Hisse_Trade 9

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • romans
    Aktif
    • 04 Mayıs 2009
    • 299

günaydın, iyi haftalar...

Yorum

• asa670892
      Tecrübeli
      • 18 Kasım 2011
      • 517

Temel ile teknik uyuşmuyor
      Global ölçekte ezberlerin bozulduğu bir haftayı geride bıraktık. Geçtiğimiz hafta yaşanan en önemli gelişme hisse senedi endekslerinin özellikle de İMKB’nin diğer tüm piyasalardan pozitif yönde ayrışması oldu.Doların diğer para birimleri karşısında değer kazanması normal şartlarda dolarla fiyatlanan varlıklarda hissesenetleri de dahil değer düşüşlerine neden olurken, geçtiğimiz hafta hisse senetleri bunun tam tersi gerçekleşti. Petrol fiyatlarının yüksek seviyelerde seyretmesi ve döviz sepetinde yukarı hareketin bariz bir şekilde görülmesine karşın İMKB’de bu ayrışma daha net oldu ve hisse senetleri son dönemlerin en sert yükselişlerinden birini yaptı. Bu yükselişlerle birlikte İMKB bu yılın en iyi performans sergileyen ikinci borsası oldu. Bu hareket için Euro bölgesinde Avrupa Merkez Bankası’nın sağladığı likiditenin riskli varlıklara giriş yaptığı şeklinde yorumlar üretilse de, bizler şuan için bu yorumu destekleyecek çok fazla bir veri bulamadık. Bu nedenle şu anki harekette şimdilik spekülatif işlemlerin neden olduğu geçici bir durum olarak bakıyoruz.
      Temel göstergeler hisse rallisini desteklemiyor
      Temel ve teknik dinamiklerin birbirinden ayrıştığı bu gibi dönemlerde kısa vadeli areketlerde teknik dinamiklerin daha ön plana çıktığını düşünüyoruz. Bu nedenle temel göstergelerde oluşan riskler ağır bassa da bu riskler fiyatlara ve dolayısıyla da grafiklere yansımadığı sürece teknik analizi takip etmenin daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Temelde ise karşımızda üç büyük risk bulunuyor ve bunları da bir yandan takip etmeye devam ediyoruz. Bu riskler petrol fiyatları, kurlar ve siyasi risk oluşturan Suriye meselesi.
      Kurlardaki artışın devam etmesi, petrolün yeni bir yukarı yönlü hareket yapması ya da Suriye ile fiziki bir gerginliğin ortaya çıkması durumunda şuana kadar fiyatlamaya girmeyen bu unsurlar İMKB’yi baskı altına alabilir. Bu nedenle bu hafta takip edeceğimiz en önemli gelişmeler bunlar olacak. Bu risklerden biri fiyatlamaya girecek olursa geçtiğimiz hafta ortaya çıkan durum bir anomali yani normal düzenden kısa süreli bir sapma olarak kalacak ve oluşan fark hisse senetlerine gelecek bir düzeltme ile kapanacaktır. Aksi
      takdirde yani petrol, kurlar ve Suriye yeni bir risk doğurmazsa hisse senetlerinde geçtiğimiz hafta ortaya çıkan pozitif ayrışma bir süre daha devam edebilir.

Bu haftaya dair
      Bu hafta içeride açıklanacak önemli bir veri bulunmuyor. Dışarıda ise AB tarafında PMI verileri ön plana çıkacak. ABD tarafında ise konut verileri ile Salı ve Perşembe günü Bernanke’nin yapacağı sunumları takip edeceğiz. Bu hafta hisse senedi endeksleri için kritik bir hafta olacak, şuana kadar buradaki hareketleri temel göstergeler ile açıklayamadık. Bu hafta gelen veriler temel göstergelerde de iyimserlik oluşturursa
      hisse senetlerindeki teknik görünümün desteklediği ralli bir süre daha devam edebilir. Aksi takdirde ayrışmanın çok uzun soluklu olmayacağını düşünüyoruz.
      marbasmenkul

Yorum

• Tnaaa28
        Analizci
        • 18 Ağustos 2011
        • 1334

selamlar bol kazançlı haftalar olsun...
        " Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."

Yorum

• radyolog
          OKURYAZAR
          • 03 Ağustos 2008
          • 22996

yurtdışı kırmızı

parite kırmızı

ftr ler kırmıızı

bakalım nolcak bende merak e tmeye başladım
          DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• sinterklass
            Tecrübeli
            • 17 Mayıs 2009
            • 1522

vakko oyy seni ben!
            Mutluluk uzun dönemde dengeye gelecektir .

Yorum

• Tnaaa28
              Analizci
              • 18 Ağustos 2011
              • 1334

radyolog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              yurtdışı kırmızı

parite kırmızı

ftr ler kırmıızı

bakalım nolcak bende merak e tmeye başladım
              ee borsalar hep yeşil olmaz hocam...arada yeşil arada kırmızı... önemli olan ise hangi yönde esas hareketin devam edeceği...
              " Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."

Yorum

• radyolog
                OKURYAZAR
                • 03 Ağustos 2008
                • 22996

Tnaaa28 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                . önemli olan ise hangi yönde esas hareketin devam edeceği...
                benim merake tttiğim de bu zaten şair

YÖN MUHABBBETİ ;);)
                DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• tredas
                  Tecrübeli
                  • 15 Mayıs 2008
                  • 716

edip tavan ....................
                  Biz trakyalıyız...
                  Azıcık çalışmayı,çokça tatili,en çok mangalı Üstüne balığı,yanına RAKIYI severiz.Türkçeyi 28 arf konuşuruz 'H'
                  arfini kullanmaya gerek duymayız.Müzik bitmeden ortamdan ayrılmak,şişe bitmeden masadan kalkmak bize iç yakışmaz...:))))

Yorum

• Tnaaa28
                    Analizci
                    • 18 Ağustos 2011
                    • 1334

tredas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    edip tavan ....................
                    içindeysen sende hayırlı olsun hocam...

Yorum

• tredas
                      Tecrübeli
                      • 15 Mayıs 2008
                      • 716

Tnaaa28 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      içindeysen sende hayırlı olsun hocam...
                      Belli olmuyormu ................:081:
                      Biz trakyalıyız...
                      Azıcık çalışmayı,çokça tatili,en çok mangalı Üstüne balığı,yanına RAKIYI severiz.Türkçeyi 28 arf konuşuruz 'H'
                      arfini kullanmaya gerek duymayız.Müzik bitmeden ortamdan ayrılmak,şişe bitmeden masadan kalkmak bize iç yakışmaz...:))))

Yorum

• asa670892
                        Tecrübeli
                        • 18 Kasım 2011
                        • 517

Piyasa
                        Borsa doların yükselişine bakmıyor! Doların 1,805'e kadar yükselmesine rağmen İMKB'de gelen satışlar an itibariyle 62.500 üzerinde karşılanıyor...

19.3.2012 - 11:13

Analistlerin yorumlamakta zorlandıkları Dolar/İMKB korelasyonu kafa karıştırmaya bugün de devam ediyor. Dolar cuma günü 1,7940'a kadar gerilemişti. Haftaya yükselişle başlayan dolar saat 11:15 itibariyle bankalar arasında 1,803'den alıcı buluyor. Buna rağmen İMKB100 endeksindeki iyimser havanın da devam ettiği görülüyor. Endeks en düşük 62.151'i görüdüğü haftanın ilk iş gününde tekrar 62.600'e yükseldi.

Yorum

• bogazici77
                          .............
                          • 11 Temmuz 2009
                          • 1920

ne çok takılıyorsunuz yön konusuna.yahu önemli olan yönü değil esas olan işlevi. ben kumarbazlıktan vazgeçtim.gerçek bir yatırımcı oldum.aldım bekliyorum içimde rahat çok şükür kardayımda hergün senet arayacağıma bölesi iyi geldi
                          Birilerine göre ya Allah'a tapmalısın ya da Atatürk'e. Oysa Allaha şükür, Atatürk'e teşekkür diye bir seçenekte var ...

Yorum

• Tnaaa28
                            Analizci
                            • 18 Ağustos 2011
                            • 1334

bogazici77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            ne çok takılıyorsunuz yön konusuna.yahu önemli olan yönü değil esas olan işlevi. ben kumarbazlıktan vazgeçtim.gerçek bir yatırımcı oldum.aldım bekliyorum içimde rahat çok şükür kardayımda hergün senet arayacağıma bölesi iyi geldi
                            Bizimde kumarbazlık içimize işlemiş... kurtulamıyoruz.. yatırımcı olamıyoruz...

Yorum

• ARTIK'ÇI
                              kah yerde kah gökte
                              • 02 Temmuz 2009
                              • 914

Uploaded with ImageShack.us

TAVHL deki hacme bakin
                              Onlara güneşi işaret ettim, onlar parmaklarıma baktılar...

Yorum

• bogazici77
                                .............
                                • 11 Temmuz 2009
                                • 1920

aşağı yukarı getiri potensiyelleri birbirine yakın oluyor.ekstra kağıt yakalammdıktan sonra.endeksin geitirisinin altına düşmesinler ben razıyım
                                Birilerine göre ya Allah'a tapmalısın ya da Atatürk'e. Oysa Allaha şükür, Atatürk'e teşekkür diye bir seçenekte var ...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information