KURBAN BAYRAMI geliyor.. Kurban Bayrami KUZU senligine davetlisiniz..

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • PEGA_SUS
    Yasaklı
    • 21 Ağustos 2011
    • 2790

bu şerrefsizler nasıl APSD hesaplıyor amk...

bi ara 9000 lerden bahsediyorlardı....

hani la nerde burda 5000 apsd... ?

herkes önceki pozunun tersine oynuyor gibi...

uzunlar kısa açıyor, kısalar uzun...

soktumun evlatları APSD artı, mal alıyorlar gösterip... malmı çakıyolar yoksa...

MERİL ile TEB in azda olsa şort tarafta olması... üstüne birde İŞ in 3000 kapanması

canımı sıkmıyor değil hani

Yorum

• PEGA_SUS
      Yasaklı
      • 21 Ağustos 2011
      • 2790

hep aynı numarayı yapıyor...

her seferinde de yiyoz...

yurtdışı kötü iken, sürüyo sürüyo yukarı...

onlar iyileştimide koşup gelene basıyor malı...

biseferde düşmesem şu tufaya dişimi kıracaam la...

Yorum

• PEGA_SUS
        Yasaklı
        • 21 Ağustos 2011
        • 2790

6,60 ı görmüş ASCEL

16,65 OLMUŞ....

bi dene hisseci dosta, şundan az biraz alın diyemedik....

birde o canımı sıkıyor

Yorum

• EKaya
          Aktif
          • 19 Ağustos 2011
          • 270

PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          hep aynı numarayı yapıyor...
          abi izleme sende yabancilari ehehe.. dayanamiyorsun degil mi ?

3 haftadir "toplam" islem hacminde artis var... hehehe
          bil bakalim bu neye "elamet" ?

Yorum

• PEGA_SUS
            Yasaklı
            • 21 Ağustos 2011
            • 2790

EKaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            abi izleme sende yabancilari ehehe.. dayanamiyorsun degil mi ?

3 haftadir "toplam" islem hacminde artis var... hehehe
            bil bakalim bu neye "elamet" ?
            ne diyorlardı ona...ha MİKSER, MİKSER...

mikser gibi garıştırıyo ***oğlanı... dimek

Yorum

• taka
              Kıdemli
              • 22 Eylül 2009
              • 3774

s.a oğlanın kayıt işlerinden dolayı adana-osmaniye turundaydım bugün geldim ama turşu gibi olmuşum yolculuktan,insan bilmediği yerlere gidince herşey zor oluyor.osmaniyede tanıdık güvenilir dostlara ihtiyacım var .yurt yada barınmayla ilgili sorunlarım var.oğlanı isteğim gibi bir güvenilir yere yerleştirmek için.şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
              ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.

yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
              sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
              müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.

Yorum

• taka
                Kıdemli
                • 22 Eylül 2009
                • 3774

yarın bende çok önemliydi bunu bir hafta önceden dile getirdim bakalım pala yarın ne edecek.
                ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.

yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
                sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
                müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.

Yorum

• chaotic
                  Yasaklı
                  • 26 Mayıs 2009
                  • 713

bugünkü doji çalışırsa yarın shortçular bayram edebilir. Ama çoğu shortçu 1000 puan düşünce longa dönecek, Pala 1 aydır bunu öğretiyor shortçulara...

Yorum

• EKaya
                    Aktif
                    • 19 Ağustos 2011
                    • 270

bugun ki ECB rallisine hitaben....

mario boyle dedi...
                    "The ECB, in turn, will offset those purchases by taking an equal amount of money out of circulation, keeping its mandate to maintain stable prices."

ECB devlet bonosu alacak, aldigi tutari da sirkulasyondan cekecek...
                    Devlete aktarilan para sirkulasyondan ---> piyasadan cekilecegine gore...

Para basilip surulmesinin tersine, bu durumda, bazi "yerler de" likidite azalmasi gorulecek....
                    ECB hangi aracla parayi sirkulasyondan cekecek ?

Ayilar olarak arayisa basliyalim ehehe.

Hele sinirsiz bono alimi, sirkulasyondan sinirsiz para cekilebilir gibi bir tablo olusturuyor...
                    dur sigarami yakayim...

Yorum

• egelii
                      Tecrübeli
                      • 25 Ağustos 2011
                      • 2961

zabanan yukaru devam gibi duruiür grafiko pehh

Yorum

• EKaya
                        Aktif
                        • 19 Ağustos 2011
                        • 270

babo abi hosgelmissin....

Yorum

• Hayal Taciri
                          Yeni Üye
                          • 12 Eylül 2011
                          • 19

Arkadaslar, bu 200-300 puanlik ticaret pesinde kosanlar, bu alis-satis trafigini buraya boyle yazmaya devam edeceklerse ben forumu takip etmeyi birakacagim.. Sayin Kuzu nun foruma verdigi ara, herkesin iyice yolunu kaybetmesine yol acti. Oyle ya da boyle.. Ustelik bu bi kac yuz puan pesinde kosacagiz derken herkes birbirine ''algi'' bozarak zarar vermeye basladi.. Ordan aldim, burdan sattim, surdan koydum derken, bir cok arkadas, Sisifos ile yaris yapar durumda.. Biraz sakin olalim..

Fikrayi bilirmisiniz??
                          Baba boga ile oglu tepede oturmus suruyu seyrediyor.. Oglan genc, baslaniyor kivranmaya..
                          ''Baba,su sarikizi goruyormusun, hadi atlayip onu zikelim''..
                          Baba, ''oglum, kiprasma, rahat dur'' der..
                          Az sonra oglan yine '' baba su kinali var ya, hadi atlayip onu zikelim''..
                          Baba yine ayni sakin haliyle, '' oglum sakin ol, rahat dur'' der..
                          Oglan kiprasmaya devam eder... Karakiz, saricicek derken, oglan dayanamaz,'' yaa baba der, hangisine hadi atlayalim sunu zikelim dediysem olmaz dedin ne yapicaz boyle??''
                          Baba boga hala sakin, ''oglum sakin ol, yavas yavas gidicez, hepsini zikicez..''
                          durum budur arkadaslar...
                          Boyle gider de biz sakin olamazsak, tepede baba boganin seyrettigi suruye donecegiz...

Yorum

• manaw
                            havacı
                            • 28 Ekim 2011
                            • 896

EKaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            bugun ki ECB rallisine hitaben....

mario boyle dedi...
                            "The ECB, in turn, will offset those purchases by taking an equal amount of money out of circulation, keeping its mandate to maintain stable prices."

ECB devlet bonosu alacak, aldigi tutari da sirkulasyondan cekecek...
                            Devlete aktarilan para sirkulasyondan ---> piyasadan cekilecegine gore...

Para basilip surulmesinin tersine, bu durumda, bazi "yerler de" likidite azalmasi gorulecek....
                            ECB hangi aracla parayi sirkulasyondan cekecek ?

Ayilar olarak arayisa basliyalim ehehe.

Hele sinirsiz bono alimi, sirkulasyondan sinirsiz para cekilebilir gibi bir tablo olusturuyor...
                            dur sigarami yakayim...

Hocam bu mesajı okuduktan sonra, akşam akşam içime kurt düştü. Uykum kaçtı ..

Sterilasyonun sirkülasyondan para çekilme işlemi ile yapılacağı söyleniyor. Ama nasıl yapılacağı, hangi araçla sorusuna doğru düzgün cevap bulamadım.. Ben de biraz sağa sola bakındım..

sırayla gidersek.. Olması gereken şu.

ECB piyasadan sorunlu ülkelerin tahvillerini alacak. Dolayısı ile piyasada likidite çoğalacak.
                            ECB de sterilizasyon adı altında bu fazla likiditeyi piyasadan çekecek. Karşısında piyasaya birşey vermesi gerekecek ama ne verecek..??

Bunun için ECB'nin internet sitesinde para politikasından likidite analizi sayfasından açık piyasa işlemlerinde hangi kıymetleri kullandığına baktım.. Orada da genel bilgiler kısmında şu yazmakta.

The European Central Bank (ECB) is the central bank of the European Union countries which have adopted the euro. Our main task is to maintain price stability in the euro area and so preserve the purchasing power of the single currency.

"The liquidity needs of the banking system result from the minimum reserve requirements imposed on euro area credit institutions and from autonomous factors, which are normally beyond the direct control of the ECB. Such factors can be banknotes in circulation and government deposits with some national central banks.

The ECB normally aims to satisfy the liquidity needs of the banking system via its open market operations."

Kısaca meali: merkez bankası, bankacılık sisteminin ihtiyaç duyduğu likiditeyi açık piyasa işlemleri üzerinden gerçekleştirir. Bankacılığın likidite ihtiyacını belirleyen esaslarda sirkülasyondaki para ve hazine bonolarıdır..

Açık piyasa işlemleri bizim merkez bankasında olduğu gibi aynı.. Yani piyasada likidite fazlası olduğu zaman, bunu çekmek için karşılığında piyasaya bir menkul değer/kıymet satılması lazım. Burada da o hazine bonosu gözüküyor.. Başka bir menkul değeri görmedim.

Eee peki bu şu demek oluyor o zaman. ECB piyasadan sorunlu ülkelerin hazine bonolarını alacak. Karşılığında da (sterilizasyonun sonucunda) piyasaya sorunsuz ülkelerin hazine bonolarını verecek. Piyasadaki likidite değişmeyecek. Değişen sadece merkez bankasını bünyesindeki bonoların üzerinde yazan ülkelerin isimleri olacak diye bir sonuca vardım.

Piyasada benzer başka düşünen veya benzer sonuca giden var mı diye araştırırken Schroders analistinin makalesine rastladım.

Demiş ki..

"The ECB’s insistence to sterilise the bond purchases means that it can only buy bonds as long as demand for euro T-bills remains (the sale of which absorbs the liquidity released by the bond purchases)"

Kısaca Meali.. ECB'nin tahvil alımınını sterilize etmesindeki ısrarı şuna yorulabilir.. Banka sadece euro hazine bonolarına talep olduğu sürece tahvil alımı yapacaktır. (hazine bonolarının satışı ile tahvil alımında oluşan likide emilecek)

Buradaki euro hazine bonosu (t-bill) derken hangi ülkenin hazine bonosunu kastedildiğini bilmiyorum..

Bu çıkarımın doğruluğunu da bilmiyorum. Sadece kişisel yorumumdur. Yakında uzmanlar bol bol anlatırlar zaten.

Bu arada açık piyasa işlemleri için bizim merkez bankasının bültenine bir göz atmanızı da tavsiye ederim..

Yorum

• EKaya
                              Aktif
                              • 19 Ağustos 2011
                              • 270

ayni daralti bendede var svg muratman.

ECB piyasadan sorunlu ülkelerin tahvillerini alacak. Dolayısı ile piyasada likidite çoğalacak.
                              ECB de sterilizasyon adı altında bu fazla likiditeyi piyasadan çekecek. Karşısında piyasaya birşey vermesi gerekecek ama ne verecek..??

TCMB nin dosyasinda da sterilizasyon kavrami net olarak anlatilmis...

"Sterilizasyon
                              Sterilizasyon dar anlamda, döviz
                              alım müdahalelerinin ardından
                              piyasaya çıkan likiditenin açık piyasa
                              işlemleri yoluyla çekilmesini
                              ifade etmektedir. Geniş anlamda
                              sterilizasyon ise parasal tabanın
                              dışında para çarpanında değişikliğe
                              yol açan politikaları da içermektedir.
                              Aşırı sermaye girişlerinin, reel ve
                              finansal koşullar üzerindeki etkisini
                              azaltmanın bir yolu sermaye
                              akımlarının sterilizasyonudur.
                              Merkez bankaları, ülkeye giriş
                              yapan sermayenin döviz kurunda
                              yol açtığı aşırı değerlenmeyi önlemek
                              amacıyla, döviz alım müdahaleleri
                              yoluyla rezervlerini artırırken,
                              para arzında artışa neden
                              olmaktadırlar. Bununla birlikte
                              pek çok gelişmekte olan ülke
                              merkez bankası, müdahalelerin
                              yaratacağı parasal genişlemenin,
                              dolayısıyla da enflasyonist etkinin
                              kontrolü amacıyla sterilizasyon
                              politikaları izlemektedir."

Kafamdaki soru surada cikiyor.
                              Parasal genisleme olmadigina gore likidite cogalmasi da yok...

Anlama "ozurlu" oldugum varsayimiyla 2 ye ayirdim...

Durum: A...N ulkelerinin tahvillerine talep yok ve faizi yuksek... Bu ulkeleriinde dogal olarak borcu var... Bunu yaparken parasal genislemeye gitmiyor.

1. Acilim: ECB diyorki ben tahvil aliyorum, sinirsiz.. Sana bu parayi vericem, ama bu parayi X araci ile toplam euro sirkulasyonundan cekerek yapicam... (euro zone)

Amac: Serbest piyasaya enjekte etmesi gereken likiditeyi sorunlu yere aktararak, problemi daha iyi durumdaki likidite sektorlerine paylastirarak hafifletmeyi amacliyor...

Sonucu : Likidite enjeksiyonuna bagli reel yada finansal sektorde likidite daralmasi yaratacak, 6% tek yerdeki sorundansa 10 "denk" yerde 0.6% lik artisa hay hay diyor..

2. acilim: ECB diyorki ben senin tahvilini alirim, verdigim parayi karsilik olarak geri cekerim...

ECB nin TCMB gibi tek devlet bazli olmadigi dusunuldugunde, kararinin toplam euro sirkulasyonu icinde olusacak olmasini beklerim.

soru: x ulkesinin 10 birim borcu varken buna likide verip bunu oradan geri cekmenin faizi dusurmek disinda "borc odemesi" kapsaminda bir etkisi olucak mi ?
                              Adama kullanilabilir para vermiyor bu durumda... Kredi karti kiran tefeci misali, ben banka borcunu odiyeyim sen bana dusuk faizle borclan demek oluyor.

Tariyorum ama baska turlu algiliyamadim..

2. olasilik libor skandalinin ECB versiyonu olur. baska nasil tanimlanabilir ?

1. olasilik, "sinirsiz" tanimina daha uygun... Siz vermiyorsaniz ben sizden zorla bu nakti cekip sorunu cozerime getiriyor.

Sorunlu kesimde meblaglar cok yuksek, ABD dende QE lerinde bir halta yaramadigi net olarak goruldu.. (tarih benzer mudehalelerin tabutlariyla dolu)

dedigin gibi 1 2 gune bol bol yazilip cizilecektir. Senin gibi bende "net" birsey bulamadim...
                              uzmanlarin en azindan "bulmasini" umarim...

Eger kaynak yonlendirmesi ile yapacaksa, piyasalarda bu "yesiller" pek surmez.

Tabi bunuda "lop" diye yaparim demiyor...
                              Ulkelere de "on sartlar" getiriyor... http://www.reuters.com/article/2012/...8850LW20120906

daha cok su kaldirir bu hamle.

Yorum

• EKaya
                                Aktif
                                • 19 Ağustos 2011
                                • 270

yok abi benden bu gecelik bu kadar.. kafam allak bullak oldu sacmaliyorum gibi geliyor...
                                oyle ceviriyorum boyle ceviriyorum.... "bogalari" anlamiyorum...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information