Herkese iyi hafta sonları.
Hisse_Trade 9
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
goody bak 80 den 53 gelmiş vaybe...Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Yorum
-
EFEKENT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hatırlatma...EFEKENT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterboyun çizgisinin kırılıp OBO onay alması halinde 54500-55000 aralığı gündeme gelebilir."Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
Hint Atasözü
[url]https://twitter.com/EFEKENT017[/url]
Yorum
-
iyi akşamlar arkadaşlar ...Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Yorum
-
denizbankın satısı durdurulmus.
Yorum
-
2012’nin ilk çeyrek kârları arttı


2012’nin ilk çeyreğinde 157 borsa şirketi 3 milyar 618 milyon TL solo net kâr açıkladı
6.5.2012 - 08:07



Borsa şirketlerinin ilk çeyrek sonuçları açıklanıyor. 2012’nin ilk çeyreğinde 157 borsa şirketi 3 milyar 618 milyon TL solo net kâr açıkladı. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artan şirket kârlarının geçen yılın son çeyreğine göre artış oranı yüzde 8
Borsa yatırımcıları için 2012 yılına ilişkin ilk mali veriler oldukça önemli. İMKB’de işlem gören borsa şirketlerinin yılın ilk çeyreğindeki solo kârı 3 milyar 618 milyon TL oldu.
Şirketler, 2011 yılının üç aylık döneminde 3 milyar 426 milyon TL olan net kârını yüzde 6 artırdı. Geçen yılın son çeyreğine göre büyüme ise yüzde 8 oldu. İlk çeyrek gelişmeleri sınırlı büyüme göstermesine rağmen bir çok şirkette görülen büyüme, analist beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. Kurlarda yaşanan gerileme ise şirketlerin mali tablolarına olumlu yönde yansıdı.
Kârın %94’ü büyüklerden
Açıklanan 157 borsa şirketinin toplam kârının yüzde 94’ünü ilk 20 borsa şirketi oluşturdu. En yüksek kârı açıklayan Garanti Bankası oldu. Garanti Bankası yılın ilk çeyreğinde 862 milyon TL solo net kâr elde etti. Bankanın net kârı geçen yılın son çeyreğine göre yüzde 9 ve 2011’in ilk çeyreğine göre yüzde 1 artarak 827 milyon TL ile piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti.
Türk Telekom, Garanti Bankası’ndan sonra en yüksek kâr açıklayan borsa şirketi oldu. Akbank, Turkcell, Ford Otosan, Arçelik borsa şirketleri içinde yüksek kârlılıkta öne çıkan şirketler. Ford Otosan için İş Yatırım analisti Esra Suner “al” önerisinde bulunuyor. Suner, Ford Otosan’ın yılın ilk çeyreğinde 166 milyon TL net kâr açıkladığını, bu rakamının geçen yıl ilk çeyrekte elde edilen 143 milyon TL kâr rakamına kıyasla yüzde 16 büyümeyi işaret ettiğini belirtiyor.
En yüksek kâr açıklayan şirketler içerisinde yüzde 100’ün üzerindeki kâr artışı ile Şekerbank ve Vestel Beyaz Eşya dikkat çekiyor. Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Şekerbank’ın tarıma, esnafa ve küçük işletmelere odaklı ‘Anadolu Bankacılığı’ stratejisinin performansa yansıdığını belirtiyor.
Vestel’in performansına bakıldığında ise sektördeki büyümenin yansımalarını görüyoruz. 2012 yılının ilk çeyreğinde beyaz eşya üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artışla 4 milyon 957 bin adete yükseldi. Sektörde ihracatın da arttığı gözleniyor.
Öne çıkanlar...
En fazla kâr artışı sağlayan borsa şirketleri içerisinde yatırım ortaklıkları dikkat çekiyor. 5 yatırım ortaklığı en yüksek kâr artışı sağlayan ilk 20 şirket arasında yer aldı. 2012’nin ilk çeyreğinde borsada yaşanan çıkışın etkileri yatırım ortaklığı hisselerinin prim yapmasında etkili oldu. Gayrimenkul yatırım ortaklıkları, teknoloji ve gübre sektörü şirketleri de sıralamada yer aldı.
2012’nin ilk çeyreğinde zarar açıklayan şirketler içerisinde sigorta şirketleri dikkat çekti. Güneş Sigorta, Anadolu Sigorta, Aviva Sigorta, Ray Sigorta zarar açıklayan sigorta şirketleri oldu.
AÇIKLANACAK VERİLER
7 MAYIS 2012 SALI
13:00 Almanya Fabrika siparişleri Mart
22:00 ABD Tüketici Kredileri Mart
8 MAYIS 2012 SALI
10:00 Türkiye Sanayi Üretimi (Yıllık) Mart
13:00 Almanya Sanayi Üretimi Mart
13:00 Almanya Sanayi Üretimi (Yıllık) Mart
9 MAYIS 2012 ÇARŞAMBA
14:30 Türkiye TCMB Beklenti Anketi Mayıs/1
14:00 ABD MBA Mortgage Başvuruları
17:00 ABD Toptan eşya stokları Mart
10 MAYIS 2012 PERŞEMBE
13:00 OECD Öncü Ekonomik Göstergeler Mart
14:00 İngiltere İngiltere MB Faiz kararı
15:30 ABD İthalat Fiyatları Endeksi Nisan
15:30 ABD Dış Ticaret Dengesi Mart
15:30 ABD Haftalık İşsizlik Başvuruları
11 MAYIS 2012 CUMA
09:00 Almanya TÜFE Nisan
10:00 Türkiye Cari Denge Mart
15:30 ABD ÜFE Nisan
15:30 ABD ÜFE-Yıllık Nisan
16:55 ABD Michigan Tüketici Güven Endeksi Mayıs
SANAYİ ÜRETİMİ VE CARİ AÇIK VERİLERİ ÖNEMLİ
S&P, Türkiye ’nin kredi notu görünümünü, ‘daha düşük dış talep ve kötüleşen ticaret haddi ’ nedeniyle, ‘pozitif’ten ‘durağan’a düşürdü. S&P’nin BB olan notta değişikliğe gitmesi beklenmiyordu. S&P’nin not düşürmesi ile piyasalar olumsuz etkilendi. Yurtdışındaki gelişmelerin de etkisi ile gerileyen İMKB 100 Endeksi, kritik destek seviyelerinde. Bu hafta açıklanacak veriler önemli. Salı günü sanayi üretimi verisi, cuma günü ise cari açık verisi açıklanacak.
BORSA
58.500 SEVİYESİ?önemli
59.300 seviyesindeki desteğinin altına kayarak haftayı 100 günlük ortalamasının bulunduğu 59.015 seviyesinden tamamladı. Güç kaybediyor. Güçlü destek 58.500 seviyesinde bulunuyor. Bu seviye aşağı kırılırsa satışlar artar.
DÖVİZ
GÜÇ?KAYBI?SÜRÜYOR
Haftayı 1.7555 seviyesinden tamamladı. Güç kaybı devam ediyor. İlk destekleri 1.75 ve 1.74 seviyelerinde bulunuyor. Dirençler 1.77-1.7825, 1.7950 ve 1.8050 seviyelerinde. Desteklere doğru hareketler sürebilir.
FAİZ
Ortalamada hareket ediyor
Gösterge 05 Mart 2014 vadeli tahvilin bileşik faizi yüzde 9,37 seviyesinde. 20 günlük ortalamaya yakın hareketler sürüyor. Haftayı 9.44’den tamamladı. Yukarı hareketlerde 9.60 ve 9.80 izlenebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 9.20 takip edilebilir.
ALTIN
1.600-1.700 bandında hareket
Haftayı 1.636’den tamamladı. 1.600-1.700 bandında hareket ediyor. Destek seviyesi 1.623’de. İlk direnç ise 1.661 - 1.680 ve 1.695 seviyesinde. Bu seviyelerin üzerinde 1.710 seviyesi takip edilebilir. 1.650 aşılmadıkça sıkışma sürecektir.
DIŞ PİYASALAR
İŞSİZLİK ZİRVEDE AVRUPA İZLENİYOR
Euro Bölgesi’nde işsizlik oranının son 15 yılın zirvesine tırmanması ve imalat sanayi verisinin düşüş göstermesi euro’nun değer kaybetmesine neden oldu. Son 2 haftadır dar bir bant içinde hareket eden euro/dolar paritesi hızla gerileyerek 1.3150’nin altına kaydı. İtalya, İspanya ve Almanya’da borsalar yüzde 4’ün üzerinde değer kaybetti. ABD’de ise kayıplar yüzde 1 civarında gerçekleşti. Bu hafta yine Avrupa’daki gelişmeler gündemde olacak. Fransa ve Almanya’nın borçlanma ihaleleri izlenecek. Fransa Cumhurbaşkanlığı ve Yunanistan genel seçim sonuçlarının etkileri takip edilecek.
ABD
Desteğinde
13.200 seviyesinin üzerinde kalmayı başaramayınca ortalamalara çekildi. Güç kaybediyor. Haftayı 13.038 puandan tamamladı. Tutunma noktaları 12.900, 12.700 ve 12.500’de.
BREZİLYA
Güç kaybediyor
Ortalamaların altında hareket ediyor. Haftayı 60.820 seviyesinden tamamladı. 200 günlük ortalaması 61.820 seviyesinde bulunuyor. 200 günlük ortalamanın üzerine çıkmayı başaramazsa güç kaybı devam edebilir.
JAPONYA
100 günlük ortalamada
100 günlük ortalamasının bulunduğu 9.380’e geriledi. Güç kaybediyor. Bu seviyedeki desteği kritik. Tutunmayı başarabilirse 9.800-9.9000 ve 10.200’e atağı deneyebilir. Tutunamazsa satış baskısı sürer.
ALMANYA
Kritik seviyelerde
100 günlük ortalamada tutunma çabası içinde 6.500 desteği güçlü. Desteğinin altına kayması morallerin bozulmasına neden olabilir. Yukarı ataklarda güçlü dirençleri 6.950-7.000 ve 7.200 seviyelerinde bulunuyor.
ZEYNEP AKTAŞ- MİLLİYETMevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Yorum
-
kenanji Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ruslar Denizbank için İstanbul'da!


Sberbank’ın Başkan Yrd. Sergey Gorkov, Denizbank’ın satışıyla ilgilendiklerini açıklarken, incelemelere en kısa zamanda başlayacaklarını bildirdi..
www.finansgundem.com
6.5.2012 - 12:01



Ruslar Denizbank için İstanbul’da
Denizbank’ın satışında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Daha önce Katarlı NBQ ile İngiliz HSBC’nin ilgi gösterdiği süreç iki ay önce tıkanmış ve pazarlıklar yarıda kalmıştı. Tam bu süreçte BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, devreye girmiş ve “Bankaların satış sürecinin uzamasından rahatsız oluyoruz.” diyerek alıcı grupları çabuk karar vermeye davet etmişti. Bu çağrının da etkisiyle Nisan başında NBQ, fiyat teklifini rezive ederek yeniden pazarlık masasına oturdu. Hemen ardından Rusya’dan şaşırtıcı bir açıklama geldi ve Sberbank bankaya teklif vereceğini açıkladı. Sberbank’ın Başkan Yardımcısı Sergey Gorkov, Denizbank’ın satışıyla ilgilendiklerini açıklarken, incelemelere en kısa zamanda başlayacaklarını bildirdi.
Dexia’nın satış vitrinine koymasının ardından Denizbank’a talip olan ancak daha sonra teklif vermekten vazgeçen Ruslar bu sefer işi sıkı tutuyor. Edinilen bilgilere göre hafta içi kalabalık bir ekiple Denizbank’ın Esentepe’deki genel müdürlük binasına gelen Sberbank yöneticileri burada yetkililerden bilgi aldı. Bilgi odasına giren ve bankanın ‘kozmik bilgilerine’ erişen Rusların yüksek ilgisi sürece dahil olacaklarının işareti olarak yorumlanıyor.
Sadece Akkuyu’daki nükleer santral için 2.4 milyar dolar nakit para getirecek olan Ruslar, uzun zamandır banka almaya çalışıyor. Rusların Denizbank sevdasının ne kadar tutkulu olduğunu ise bize zaman gösterecek...
Ufuk ŞanlıMevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Yorum
-
Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Yorum
-
ALTIN DOLAR/ONS YORUMU (BORSA.US) *
TEKNIK OLARAK 1622 VE 1610 ONEMLI ARA DESTEKLER. BU DESTEKLERIN KIRILMASI VE
ALTINDA KAPANISLARIN OLMASI DURUMUNDA SATIS BASKISI DEVAM EDECEK VE BENIM
HEDEFIM OLAN 1555 SEVIYELERINE DOGRU CEKILMELER IZLENEBILECEKTIR.
ANCAK GECEN HAFTA BU KADAR OLUMSUZ EKONOMIK VERI VE GLOBAL ENDEKSLERIN SATILMASINA
RAGMEN ALTIN DOLAR/ONS FIYATLARI ONEMLI ARA DESTEKLERIN USTUNDE KAPANISLAR
YAPTI. 1640 SEVIYESININ USTUNDEKI KAPANISLAR HALA YUKARI YONDE HAREKETLERIN
GELEBILECEGI SINYALINI VERIYOR. 1630 ILK ONEMLI DESTEK. ANCAK 1622-1610 ALTIDA
KAPANISLAR OLMADIKCA ALISLARIN DAHA GUCLENMESI VE BIR KEZ DAHA DIRENCLERE DOGRU
HAREKETLENME BEKLENEBILIR.
SUNU UNUTMAYALIM KI, HER KOTU EKONOMIK VERI VE
GLOBAL PIYASALARDAKI RISKLERIN ARTMASI, PARASAL GENISLEMEYI ON PLANA
CIKARMAKTA, BU BEKLENTININ EN BUYUK ''HEDGE'' YANI KORUNMASI ISE ALTIN. YAN,
ALTIN FIYATLARININ YUKSELMESI. BU YUZDEN EGER ENFLASYON, PARASAL GENISLEME VE
LIKIDITE COKLUGU GELECEK AYLARDAKI BEKLENTI ISE ALTIN FIYATLARINDA DUSUS GORMEK
ZORLASACAKTIR.
DESTEKLER SOYLE, 1622 ILK ARA DESTEK 1610 VE 1590 ONEMLI
DESTEKLER. ANCAK 1590 ALTI KAPANISLARDA HEDEF 1555-1540 ARALIGI OLACAKTIR.
DESTEKLER 1622 - 1610 - 1590
DIRENCLER 1640 - 1665 - 1689
KEMAL CENK ERDEM
WWW.BORSA.US
* * *
BURADA YER ALAN YATIRIM BILGI, YORUM VE TAVSIYELERI YATIRIM DANISMANLIGI
KAPSAMINDA DEGILDIR. YATIRIM DANISMANLIGI HIZMETI SERMAYE PIYASASI KURULU
TARAFINDAN YAYIMLANAN SERI:V, NO:52 SAYILI "YATIRIM DANISMANLIGI FAALIYETINE
VE BU FAALIYETTE BULUNACAK KURUMLARA ILISKIN ESASLAR HAKKINDA TEBLIG"
CERCEVESINDE ARACI KURUMLAR, PORTFOY YONETIM SIRKETLERI, MEVDUAT KABUL
ETMEYEN BANKALAR ILE MUSTERI ARASINDA IMZALANACAK YATIRIM DANISMANLIGI
SOZLESMESI CERCEVESINDE SUNULMAKTADIR. BURADA ULASILAN SONUCLAR TERCIH
EDILEN HESAPLAMA YONTEMI VE/VEYA YORUM VE TAVSIYEDE BULUNANLARIN KISISEL
GORUSLERINE DAYANMAKTA OLUP, MALI DURUMUNUZ ILE RISK VE GETIRI
TERCIHLERINIZE UYGUN OLMAYABILECEGINDEN SADECE BURADA YER ALAN BILGILERE
DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERILMESI SAGLIKLI SONUCLAR DOGURMAYABILIR.
-MATRIKS-
Yorum


Yorum