turkiye....22 000 dolar endeks....ve petrol....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • okut_val
    Tecrübeli
    • 03 Mart 2009
    • 1325

Selam dışardaydım şimdi geldim...
    Kuzu da shortları kapadıgına göre çalı altından çıkabilirz...
    70,800 leri görelim artık yaa
    '' VOB Finansal Bir Kitle İmha Silahıdır '' Warren BUFFET

Yorum

• okut_val
      Tecrübeli
      • 03 Mart 2009
      • 1325

dikkatimi çeken günlerce eksi makastaydı vob... şmdi artı makas koymuş

Yorum

• paradigma
        Tecrübeli
        • 19 Haziran 2009
        • 1088

70 700 maliyet long devam ...islem yok ... sn kuzu shortlari kapadi eksperim de yukari 10 000 puan var dedi ..cok rahatim
        yatirim tavsiyesi degildir ...

Yorum

• manaw
          havacı
          • 28 Ekim 2011
          • 896

geceye cort.

sebep ise bankacılık endeksi yokarı çok istekliymiş gibi fiyatlanmadı.. bunun ne tl grafiği, ne dolar grafiği olumlu gözükmedi... saat 14-15:00 barı tırstırdı.. acaba dedirtti.. amma gerisi gelmedi..

/minik guzu mode on.

imdi 67,7'yi savunmak üçün hazırlık yapıyorum.. kılıcı kalkanı nalbanta gönderdim.. atı saldım çayıra.. sulansın.. dinlensin..

guzu bilem yoruldu. o yıllardır furuşuyor tabii.. ehtiyarladı... artık kalbi kaldırmaz oldu.. aldı paracıkları.. koymuştur şimdi makineye.. şar şur sayıyordur..

Bense...

Ceddin deden,

neslin baban....
          Hep kahraman turk milleti....
          Oordularin,
          pekcok zaman....
          vermistiler dunyaya san.

/guzu mode off

ps.. değerli büyüklerim, sevgili küçüklerim. yarın şamar olursam gülmeyin halime aman diyim...

ekleme.. Az önce pastaya da baktım.. çok da endişe edilecek bir durum yok gibi.. uçan kaçan birşey yok gibi... o zaman.. devam...

Türk milletii, türk milleti....
          aşk ile sev milliyeti......

Yorum

• eksper
            Kıdemli
            • 17 Temmuz 2009
            • 3714

geceye long....

Yorum

• küçük_k
              Aktif
              • 09 Nisan 2012
              • 293

sürü yanında ama hepsi gizli lönk

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              trading de onemli olan ic dinamiklerdir....karsi taraf ve ben....ben herseyde shortken...suru karsida ve longdu....

simdi....surude yanima geldi ve short....suru beni sikar....o kadar ahmakla olmak zekami koreltir diye....YAYLAYA CIKIYORUM...
              son 5-6 günde 20bin den fazla yeni kontrat açılmış...
              yaklaşık 2bin puanlık yatay bantta hareket eden iskender yük ayarlaması yaptı..
              bence fiyatlar ucuzladı diyenler ve dahi golden golden sesleri içinde herkes lönkledi..
              yani kimse kuzun yanında felan değil...
              ayrıca kuzu ve benzeri ultra slow trader ler ****nderin yakasından düştü ise yarın cuma vakti olmadı kapanışta mezbaha yolu görünür en geç pazartesi gap li açılış ile....
              dün sistem dışı 69400 den lönkediğimi yazmıştım...
              bugünde 70150 den ilave lönkledim... ilk fırsatta bu lönklerden kurtulmayı hedefliyorum..
              bende lönk ve yükseliş algısı hiç oluşmadı.... ama lönküm ve hedefim 72200 ve 73333 max..
              kazancınız bol neşeniz daim olsun....
              yazdıklarım kuzu melemesidir..dikkate alan kuzu gibi meler,,,

Yorum

• kaizer
                Yasaklı
                • 08 Ağustos 2011
                • 162

Future lar ve parite can cekişiyor.
                Taki etmekten yoruldum.
                sabah tekrar baktığımızda ortam biraz daha anlaşılır olabilir ama...long lar için tedirgin edici bir piyasa var.
                İşin kötü yanı, long olanlar için marj dar ama short marjı çok geniş...

Yorum

• Bear_Bull
                  Spread Trader
                  • 09 Şubat 2009
                  • 773

xu100 için 63,500 endex tepesi ile bugünkü kapanışlara göre hisselerin durumunun karşılaştırıldığı bir yazım

hesaplayan varmıdır.

alıntı yapamadım.

oradaki kayıp tablosunu buraya alınca bozuluyor.

Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)

Yorum

• eren@
                    Tecrübeli
                    • 24 Nisan 2008
                    • 2344

Bear_Bull Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    xu100 için 63,500 endex tepesi ile bugünkü kapanışlara göre hisselerin durumunun karşılaştırıldığı bir yazım
                    hesaplayan varmıdır.
                    alıntı yapamadım.
                    oradaki kayıp tablosunu buraya alınca bozuluyor.
                    abi bizde bozmadan alırız ...
                    Kopyaladıklarım çoğu sosyal medyada görüp istifadenize sunduğum resim yorum ve benzeriler 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 104.,107. ve 115. Maddelerinde de belirtildiği üzere kesinlikte yatırım tavsiye niteliği taşımaz .

Yorum

• akçaağaç
                      Seyirci Üye
                      • 16 Ağustos 2011
                      • 56

pala bugün testerenin dişlerini gösterecek anlaşılan...

Yorum

• erol.erdem
                        Yasaklı
                        • 16 Aralık 2009
                        • 83

emtia balonu patlamak uzere usaglar....dunya ancak oyle bu kirizden cikacak....petrol...altin....say....hepsi....
                        Buna itiraz ediyorum. Babo Ağabey, ''Altın vuruş 2'' başlığını açtığında, itiraz etmiş ve aşağıdaki mesajı yazmıştım. Mesaj, başlığın beşinci sayfasında, Sn.kuzu'nun çekincesini belirttiği mesajın hemen altındadır. Galiba o başlıkta sadece iki kişi çekince belirtmişti.

Öncelikle başlık hayırlı olsun...

Diğer forumda, ''altın vuruş'' başlığını takip etmiştim, öngörünüz gerçekleşmişti. Gelişmekte olan piyasalarda ve dünya borsalarında da aynı hareketi görmüştük. Şimdi ''altın vuruş 2'' beklentiniz, sadece Türkiye'ye mahsus mudur? Yoksa yine gelişmekte olan piyasalar ve dünya borsalarında da aynı hareketi görebilecek miyiz? Aslında dün yazdığınız aşağıdaki mesaj, aynı hareketi gelişmekte olan piyasalar ve dünya borsalarında da beklememiz gerektiğini gösteriyor.
                        Arkadaslar bakin ABD para basmaya devam ettikce. E US$ reserv para olarak kaldikca orsalar da emtea piyasalari da Boga piyasasi olmaya devam edecek.
                        ABD de yaklasan secimler var, bu kritik donemecte buyuk para=skender bindigi dali kesemez.

Bizde bile nerdeyse bana "altin vurus2" topikini aciracaklar bunnar!

Zevk almaya bakalim.
                        Başlığın adı, ''altın vuruş 2'' olduğuna göre, İmkb 100 için, 100.000 hatta belki de üstünü hedefliyorsunuz? Ben de Türkiye'nin Suriye'ye müdahalesi durumunda, önce hafif aşağı, sonrasında ise sert yukarı(kesinlikle altın vuruş 2 hedefi kadar değil) bir hareket bekliyorum. Müdahale olmaması durumunda ise alttaki 48.000'i kıracak, sert aşağı hareket de bekliyorum. Fakat beklentim sadece İmkb'ye mahsustur. Dünya borsalarında böyle bir hareket beklemiyorum.

Sebebi petrol fiyatlarıdır. ''Altın vuruş 1'' başlığını açtığınızda, petrol 50 doların altında idi. Borsalar, sizin öngörünüz doğrultusunda ''altın vuruşu'' yaparken, petrol de ''altın vuruş'' yapmış ve 100 dolarlara gelmişti.

Petrol şimdi 125 dolar. Bu seviyeden aynı hareketin olması durumunda, petrolde 250 dolar hedefi gerçekçi midir? Ben petrolün grafiğine baktığımda, 127-128 dolar seviyelerinden, 100-110 dolarlara gevşemesini beklerim.

Acaba siz, ''altın vuruş 2'' öncesinde, petrol fiyatlarında çok sert düşüş mü bekliyorsunuz?

Yoğun zamanınızda başlığı açıp, görüşünüzü açıkça yazdığınız için çok teşekkürler. Tekrar hayırlı olsun...
                        Forumda ''teknik analiz'' ve ''EW'' eleştirilmiş ve bilimsel olmadıkları yazılmıştı. Aynı şekilde ''makroekonomi'' de bilimsel değildir.

Ekonomi; matematik ve fizik gibi bir bilim değildir. Ekonomi, kul yapısıdır, uydurmadır. Bir kere, bu dünyada krizden çıkmak isteyen yok, istenseydi şimdiye kadar yüz kere krizden çıkılırdı.

Krizden nasıl çıkılır? Büyümeyi sağlarsın, krizden çıkarsın, bu kadar basittir. Skender'in ekonominin içine soktuğu kanunlar var, niye çalışmıyor bu fonksiyonlar?

Çünkü, kul yapısı makroekonomik kanunlar, Allah yapısı kanunlara tosladı. Herşey termodinamiğin 3 prensibine göre yapılandırılmalı, şayet bir makroekonomik kural buna uymuyorsa onu yok sayacaksın.

Sn.radyolog'un eklediği petrol grafiğinde 108 dolarda destek var. Altına gelmez. Şayet gelirse tuzaktır, shortlayan yanar. Çünkü shortçuyu feci keser ve tekrar yukarı döner. Petrol, bu aşamada 108 dolarla 130 dolar arasında olmalıdır.

Petrol, 1 dolara da düşebilir. Bunun olması için gerekli şart şudur :Kimsenin cebinde 1 cent bile yoktur. Bu şart gerçekleşirse, 1 doların altına da düşebilir.

Yorum

• manaw
                          havacı
                          • 28 Ekim 2011
                          • 896

sn. erol.erdem..

şu anda olan şu... enflasyon artarken.. emtialar düşüş eğiliminde.. sizce bunun sebebi nedir..

hocam işin içine termodinamik kuramlarını katarsanız, izole olmayan organize bütün sistemler kayıp verir/zarar yazar derim.. entropi derim.. borsalar eninde sonunda çöker derim.. yükselmek borsaların doğasında yok derim.

Yorum

• erol.erdem
                            Yasaklı
                            • 16 Aralık 2009
                            • 83

Sn.muratman, bana göre sorduğunuz sorunun cevabı : Doğal kaynak kısıtlılığıdır. Diğer taraftan, ekonomik aktivitenin anlatıldığı gibi olmamasıdır. Açıklanan büyüme ve işsizlik rakamları doğru değildir.

Skender'in ekonomisine göre, büyüme sonsuza kadar sürdürülebilir. Bu, yalandır. Mesela Türkiye'deki ekonomik aktivite, inşaata ve konut yapımına bağlıdır. Türkiye'de yapılan konutların 2/3'ü İstanbul'da yapılmaktadır. Skender'in mantığına göre, şimdi 15 milyon olan İstanbul, mesela 10 sene sonra 20 milyon, bir on sene daha sonra 30 milyon, bir on sene sonra 50 milyon nüfusa sahip olacak demektir. Bu, böyle sonsuza kadar devam edecek ve her yer konutla dolacak.

Mevcut ekonomik illüzyonun devam edebilmesi için, yapılan konutların sonsuza kadar satılması gerekir. Bu sizce mümkün müdür? Nitekim içerde müşteri kalmadı, yabancıya satış kanunları çıkarıldı, şimdi arapların gelip yapılan konutları 500'er 500'er aldıkları masalları anlatılıyor.

Arap yada yabancı, gelip niçin 500 hazır daire alsın? Arsa alır, inşaat yapar. Bu fiyattan alacağı daireyi 1/5 fiyata kendisi yapar.

Şuanda Fi Yapı'nın battığını herkes biliyor. Ağaoğlu'nun ve Varyap'ın zorda olduğu dedikoduları diğer forumda yazılmış. Anlaşılıyor ki, yabancıya satışla bir miktar para daha gelecek ve zorda olan inşaatçılara dağıtılacak, taşıma suyla değirmen ne kadar dönerse o kadar dönecek. Fakat sonunda mutlaka çökecek.

500 konut alacak Arap sanki geri zekalı mı, Alevi olduğu için kapısına işaret konmuş bir ülkeye gelip, 500 daire alsın? Bu paralar gelecekse de şartlı gelecektir. Karşılığında belki Suriye'ye müdahale istenecektir.

Yazmaya başlayınca hemen siyasete girmeye başlıyoruz. Artık siyaset yasak...

Yorum

• okut_val
                              Tecrübeli
                              • 03 Mart 2009
                              • 1325

Derecelendirme kuruluşu Fitch'den gelen açıklamalarda, cari açık ve ticaret dengesinde gelişmeler olduğunu ancak, yüksek cari açığın endişe yarattığı belirtildi. Fitch analisti ayrıca, Türkiye'nin notunun 2-3 yıl içinde yatırım yapılabilir ülke statüsüne yükseltilmesi ihtimalinin olduğunu belirtti.*

Yorum

• k3r3m
                                Aktif
                                • 31 Temmuz 2011
                                • 665

kuzu bu boru deel!!!!

sanırım piyasa kuzu'nun 3 gününü bekleyecek
                                "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

Working...
                                X

Debug Information