Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
KURBAN BAYRAMI geliyor.. Kurban Bayrami KUZU senligine davetlisiniz..
bu yeni dunyada 2050 de....DUNYA DAHA KOLAY YONETILIR HALE GETIRILIYOR....
4 MERKEZ VAR....amerika....birlesik avrupa....turkiye....uzak dogu cin....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Dünyada çıkarılan petrolün sadece %3-5'i vadeli piyasalara gelir. Petrol, uzun vadeli Ltcm kontratlarla alınıp satılır.
Petrol, 35 dolara düştüğünde mesela Türkiye, 35 dolardan 1 varil petrol alabildi mi?
Alamadı, çünkü petrol 35 dolara düşmedi. Aynı şekilde 147 dolara da çıkmadı. Uzun vadeli kontratlardan bahsediyorum.
Uzun vadeli kontratlar değil, spot fiyatlar borsacının takip ettiği......
İmalatçının maliyeti kimseyi ilgilendirmez...
Satış fiyatı (pazar fiyatı) onu da, bizi de ilgilendirir...
Zarar ediyorsa elindeki stokları bitirir, bir daha imalat yapmaz....
Piyasa fiyatı maliyetinin üzerine çıkana kadar....
Saygılarımla
talebe A-YI (bilgiye saygılı)
Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
petrolun maliyeti , teknik acidan cikarildigi fiziksel ortama , ve derinligine gore cesitlilik gosterir ,ornegin suidi arabistanda petrolun yuzeye yakin yerlerden cikmasindan dolayi isletme maliyetleri +sermaye harcamalari dahil yani toplam maliyeti 6-7 $ civaridir
Yine irakta daki durumda arabistana benzerdir oradaki maliyetlerde 5-6 $ civaridir ..
Nijerya taraflarinda derin sulardaki maliyetler ise 15-20 $ civaridir
Cezayir , umman , katar ,libya da ise bu maliyetler 10-15 $ arsindadir
Kazkistanda 12-14 $ civaridir
Ulasilmasi oldukca zor , derin sularda kuzey denizi taraflarinda bu maliyet 30 $ civarina cikmakta ...
Ben suanda Rusyanin kuzeyi , sibirya taraflarindayim .. Cevresel faktorler oldukca agir ... petrol ve gaz cikarilan bolgeler (tundra lar ) oldukca soguk ve ruzgarin hizi ile birlikte de hissedilir sicaklik oldukca dusmektedir ( kis ortalamasi -35 / - 60 C ) burada ki petrol cikarma maliyetleri ruslardan direk aldigim bilgiye gore 25-30 $ civarlarindadir
Sunuda ekleyeyim ; elbetteki petrol sirketleri hicbir zaman kesin maliyetlerini soylemezler ..Umarim yeterlice aciklayici olabilmisimdir ....
ula puhu....bunu eyicene bi oku....
bu bakimdan bolunmeyin....turkun...dincisi...layiki olmaz...bu ingiliz oyunu idi....
turk turktur....devletler kurmustur...bir duzen icinde yasamistir....
ve....
TARIH TURKE HEP GEBEDIR....
Yine irakta daki durumda arabistana benzerdir oradaki maliyetlerde 5-6 $ civaridir ..
Aramco, geçen sene, 100 adet yatayda çalışan dalgıç pompa için ihaleye çıkmıştı. Bunları ne amaçla kullanacak acaba? Gawar'a deniz suyu basıp, yatay haznelerdeki petrolü dalgıç pompalarla çekiyorlar. 5-6 dolara petrol 30 sene önceydi.
Zarar ediyorsa elindeki stokları bitirir, bir daha imalat yapmaz....
Piyasa fiyatı maliyetinin üzerine çıkana kadar....
Evet işte akıllı bir adam...Amma bilgi eksik...
Bir petrol kuyusunu zarar ediyorum diyerek kapatır veya üretime ara verirseniz, diyelim ki bir sene sonra petrol fiyatları yükseldiğinde tekrar üretime alamazsınız. Yada alsanız da eski verimi alamazsınız.
Bu yüzden petrol kuyularında üretim sürekli devam etmelidir.
Uzun vadeli kontratlar değil,
Uzun vadeli kontratlar, petrol uzun vadeli kontratlarla satılır. ltcm kontratlar...
Evet işte akıllı bir adam...Amma bilgi eksik...
Bir petrol kuyusunu zarar ediyorum diyerek kapatır veya üretime ara verirseniz, diyelim ki bir sene sonra petrol fiyatları yükseldiğinde tekrar üretime alamazsınız. Yada alsanız da eski verimi alamazsınız.
Bu yüzden petrol kuyularında üretim sürekli devam etmelidir.
İyi bildiniz...
Bu yüzden petrolün maliyeti olan eskinin doğu bloku ülkelerin 35 ine yaklaştırıp...
Elde edilen gelir zenginliğinin onları şımartmasını izin vermiyecekler..
Yani , gelir transferini onlara değil , kendi istediği ülkelere gidecek...
Dikkat edin a....tanda arz rekoru kırıldı geçtiğimiz ay...
sn kuzu altın için 1200 ons öngörünüzle 1$ 2,00 tl öngörünüzü birleştirince benim gibi güccük altın ilgilenicisi içün yatırım yapılabilecek tl seviyesi 75-80 tl aralığı çıkıyor..
o zaman altın tl olarak 92,5 den 77 ye % 20 düşüş iyidir makuldür icabider desek olur mu..
yoksa boş ver mirim deli zırvası de koyver gitsin
Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın Denizbank'ı 3.54 milyar dolara (6.5 milyar TL) satın almasına ilişkin imzalar az önce atıldı. Çırağan'da yapılacan imza töreni için Rusya'dan da çok sayıda yetkili ve gazeteci Türkiye'ye geldi.
o kitapta....karadeniz bi turk golu....kafkaslar kirim turk hududlarinda....kafkaslardan hazarin ustu ve turkmenistan...turkiye icinde....suudi arabistanda mevcut krallik yikilmis...turk korumasinda....iraq ve suriye turkiye icinde....misir ve libya turk korumasinda...
Friedman düzenin adamıdır. Bunları Türkiye'de birilerini uyutmak için yazmıştır. Bunlar Friedman'ın kehanetleri, bakınız aşağıda 500 yıl önce yaşamış, gerçek bir kahinin kehaneti var. Aslında ben bu kadar muhalefet etmem de bu yazılanlara tamamen karşıyım. Bir daha da yazmam...
Yorum