Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
bu ne biçim borsa oldu yav çok uyuz ne bok etcekleri belli değil...
Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
endeks sıkıcı burası sıkıcı dışarda hava sıkıcı ne olcak böle bu işin sonu ::::::
Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
kap : Yazicilar holding a.s. / yazic [] genel kurul toplantisi sonucu 22.05.2012 12:42:28
genel kurul toplantisi sonucu
---------------------------------------------------------------------------------------------
ortakligin adresi : Icerenkoy mahallesi,umut sokak no:12 atasehir/istanbul
telefon ve faks no. : 216-578-85-00/216-573-58-02
ortakligin yatirimci/pay sahipleri ile iliskiler biriminin telefon ve faks no.su : 216-578-85-59/216-573-58-02
yapilan aciklama guncelleme mi? : Hayir
yapilan aciklama duzeltme mi? : Hayir
yapilan aciklama ertelenmis bir aciklama mi? : Hayir
konuya iliskin daha once yapilan ozel durum aciklamasinin tarihi : Yok
ozet bilgi : 2011 takvim yili faaliyetleri ile ilgili yillik olagan genel kurul toplantisi 22.05.2012 tarihinde yapilmis olup,toplanti tutanagi,hazirun cetveli,kar dagitim tablosu ve oy birlestirme tutanaklari yazimiz ekinde yer almaktadir.
genel kurul toplanti turu : Olagan
olagan genel kurul toplantisi ise ait oldugu hesap donemi : 01.01.2011-31.12.2011
genel kurul tarihi : 22.05.2012
---------------------------------------------------------------------------------------------
yazicilar holding anonim sirketi'nin 22.05.2012 tarihinde yapilan
olagan genel kurul toplantisi
tutanagi
yazicilar holding anonim sirketi'nin 2011 takvim yilina ait olagan genel kurul toplantisi 22.05.2012 sali gunu, saat 10:00'da, "icerenkoy mahallesi, umut sokak, no: 12, 34752 atasehir/istanbul" adresinde, bilim sanayi ve teknoloji bakanligi istanbul il mudurlugu'nun 21.05.2012 tarihli ve 28441 sayili yazilariyla gorevlendirilen bakanlik komiseri fevzi ulker'in gozetiminde yapilmistir.
Toplantiya ait davet, turk ticaret kanunu ve ana sozlesme'de ongoruldugu gibi ve gundemi de ihtiva edecek sekilde, turkiye ticaret sicili gazetesi'nin 27.04.2012 tarih 8057 sayili nushasi ile turkiye'de yayimlanan 27.04.2012 tarihli dunya ve hurses gazetelerinde ilan edilmek ve ayrica toplanti gun ve gundemini nama yazili pay sahiplerine taahhutlu mektupla bildirmek suretiyle, suresi icinde yapilmistir.
Hazirun cetvelinin tetkikinden, sirket'in toplam 160.000.000,00 tl'lik sermayesine tekabul eden 160.000.000 adet hisseden 75.196.662,08 tl'lik sermayeye karsilik gelen 75.196.662,08 adet hissenin asaleten ve 42.174.737,78 tl'lik sermayeye karsilik gelen 42.174.737,78 adet hissenin de vek leten olmak uzere toplam 117.371.399,86 tl'lik sermayeye karsilik gelen toplam 117.371.399,86 adet hissenin toplantida temsil edildiginin ve boylece gerek turk ticaret kanunu ve gerekse ana sozlesme'de ongorulen asgari toplanti nisabinin mevcut oldugunun anlasilmasi uzerine toplanti fevzi ulker'in gozetiminde yonetim kurulu baskani salih metin ecevit tarafindan acildi.
Salih metin ecevit, oylamalarin el kaldirmak suretiyle acik oylama seklinde yapilacagini bildirdi ve toplantida hazir bulunamayan yonetim kurulu uyelerinin adlarini ve mazeretlerini belirtti.
Ardindan gundemin gorusulmesine gecildi.
1)hulya elmalioglu ve nilgun yazici tarafindan ortaklasa verilen yazili onerge ile divan baskanligi'na salih metin ecevit'in, oy toplayiciligi'na suleyman vehbi yazici ve ibrahim yazici'nin, katiplik'e yusuf ovnamak'in secilmeleri teklif edildi. Teklif oya konuldu. Yapilan oylama sonucunda; divan baskanligi'na salih metin ecevit'in, oy toplayiciligi'na suleyman vehbi yazici ve ibrahim yazici'nin, katiplik'e yusuf ovnamak'in secilmelerine oybirligiyle karar verildi.
2)genel kurul toplanti tutanagi'nin ve hazirun cetveli'nin genel kurul adina imzalanmasi icin baskanlik divani'na yetki verilmesi hususu oylandi. Yapilan oylama sonucunda; genel kurul toplanti tutanagi'nin ve hazirun cetveli'nin genel kurul adina imzalanmasi icin baskanlik divani'na yetki verilmesine oybirligiyle karar verildi.
3)2011 faaliyet yilina iliskin yonetim kurulu faaliyet raporu, yonetim kurulu uyesi ibrahim yazici tarafindan okundu ve muzakere edildi. 2011 faaliyet yilina iliskin yonetim kurulu faaliyet raporu'nun kabulu hususu oylandi; oybirligiyle kabul edildi.
4)2011 faaliyet yilina iliskin denetim kurulu raporu, denetim kurulu uyesi ahmet bal tarafindan okundu ve muzakere edildi. 2011 faaliyet yilina iliskin denetim kurulu raporu'nun kabulu hususu oylandi; oybirligiyle kabul edildi.
5)1 ocak 2011-31 aralik 2011 hesap donemine ait konsolide finansal tablolar hakkinda bagimsiz denetim raporu okundu ve muzakere edildi. 1 ocak 2011-31 aralik 2011 hesap donemine ait konsolide finansal tablolar hakkinda bagimsiz denetim raporu'nun kabulu hususu oylandi; oybirligiyle kabul edildi.
6)sermaye piyasasi kurulu'nun duzenlemeleri dogrultusunda hazirlanan ve bagimsiz denetimden gecen 31.12.2011 tarihli ums/ufrs konsolide bilanco ve 01.01.2011-31.12.2011 donemi ums/ufrs konsolide gelir tablosu okundu ve muzakere edildi. 31.12.2011 tarihli ums/ufrs konsolide bilanco ve 01.01.2011-31.12.2011 donemi ums/ufrs konsolide gelir tablosu'nun kabulu hususu oylandi; oybirligiyle kabul edildi.
7)yonetim kurulu uyeleri'nin sirketin 2011 yili faaliyetlerinden dolayi ibralari teker teker oya konuldu. Her bir yonetim kurulu uyesi kendi ibra oyuna istirak etmemek suretiyle diger hazir bulunan pay sahiplerinin oybirligiyle ibra edildi.
8)denetim kurulu uyeleri'nin sirketin 2011 yili faaliyetlerinden dolayi ibra edilmeleri oya konuldu. Denetim kurulu uyeleri, sirketin 2011 yili faaliyetlerinden dolayi oybirligiyle ibra edildiler.
9)yonetim kurulu'nun k r dagitimi hakkindaki teklifi okundu, muzakere edildi. Yonetim kurulu'nun k r dagitimi hakkindaki teklifi oylandi; oybirligiyle kabul edilerek sirketin 2011 yili bagimsiz denetimden gecmis konsolide mali tablolarinda yer alan donem karindan, sermaye piyasasi kurulu'nun seri: Iv, no: 27 sayili tebligi hukumleri ve diger duzenlemeleri cercevesinde brut % 25 oraninda olmak uzere 40.000.000 tl k r payinin dagitilmasina ve bu nedenle; tam mukellef kurum niteligindeki pay sahiplerine % 25 oraninda olmak uzere 1 tl nominal tutardaki 1 adet hisse senedi karsiliginda 0,25 tl brut (=net) k r payi, gercek kisi pay sahiplerine de % 21,25 oraninda olmak uzere 1 tl nominal tutardaki 1 adet hisse senedi karsiliginda 0,2125 tl net k r payinin nakden odenmesine ve k r dagitimina 30.05.2012 tarihinden itibaren baslanilmasina oybirligiyle karar verildi.
10)ana sozlesme'nin 4'uncu, 10'uncu, 19'uncu ve 22'nci maddelerinin degistirilmesi ve ana sozlesme'ye "kurumsal yonetim ilkelerine uyum" baslikli 36'nci maddenin eklenmesi ile ilgili olarak; sermaye piyasasi kurulu'nun 28.03.2012 tarihli ve b.02.6.spk.0.13.00-110.03.02-901-3612 sayili yazisi ve gumruk ve ticaret bakanligi ic ticaret genel mudurlugu'nun 02.04.2012 tarihli ve b.21.0.itg.0.10.01.00/431.02-6401-285684-2223-2443 sayili yazisi ile ana sozlesme degisikligi icin gereken izinlerin verildigi anlasilmakla; ana sozlesme'nin 4'uncu, 10'uncu, 19'uncu ve 22'nci maddelerinin degistirilmesi ve ana sozlesme'ye "kurumsal yonetim ilkelerine uyum" baslikli 36'nci maddenin eklenmesi hususlari oya konuldu, oybirligi ile kabul edildi.
Eski sekil
madde 4 - sirket merkezi
sirketin merkezi istanbul'dadir. Adresi ankara asfalti uzeri, ptt hastanesi yani, umut sokak no: 12 icerenkoy/istanbul'dur.
Adres degisikliginde yeni adres, ticaret siciline tescil ve turkiye ticaret sicili gazetesi'nde ilan ettirilir ve ayrica sanayi ve ticaret bakanligi'na bildirilir. Tescil ve ilan edilmis adrese yapilan tebligat sirket'e yapilmis sayilir.
Tescil ve ilan edilmis adresinden ayrilmis olmasina ragmen, yeni adresini suresi icinde tescil ettirmemis sirket icin bu durum fesih sebebi sayilir. Sirket, sanayi ve ticaret bakanligi'na bilgi vermek kosulu ile yurt icinde ve disinda subeler acabilir.
Adres degisikliginde yeni adres, ticaret siciline tescil ve turkiye ticaret sicili gazetesi'nde ilan ettirilir ve ayrica gumruk ve ticaret bakanligi'na bildirilir. Tescil ve ilan edilmis adrese yapilan tebligat sirket'e yapilmis sayilir.
Tescil ve ilan edilmis adresinden ayrilmis olmasina ragmen, yeni adresini suresi icinde tescil ettirmemis sirket icin bu durum fesih sebebi sayilir. Sirket, gumruk ve ticaret bakanligi'na bilgi vermek kosulu ile yurt icinde ve disinda subeler acabilir.
Eski sekil
madde 10 -
idare meclisi uyeleri uc sene muddetle secilir. Muddetin sonunda yeniden secilmeleri caizdir.
Yeni sekil
madde 10 -
yonetim kurulu uyeleri en fazla uc sene muddetle secilirler. Muddetin sonunda yeniden secilmeleri caizdir; sermaye piyasasi kurulu'nun bagimsiz yonetim kurulu uyeleri hakkindaki duzenlemeleri saklidir.
Eski sekil
madde 19 - umumi heyet
adi ve fevkalade umumi heyet toplantilari hakkinda turk ticaret kanunu hukumleri tatbik olunur. Ilanlar turk ticaret kanunu'nun 362 ve 369'uncu maddelerinde zikri gecen kisimlari ihtiva ederek, yine ayni kanun' un 368' inci maddesi geregince 37'nci maddede adi gecen gazete ile ilan olunur.
Yeni sekil
madde 19 - genel kurul
olagan ve olaganustu genel kurul toplantilari hakkinda turk ticaret kanunu ve sermaye piyasasi kanunu hukumleri ile sermaye piyasasi kurulu'nun duzenlemelerine uyulur. Genel kurul toplantilari, yayin ve toplanti gunu haric olmak uzere en az uc hafta evvel turk ticaret kanunu'nun 37'nci maddesinde gosterilen gazete ile il n edilir.
Eski sekil
madde 22 -
gerek adi ve gerek fevkalade umumi heyet toplantilarinin toplanti gununden en az 15 gun evvel ticaret bakanligi'na bildirilmesi ve gorusme gundemi ile buna dair evrakin bakanliga gonderilmesi lazimdir. Bilimum toplantilarda ticaret bakanligi komiserlerinin huzuru sarttir. Komiserin giyabinda yapilacak toplantilarda alinacak kararlar hukumsuz sayilir.
Yeni sekil
madde 22 -
olagan ve olaganustu genel kurul toplantilarinin, toplanti gununden en az uc hafta evvel gumruk ve ticaret bakanligi'na bildirilmesi ve gorusme gundemi ile buna dair evrakin bakanliga gonderilmesi lazimdir. Genel kurul toplantilarinda gumruk ve ticaret bakanligi komiserinin hazir bulunmasi sarttir. Komiserin yoklugunda yapilacak toplantilarda alinacak kararlar hukumsuz sayilir.
Eklenen madde
madde 36 - kurumsal yonetim ilkelerine uyum
sermaye piyasasi kurulu tarafindan uygulamasi zorunlu tutulan kurumsal yonetim ilkelerine uyulur. Zorunlu ilkelere uyulmaksizin yapilan islemler ve alinan yonetim kurulu kararlari gecersiz olup esas sozlesmeye aykiri sayilir.
Kurumsal yonetim ilkelerinin uygulanmasi bakimindan onemli nitelikte sayilan islemlerde ve sirketin her turlu iliskili taraf islemlerinde ve ucuncu kisiler lehine teminat, rehin ve ipotek verilmesine iliskin islemlerinde sermaye piyasasi kurulu'nun kurumsal yonetime iliskin duzenlemelerine uyulur.
Yonetim kurulunda gorev alacak bagimsiz uyelerin sayisi ve nitelikleri ile secilmeleri, gorev alanlari, calisma esaslari, ucret ve sair ozluk haklari, gorev sureleri ve benzeri hususlar turk ticaret kanunu ve sermaye piyasasi kanunu hukumleri ile sermaye piyasasi kurulu'nun kurumsal yonetime iliskin duzenlemelerine gore tespit edilir.
11)kurumsal yonetim ilkeleri geregince, bagimsiz uyelerin secimini de temin etmek uzere yonetim kurulu uyeleri'nin secimine gecildi. (a) grubu pay sahipleri tarafindan verilen yazili onerge ile (a) grubu pay sahiplerini temsilen ali sanal'in; (b) grubu pay sahipleri tarafindan verilen yazili onerge ile (b) grubu pay sahiplerini temsilen salih metin ecevit'in; (c) grubu pay sahipleri tarafindan verilen yazili onerge ile (c) grubu pay sahiplerini temsilen suleyman vehbi yazici'nin ve (d) grubu pay sahipleri tarafindan verilen yazili onerge ile (d) grubu pay sahiplerini temsilen ibrahim yazici'nin ana sozlesme'nin 9'uncu ve 10'uncu maddeleri uyarinca yonetim kurulu uyeliklerine secilmeleri teklif edildi. (b) grubu pay sahipleri tarafindan verilen yazili onerge ile (b) grubu pay sahiplerini temsilen can arikan ve cengiz coskun'un bagimsiz yonetim kurulu uyeliklerine secilmeleri teklif edildi. Teklifler oya konuldu. Yapilan oylama sonucunda (a) grubu pay sahiplerini temsilen 15392375162 t.c. Kimlik numarali ali sanal, (b) grubu pay sahiplerini temsilen 14534311372 t.c. Kimlik numarali salih metin ecevit, (c) grubu pay sahiplerini temsilen 72127066696 t.c. Kimlik numarali suleyman vehbi yazici ve (d) grubu pay sahiplerini temsilen 72115067032 t.c. Kimlik numarali ibrahim yazici'nin (1) yil sure ile gorev yapmak uzere yonetim kurulu uyeliklerine secilmelerine; (b) grubu pay sahiplerini temsilen 15044362410 t.c. Kimlik numarali can arikan ve 53875102270 t.c. Kimlik numarali cengiz coskun'un (1) yil sure ile gorev yapmak uzere bagimsiz yonetim kurulu uyeliklerine secilmelerine oybirligi ile karar verildi.
12)kurumsal yonetim ilkeleri geregince yonetim kurulu uyeleri ile ust duzey yoneticiler icin 26.04.2012 tarihli ve 26 numarali yonetim kurulu karari ile belirlenen ve sirket internet sitesinde yatirimcilarin bilgisine sunulan "yonetim kurulu uyeleri ve ust duzey yoneticiler icin ucretlendirme esaslari" hakkinda ortaklara bilgi verildi.
13)kamil yazici yonetim ve danisma a.s.'ni temsilen ali sanal tarafindan verilen yazili onerge ile bagimsiz yonetim kurulu uyeleri olan can arikan'a ve cengiz coskun'a gorev sureleri boyunca aylik net 2.500,00 tl ucret odenmesi; bunlar disindaki yonetim kurulu uyeleri'ne gorev sureleri boyunca ucret verilmemesi teklif edildi. Teklif oya konuldu. Yapilan oylama sonucunda bagimsiz yonetim kurulu uyeleri olan can arikan'a ve cengiz coskun'a gorev sureleri boyunca aylik net 2.500,00 tl ucret odenmesi, bunlar disindaki yonetim kurulu uyeleri'ne gorev sureleri boyunca ucret verilmemesi oybirligiyle kabul edildi.
14)kamil yazici yonetim ve danisma a.s.'ni temsilen ali sanal tarafindan verilen yazili onerge ile denetim kurulu uyeliklerine, (1) yil sure ile gorev yapmak uzere ahmet bal ve volkan harmandar'in secilmeleri teklif edildi; toplanti mahallinde hazir bulunan ahmet bal ve volkan harmandar aday olduklarini sozlu olarak teyit ettiler. Teklif oya konuldu. Yapilan oylama sonucunda denetim kurulu uyeliklerine, (1) yil sure ile gorev yapmak uzere 53245040058 t.c. Kimlik numarali ahmet bal ve 57406315078 t.c. Kimlik numarali volkan harmandar'in secilmeleri oybirligiyle kabul edildi.
Kamil yazici yonetim ve danisma a.s.'ni temsilen ali sanal tarafindan verilen yazili onerge ile denetim kurulu uyelerine gorev sureleri boyunca ucret verilmemesi teklif edildi. Teklif oya konuldu. Yapilan oylama sonucunda denetim kurulu uyelerine gorev sureleri boyunca ucret verilmemesi oybirligiyle kabul edildi.
15)sermaye piyasasi kurulu'nun sermaye piyasasinda bagimsiz dis denetleme hakkindaki yonetmelik'inin 14'uncu maddesi uyarinca, 2012 faaliyet yili hesaplarinin sermaye piyasasi kanunu ve tebliglerine gore denetimini yapmak uzere sirketin denetimden sorumlu komitesi'nin onerisi ile yonetim kurulu tarafindan 2012 faaliyet yili icin bagimsiz dis denetim sirketi olarak secilen "basaran nas bagimsiz denetim ve serbest muhasebeci mali musavirlik a.s."nin seciminin onaylanmasi oya konuldu. "basaran nas bagimsiz denetim ve serbest muhasebeci mali musavirlik a.s."nin sirketin 2012 faaliyet yili icin bagimsiz dis denetim sirketi olarak secimi oybirligiyle kabul edildi.
16)sirket yonetimi tarafindan 2011 takvim yilinda turk egitim vakfi'na 2.650,00 tl bagista bulunuldugu; 2011 takvim yili konsolide bagis tutarinin ise 2.891.013,00 tl oldugu ortaklarin bilgisine sunuldu. 277.954 adet hisseyi temsil eden vekiller, isbu bilgilendirme hususunda cekinser olduklarini belirttiler.
17)sirket yonetimi tarafindan, sermaye piyasasi kurulu'nun 09.09.2009 tarihli ve 28/780 sayili karari uyarinca; 2011 faaliyet yilinda teminat, rehin ve ipotek verilmedigi ve gelir ya da menfaat elde edilmedigi hususu ortaklarin bilgisine sunuldu. 277.954 adet hisseyi temsil eden vekiller, isbu bilgilendirme hususunda cekinser olduklarini belirttiler.
18)yonetim kurulu uyelerine turk ticaret kanunu'nun 334'uncu ve 335'inci maddelerine gore izin verilmesi ve ayrica yonetim kurulu uyelerine, yonetim hakimiyetini elinde bulunduran pay sahiplerine, ust duzey yoneticilere ve bunlarin es ve ikinci dereceye kadar kan ve sihri yakinlarina; sirket veya bagli ortakliklari ile cikar catismasina neden olabilecek nitelikte islem yapabilmeleri, rekabet edebilmeleri icin izin verilmesine 332.690 adet red oyuna karsilik, 117.038.709,85 adet kab l oyu ile, oycokluguyla karar verildi.
Yonetim h kimiyetini elinde bulunduran pay sahiplerinin, yonetim kurulu uyelerinin, ust duzey yoneticilerinin ve bunlarin es ve ikinci dereceye kadar sihri yakinlarinin; 2011 yili icinde sirket veya bagli ortakliklari ile cikar catismasina neden olabilecek nitelikte islemi olmadigi hususu ortaklarin bilgisine sunuldu. 332.690 adet hisseyi temsil eden vekiller, isbu bilgilendirme hususunda red oyu kullandilar.
19)gundemde gorusulecek baskaca konu kalmadigindan toplantiya divan baskani tarafindan son verildi. 277.954 adet hisseyi temsil eden vekiller, bu hususta cekinser olduklarini belirttiler.
İPEK E ve KERVT Teknik olarak durumları iyi olarak gördüm öğlen arası
şimdi işe gidelim .....................
iyi çalışmalar ........................
Biz trakyalıyız...
Azıcık çalışmayı,çokça tatili,en çok mangalı Üstüne balığı,yanına RAKIYI severiz.Türkçeyi 28 arf konuşuruz 'H'
arfini kullanmaya gerek duymayız.Müzik bitmeden ortamdan ayrılmak,şişe bitmeden masadan kalkmak bize iç yakışmaz...:))))
mustiky hoş geldin analiz ve yorumlarını bekliyorum burada ...
Mevlana der ki;
guko evet gördüm tborg...ama benim için önemli olan orta vade yükseliş sinyalini görmek...şimdilik bu yok ..yeni bir zirve sonrası düzeltmesini gördükten sonra başlar takibim..
Yorum