KURBAN BAYRAMI geliyor.. Kurban Bayrami KUZU senligine davetlisiniz..

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • PEGA_SUS
    Yasaklı
    • 21 Ağustos 2011
    • 2790

şemsi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pega ustam 15 dak larda omuz baş var mı sence?
    OBO bilmem gardaş la...

tek bildiğim 625 üzerine oturabilirsek, sıkıntı yok dimektir

bugün poz ayarlamak için her iki vadede de... AKKIZ da dümen üstüne dümen çevirdiler gibi geliyor bana

Yorum

• okut_val
      Tecrübeli
      • 03 Mart 2009
      • 1325

PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      şuda benim bakış açım

şindi dünyanın tüm petrol ihracatçılarını (erabistan, ırak, küveyit, ürdün, nijerya )

amarika sömürmüyor mu ? sömürüyor

bunların petrol gelirlerinin yarısı, vaşingtona gitmiyor mu ? gidiyor

e o zaman

petrol düşerse, amarikanın gelirleri düşer, borsasıda düşer bu yüzden

yükselirse, yükselir

nasıl kafa, zehir zehir
      Benim görüşümde şöyle abi...
      Rusya ve İran... gelir kaynagı ne ? petrol
      petrol hatırlarmısın 150 dolarlara geldi Yaşar Erdinç herkese dedi petrol alın vadeli kontratlardan
      İşte petrol 150 lere geldiginde Rusya; Putin çıktı askerleri Kızıl Meydanda gösteri yürüyüşü yaptırdı silahlar bombalar dünyaya gözdağı verdi... Ben dedi güçlüyüm sebe ne petrol, İran ne yaptı kafa tuttu ABD ye..
      ama ABD ne yaptı abi bastı petrolü 30 dolara... Neden bastı Rusya ekonomisini krize sokmak için ve soktuda Putin in kolyugunu salladı anında...
      Petrol yükseldimi Rusya ve İran nın kıçı kalkar abi, dünyaya meydan okurlar silaha yatırım yaparlar... Sonra vururlar petrole tokadı süt dökmüş kedi gibi çekilirler kenara...
      '' VOB Finansal Bir Kitle İmha Silahıdır '' Warren BUFFET

Yorum

• okut_val
        Tecrübeli
        • 03 Mart 2009
        • 1325

Haber mi bekliyoruz longcu dostlarım... petrol geri geliyor 112 altına.. faiz geri geliyor bankalar için olumlu..
        Piyasada işlem hacmide düşük olumlu yani mal basılmıyor göstergeler tepedeydi onları sogutuyorlar...
        Fitch bi çıksa petrolün geri elişi TR cari açık için olmlu bak sen 1500 puan artı dünden hazır zaten bizim piyasa

Yorum

• Bear_Bull
          Spread Trader
          • 09 Şubat 2009
          • 773

Tüm hata/ları/mız bütün fiyat hareketlerini ufak periyot data ile yakalamaya çalışmak olabilir mi?

link az önce twitimden geçti,

• Beynimiz, Yönetmen ve Borsa

Beynimiz, Yönetmen ve Borsa

Yaşar Erdinç Önceki Yazıları >
          26 Temmuz 2012

Hiç kitabını okuduğunuz bir filme gittiniz mi? Zihniniz hiç zorlanmadı değil mi? Filmden çıktığınızda, yönetmenin ne kadar da zayıf kaldığını ve kitabı beyaz perdeye yansıtmakta ne kadar da beceriksiz olduğunu düşündünüz. Kitaptakilerin belki de yarısından fazlasını filmde bulamadınız.

Acaba yönetmen mi çok beceriksizdi? Yoksa beynimiz dünyanın en iyi yönetmeni mi?

Evet, beynimiz inanılmaz bir yönetmendir. Bu yazıyı okuyanlar lütfen “zifiri karanlık bir odada dans eden pembe balonları” DÜŞÜNMESİNLER…

Hayır! Hayır! düşünmeyiniz. Lütfen karanlık odada dans eden bu pembe noktaları düşünmeyiniz. Mümkün değil… Kendiniz frenleyemiyorsunuz. Çünkü o inanılmaz yönetmen devreye girdi ve bu cümleleri en muhteşem şekilde filme çevirdi. İşte buna hayal gücü diyoruz ve ondan daha iyi yönetmen mi var?

“Hocam konuyu nereye bağlayacaksın” dediğinizi duyar gibi oluyorum. Aslında bu noktadan sonra konuyu her yere bağlayabilirim. Son zamanlarda bazı ilginç kitaplar çıkmaya başladı. Kitabı okumaya başlıyorsunuz. Kitabın kahramanı sizsiniz. Bir noktaya geldiğinizde, size seçenekler sunuluyor ve bu seçeneklerden birine karar vermeniz gerekiyor. Verdiğiniz karara göre, “kitabın şu bölümüne git” şeklinde komutlar veriliyor. Siz de o bölüme gidiyor ve okumaya devam ediyorsunuz. İşte kritik anda verdiğiniz kararın sizin kaderinizi nasıl çizdiğini kitabı okudukça görüyorsunuz. Tabi ki hepimiz daha sonra dönüp, acaba o seçenek olmasaydı da bu seçenek olsaydı ne olurdu diye geriye bakabiliyoruz.

Gerçek hayatta da benzer durumlarla karşılaşıyor ve önemli kararlar veriyoruz. Ama daha sonra geriye dönüp, o karar yerine bu kararı verseydim acaba sonrası nasıl gelişirdi? Sorusunu soramıyoruz.

Ben tekrar konuya döneyim ve “hayal gücümüz en mükemmel yönetmendir” konusunu ilginç bir noktaya bağlayayım. Ben bir ekonomistim. Daha çok ilgimi çektiği için finansal piyasaların işleyişi ve yatırımcıların kararları konusunda çok fazla kitap, çalışma ve makale okudum. Bugüne kadar belki de yüzlerce yatırımcı ile karşı karşıya geldim. Yaklaşık yirmi yıldır bu konuların içindeyim. Borsada her yatırımcı kaybetmeye mahkumdur. Ama kaybedenlerin hiç suçu yok. Çünkü az önce muhteşem yönetmen olarak tarif ettiğim beynimizin işletim sistemi bu kayıpları yaratıyor.

Basit bir örnek vereyim. Güzel bir ev aldınız ve içine yerleştiniz. Mutlu ve huzurlu bir yaşam sürerken teknolojideki gelişmeye bağlı olarak her sabah size bir SMS geliyor ve evinizin o günkü fiyatını size bildiriyor. Arzu ederseniz evinizi hemen bir SMS mesajı ile satabiliyorsunuz. Bu hizmet başladıktan sonra ertesi sabah heyecanla ilk SMS’i bekliyorsunuz. 200 bin TL ödeyerek aldığınız evin 400 bin TL olduğunu öğreniyorsunuz. Muhteşem bir sabah oluyor sizin için. Çünkü altı ay önce aldığınız ev yüzde yüz prim yapmış durumda. İş yerine gittiğinizde arkadaşlarınıza büyük bir sevinç ve gururla bunu anlatıyorsunuz. İkinci gün evinizin fiyatı 405 bin TL üçüncü gün 420 bin TL olurken “satsam mı satmasam mı?” Diye düşünmeye başlar mıydınız? Bu arada almayı düşündüğünüz başka evlerin fiyatı da SMS mesajı olarak size geliyor. Bu evi almadan önce çok beğendiğiniz ve almak istediğiniz bir başka evin fiyatı zaman 500 bin TL idi. Şu an 550 bin TL olmuş ama sizin eviniz de 420 bin TL’ye gelmiş. Çünkü önemli bir yol projesinden bahsediliyor ve eviniz değerli bir yerde. Evinizi satıp üzerine 130 bin TL kredi almayı mı düşünürdünüz? Yoksa evinizin fiyatının nasıl olsa yukarı gittiğini ve 550 bine geleceğini ve böylece krediye gerek kalmayacağını mı düşünürdünüz?

İzleyen İki hafta içinde eviniz 530 bin Tl olmuş durumda ve almak istediğiniz diğer evin fiyatı 540 bine gerilemiş durumda. Hayal gücünüz acaba nasıl hayaller kurmaya başlardı? Aslında biraz daha bekleseniz ve eviniz 600 bin TL olsa, diğer evi aldıktan sonra altınıza bir de araba çekseniz olmaz mı? Bu hayallerle yatağa yatıp güzel rüyalar görüyorsunuz. Ta ki sabah gelen SMS mesajında evinizin fiyatının yeniden sert bir şekilde 420 bine indiğini görene kadar. Otoyol projesi rafa kaldırılmış ve eviniz hızla değer kaybediyor. İşe nasıl gelirdiniz? Yüzünde küçümseyen bir tebessümle size manalı manalı bakan iş arkadaşınıza bakarken ne hissederdiniz? Öğle arası yanınıza gelir ve bilmiş bir tavırla size dersinizi verir; “Ben sana demedim mi evi SAT diye?

Nerden çıktı bu SMS! Evinizin fiyatını hiç bilmeseniz ne kadar da mutlu ve huzurlu yaşamaya devam edecektiniz? Her gün ev fiyatını görmek kadar büyük bir kabus olabilir mi?
          Borsada sıkça işlem yapanlar bu tür kabusları ve mutlulukları sürekli olarak yaşarlar. Huzurum kalmadı şarkısı her borsacının şarkısıdır ve Onlar, her gün, her dakika, her saniye bu duygusal fırtınaları yaşarlar. KEŞKE’ler başlar. Bu da sonun başlangıcıdır.
          Aradan en az yedi sekiz yıl geçtikten sonra kazanmak yerine, kaybetmemenin daha önemli olduğunu öğrenirler. Gerçek yatırımcılar aldıkları hisse senedinin değeri ilgilenip fiyatı ile ilgilenmeyenlerdir. Fiyat ve Değer kavramlarını da başka bir yazıya bırakıyorum.

Paranız sağlığınızı bozmasın…
          Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)

Yorum

• PEGA_SUS
            Yasaklı
            • 21 Ağustos 2011
            • 2790

okut_val Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Haber mi bekliyoruz longcu dostlarım...
            ya arkadaş... sen niye PALA ya bisim elimizi belli ediyon, söylüyon...

cuma günü longdan çıkmadım diye, neler etti piyasaya görmedinmi

biz hepimiz ŞORTUZ pala, sen ona bakma...

Yorum

• eksper
              Kıdemli
              • 17 Temmuz 2009
              • 3714

görüntü degişti.....bu cocuk okur beyler....asılıyor köftehor....kapanış güzel olacak...düşüşe inandırdı....iyi şortlamış olmaları lazım....aşşagıda şortcu bırakarak kapatırsa önümüz acık yarın....

Yorum

• paradigma
                Tecrübeli
                • 19 Haziran 2009
                • 1088

eksper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                görüntü degişti.....bu cocuk okur beyler....asılıyor köftehor....kapanış güzel olacak...düşüşe inandırdı....iyi şortlamış olmaları lazım....aşşagıda şortcu bırakarak kapatırsa önümüz acık yarın....
                eksperim yuregimize bir su serptin
                yatirim tavsiyesi degildir ...

Yorum

• PEGA_SUS
                  Yasaklı
                  • 21 Ağustos 2011
                  • 2790

bugün kar yazmayı unut ....fazla zarar yazmadan kapatırsa yırttık....yarın son olmalı longcu icin....yine bugünki gibi kasmaması lazım....kasarsa iş netleşir şortlarız.....dayanın az daha longcular....
                  nazar etmeyeceğimi bilsem

81400 kapatmazmıyız abi bugün... ? diye sorardım

Yorum

• eksper
                    Kıdemli
                    • 17 Temmuz 2009
                    • 3714

PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    nazar etmeyeceğimi bilsem

81400 kapatmazmıyız abi bugün... ? diye sorardım
                    yuh...yavaş gel....ben artı kapatalım yeter diyorum sen neyin peşindesin....yarın o yarın...

Yorum

• VIX100
                      Tecrübeli
                      • 03 Kasım 2011
                      • 1945

hangi tahtayı açsam sürekli emir siliyorlar,ben böyle borsanın.......
                      oh pity pity,care'em all so pity,tear is the last thing,gymnastic

Yorum

• PEGA_SUS
                        Yasaklı
                        • 21 Ağustos 2011
                        • 2790

yuh...yavaş gel....ben artı kapatalım yeter diyorum sen neyin peşindesin....yarın o yarın...
                        ne abi.... para yok mu sende

şu 625 teki 250 lotu al... 250 de alış yaz

bak noluyor ha ha ha

Yorum

• küçük_k
                          Aktif
                          • 09 Nisan 2012
                          • 293

80600 üzeri lönkçüler için bayram yeridir.....
                          400 altı ise şorta ışık olur...çok kısa vadaliler hariç düşüş beklentim had safhada..
                          yazdıklarım kuzu melemesidir..dikkate alan kuzu gibi meler,,,

Yorum

• eksper
                            Kıdemli
                            • 17 Temmuz 2009
                            • 3714

arkadaşlar şöyle basit düşünün...her yer güzel ....isterse basar istedigi gibi...basmıyor.....madem sona gelmiş bir dow var işte fırsat bassın....longcu silkeliyor lem bu teslim olmayın....

Yorum

• PEGA_SUS
                              Yasaklı
                              • 21 Ağustos 2011
                              • 2790

de HELAL la sana amiralim

ta ben zabahtan didiydim... 44 e de vur olum... 46 ya da

o 1,5 milyon lotları, süpür gitsin azına kesiyim...

EKLEME : böyle dedimya şimdi nazarım değer... tü tü tü... kem gözlerden koru yarabbi

Yorum

• okut_val
                                Tecrübeli
                                • 03 Mart 2009
                                • 1325

Bu işlem hacmi ile düşüş filan zor görünüyor bende...
                                Dinlendiriyorlar bence
                                EKGYO 2,60 aldı yan kagıtlara giriyorlar genele yayılıyor borsa bence olumlu

Yorum

Working...
                                X

Debug Information