cuma günü TEPE yapmamış olma ihtimalimizde az değil...

hatırlatayım dedim

burada mart 2012 de yaptığımız TEPE ile, şuanki grafiğimiz arasında büyük benzerlikler var..

cuma günkü barımızın denk geldiği barı işaretledim...

hemen sağındaki kırmızı dikdörtgende ki gibi, son bir atak ile ÖLÜM ÖPÜCÜĞÜ ne gidebilirler...

68 deyiz... 69,5 a gitseler

tümer abinin 69300 çizgisi var, onada dokunmuş oluruz.... tüm teknikler çalışmış olur böylece

anlatabildim mi ?

Yorum

• kani
                Tecrübeli
                • 26 Kasım 2010
                • 1084

pega bilançolara kadar dayanmazmı lo burası yıkma loo az daha oyalansınlar olmamı
                oturma münkir ile alırsın sancı tutarsın pas paklamaz her kalaycı

Yorum

• PEGA_SUS
                  Yasaklı
                  • 21 Ağustos 2011
                  • 2790

kani Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  pega bilançolara kadar dayanmazmı lo burası yıkma loo az daha oyalansınlar olmamı
                  ne yaparlarsa yapsınlar abi... çok ilgilendirmiyor beni

sistemli oynayacam artık...

açılış rakamı sistemi

bakmıyacam, garantiyi alıyorlarmış, işc yi satıyorlarmış... kafa sikmekten başka bi işe yaramıyo

açılış rakamının 200 puan üstünde LÖNK... 200 puan altında CORT

haliyle aynı noktalar, birbirininde STOBU olacak

Yorum

• PEGA_SUS
                    Yasaklı
                    • 21 Ağustos 2011
                    • 2790

siteye ne oldu 2 gündür yaaa...

güncellemiyor, eski eski tarihlere gidiyor... kullanıcı adı, şifreyi 2-3 kere girmeden girmiyor siteye

sizde de öylemi

yoksa benim PC mi bozuldu amk

Yorum

• kani
                      Tecrübeli
                      • 26 Kasım 2010
                      • 1084

yoo sende sıkıntı var pega ben çok rahat giriyorum

Yorum

• kani
                        Tecrübeli
                        • 26 Kasım 2010
                        • 1084

arkadaşlar sitedede reklamı yapılan şu all ın one pc ler hakkında bilgisis olanlardan bilgi rica edeceğim alınabilir bi türmüdür bu tarz pc ler

Yorum

• kani
                          Tecrübeli
                          • 26 Kasım 2010
                          • 1084

pega grafikler çok güzel eline sağlık bu işi senden iyi anlatım yapacak bi adam daha düşünemiyorum bu sitede sağolasın yarın vadeli yukselişe devam edemezse kesinlikle hisse dahil shorta DONULMELİ FİKRİNDEYİM 84 uzeri net alımlar olup artık geriye bakmamalı pala

Yorum

• PEGA_SUS
                            Yasaklı
                            • 21 Ağustos 2011
                            • 2790

kani Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            pega grafikler çok güzel eline sağlık bu işi senden iyi anlatım yapacak bi adam daha düşünemiyorum bu sitede sağolasın yarın vadeli yukselişe devam edemezse kesinlikle hisse dahil shorta DONULMELİ FİKRİNDEYİM 84 uzeri net alımlar olup artık geriye bakmamalı pala
                            TEŞEKKÜR EDERİM kani abi... emme

o kadar da deel, yuh yani...

tüm USTALARIMIZ aynı duruma odaklanmış...

''son zamlar, ve yakın zamanda gelecek olan zamlar...short çular için kötü oldu bence...bu zamların alternatifi, hızlıca borsada hisse satışıydı....bu iş 2013 e bırakılmış gibi..bu durumda haftaya son lokal tepe denenip, geçilebilir...bu durumda önceki tepenin az üstünden geri dönüş makul...u-30 86 ları geçerse all time high seviyeleri denenir herhalde.''

bakalım PALA

hangi teknikçileri doğrayacak

Yorum

• kani
                              Tecrübeli
                              • 26 Kasım 2010
                              • 1084

TEŞEKKÜR EDERİM kani abi... emme

o kadar da deel, yuh yani...

tüm USTALARIMIZ aynı duruma odaklanmış...

''son zamlar, ve yakın zamanda gelecek olan zamlar...short çular için kötü oldu bence...bu zamların alternatifi, hızlıca borsada hisse satışıydı....bu iş 2013 e bırakılmış gibi..bu durumda haftaya son lokal tepe denenip, geçilebilir...bu durumda önceki tepenin az üstünden geri dönüş makul...u-30 86 ları geçerse all time high seviyeleri denenir herhalde.''

bakalım PALA

hangi teknikçileri doğrayacak
                              pega yan kağıtlarda duzen yok onlarada fırsat verilecek olmalı bazı yan kağıtlara bakıyorum hala 50 bin endeks seviyelerinde dolanıyor fiyatları çok garip orantısız bi güç dağılımı var bıkmıs abi sen az bu işe açıklık getirebilirsen veya diğer abilerimiz memnun olurum neden yan kağıtlar tersine gidiyor bu taktikselmi yoksa adamlar endeks her yukseldiğinde yan kağıtları ucuz bulanlara malmı yaslıyorlar

Yorum

• manaw
                                havacı
                                • 28 Ekim 2011
                                • 896

Türkiye gibi kredi notu yatırım eşiğinin altında olan ekonomilerde cari açık ile bütçe açığının (ikiz açık) karşılıklı görünümleri mevcut kredi notunun daha da düşmemesi için önemlidir. Hükümetin, henüz Avrupa ekonomileri kadar açık vermeyen bütçeyi toparlamak için maliye politikasını para politikasının yanında devreye sokma telaşının temel nedeni budur.

Herkes not artışı beklerken, not düşme tehlikesinden ulu orta bahseden gördüğüm ilk yorumcu..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information