Kuzu zaten obama açık önde götürüyor obama 53 lerde rommy 44 lerdeymiş. Bence seçime kadar QE3 yapmayacaklar. Euro dolar 1.10 seviyelerine inmeden yapmazlar.Avrupayı diz çöktürecekler.biz ettik sen etme dedirtecekler.ondan sonra bence.Amerikan banklarının verdiği krediler geri dönecek amerikaya bu süreçte.Hatta bana kalırsa herkes 1.10-1.20 bekliyor euro dolarda. Nasıl 2008 de 1.60 ları yaktıysa.Algıları yıkmak için 0.90 ları yakmalı ki euronun ölümü gibi haberler çıkmalı...
KURBAN BAYRAMI geliyor.. Kurban Bayrami KUZU senligine davetlisiniz..
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
kuzu bende yaklaşık benzer düşüncelerdeyim.pala bakalım fezayamı yoksam wc çukurunamı görecez.ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.
yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.
Yorum
-
67 binden 74 bine 7 bin puan eder.kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterNE KOL KESMESI COBALT....lehman oncesi cokuse oynuyorum dedimya 71 500 de...bugun agustostaki arbitraj ucun....elimdeki haziran kadar ilave short furdum....haziranlari uzlasmaya vade sonu.......agustoslari...temmuz 15 gibi ancak kapatirim....
ana yorumum....amerikan secimleri kasim ayi...bunun ucun...o yorumda demistimki....dow 11 200 e inmeliki....o dipten koyacagi tepkiyle....agustos eylul ve ekimi yatay egimli cikisla...kasimi dikey cikisla tamamlayip 14 000 ikili tepeye gelsin ve obama kazansin...
[B]bu yorum nedeniylede 64 000 de girdigim longlardan 67 000 de indim ve shorta basladim...[/B]
ben bi macro spekulatorum....slow traderim....kurdugum oyun duzenini hicbirsey degistiremez...risk ve revard onumde....REVARD COK BUYUK...
O YUZDEN....ACIMASIZCA YUKARI SURDU....indirmek ucun...inen indi....beni asla indiremez...kendime ve bilgime ihanet olur....
iki tur bunu yaptı. iki kere al sat yapsan, 8 - 10 bin puan eder. bu büyük değil mi?
revard çok büyük de ne kadar büyük?
2008 çöküşü gibi bir çöküş mü bekliyorsunuz bu durumda.önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir,
otoriteden öğrenenler özgürlük bedeliyle öğrenir,
deneyerek öğrenenler etiket fiyatından öğrenir,
hayattan öğrenenler gecikme zammıyla öğrenir,
hayattan da öğrenemeyenler boşa gitmiş hayatlarıyla öğrenirler...
Yorum
-
İyi ki vob'da değilim. Zevkten içiyorum, kederden içerim, kafayı sıyırabilirim. Senetlerim belli, elinden tutsan yürüyecek türden senetleri seçiyorum. İki yoklama çekiyorum, yürüyecek senet kendini belli ediyor. Bu şekilde karınca kararınca yuvarlanıp gidiyoruz. Düzeltme yapmamış senet almıyorum, düzeltme takibi ve trend kırılmalarını takip ediyorum, yetiyor.
Örnek bir senet, tamamen örnek. Yanlış düşünülmesin. Düzeltmesini yapmşı, taban oluşumunu yapmış, talebe, alış baskısına, yoklamalara verdiği tepkilere göre bir yol haritası çizmek mümkün.
önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir,
Yorum
-
evet jako...
2008 den daha buyuk bi cokus bekliyorum....o provaydi...YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
JAKO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster67 binden 74 bine 7 bin puan eder.
iki tur bunu yaptı. iki kere al sat yapsan, 8 - 10 bin puan eder. bu büyük değil mi?
revard çok büyük de ne kadar büyük?
2008 çöküşü gibi bir çöküş mü bekliyorsunuz bu durumda.
jako....
75 000 tl lik garanin var yuzde 10 dustumu 7500 tl kaybediyorsun....ayni sey yani....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterNE KOL KESMESI COBALT....lehman oncesi cokuse oynuyorum dedimya 71 500 de...bugun agustostaki arbitraj ucun....elimdeki haziran kadar ilave short furdum....haziranlari uzlasmaya vade sonu.......agustoslari...temmuz 15 gibi ancak kapatirim....
ana yorumum....amerikan secimleri kasim ayi...bunun ucun...o yorumda demistimki....dow 11 200 e inmeliki....o dipten koyacagi tepkiyle....agustos eylul ve ekimi yatay egimli cikisla...kasimi dikey cikisla tamamlayip 14 000 ikili tepeye gelsin ve obama kazansin...
bu yorum nedeniylede 64 000 de girdigim longlardan 67 000 de indim ve shorta basladim...
ben bi macro spekulatorum....slow traderim....kurdugum oyun duzenini hicbirsey degistiremez...risk ve revard onumde....REVARD COK BUYUK...
O YUZDEN....ACIMASIZCA YUKARI SURDU....indirmek ucun...inen indi....beni asla indiremez...kendime ve bilgime ihanet olur....kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstervob da oynuyanlara....bunu her 3 yilda bi hatirlatiyorum....
vob ve garan....
vob u hisse gibi dusun...ama soyle...
diyelim 75 000 tl lik garan alacan...ve yatican...kar veya zarar...yaticn ustunde...
bunu garanda yapan adam...ayni para ile vob a girmek...ve margini filan takmamak istiyorsa....
vob da 10 kontrat acabilir ve 7500 tl oder....75 000-7500=67 500...kalir hesapta...bu kalan para marginler ve kademeli furuslar ucundur...
vobda....kaldirac yuvarlak 10 dur...75 000 tl lik garandki her cikistaki kar ve zarar....vob daki 10 kontratla aynidir...
KUZU VOB DA....bu sistemle oynuyor....eksperde oyle....benimle takilan herkes oyle 10 yildir boyle....
bu iki yorumu birlikte degerlendirin...kuzu ve izliyenlerinde...VOB KONTRTI....hisse senedidir...nasilki hisse senedine girer yatarsin...vob da oyle...ama obur koydeki usaglar....vob u gunnuk oynuyor hatta saatlik....onlarla bizim alakamiz yok....biz skenderi taklit ediyoruz...onun gibi oynuyoruz...o salaksa bizde salagiz...hadise budur...YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Mevduat faizleri %10 civarında.Biraz altı veya üstü yani..
Şimdi burdan büyük çöküş olursa şöyle bir durum ortaya çıkar;
Temettü verimi şu anki cari fiyatlar ile hesaplandığında %8-10 arasında olan 10-15 tane hisse var.
Bu hisseleedeki fiyatlar çok gevşerse, temettü verimleri %15-20 lere gelir.
Gelirse ne olur ?
%10 vadeliye yatıracağın parayla hisseye girersin.Hem şirkete ortak olup slow-trade ile hisse adedini arttırma şansın olur, dolayısıyla bu sana net %20 temettü verimi yapar.
Bu bakımdan, bu parayı bize yedirirlerse teşekkür ederiz.Ama sanmıyorum.Büyük düşüş, uzun vadeciler için bulunmaz fırsatlar barındırır ama bu parayı şimdilik bize yedirmezler gibi....
Yorum
-
Eğer kuzunun dediği gibi 48000 lerin kırılır ve lehman çöküşü gibi bir çöküş yaşanırsa çıkış 2009 daki gibi sert olmaz..benim 2014 2015 yılları 90.000-100.000 üstü endeks beklentim de bir süre ötelenebilir..
Benim düşüncem AB krizinde son aşamalar oynanıyor..Merkel bir şekilde bir plana ikna olacaktır..Olmalıdır..
Aksi takdirde piyasanın bizim bilmediğimiz bir çok verisini bilenler yüzünden hem dow hemde dax bu seviyelerde olmazdı diye düşünüyorum..
En basitinden DOW dün feci düştü bu sabah eksi future bekliyordum 0.40 gibi ama uzakdoğu düşmesine rağmen yinede yeşil şu ana kadar..Direniyor bir şekilde..
Yada ben mi iyimserim ne..
BABO abi yetişşş..
Yorum
-
O mortgage, sigorta sektörü.. ekonominin iç dinamiklerinin ve carry trade olayının, kağıtların yükünün baskısıydı.kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterevet jako...
2008 den daha buyuk bi cokus bekliyorum....o provaydi...
Şimdi baskı, ülkelerin iflasta olma etkisiyle bankalara taşıttıkları tahvillerinin banka sektörüne olan etkisi.
Bir ülke iflas ederse o ülkenin tahvilleriyle birlikte o tahvilleri taşıyan bankaların da değerleri sıfıra düşecek.
Ne zaman?
Şimdi mi, 2 sene sonra mı?
İngiltere de sıfıra düşmekle yüz yüze, ABD de, Yunanistan da, İspanya da, İtalya da, Portekiz de, Türkiye de.
BOP tamamlanmadan, araya bu sorunu sokup, işleri arap saçına döndürmezler, önce bop bitsin, bu arada borsalar rallilerini yapsınlar, sonra topyekün savaş.
AB biterse, ABD de biter. ABD'yi ayakta tutan, AB. Çin değil, Rusya değil, Hindistan değil, dünyanın geir kalan bölgeleri, ABD 'den kurtulmak istiyor.
Paylaşmak istediği bölgeleri tüm AB'ye fatura eder mi?
Böyle değilse, herkese birden gücü yeter mi?önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir,
Yorum
-
ABD yi ayakta tutan AB dedin de..Geçen bloomberg de ABD deki firmaların gelirlerinin yüzde 17 si AB kaynaklı diye konuşuyorlardı..JAKO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterO mortgage, sigorta sektörü.. ekonominin iç dinamiklerinin ve carry trade olayının, kağıtların yükünün baskısıydı.
Şimdi baskı, ülkelerin iflasta olma etkisiyle bankalara taşıttıkları tahvillerinin banka sektörüne olan etkisi.
Bir ülke iflas ederse o ülkenin tahvilleriyle birlikte o tahvilleri taşıyan bankaların da değerleri sıfıra düşecek.
Ne zaman?
Şimdi mi, 2 sene sonra mı?
İngiltere de sıfıra düşmekle yüz yüze, ABD de, Yunanistan da, İspanya da, İtalya da, Portekiz de, Türkiye de.
BOP tamamlanmadan, araya bu sorunu sokup, işleri arap saçına döndürmezler, önce bop bitsin, bu arada borsalar rallilerini yapsınlar, sonra topyekün savaş.
AB biterse, ABD de biter. ABD'yi ayakta tutan, AB. Çin değil, Rusya değil, Hindistan değil, dünyanın geir kalan bölgeleri, ABD 'den kurtulmak istiyor.
Paylaşmak istediği bölgeleri tüm AB'ye fatura eder mi?
Böyle değilse, herkese birden gücü yeter mi?
Yorum
-
Bir de sistem tarafından bakalım gundwane.
kapitalist sistem = AB + ABD.
Emperyalist sistem de bu şekilde.
Hindistan'ın Yunanistan üzerinde emelleri yok bildiğim kadarıyla, ama, Almanya'nın var.
Çin, İstanbul'u istemiyor bildiğim kadarıyla, ama, Almanya istiyor.
Türkiye'yi AB ile entegre etmek için, Kürdistan'ı kurmak ve Türkiyeyi bölmek isteyen, başta, AB.
ABD'nin hesabı, birinci dünya savaşında yarım kalan iki devletin kurulmasını tamamlamak, KÜRDİSTAN ve ERMENİSTEN. Türkiye sınırlarında.
Bu nedenle AĞRI, KARS illeri Ermenistan'a, Güneydoğu Kürdistan'a verilecek, kılçıksız kalan Türkiye de, lokma tatlısı olarak AB'ye sunulacak..
Türkiye'nin büyük yara almadan bu oyundan çıkması mümkün olmayacak ama, oyunu tümüyel sahneye koyabilecekler mi, bunu da geç de olsa uyanmamız belirleyecek.
Ya teslim olacağız, ya da savaşacağız. sonunda savaş olmazsa, teslim olacağız.önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir,
Yorum

Yorum