Hisse_Trade 9

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • radyolog
    OKURYAZAR
    • 03 Ağustos 2008
    • 23061

radyolog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    portfötyümdekilerden

PRKAB

dikaatt
    hacim geldi AORT yükseltildi

bundan sonra 147/48 üzerinde gün sonu kapanış olacak mı

takibe devam
    DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• radyolog
      OKURYAZAR
      • 03 Ağustos 2008
      • 23061

radyolog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      bi kere daha hay kafama....
      15 kere daha tavan olmazsan gözüm kalır MRTGG k24k24k24

Yorum

• radyolog
        OKURYAZAR
        • 03 Ağustos 2008
        • 23061

Afo arkadaŞlarim

s2 de gÖrÜŞmek Üzere

Yorum

• marif7
          Tecrübeli
          • 01 Ocak 2011
          • 235

afiyet olsun

Yorum

• ARTIK'ÇI
            kah yerde kah gökte
            • 02 Temmuz 2009
            • 914

2. seans cekilen kapimin onunden cekilen arabamin ceza parasini cikarmama lazim..Ne kadar cezalar bilginiz var mi? kaziklamasin Polis amcalar almaya gidince..
            Onlara güneşi işaret ettim, onlar parmaklarıma baktılar...

Yorum

• bogazici77
              .............
              • 11 Temmuz 2009
              • 1920

otoparkçı ya kalırsa 150 tl yi gözden çıkar.soyguncu gibiler şerwefsizlerbenim araba 1 gün kaldı yalvar yakar 100 e aldımdı.sanki servise girdikte parça değişti.içimden tüm küfürleri sayıyorum hala
              Birilerine göre ya Allah'a tapmalısın ya da Atatürk'e. Oysa Allaha şükür, Atatürk'e teşekkür diye bir seçenekte var ...

Yorum

• kenimiç
                haberci
                • 25 Kasım 2009
                • 1140

Kavranoglu:2010-2011 yillarinda yuzde 9 civarinda buyume hiziyla dunya rekorlari kirdik ve buyumemiz devam etmektedi
                bilim, sanayi ve teknoloji bakan yardimcisi
                davut kavranoglu, ''2010-2011 yillarinda yuzde 9 civarinda buyume hiziyla dunya
                rekorlari kirdik ve buyumemiz devam etmektedir'' dedi.
                Kavranoglu, iskenderun ticaret ve sanayi odasi salonunda duzenlenen
                konferansta yaptigi konusmada, bugunun, herhangi bir yonden gecmisle
                kiyaslandiginda ulkede cok guzel gelismelerin kaydedildigini belirterek,
                ekonomiden sanayilesmeye, dis politikadan demokratiklesmeye kadar her alanda
                onemli degisim ve ilerleme surecinden gecildigini kaydetti.
                Bircok gelismis ekonominin buyume rakamlarinin turkiye'nin cok gerisinde
                olduguna vurgu yapan kavranoglu, soyle konustu:
                ''2010-2011 yillarinda yuzde 9 civarinda buyume hiziyla dunya rekorlari
                kirdik ve buyumemiz devam etmektedir. Turkiye'nin yuzde 8,2 buyudugu ucuncu
                ceyrekte g-7 ulkeleri sadece 1,5, avro bolgesi yuzde 1,4 ve oecd ulkeleri ise
                yuzde 1,8 oraninda buyumustur. Turkiye'nin buyume performansi reel sektor
                kaynakli olmasi nedeniyle de ayri bir deger tasimaktadir.
                Mesela yillik issizlik rakamlarina baktigimizda, 2011 yilinda issizligin
                bir onceki yila gore 2,1 puan azaldigini goruyoruz. Boylece 2002'den bu tarafa en
                dusuk yillik issizlik rakamlarina ulasmis olduk. Is gucu arzi 1 milyondan fazla
                artmasina ragmen, issizlik sayimizi 400 bin kadar azaltmis olmamiz, ekonominin ve
                ozellikle sanayinin gucunu gostermektedir.''
                dunyada yasanan sikintilara ragmen turkiye'nin butce dengelerinden taviz
                vermeksizin onemli buyume oranlarina ulastiginin goruldugunu anlatan kavranoglu,
                hukumet olarak makro ekonomik dengeleri bozmamaya da dikkat ederek buyumeye devam
                etme konusunda kararli olduklarini soyledi.
                Kavranoglu, onumuzdeki gunlerde yeni yatirim tesvik paketini aciklayacak
                ve uygulamaya koyacaklarini vurgulayarak, sunlari kaydetti:
                ''bu paketin en onemli ozelliklerinden birisi de yuksek teknoloji ve
                stratejik yatirimlara ilk defa bir yatirim tesvik paketinde ozel onem veriliyor
                ve turkiye'nin neresinde olursa olsun, yuksek teknoloji yatirimlarini en geri
                kalmis bolgede yapiliyormus gibi destekleyecegiz. Cari acigi kucultmek amaciyla
                bu konuda onemli katkisi olacak yatirimlari kuvvetli bir sekilde
                destekleyecegiz.''
                kavranoglu, bakanligin adinin degismesindeki amacin sadece yeni bir isim
                almak degil, hukumetin, hedeflerini 2023 vizyonuyla ortaya koydugu yeni donemde
                bilim, teknoloji ve sanayiye nasil bir perspektiften baktigini ortaya koyan bir
                yaklasimi gostermek oldugunu soyledi.
                Turkiye'nin 2023 yili hedefinde, dunyanin ilk 10 ekonomisinden birisi
                olma dusuncesinin bulundugunu vurgulayan kavranoglu, yillik ihracati 500 milyar
                dolara, kisi basina milli geliri de 25 bin dolara cikarmayi hedeflediklerini
                ifade etti.
                Kavranoglu, hedefe ulasmak icin son 10 yilda yakalanan kalkinma
                temposunun, moral motivasyonun ve dunyayi imrendiren gidisatin muhafaza edilmesi
                ve daha da iyilestirilmesi gerektigini bildirerek, bunun icin ulkenin temel
                dinamiklerinin yeniden gozden gecirilmesi gerektigine dikkati cekti.
                Basbakan recep tayyip erdogan'in liderligindeki hukumetin son 10 yildaki
                calismalari ile ulkeyi, 35 milyar dolar ihracat yapan bir noktadan 135 milyar
                dolar ihracat yapan bir noktaya getirdigini ifade eden kavranoglu, soyle devam
                etti:
                ''geriye baktigimizda bu muthis bir gelisme. Ama gelismis ulkelere
                baktigimizda daha gidecek cok yolumuzun oldugunu dusunuyoruz. Gecen yil
                almanya'nin yaptigi ihracat 1,5 trilyon dolardi. Bizim ise 2023 yili hedefimiz
                almanya'nin bugun bulundugu noktanin ucte biri. Demek ki bizim 2023 yili
                hedeflerimiz nihai hedefler degil. Hedefimiz almanya ve daha yukarisinda bir
                seviyeye gelmek olmalidir. Biz 2023 yili hedefine var olan ekonomik ve teknolojik
                altyapimizla varamayiz. 500 milyar dolarlik ihracat hedefine bugun ihrac
                ettigimiz mallardan 3 kat fazla ihrac ederek, 3 kat fazla limon, domates satarak
                varamayiz. Bunun icin bugun bu toplantida yaptigimiz gibi butun paydaslar ortak,
                iyi niyetli ve birbirimizin de iyi niyetinden suphe etmeden hepimizin arzu ettigi
                kalkinmis turkiye hedefine varmak icin calismamiz gerekir.''
                turkiye'nin sadece kendi halki icin degil, dunyada kalkinmakta olan
                ulkeler icin de cok guzel bir ornek ve ozenilen bir konumda oldugunu vurgulayan
                kavranoglu, ulkenin kayda deger petrol ve dogal kaynaklari olmadan, insan
                potansiyelini harekete gecirerek bu ilerlemeyi sagladigini belirtti.

-demir celik sanayisi-

kavranoglu, demir celik sanayisinin ulastigi uretim buyukluguyle dunyanin
                en buyuk 10'uncu, avrupa birligi'nin ise ikinci demir celik sanayisi olduguna
                isaret ederek, konusmasinda sunlara yer verdi:
                ''demir celik sanayimiz, ozellikle son 10 yilda buyuk basarilara imza
                atmis, uretimini iki kattan fazla artirmis ve 2011 yilinda 34 milyon tonun
                uzerinde uretim gerceklestirmistir. Ihracatci sektorlerimizin de basinda gelen
                demir celik sanayimiz, otomotiv, tekstil-hazir giyim sektorunden sonra ucuncu
                buyuk ihracat kalemimiz durumundadir. 2011 yilinda, sektor 15 milyar dolarin
                uzerinde ihracat gerceklestirmis ve ekonomimiz icin ne derece onemli oldugunu bir
                kere daha gostermistir. Tum bu olumlu gelismelere dikkat cekerken sektorle ilgili
                gelistirmemiz gereken ciddi hususlar oldugunu da goz onunde tutmamiz
                gerekmektedir.''
                kavranoglu, bugun ekonominin en onemli sorununun 'cari acik' oldugu
                dusunuldugunde bu manzaranin degistirilmesi gerektiginin altini cizerek, ''bizim
                her zaman vurguladigimiz bir husus var. 500 milyar dolar ihracat yaparken 750
                milyar dolar ithalat yaparsaniz, ihracati yukseltik diye sevinmek abesle istigal
                olur. Bu nedenle butun sektorlerde uzerinde titizlikle durmamiz gereken iki konu
                var. Birincisi uretimde yerli girdi oraninini artirmak, ikincisi ise daha yuksek
                katma degerli ve ileri teknolojili uretim yapmaktir'' diye konustu.
                Ekip ruhunu yayginlastirmak amaciyla ilk defa bilim teknoloji
                diplomasisini baslatacaklarini ve bu kapsamda dunyanin onde gelen ulkelerinde
                ''bilim elcilikleri'' acacaklarini anlatan kavranoglu, bu elcilikleri acmaya ilk
                olarak boston, san francisco, almanya ve tokyo ile baslayacaklarini sozlerine
                ekledi.

-sedefed baskani erk-

sektorel dernekler federasyonu (sedefed)baskani timur erk de tusiad ile
                hazirladiklari turkiye sanayisine sektorel bakis raporunun, turkiye sanayi
                strateji belgesine kaynaklik eden onemli bir calisma oldugunu soyledi.
                Erk, sedefed'in ana faaliyetlerinden birinin de hukumetin olusturdugu
                makro politikalara ve sanayi politikalarina ozel sektor olarak gereken bilgi
                destegini saglamak oldugunu belirterek, bu kapsamada gelecek donemde tusiad ile
                olan isbirliginin gelisecegine ve sanayi politikalarina rehberlik etmek adina
                yeni bir yapi hazirligi icinde bulunduklarini bildirdi.
                Sedefed olarak rekabet gucunun onemine inandiklarini vurgulayan erk,
                soyle konustu:
                ''sanayi politikalarini dikkate alirken dikkat cekmemiz gereken temel
                alanin rekabet gucu oldugunu dusunuyoruz. Basta ab olmak uzere kuresel anlamda
                etkileri halen devam eden ekonomik krizin temel sebebinin 'surdurulebilir rekabet
                gucu eksikligi' oldugunu net bir sekilde gorebiliyoruz. Bu anlamda gerek ulusal
                ve yerel gerekse sektorel ve firma bazinda politika ve stratejiler ortaya
                konurken rekabet gucunun olculmesi ve icerdigi tum sektorleri yatay kesen
                bilesenlerin on plana cikarilmasi gerekiyor.''
                erk, turk demir celik sektorunun, her yil dunyanin 160'tan fazla ulkesine
                ihracat yapan ve dunyanin en buyuk insaat demiri ihracatcisi olduguna dikkati
                cekerek, ''turk demir celik sektoru, ic ve dis piyasalarda keskin bir rekabet
                ortaminda piyasadan ciddi bir pay alarak gosterdigi basari ile bir model olma
                niteligi de tasiyor'' diye konustu.
                Demir celik sektorunun bir diger oneminin ise diger sektorlerle olan
                yakin iliskisi sayesinde yarattigi surekleyici etki oldugunu anlatan erk, demir
                celik sektorunun insaat, beyaz esya, otomotiv, tersanecilik gibi temel sanayi
                dallarinda deger zincirinin en onemli halkalarindan birisi oldugunu bunun
                sonucunda da demir celikteki degisimlerin ekonominin tumunde karsiligini
                buldugunu sozlerine ekledi.

-dcud yonetim kurulu uyesi ve cib baskani ekinci-

demir celik ureticileri dernegi (dcud) yonetim kurulu uyesi ve celik
                ihracatcilari birligi baskani namik kemal ekinci ise iskenderun bolgesinin,
                gerceklestirilen son yatirimlarla turkiye'nin en buyuk sivi celik uretim merkezi
                haline geldigine isaret ederek, bolgedeki ham celik uretim kapasitesinin bu yil
                itibariyla 16,4 milyon ton seviyesine ulastigini soyledi.
                Iskenderun bolgesinin ulastigi celik uretim kapasitesinin, ulkedeki
                toplam kapasitenin yuzde 33'unu olusturdugunu anlatan ekinci, ''son yillarda
                demir celik urunleri yatirimi alaninda hizli bir atilim gerceklestiren bolge,
                gecen yil yuzde 29'luk artisla 10,5 milyon ton ham celik uretimi yapmistir''
                dedi.
                Ekinci, son donemlerde devreye giren kapasitelerin deneme uretimlerini
                tamamlamalariyla 2012 yilinda bolgenin celik uretiminin 13 milyon ton seviyesine
                ulasacaginin tahmin edildigini kaydetti.
                Konferans acis konusmalarinin ardindan ''demir celik strateji belgesi ve
                sektorel yansimalari'' ve ''turkiye sanayisine sektorel bakis: Demir celik
                sektoru'' konulu oturumlarla devam etti.
                Konferansa iskenderun kaymakami ali ihsan su ile oda baskanlari, kentteki
                sanayici ve isadamlari katildi.

-aa-

Yorum

• kenimiç
                  haberci
                  • 25 Kasım 2009
                  • 1140

Netas, fatih projesi kapsaminda, 110 uzaktan egitim sinifini hizmet ici egitim icin entegre ediyor - basin aciklamas
                  konuya iliskin olarak yapilan basin aciklamasi asagida bulunuyor:
                  " netas, fatih projesi kapsaminda, 110 uzaktan egitim sinifini hizmet ici egitim
                  icin entegre ediyor.
                  Netas, milli egitim bakanligi'nin baslattigi fatih
                  (firsatlari artirma teknolojiyi iyilestirme hareketi) projesi'nde, bilgi
                  teknolojileri altyapisini sagladigi 110 adet hizmet ici uzaktan egitim
                  sinifinin entegrasyonuyla rol aliyor. Netas tarafindan tasarlanan; maliyet
                  avantajli, egitimin mekÂndan bagimsiz gerceklestirilmesini saglayan sistemle,
                  turkiye genelinde ayni anda 3.300, toplamda 680.000 ogretmene uzaktan egitim
                  verilebilecek. Siniflara yapilacak yayinla mesafe ortadan kalkacak, seyahat
                  masrafi sifirlanacak ve verimlilik artacak. Proje kapsaminda; 43 donanim ve
                  yazilimin kullanildigi video konferans, dizustu bilgisayar, projeksiyon, isik
                  ve ses sistemleri, yazicilar, elektronik tepegoz gibi cihazlarla, interaktif
                  bir sinif ortami sunulacak.

Milli egitim bakanligi'nin 81 ilde gorevli
                  ogretmenlere verecegi senkronize egitimle ilgili altyapinin olusturulmasini
                  amaclayan cozumun bir diger getirisi, egitimlerin kaydedilip saklanabilmesi ve
                  tekrar kullanilmasi olacak. Egitime katilan ogretmenler, sistemin ustunlugu
                  sayesinde, uzak mekÂndan degil yuz yuze egitim aliyormus gibi hissedecek. Her
                  sinifta; aydinlatmadan iklimlendirmeye, pc'den video konferans sistemine ve
                  sinif otomasyonuna kadar tum altyapi kurulacak. Tek merkezden idare edilen
                  coklu konferans unitesi, siniflarin birbiriyle ayni anda gorusmesini
                  saglayacak. Hazirlik ve uygulama asamasi 2 yil suren cozum, turkiye'deki
                  benzerlerinin aksine, bu yayginlikta ve sayida kurulacak ilk sistem olacak.

Konuyla ilgili aciklama yapan netas ceo'su c. Mujdat altay, "milli egitim
                  bakanligi, 7 ay icinde yukumluluklerimizi yerine getirmeyi hedefledigimiz, 18.5
                  milyon tl tutarindaki 110 egitim sinifi projesi'nde; yuksek kaliteli sistem
                  onerisi, yaygin ve yetkin servis agiyla en uygun maliyeti sunan netas'i tercih
                  etti. Ulkemizi gelecege tasiyacak fatih projesi'nin tum asamalarina katki
                  saglamayi arzu ediyoruz. Dunya icin yazilim ve donanim gelistiren 650 arge
                  muhendisimizin gucunu fatih projesi'ne yansitacagimiz icin mutluyuz." diye
                  konustu.

Milli egitim bakanligi tarafindan yurutulen, ulastirma,
                  denizcilik ve haberlesme bakanligi tarafindan desteklenen fatih projesi, egitim
                  ve ogretimde firsat esitligi saglamayi, okullarimizdaki teknolojiyi
                  iyilestirmeyi amacliyor. Bu kapsamda; bilgi teknolojileri araclarinin derslerde
                  etkin kullanimi icin; okuloncesi, ilkogretim ve ortaogretim duzeyindeki tum
                  okullarimizin 620.000 dersligine, dizustu bilgisayar, lcd panel, etkilesimli
                  tahta ve internet ag altyapisi saglamayi iceriyor. Dersliklere kurulan bt
                  donaniminin ogrenme ve ogretme surecinde etkin kullanilmasini temin etmek
                  amaciyla, ogretmenlere hizmet ici egitim verilmesi planlaniyor. Bu surecte
                  programlarin bt destekli ogretime uyumlu hale getirilmesi, egitsel e-icerikler
                  olusturulmasi hedefleniyor.
                  "
                  -matriks-

Yorum

• Tnaaa28
                    Analizci
                    • 18 Ağustos 2011
                    • 1334

Zam hangi hisseleri vuracak!

Doğalgaz fiyatlarına 1 Nisan'da zam yapılacağı haberleri üzerine, araştırmacılar hangi hisselerin olumsuz etkileneceğini araştırdı...

21.3.2012 - 11:07

Araştırma raporlarına göre olası doğalgaz zammından en fazla cam sektörü, çimento sektörü ve bağımsız enerji üreticileri etkilenecek.

İşte etkileneceği düşünülen sektör hisseleri:

Cam sektörü: SISE, ANACM, TRKCM

Çimento sektörü: AKCNS, CIMSA, ADANA, AFYON, BOLUC, BSOKE, BTCIM, BUCIM, CMBTN, CMENT, GOLTS, KONYA, MRDIN, NUHCM, UNYEC

Enerji üreticileri: AKENR, AKSEN, ZOREN,
                    " Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."

Yorum

• kenanji
                      Katılımcı
                      • 30 Haziran 2009
                      • 136

icisleri genelde yayınladı 2 sene önce trafigi aksatmıyorsa araba cekilmeyecek diye. ama kimin umrunda

adamın arabasını takla attırmışlar

Yorum

• radyolog
                        OKURYAZAR
                        • 03 Ağustos 2008
                        • 23061

geldim beyler

nasıl gidio işler

Yorum

• bogazici77
                          .............
                          • 11 Temmuz 2009
                          • 1920

hey yavrum gs ye bak
                          Birilerine göre ya Allah'a tapmalısın ya da Atatürk'e. Oysa Allaha şükür, Atatürk'e teşekkür diye bir seçenekte var ...

Yorum

• radyolog
                            OKURYAZAR
                            • 03 Ağustos 2008
                            • 23061

Tnaaa28 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Zam hangi hisseleri vuracak!

Doğalgaz fiyatlarına 1 Nisan'da zam yapılacağı haberleri üzerine, araştırmacılar hangi hisselerin olumsuz etkileneceğini araştırdı...

21.3.2012 - 11:07

Araştırma raporlarına göre olası doğalgaz zammından en fazla cam sektörü, çimento sektörü ve bağımsız enerji üreticileri etkilenecek.

İşte etkileneceği düşünülen sektör hisseleri:

Cam sektörü: SISE, ANACM, TRKCM

Çimento sektörü: AKCNS, CIMSA, ADANA, AFYON, BOLUC, BSOKE, BTCIM, BUCIM, CMBTN, CMENT, GOLTS, KONYA, MRDIN, NUHCM, UNYEC

Enerji üreticileri: AKENR, AKSEN, ZOREN,
                            nerden aldın bu haberi svg şair

Yorum

• radyolog
                              OKURYAZAR
                              • 03 Ağustos 2008
                              • 23061

bogazici77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              hey yavrum gs ye bak

sivas dün bizi çatır çatır yendi eledi

elenincee prim yapıo spor kaatları herhalde

Yorum

• bogazici77
                                .............
                                • 11 Temmuz 2009
                                • 1920

abi bendeki grafik derki 19550 geçerse uçuşa geçer

Yorum

Working...
                                X

Debug Information