Hisse_Trade 9
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
haklısın dostum ama zaten spk nın onayı ile halka arz fiyatı belirleniyor her türlü incelemeyi yapıyor spk sonra halka arz ediliyorsahan88 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterherkese selamlar,
kafama takılan birseyi paylasmak istedim,
yaklasik 15 yildir hisse senedine yatirim yaparim, alir tutarim, cok ta kazandigim cok ta kabettigim senetler oldu,
su anda bile %80 zararla yuklu miktarda (mecburiyetten)tasimaya devam ettiğim senetler var.
neticede yanlis bir senet secmişimdir kendi hatamdir, kimseye soyleyecek birseyim yok,
fakat bir tekseyi anlayamiyorum yeni halka arz edilen sirketler var, adam ornegin 3,6 tan halka arz etmis, senet halka arzdan itibaren surekli dusmus %50artsa halka arz fiyatina gelecek.
bu halkaarz fiyatinin yanlis belirlendigini gostermiyor mu? bu durumda yatirimci bir nevi yanlis yonlendirilip dolandirilmis olmuyormu?
netice itibariyle halka arzi yoneten menkul degerler sirketi, basvuru sırasinda borsaya sirketi olmasi gereken degerin ustunde gösterip , yatirimcinin yaniltilmasina onayak olmus olmuyormu, bu tarz menkul degerler sirketlerine spk nin bir yaptirimi sozkonusu degilmidir?ELDEKİ SERÇE DAMDAKİ GÜVERCİNDEN İYİDİR.
Yorum
-
Saf gyo, hsbc plc ile 100 milyon usd tutarinda kredi sozlesmesi imzalanmasini kararlastirdi - kap
saf gayrimenkul yatirim ortakligi a.s'nin kamuoyu aydinlatma platformu'nda (kap) yayinlanan
aciklamasi asagida bulunuyor:
" saf gayrimenkul yatirim ortakligi anonim sirketi'nin yonetim kurulu uyeleri
sirket merkezinde toplanarak asagidaki kararlari almislardir:
1- sirketin hsbc bank plc 'den 2 yil odemesiz 3 yil geri odemeli olmak uzere
toplam 5 yil vadeli 100.000.000-usd (yuzmilyonamerikandolari) tutarinda kredi
sozlesmesi imzalanmasina,
2- hsbc bank plc ile akdedilecek kredi sozlesmesinin imzalanmasi icin mahmut
sefa celik (t.c.kimlik no. 10466030954) ile meral miryam molinas'a
(t.c. Kimlik no. 32758259966) mustereken yetki verilmesine,
karar verilmistir. "
-matriks-ELDEKİ SERÇE DAMDAKİ GÜVERCİNDEN İYİDİR.
Yorum
-
Kap : Akenerji elektrik uretim a.s. / akenr [] genel kurul toplantisi sonucu 20.06.2012 16:51:29
bu haberin kap 'in sitesindeki orjinal hali ve ekli dosyalarini gorebilmek icin asagidaki link'i tiklayiniz!
kap : Akenerji elektrik uretim a.s. / akenr [] genel kurul toplantisi sonucu 20.06.2012 16:51:29
genel kurul toplantisi sonucu
---------------------------------------------------------------------------------------------
ortakligin adresi : Miralay sefik bey sokak, ak han, no: 15, k: 3/4,gumussuyu, beyoglu/istanbul
telefon ve faks no. : 0 (212) 249 82 82- 0 (212) 249 73 55
ortakligin yatirimci/pay sahipleri ile iliskiler biriminin telefon ve faks no.su : 0 (212) 249 82 82- 0 (212) 249 73 55
yapilan aciklama guncelleme mi? : Hayir
yapilan aciklama duzeltme mi? : Hayir
yapilan aciklama ertelenmis bir aciklama mi? : Hayir
konuya iliskin daha once yapilan ozel durum aciklamasinin tarihi : -
ozet bilgi : 20.06.2012 tarihli olagan genel kurul toplanti sonucu
---------------------------------------------------------------------------------------------
genel kurul toplanti turu : Olagan
olagan genel kurul toplantisi ise ait oldugu hesap donemi : 2,011
genel kurul tarihi : 20.06.2012
sirketimizin 20.06.2012 tarihinde saat 13:00'de taskisla caddesi, no: 1, 34437, taksim, istanbul adresindeki grand hyatt istanbul oteli, troy salonu'nda yapilan 2011 yilina ait olagan genel kurul toplantisinda asagidaki kararlar alinmistir:
1-gundemin 3. Maddesi uyarinca 2011 yilina ait yonetim kurulu faaliyet raporu, denetciler kurulu raporu ve bagimsiz denetci raporu oybirligi ile ayri ayri kabul edildi.
2-gundemin 4. Maddesi uyarinca 2011 yilina ait bilanco ve gelir tablosu oybirligi ile kabul ve tasdik edildi.
3-gundemin 4. Maddesi uyarinca yonetim kurulunun 2011 yilina ait asagida metni yazili kar dagitim teklifi oybirligi ile kabul edildi:
1)vergi usul kanunu hukumlerine ve spk mevzuati seri: Xi no: 29 sayili teblige gore duzenlenen 2011 yilina ait mali tablolarda zarar oldugu icin kar dagitiminin soz konusu olmadigina,
2)vuk hukumlerine gore kanuni defter kayitlarimizda yer alan cari donem zarari ile spk mevzuati seri: Xi no: 29 sayili teblige gore duzenlenen mali tablolarimizda yer alan cari donem zararinin bunyede duzenlenen konsolide finansal tablolarimizda muhafaza edilmesine toplantiya katilan uyelerin oybirligi ile karar verilmistir.'
4-gundemin 5. Maddesi uyarinca, yonetim kurulu uyelerinin her biri 2011 yili faaliyetlerinden dolayi, kendi ibralarinda sahibi olduklari paylardan dogan oy haklarini kullanmayarak, toplantiya katilan diger hissedarlarimizin oybirligi ile ayri ayri ibra edildiler.
5-gundemin 5. Maddesi uyarinca, denetcilerin her biri 2011 yili faaliyetlerinden dolayi oybirligi ile ayri ayri ibra edildiler.
6-gundemin 6. Maddesi uyarinca sirket ana sozlesmesinin sermaye piyasasi kurulu'nun seri: Iv, no: 56 sayili kurumsal yonetim ilkelerinin belirlenmesine ve uygulanmasina iliskin teblig uyarinca belirlenen kurumsal yonetim ilkelerine uygun hale getirilmesi amaci ile hazirlanan ve t.c. Enerji piyasasi duzenleme kurumu elektrik piyasasi dairesi baskanligi'nca 25.05.2012 tarihinde b.62.0.epd.10-110.01.01.907-5997-47666 sayi ile, t.c. Basbakanlik sermaye piyasasi kurulu'nca 05.06.2012 tarihinde b.02.6.spk.0.13.00-110.03.02-1524/6073 sayi ile ve t.c. Gumruk ve ticaret bakanligi ic ticaret genel mudurlugu'nce 11.06.2012 tarihinde b.21.0.itg.0.03.00.01/431.02-45014-569196-4444-4359 sayi ile onaylanan tadil tasarisi oybirligi ile kabul edildi.
7-gundemin 7. Maddesi uyarinca, sirketin yonetim kurulu uyeligine turk ticaret kanunu'nun 315.maddesi uyarinca atanmis bulunan martin pacovksy'nin yonetim kurulu uyeligine atanmasina iliskin yonetim kurulu karari oycoklugu ile kabul edildi.
Gundemin 7. Maddesi uyarinca tutanagin 6. Maddesinde onaylanan tadil tasarisinin tescil ve ilani ile birlikte gecerli olmak uzere, yonetim kurulu uye sayisinin 10 olarak tespit edilmesine, sirketin yonetim kurulu uyeliklerine uc yil sure ile gorev yapmak uzere akkok sanayi yatirim ve gelistirme anonim sirketi'ni temsilen omer dinckok, mehmet ali berkman, raif ali dinckok, hamdi yaman akar ile cez a.s.'yi temsilen tomas pleskac, petr stulc, peter bodnar, martin pacovksy ile bagimsiz yonetim kurulu uyeliklerine denetimden sorumlu komite tarafindan sunulan rapor cercevesinde yonetim kurulunca adayliklari kabul edilen hakan akbas ve ji schwarz'in secilmesine ve yonetim kurulu uyelerinin her birine odenecek ucretin aylik net 5.820,00-tl olarak belirlenmesine oycoklugu ile karar verildi.
8-gundemin 8. Maddesi uyarinca, sirketin denetim kuruluna bir yil sure ile ve 2012 yili faaliyet ve hesaplarinin incelenmesi icin yapilacak olagan genel kurul toplantisina kadar gorev yapmak uzere bulent ustunel ve umut ak'in secilmesine ve denetcilerin her birine aylik brut 920,00-tl tutarinda ucret odenmesine oybirligi ile karar verildi.
9-gundemin 9. Maddesi uyarinca, spk mevzuati uyarinca sirketin bagimsiz denetim kurulusunun secimi ile ilgili asagida metni yazili yonetim kurulu kararinin aynen kabulune oybirligi ile karar verildi:
'sermaye piyasasi kurulu tarafindan yayinlanan seri:x, no:22 sayili "sermaye piyasasinda bagimsiz denetim standartlari hakkinda teblig" ve seri: Xi, no:29 sayili "sermaye piyasasinda finansal raporlamaya iliskin esaslar tebligi'ne ve enerji piyasasi duzenleme kurumu tarafindan yayinlanan "enerji piyasasinda faaliyet gosteren gercek ve tuzel kisilerin bagimsiz denetim kuruluslarinca denetlenmesi hakkinda yonetmelik"e uygun olarak 2012 faaliyet yilina ait hesap donemini kapsamak uzere sirketimizin denetlenmesi icin basaran nas bagimsiz denetim ve serbest muhasebeci mali musavirlik anonim sirketi'nin secilmesine ve bu secimin genel kurulumuzun onayina sunulmasina toplantiya katilan uyelerin oybirligi ile karar verilmistir.'
10-sirketin yonetim hakimiyetini elinde bulunduran pay sahiplerine, yonetim kurulu uyelerine, ust duzey yoneticilerine ve ikinci dereceye kadar kan ve sihri yakinlarina; sirket veya bagli ortakliklari ile cikar catismasina neden olabilecek nitelikte islem yapabilmeleri, rekabet edebilmeleri, sirketin konusuna giren isleri, bizzat veya baskalari adina yapmalari ve bu nevi isleri yapan sirketlerde ortak olabilmeleri ve diger islemleri yapabilmeleri hususlarinda sermaye piyasasi kurumu'nun kurumsal yonetim ilkeleri geregince ve yonetim kurulu uyelerine ayrica turk ticaret kanunu'nun 334. Ve 335. Maddeleri uyarinca izin verilmesine oycoklugu ile karar verildi. Ayrica, gundemin isbu maddesinde sirket tarafindan 2011 yili icerisinde isbu madde kapsaminda gerceklestirilen is ve islem bulunmadigi hususunda genel kurula bilgi verildi.
11-gundemin 11. Maddesi uyarinca, sermaye piyasasi kurumu'nun kurumsal yonetim ilkeleri geregince yonetim kurulu uyeleri ile ust duzey yoneticilere ait ucretlendirme politikasi genel kurula okundu ve bu konuda hissedarlara bilgi verildi.
12-gundemin 12. Maddesi uyarinca, sermaye piyasasi kurumu'nun kurumsal yonetim ilkeleri geregince sirketin 'sirket bilgilendirme politikasi' genel kurula okundu ve bu konuda hissedarlara bilgi verildi. Ayrica, sermaye piyasasi kurulu tarafindan 2011 yili kamu aciklamalarinda tespit edilen eksiklik nedeni ile sirket aleyhine tahakkuk ettirilen idari para cezasi hakkinda hissedarlara bilgi verildi.
13-gundemin 13. Maddesi uyarinca, sermaye piyasasi kurumu'nun kurumsal yonetim ilkeleri uyarinca; gundemin isbu maddesinde, sirket tarafindan 2011 yilinda gerek kendi tuzel kisiligi lehine ve gerekse tam konsolidasyon kapsamina dahil olan sirketin % 99 oraninda istiraki konumundaki akkur enerji uretim ticaret ve sanayi anonim sirketi, mem enerji elektrik uretim sanayi ve ticaret anonim sirketi ve egemer elektrik uretim anonim sirketi lehine verilen ve bilanconun dipnotunda ve kamuya aciklanan genel kurul bilgilendirme dokumaninda da yer alan teminat, rehin ve ipotekler ve buna karsilik sirket tarafindan elde edilen menfaatler ile ilgili olarak genel kurula bilgi verildi.
14-gundemin 14. Maddesi uyarinca, sirketimiz tarafindan 2011 yilinda gerceklestirilen bagis ve yardimlar ile sirketimizce seri: Iv, no: 41 sayili 'sermaye piyasasi kanunu'na tabi olan anonim ortakliklarin uyacaklari esaslar hakkinda teblig' hukumleri uyarinca 2011 yilinda gerceklestirilen iliskili taraf islemleri ile ilgili olarak ortaklarimiza bilgi verildi.
Toplanti tutanagi, kamu aciklamasinin ekinde sunulmustur.
Saygilarimizla,
---------------------------------------------------------------------------------------------ELDEKİ SERÇE DAMDAKİ GÜVERCİNDEN İYİDİR.
Yorum
-
-
DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ
Yorum
-
Kulis
Rus MMK Erdemir’le görüşüyor
Demir-çelik piyasasında dolaşan söylentiye göre...
21.6.2012 - 08:51
Demir-çelik piyasasında önemli bir söylenti dolaşıyor; "Rus şirket MMK, Erdemir de dahil bazı şirketlerle görüşüyor..."
Ne görüşüyor? Almak için mi, satmak için mi? "Satmak için" deniliyor. Şirketin tamamını mı, yoksa bir kısmını mı satmak istiyor? İşte bu sorunun cevabı yok!.. MMK'nın görüştüğü şirketler arasında
Erdemir'in yanı sıra Tosyalı'nın da adı geçiyor. MMK da görüştüğü şirketler de bir açıklama yapmaktan kaçınıyor ancak piyasanın önemli gündemlerinden biri bu görüşmeler.
Rus demir-çelik şirketi MMK, Mart 2007'de Türk şirketi Atakaş'la ortak demir çelik şirketi kurdu. MMK-Atakaş'ın hedefi, Türkiye'de 2.3 milyon ton yassı çelik üretim kapasiteli yatırım yapmaktı. Bu yatırım yapıldı, önemli bir kapasite devreye alındı, şirket üretime geçti. Ancak bir süre sonra
ortaklar arasında ayrılık, devir, satış söylentileri çıktı. Çok geçmeden de ortaklar ayrıldı. MMK-Atakaş Metalurji San. Tic ve Liman İşletmeciliği AŞ'nin (MMK-Atakaş) hisselerinin tamamının 11 Mart 2011'de Rus çelik üreticisi Magnitogorsk Iron and Steel Works'a (MMK) geçtiği duyuruldu.
Başka bir ifade ile 485 milyon dolar değerinde olduğu belirtilen anlaşmayla birlikte MMK, şirketin Atakaş'a ait yüzde 50 hisseyi satın alarak şirketin tamamının sahibi oldu.
Şimdi MMK'nın yeniden bazı görüşmeler yaptığı konuşuluyor. Bu görüşmelerin tam kapsamı konusu net değil. Şirket bir açıklama yapmıyor. MMK, yeni bir ortak mı arıyor, yoksa şirketi tamamen mi satıp Türkiye pazarından çıkmak istiyor, belirsiz. Ulaştığımız bazı yetkilileri açıklama yapmaktan kaçındı.
Sektör mutsuz
MMK, çok önemli bir demir çelik şirketi. Rusya'da bu sektörde yüzde 18 pazar payına sahip. Ham çelik üretimi (2011) 12.2 milyon ton. Grup gelirleri (2011) 9.3 milyar dolar. Halka açık bir şirket. Piyasanın çok önemli oyuncuları arasında. MMK'nın Türkiye'de İskenderun ve Gebze'de iki tesisi var. Yılda 2.3 milyon ton ham çelik üretim kapasitesine sahip. Ayrıca İskenderun'da de kendine ait bir liman inşa etti. MMK'yı mutsuz eden bir gelişme var mı pazarda? Demir Çelik Üreticileri Derneği (DÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, "Pazarda bir daralma var, dedi. Aslında bütün dünyada daralma var. Bu bize de yansıyor. Ne kadar bir olumsuz etki edecek, bakıyoruz. Son iki aydır gelişmeler iyi değil. Geçen yıl yüzde 30 üretim artışı olmuştu. Bu yıl da bekliyorduk ama ilk dört ayda üretimde yüzde 1'lik düşüş var. Kapasite 16 milyon ton, üretim 9 milyon ton düzeyinde. 14 milyon tonluk iç tüketimin kalanı ithalatla karşılanıyor. Dahilde işleme rejimi ithalatı teşvik ediyor."
İbrahim Ekinci/Dünya
Yorum
-
s.a günaydınlar bol kazançlarBURADAKİ YAZILARIM KESİNLİKLE AL - SAT - TUT TAVSİYESİ İÇERMEZ BUNA UYARAK KESİNLİKLE ALIM - SATIM YAPMAYINIZ ZARAR EDEBİLİRSİNİZ
Yorum

Yorum