s.a günaydınlar bol kazançlar
Hisse_Trade 9
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
BURADAKİ YAZILARIM KESİNLİKLE AL - SAT - TUT TAVSİYESİ İÇERMEZ BUNA UYARAK KESİNLİKLE ALIM - SATIM YAPMAYINIZ ZARAR EDEBİLİRSİNİZ
-
· Koç Holding, hisse başına brüt 0,126701 TL, net 0,110414 TL nakit temettü dağıtımına 20 Nisan 2012 tarihinde başlayacak. Temettü verimi %1,5.
· Koza Altın İşletmeleri, hisse başına brüt 0,621865 TL, net 0,528585 TL nakit temettü dağıtım teklifini Genel Kurul onayına sunacak. Temettü verimi %1,6. Teklif edilecek dağıtım tarihi 15 Mayıs 2012.Olağan Genel Kurul toplantısı 4 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak.
· Alkim Kağıt, hisse başına brüt 0,170360 TL, net 0,144800 TL nakit temettü dağıtımına 25 Mayıs 2012 tarihinde başlayacak. Temettü verimi %8,7.
· Aksa Akrilik, bağlı ortaklığı Aksa Karbon Elyaf Sanayi’nin anonim şirketten limited şirkete dönüşümü hususunda bugün yapılacak Olağanüstü Genel Kurul toplantısında karar alınacak…
· Gübre Fabrikaları, 2011 yılına ilişkin temettü dağıtmama teklifini Genel Kurul onayına sunacak…
· İhlas Ev Aletleri, 2011 yılına ilişkin temettü dağıtmama teklifini Genel Kurul onayına sunacak…
· Demisaş, 2011 yılına ilişkin temettü dağıtmama teklifini Genel Kurul onayına sunacak… Olağan Genel Kurul toplantısı 4 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak.
· Euro B Tipi MKYO, 2011 yılına ilişkin temettü dağıtmama teklifini Genel Kurul onayına sunacak… Olağan Genel Kurul toplantısı 3 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak.
· Euro Trend Yatırım Ortaklığı, 2011 yılına ilişkin temettü dağıtmama teklifini Genel Kurul onayına sunacak… Olağan Genel Kurul toplantısı 3 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak.
· Ersu, Olağan Genel Kurul toplantısı 7 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak…
· Kron Telekomünikasyon, Olağan Genel Kurul toplantısı 2 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak…
· Euro Kapital Yatırım Ortaklığı, Olağan Genel Kurul toplantısı 3 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak…
İMKB Kap haberleri;
· Trakya Cam, Rusya'da otocam yatırımı gerçekleştirecek… Şirket, Rusya'da otocam yatırımı gerçekleştirmek üzere Hollanda'da %70 Trakya %30 SG ortaklığında 20 mn euro çıkarılmış sermaye ile TRSG Autoglass Holding BV (AGAR BV) ünvanı ile bir şirket kurulmasına, bu şirketin Rusya'da otocam üretim ve satış faaliyetlerine yönelik olarak kurulmuş olan Automotive Glass Alliance Rus ZAO (AGAR ZAO)'yu devralmasına, bu bağlamda başlayan yatırım harcamalarına bağlı olarak ödenmiş sermayesinin başlangıçta 5 mn euro olmasına, bu sermaye tutarından payına düşen 3.5 mn euronun ödenmesine ve kayıtlı sermaye tavanının 65 mn euro olarak belirlenmesine, kayıtlı sermaye tavanı çerçevesinde yatırım ihtiyaçlarına bağlı olarak Hollanda ve Rusya şirketlerinde yapılacak müteakip sermaye artışlarına katılınmasına karar verildiğini bildirdi.
· Tekfen Holding, bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat, Katar'da Kuzey Otoyolu üzerinde yan yolların mühendislik ve inşaat işlerinin yapımına ilişkin yaklaşık 592 mn dolarlık proje kazandı…
· Avod, bağlı ortaklığı Hasat Bno Grup Gıda Yem. Hayv. Teks. İnş. San. A.Ş.’yi halka arz etme kararı aldı…
· Aksa Enerji, Siemens gaz türbinlerinin rutin bakımı ve yedek parça anlaşmalarının finansmanı için KfW IPEX Bank ile 37.6 mn euroluk kredi anlaşması imzaladı… AyrıcaAksa Enerji'nin ana ortağı Kazancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cemil Kazancı, 400 mn dolarlık kredinin, grubun vadesi Ağustos ayında dolacak olan 192 mn dolar tutarındaki köprü kredisinin geri ödenmesinde, grubun çeşitli finansman ihtiyaçlarının karşılanmasında ve yatırımlarının hayata geçirilmesinde kullanılacağını açıkladı. Goldman Sachs International Bank'ın 150 mn dolar, Garanti Bankası ve İş Bankası'nın 125'er mn dolar ile katıldığı kredinin vadesi, 3 yılı anapara geri ödemesiz olmak üzere 6 yıl olacak.
· Euro Yatırım Menkul Değerler, 15 mn TL’lik tahsisli sermaye arttırımı kararının iptali için SPK’ya başvuracak…
· Vakıfbank, Roketsan Roket Sanayii’deki %10 oranındaki payının satışına yönelik Ernst Young’dan danışmanlık hizmeti alacak…
· Mensa, Ulutaş Tekstil ile devam eden birleşme işleminin tamamlanması halinde meydana gelecek sermaye artırımını da göz önüne alarak kayıtlı sermaye tavanını 350 mn TL'den 400 mn TL'ye yükseltme kararı aldı…
· Goldaş Kuyumculuk, Walt Disney karakterlerinin altın ve gümüş mücevherat olarak tasarımı, üretimi, satışı ve dağıtımının yapılması konusunda lisans anlaşması imzaladı…
· Mataş Matbaacılık, hisselerinin VBG Holding tarafından alınması nedeniyle çağrı için SPK’ya başvuruldu… Mataş Matbaacılık’a ait toplam 3.75 mn adet pay 2,50 TL fiyattan VBG Holding tarafından satın alınmıştı.
· Hedef Mali Yatırımlar Holding, ünvanını "Latek Holding" olarak değiştirme kararı aldı…
· Ereğli Demir-Çelik, Moody's’in B2 "Pozitif" olan kredi notunu B1'e yükseltip, görünümünü "Durağan" olarak belirlediğini bildirdi…
· Halk Bankası, yeni bir kredi kartı markası oluşturulması için Genel Müdürlük’e yetki verdi…
Basında şirket ve sektör haberleri;
· Çimentocuların cezası belli oldu… Rekabet Kurulu, 6 çimento şirketine yıllık gayrisafi gelirlerinin %2'si, 4 çimento şirketine de yıllık gayri safi gelirlerinin %3'ü oranında, Danıştay yolu açık olmak üzere toplam 49,1 mn TL idari para cezası verdi. En yüksek tutarlı cezayı 10,7 mn TL ile Aşkale Çimento, 10,2 mn TL ile Limak Çimento ve 7,7 mn TL ile Çimsa aldı. Adana Çimento'ya 4,9 mn TL, Mardin Çimento'ya ise 2,5 mn TL idari para cezası verildi.
· Migros’un ciro hedefi 6,4 mr TL… Migros Genel Müdürü Özgür Tort, Tansaş ile, Ege ve Akdeniz'e odaklanma stratejileri çerçevesinde müşterilerinin güvenini kazandıklarını belirtirken, "Her hafta 2 mağaza ve toplamda 100 yeni süpermarket açmayı hedefliyoruz. Yılsonuna kadar hiper formatında 850 mağazaya ulaşacağız. Yılsonu ciro hedefimiz 6,4 mr TL" dedi.
· Anadolu grubu elindeki altın değerindeki arazileri satmaktansa, kendisi proje geliştirmeye karar verdi… Vatan Gazetesinde yer alan Ekonomist Dergisi'nden Sibel Atik'in haberine göre, büyük grupların gayrimenkul sektörüne artan ilgisinin son örneği Anadolu Grubu oldu. Uzun zamandır inşaat sektörüne girmek üzere çalışmalar yaptığı bilinen Anadolu Grubu, gayrimenkul alanına ilk adımı Kartal’dan atarak girecek. İnşaat sektörüne bu bölgedeki Isuzu, Anadolu Motor ve Adel Kalemcilik’in fabrika arazilerinden boşalan 150 dönüm arazi stoğuyla girecek olan Anadolu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Ekonomist’e yaptığı açıklamada bu araziler üzerinde rezidans ve ofis yapmayı planladıklarını dile getirdi.
· Boyner aile kavgasının ortasına düştü… Sabah gazetesinin haberine göre, Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner kendini bir aile kavgasının içinde buldu. Manken Ebru Şallı ile evli olan YKM'nin veliahtı Harun Tan ile diğer hissedarlar arasında yönetim konusunda başlayan kavga büyüyor. YKM'nin geçen ay yapılması gereken Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'na, iki kez çağrılmalarına rağmen Harun Tan, Gülay Tan ve Safvet Oral Tan mazeret bildirerek katılmadı. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fethi Ağralı, şirket denetçisini göreve çağırdı. Ancak denetçi Pelin Mordalga Tan ailesinin isteği üzerine denetçilikten istifa etti. Harun Tan ile Başkan Ağralı, ayrı ayrı mahkemelere şirkete denetçi atanması için dava açtı. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fethi Ağralı'nın dava dilekçesinde hissedarlar arasında uyuşmazlığın ortaya çıktığı ve yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 2011 yılı Genel Kurulu'nun yapılamadığı belirtildi.
· 2012 rekor yatırım yılı olacak… Koç Holding YKB Mustafa Koç, yatırımlar açısından 2012 yılının Koç Topluluğu için rekor bir yıl olacağını belirterek, "Şirketlerimizin 2012 yılı yatırım bütçeleri toplamı 6,5 mr lira seviyesinde bulunuyor" dedi. Mustafa Koç, bu yıl yapacakları yatırım içinde en büyük payın Tüpraş'ın Fuel-oil Dönüşüm Projesi'ne ait olduğunu, önümüzdeki yıllarda devreye girecek yeni araç projeleri devam eden Ford Otosan'ın Tüpraş'tan sonra en yüksek yatırım bütçesine sahip şirket olduğunu söyledi.
· İnşaatta değerler kriz öncesini aştı… GYO Derneği Başkanı Işık Gökkaya, 2011'de inşaat yatırımlarının 118 mr lirayla tarihî bir rakama ulaştığını açıkladı. Bunun 41,5 mr liralık kısmını kamu yatırımları oluşturdu. Özel sektör ise 76,5 mr liralık toplam inşaat harcamalarıyla yeni bir rekora ulaştı.
· Motorinde 6 kuruş indirim… Motorinde bugünden itibaren geçerli olmak üzere 6 kuruş indirim yapıldı.
· Teşvik paketi 6 ay öne çekiliyor… Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, teşvik paketinin 1 Temmuz 2011'den itibaren geçerli olabileceğini açıkladı.
Anadolu Yatırım
| Anadolu YatırımELDEKİ SERÇE DAMDAKİ GÜVERCİNDEN İYİDİR.
Yorum
-
ELDEKİ SERÇE DAMDAKİ GÜVERCİNDEN İYİDİR.
Yorum
-
gÜnaydin keyborsa aİlesİ,hocam eĞer bu gÜnlÜkse hergÜn foruma atabİlİrmİsİnİz teŞekkÜrlerjakhall01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yorum
-
günaydın arkadaşlar bol kazançlar ...Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Yorum
-
aselsanı yukarı gitmek için istekli gördüm...Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Yorum
-
bana geldiği sürece tabiki atarımkenimiç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstergÜnaydin keyborsa aİlesİ,hocam eĞer bu gÜnlÜkse hergÜn foruma atabİlİrmİsİnİz teŞekkÜrlerELDEKİ SERÇE DAMDAKİ GÜVERCİNDEN İYİDİR.
Yorum
-
düşüşe pozisyonda yakalandım. hiç bir senedimde stop etmedim. Maliyet düşürerek yola devam edecem...
Yorum
Yorum