afiyet olsun ...
Hisse_Trade 9
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
-
s.a arkadaşlar nasılsınız
pınar su bugünlerde bi hareket yapacak gibi duruyor ne dersiniz değerli üstadlarımız bi yorumlarmısınız 4,30 seviyesine kadar gidebilir mi
BURADAKİ YAZILARIM KESİNLİKLE AL - SAT - TUT TAVSİYESİ İÇERMEZ BUNA UYARAK KESİNLİKLE ALIM - SATIM YAPMAYINIZ ZARAR EDEBİLİRSİNİZ
Yorum
-
'Yüzde 20'lik düzeltme gelebilir'

Marc Faber, Avrupa borsalarının yüzde 20 düşebileceğini ve alım fırsatı yaratabileceğini düşünüyor
6.9.2012 - 11:58

CNBC´ye konuşan Faber, Haziran´da ilk defa Avrupa hisseleri almaya başladığını söyledi. Haziran üç aydan az bir sürede değerlerinin yüzde 15´ini kaybeden Avrupa hisse piyasaları için bir dip olmuştu.
Piyasadaki düşüşleri alım fırsatı olarak kullanacağını belirten Faber, "Avrupa piyasaları bu yüksek seviyelerden yüzde 10-20 düşebilir fakat yeni dipler görmeyi beklemiyorum. Portekiz, İspanya, İtalya ve Fransa´da bazı hisseler aldım. Bu hisseleri aldıktan 3-4 ay sonra piyasa güçlü ralli yaptı. Gelecek üç ay için hisseler konusunda negatifim, çökeceklerini söylemiyorum ama düşecekler ve piyasalarda düzeltme olduğunda pozisyonumu artıracağım." diye konuştu.
Faber yatırım kararlarının küresel finansal sistemde çöküş olacağı görüşüne dayandığının altını çizdi ve ,"En kötü senaryoda İtalya ve İspanya eurodan çıkmak zorunda kalır ve bu ülkelerin piyasaları yükseliş için uyumlu hale gelecektir. Ayrıca yatırımcı olarak bu ülkelerin bankalarında mevduat tutmak mı daha güvenli gelir, parayı hisseye yatırmak mı? Hisse piyasasına bu kadar para girmesinin bir sebebini banka mevduatlarından güvenli bulunmaları olarak görüyorum." dedi.Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
Yorum
-
Seans öncesi – Draghi’nin Yapacakları Belli Oldu – 6 EYlül 2012 08:45
Published 06 Eylül 2012 | By Yaşar ERDİNÇ
Avrupa Merkez Bankası’nın bugünkü toplantısında yapacakları dün ekonomi medyası tarafından açıklandı. 4 Eylül’de AMB’nın planı 17 Merkez Bankası’na gönderilmişti. Herhalde bu planı İspanyol ya da İtalyan merkez bankalarından biri basına sızdırdı. Sızan bilgilere göre, yeni tahvil alım programını açıkladığında, tahvil getirilerine resmi bir sınır koymayacağı düşünülüyor. İki merkez bankası yetkilisi, “Sınırsız parasal işlemler” adı verilebilecek olan plan kapsamında AMB’nin tahvil getirilerinde bir üst sınır koymayacağını söyledi. Tahvil alım planının, geniş kapsamlı bir varlık sınıfından çok ülke tahvillerine odaklanması ve 3 yıla kadar vadeli tahvilleri hedeflemesi bekleniyor.
Bu haber üzerine piyasalar olumluya döndü. Dün Merkel’den de açıklamalar geldi ve bana göre Merkel’in açıklamaları daha önemliydi. Merkel, tahvil alımı programını özünde desteklemediklerini ama, geçici bir dönem için tahvil alımının gerekli olabileceğini belirtti. Görünen o ki tahvil alımına geçmek için İspanya veya İtalya’nın yardım için başvurup bazı önemli reform sözü vermeleri gerekiyor. En fazla üç yıl vadeli tahvil alımı yapılacak.
Buraya kadar anlatıklarımı sizler de zaten biliyorsunuz veya şu ana kadar duydunuz. Şu an önemli olan konu ise, bir sürpriz olmadan, eğer bu planı Draghi olduğu gibi açıklarsa, piyasalarda kar satışları gelir mi? Gelirse endeks nereye kadar düşer? Dİğer borsalarda da satış baskısı oluşur mu?
Planın neredeyse tamamı belli durumda. Dolayısıyla Draghi konuştuktan sonra kâr satışlarının gelmesi normaldir. Çünkü bu açıklamalar sonrasında 12 Eylül tarihine kadar (FED toplantısı ve Alman anayasa mahkemesi) yedi gün var. Bu arada piyasalar neleri satın alırlar? Herhalde İspanya ve İtalya’nın ne zaman ESM’ye başvuracağı konuşulmaya başlanır. Bunun öncesinde de herkes Alman anayasa mahkemesini bekler. Sonuç olarak daha önceki tecrübeler ve mantık kâr satışlarının olabileceğini söylüyor.
İMKB100 için detaylara baktığımızda ise dün işlem miktarı oldukça iyiydi ve endeks 67.500′ün üzerinde kapanış yaptı. Bu arada yabancı takası da Mart 2011′den beri rekor seviyeye ulaştı. Dün itibariyle yabancı takasının yüzde 64.11 olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla, bugün kâr satışları gelse de çok güçlü olmayabilir. Draghi konuşurken borsalarda yukarı seyirler oluşsa da çok iştahlı olmamak gerekir. Belki Türkiye yine pozitif ayrışma yapabilir ama bu tür bir zamanda ekstra risk almamak ve bir süre piyasa hareketlerini izlemek gerektiğini düşünüyorum. Bugün açılış sonrasında piyasaların olumlu olması ihtimali yüksektir ve açıklama öncesinde bu olumlu hava korunur ama açıklamalardan sonraki hareketler daha belirleyici olacaktır. Bugün için yeni alım yapmadan Draghi’nin açıklamalarının beklenmesini öneriyorum. Hatta endeks 68 bin üzerini görürse bir miktar nakde geçerek yeniden alım yapmak üzere beklemede kalınabilir. Ya da açıklamalardan sonra endeksin 67.200′ün altında kapatacağı anlaşılırsa yine bir miktar nakde geçilebilir. Yani şunu söylemek istiyorum. Açıklamalardan sonra yeni orta vadeli bir düşüş trendi beklemiyorum ama bir miktar geri çekilmenin normal olduğunu düşünüyorum. Yeni bir düşüş trendinin başladığını söylemek için endekste 65.750′nin altında kapanış olması gerekir. Şu an bir düzeltme gelirse, en fazla 66 bin civarına kadar olabilir. Sonuç olarak piyasaları her an yeni bir haber her şekle sokabiliyor. ELimize veriler ve haberler geldikçe değerlendirmek lazım. Önemli gelişmeler olduğunda twitterdan mesaj atacağım (@yerdinc65). Bol kazançlı bir gün olması dileğiyle…Mevlana der ki;
Yorum
-
hörmetler efendim.netas ve brisada gözüm.brisa 08 netas 05 geceerse senlikli olurBirilerine göre ya Allah'a tapmalısın ya da Atatürk'e. Oysa Allaha şükür, Atatürk'e teşekkür diye bir seçenekte var ...
Yorum
-
radarıma konyada takılıyor acep ortak bi haraket mi olacakBirilerine göre ya Allah'a tapmalısın ya da Atatürk'e. Oysa Allaha şükür, Atatürk'e teşekkür diye bir seçenekte var ...
Yorum
-
şu eregl bir bakıver radyolog abi..Mevlana der ki;
Yorum
-
sürgünefem nasılsın sen ne dersin bu işlere ...
bunlara iyi bir at kuyruğu lazım aslında :::::::::::
)))))))))
Mevlana der ki;
Yorum
-
yapma etme gükoGÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterşu eregl bir bakıver radyolog abi..
demir çelik sektörü yamuklarda dünyada
EREGL de bi ton dümen dönüo derler
başkakaat bakeem kardeşDÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ
Yorum
-
abi zaten nerde yamuk var o iş yapıyo o yüzden yazdım. :radyolog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteryapma etme güko
başkakaat bakeem kardeş
)
Mevlana der ki;
Yorum
-
vstel nasıl abiiMevlana der ki;
Yorum
-
bak aben eregl 207 geldiiiii yamuk kağıt işte ne etceği belli olmaz :::radyolog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteryapma etme güko
başkakaat bakeem kardeş
))
Mevlana der ki;
Yorum
Yorum