turkiye....22 000 dolar endeks....ve petrol....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

turkiye....22 000 dolar endeks....ve petrol....

hadise sudur....

GDP=C+I+G+(X-M)

C....ic tuketim....

I.....Yatirim....

G.....Hukemet harcamalari....

X.....ihracat...

M....ithalat....

turkiyenin GDP i...760 milyar dolar....peki bu nereden geliyor....ic tuketim...yatirim....hukumet harcamalari ve ihracat ile ithalat araindaki farkin toplamindan geliyor....

ic tuketim....turkiyenin ic tuketimi artmaktadir....bu iki nedenle olmakta...issizlik azaldi ve kredi cogaldi...halk ihtiyacini aliyor ve hala alacak....mesala polonyada 4 kisiden biri otomobil sahibi iken....turkiyede bu 10 kiside 1 otomobil sahibi....yani halk hala tuketebilir durumda....para bulursa...

yatirim....en kotu durum bunda....turkiye eline gecen parayi uretmiyen yatirimlara yatiriyor...her yer insaat....konut....ofis....alisveris merkezi....bunlar uretmiyen yatirimlar....

hukumet harcamalari....bunnar malum duble yollar...faydali...ve alt yapi....

son kalem....ihracat-ithalatta ise negatif ve bu GDP nin yuzde 10 u ve ustu....

peki para nereden geliyor....turk halkinin tasarruflarindan mi....HAYIR....

PARA....yabnci yatirimlar....yabanci krediler...ve yabanci sicak para...bu sicak para borsaya ve bonoya geliyor....en ufak bi kirizdede kaciyor....

hukumet tedbir aliyor....bu tedbirler 2010 kasimda basladi....ve ben hemen maldan cikip borsayi shortladim....ve coktu....

neydi bunnar....kredi buyumesini durdurmak ki....2010 da yuzde 30...du....2011 de yuzde 40....

bununla hukumet ic tuketimi frenlemek istedi...ikinci tedbiri....tl ye deger yitirtici tedbirler aldi....bununla hukumet cari acigi frenlemek istedi....dustumu cari acik....HAYIR....neden...cunki cari acigi yaratan OLIGARSI....hala yerinde....

turkiye ucun karar verici unsur ise.....petrol fiyatlari....bu fiyatlar....amerikan secimlerine 4 ay kala dusurulur....yoksa mevcut baskan gider....

soruda su.....nasil dusurulecek....bunu bilen voleyi furur turkiyede...

birincisi....amerikada uygulanmaya basliyan yeni metot...fracking....bununla gaz fiyatlari goctu....

ben buna degilde....yazmiyacagim diger iki metota gore oynuyacagim...simdilik yazmam...

demekki neymis.....22 000 dolar endeks yolda....gitmemek ucun oraya...petrolun 80 panginot dolara dusmesi icabeder....yada hukumetin harcama kalemini yuzde 40 GDP altina cekmesi icabeder....bunu biraz yazarim....ya da merkezin....cyclic dolar uygulamasi icabeder....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

devam edecek....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• k3r3m
      Aktif
      • 31 Temmuz 2011
      • 665

cari açığı yaratan neden oligarşi oluyor sayın kuzu?
      halk almıyor mu, iphone'ları, gıcır arabaları, petrolü
      asıl cari açığı yaratan kalemler bunlar değil mi?

fracking dediğiniz şey, gazın çıkarma maliyetini teknolojik olarak düşürme olayı mı? google'ladığımda öyle birşey çıktı
      "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• tumer1960
        Tecrübeli
        • 01 Ağustos 2011
        • 710

116 dolar destek aşagıya kırılması ile 80 dolar hedef gerçekleşme şansı olabilir.

Yorum

• tumer1960
          Tecrübeli
          • 01 Ağustos 2011
          • 710

Yorum

• SÜRGÜNEFE
            Tecrübeli
            • 20 Ağustos 2010
            • 1442

Yeni topiğiniz hayırlı olsun

Yorum

• JAKO
              Kalender Amca
              • 30 Mart 2009
              • 561

22 var.. ama o 22.....
              22 bin endeks değil....
              22 Haziran 2012 gününe kadar, dalgalı seyir.... dalgalanma....
              Sonrası..... yön netleşecek.... benim beklentim, 22 haziran'dan sonra, ralli, yukarıya ralli...

Çökecek diye pozisyon alan, yanılır. Çünkü dalgalı bir seyir olacak. Ne olacaksa, 22 haziran'dan sonra olacak.

önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir,
              otoriteden öğrenenler özgürlük bedeliyle öğrenir,
              deneyerek öğrenenler etiket fiyatından öğrenir,
              hayattan öğrenenler gecikme zammıyla öğrenir,
              hayattan da öğrenemeyenler boşa gitmiş hayatlarıyla öğrenirler...

Yorum

• leventaslan
                Katılımcı
                • 08 Haziran 2009
                • 166

Sayın JAKO'nın grafiktende görüleceği üzere çöküş beklemek büyük hata olur..
                Çok çok olsa, ikili dip için bi geri çekilme olur ki...oda zor ihtimal..

her halukarda bu yukarı gidecek..

Kuzu üstadın makro tespiti yanlış değil..gidişatın kötü olduğu belli..ama patlama şimdi değil..belki bi kaç yıl sonra olacak..

çöküşten önce bize bir BALON lazım..
                https://twitter.com/LEVENTASLAN91

Yorum

• hanXX
                  Yasaklı
                  • 13 Aralık 2010
                  • 58

-2011--GDP---- 6. -- 16. -- 18.
                  -1993--GDP----11. -- 24. -- 17.
                  ------- Brazil -- Indonesia --Turkey Dış borcuna rekor kırdıran emmevelakin Brazil ve Indonesia gibi GDPsine rekor kırdıramıyan Türkiyeye 22 000 dolar endeks bile fazla.

Yorum

• PEGA_SUS
                    Yasaklı
                    • 21 Ağustos 2011
                    • 2790

GDP ?

taam buldum gayri safi milli hasıla imiş

tüm milli değerleri yıkmaya and içmiş TAŞERONLAR gibi, yurtiçi diyen çıkmadan ben kendim söyliyem

Yorum

• bikmisbroker
                      BaBo
                      • 27 Şubat 2009
                      • 1009

Lem Guzu
                      Amipin Lex'i yanina da alsan, bir topik degil 10 topik de acsan, birak topikleri sanal alemde FORUM da kursan netice degismeyecek yigenim.!

Varsan Times Square deki "istiklal marsi" okuma iddiasina buraya 3 defa TİK TİK yaz ben annarim.))

Yorum

• kaizer
                        Yasaklı
                        • 08 Ağustos 2011
                        • 162

Pega sinir yapmıcan,
                        Kuzu haklı.Skenderin amacı zaten bu topraktaki Milliyetçi, Solcu ve İslamcıları birbirine düşürmek
                        Erbakan hocam, Ecevit niye gönderildi.Biri solcuydu diğeri İslamdan yana.Fakat ortak bir paydaları vardı.Bu vatanı seviyorlardı..
                        Şimdi bize düşen, Milliyetçisi, Solcusu, İslamcısı, birbirimize düşmeden ülkeyi skendere teslim etmemenin hesabını yapmak....

Yorum

• azina
                          Katılımcı
                          • 17 Ağustos 2011
                          • 196

bikmisbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Lem Guzu
                          Amipin Lex'i yanina da alsan, bir topik degil 10 topik de acsan, birak topikleri sanal alemde FORUM da kursan netice degismeyecek yigenim.!

Varsan Times Square deki "istiklal marsi" okuma iddiasina buraya 3 defa TİK TİK yaz ben annarim.))
                          Abi nerdesin sen. Kuzu mübarek habire istemediğimiz şeyler yazıp duruyo buralarda. Adamda temel zaten gani cevap da veremiyoruz ama gönlümüz senden yana. kurtar bizi abiii
                          ...::[AZİNA]::...

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

kuzuya soru..?

1- Ağalar obama'yı tutuyorlar mı...? Gitmesinden üzülürler mi....?
                            2-Petrol fiyatının düşmesi ağaların işine gelebilir mi..? Ne zaman gelebilir..?
                            3- Türkiyenin cari açık meselesinin temelinde "enerji ithalatı " var....
                            Fosil kaynaklı enerji hammaddeleri ithalatımızın azaltılabilmesi için alternatif yerli enerji kaynakları gerek.
                            Hidrolik kaynaklar ölçülmüş, sınırlı.
                            Rüzgâr kaynaklılar geliştirilmeye çalışılıyor, sınırlı.
                            Jeotermal kaynaklılar ne kadar geliştirilebilir? Belirsiz.
                            Güneş enerjisi panelleri ilk yatırım maliyeti pek büyük ve kapasiteleri sınırlı. Geliştirilmeyi bekler gibiler.
                            Kömüre dayalıların ÇED raporu almalarıında her türlü engel var.
                            Nükleer enerji, 20 yıldır hala bir çivi bile çakılamadı... Ayrıca güvenlik tereddütleri insanların kafalarını karıştırıyor.
                            Enerji ihtiyacının çıkışı nerede...?(eczacıbaşı holdinge yazdım "bir nükleer santral kurun, kurtarın memleketi" diye...amma....
                            4- Bir "not artırımıdır" lafı çıkmış, dilden dile dolanıyor. Sen nasıl görüyorsun?

Saygılarımla
                            talebe A-YI (müstağriblere ayna tutan)
                            Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• bikmisbroker
                              BaBo
                              • 27 Şubat 2009
                              • 1009

azina Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Abi nerdesin sen. Kuzu mübarek habire istemediğimiz şeyler yazıp duruyo buralarda. Adamda temel zaten gani cevap da veremiyoruz ama gönlümüz senden yana. kurtar bizi abiii
                              bakma sen onun Temel'ci yorumlarina bu, "GUZU" kiliginda ama aslinda benim gibi g.tu boklu KURT bir teknikci..

halen annayamadinizmi??
                              Her Cortunu ve/veya her Longu nu Temel nedenlere, Makro verilere dayandiriyormus gibi Mangalda kul birakmayan, Teknik olarak emin olmadigi noktalarda da beni Tetikleyen agzinda disi kalmamis Teknikci ve ihtiyar bir KURT!

Gelsin kullahima annatsin, Temelmis..

Teknik analizciligini gizlemek icin TEMEL analiz yorumlari yapio.
                              Marketing yane!

Yorum

Working...
                              X

Debug Information