altin....pariteler...ve beklenen son....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kaizer
    Yasaklı
    • 08 Ağustos 2011
    • 162

Sn tumer 1960,

Grafik konusunu ben açmıştım fakat hiçbir art niyet taşımadan durumu ifade etmeye çalıştım,
    Bu bakımdan biryere girmeniz gerekmez ama kendinize ait bir başlık güzel olur.Grafikler toplu olarak durur ve size ait olur.
    İsteyen okur, istemeyen okumaz,
    Lütfen bu mesajı da yanlış yorumlamayınız

Yorum

• Tnaaa28
      Analizci
      • 18 Ağustos 2011
      • 1334

Sevgili Tümer1960 dostumun dow grafikleri ve ardından IMKB yorumları güzel... Oda satışlar için erken olduğunu yorumlamış..

emme bu topikte yükselişten bahsedeni dövüyorlar... Kuzu dayı şakşakçı diyor sonra...

skenderin şakşakçısı... ha ha ha...

aman tümer dostum buradakı şakşakçı ben oluyorum... ;)

kuzu dayının yorumunu tersine yorum yaparsan senide zıt belliyebilir.. nitekim benide çok beğendiğini sevdiğini söyler sağolsun... emme onun şort dediği yerde ben boğa formasyonu, golden cross dedikçe beni sarıp durdu... arkalarda osmanlıdan bahsettiği hikayeyi bana yazmışş...
      beğendim o hikayeyi... ha ha ha...

herkesin canı sağolsun... önemli değil... herkes kendi yorumunu yapmaya çalışıyor... bir çaba sarfediyor...

bizim yorumlara analizlere saygımız var...

ama şunu söyliyeyim ben şakşakçılık meraklısı olsaydım kuzu dayının istediği şort yönlü grafikler koyardım... yalakalık içünn... ha ha ha...

kimsenin şakşakçısı olmadığımız için kendi yorumumuzu çekinmeden yapıyoruz...eğer yorumumuzda haklı çıkarsak bilmişlik taslıyacak halimiz yok... sonuçta skenderin hareketini sıradan bir yatırımcı olarak nacizane kendi çapımızda tahmin etmeye çalışıyoruz... ustada değiliz üstadda...

lakin kuzu dayı usta ve üstad olduğu için yanılmaktan korkuyor... bunun için ölesiye furuşuyor..saldırıyor...skendere savaş açıyor...teknikçileri kırıp geçiriyor... ha ha ha... ölümüne şort ulennn diyor...

isterse şort yorumunda haklı çıksın ben tebrik eder sevinirim...

canı sağolsun...

bende savaşçıyım... yeri geldimi arşın ordaysa metre burda derim...

biz kelle vermeye hazırız...

bide sevgili Tümer bi topik aç sende olmassa grafiklerini yorum ve analizlerini buradada (bu forumdada) paylaşmaya devam et... kuzu dayının analiz ve yorumları geride kalıyor diye bazı arkadaşlar ondan söylüyorlar herhalde... kırılmana gerek yok bunun için... seni takip edeceklerdir..

kuzu dayı hem yaz şair diyor yazdıkmıda veriyor veriştiriyor bize ha ha ha..

arada bi gelip karalıyorum burada kusuruma bakmayın artık.... elimden geldiğince seyrek yazıyorum bende topik sahibinin yazılar gerilerde kalmasın diye...sonuçta burayı okuyanlar aslen kuzu dayıyı okumaya geliyorlar...

iyi geceler dilerim....
      " Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."

Yorum

• sinterklass
        Tecrübeli
        • 17 Mayıs 2009
        • 1522

bhuştun biri gece giriş yaptı ülkeye bakalım ne istiycekler görüşmeler 1-2 güne biterse bu hafta yeni trend belli olur bugün başlıyor.. SURİYE DOSTLARI muhtemelen suriyeyi paylaşacak... .. .. ve bir süre sonra bakacaksınız esedde gitmiş istanbul suriyeli kaynıyor muhaliflere aylık 250 euro verilecek skender tapu kadastroyu rahat yapabilmek için herkesi tedaviye gönderecek aynen libyalı yarı akıllılara yaptıkları gibi ..
        Mutluluk uzun dönemde dengeye gelecektir .

Yorum

• puhu
          Yasaklı
          • 20 Ocak 2012
          • 46

Tayyip Ağama mazbatayı kim verdiydi? Rahmetli ECO, 2001'de yabancılar aynı böyle, ekonomik krizle Türkiye'yi tehdit ettiklerinde, ismini de, siyasi geçmişini de memleketin geleceği ve menfaati için silip atan ve krizi kendisi çıkaran ECO...

Başında dindarı da olsa, Laiki de olsa, ateisti de olsa bu memleketin politikası değişmez. İsmet Paşa politikası uygulanacak, yani Tayyip Ağam kıvıracak. Paralı asker mi lem bu millet, İmparatorluk geçmişi var bu milletin...
          Tayyip Erdoğan ve Bülent Ecevit'in kişilikleri aynı mıdır? İnsanların kişilikleri farklıdır.
          Bülent Ecevit, bildiğim kadarıyla baskılara boyun eğmeyen, direnen bir kişilik. fakat kesinlikle sezaryen değil.
          Tayyip Erdoğan da öyle görünüyor, üstüne sezaryen bir görüntü de çiziyor. Silivri tutuklularından Ergün Poyraz'ın bir kitabında okumuştum( kendisi Ergenekon'un kalemşörü olduğundan taraflıdır ancak aşağıdaki hikaye yalanlanmamıştır).

Tayyip Erdoğan'ın babası çok sinirli ve otoriter biridir. Akşam eve geldiğinde, evde adeta terör estirmektedir. Babasını sakinleştirme görevi ise annesi tarafından küçük Tayyip'e verilmiştir. Tayyip, babasının bu aşırı sinirli zamanlarında, yere diz çöküp, babasının ayakkabılarını öpmektedir. Bunu gören babası ise çocuğunun bu davranışı karşısında gözleri yaşararak, sakinleşmektedir.

Kişilik, çocuklukta oluşur. Yukarıdaki hikaye doğru ise Tayyip Erdoğan, otorite karşısında boyun eğen biri de olabilir. Kim bilir?

Yorum

• hanXX
            Yasaklı
            • 13 Aralık 2010
            • 58

Tayyip İran ve arab dünyası ile çok iyi komşuluk ve işbirlliği yapacağız diye yola çıkmıştı. ABD baskısı karşısında anında tornistan eden Tayyip libya,suriye ve iran a anında tavır değişip cephe aldı , kraldan çok kralcı olduk. Türkiye ABD işbirlikçisi arablara topraklarında silahlı eğitim verir oldu.İran ve Rusyaya aşırı enerji bağımlılığımız bir yanda ABD tehdidi öbür yanda Velakin tarzan zor durumda. İnşallah corcların ceklerin yerine komşularımızla bir savaşa girmeyiz , girselerde ben şahsıma o işe bulaşmam.

Yorum

• zamanlama
              Speedy Trader
              • 24 Mayıs 2007
              • 109

Tnaaa28 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

kuzu dayının yorumunu tersine yorum yaparsan senide zıt belliyebilir..

...
              Bende bişey sorucamda kızar,kötü bişey söyler diye soramıyorum
              Bu yukarı ortamda şorttan para kazanmak büyük başarı.bu konuda kendisini kutlamak lazım.
              Ama bir gerçek var.1-2 bin puan kar gördüğünde şortu kapatıyor.Aynı parayı long olarakta kazanabilir,kazananlarda vardır..75den şort olup 74-73den karı aldığı gibi,73-74den long olan 75den verip yine kar alabilir.Hele geçen 70den 75bine 3-4 günde çıktı endeks.

Takıldığım nokta şu.Borsa çok düşecek 48binler,22bin dolarlar diye bir düşüncesi var.Ama 1-2 bin puan karı görünce pozisyonu kapatıyor,yukarı çıkınca tekrar şort oluyor.Bu düşüşe gerçekten inanıyorsa neden poziyonu kapatıyor.Mesela 75deki şortu 73den kapadı,73deki şortunuda diyelimki 71den kapadı, dediği gibi diyelimki gitti endeks çöktü 68 65 bine indi,ozaman kendi söylediğini yapmamış olacak.
              Bunun haricinde trade yapmakta kendisi çok iyi.

Yorum

• filozof16
                Katılımcı
                • 10 Temmuz 2011
                • 144

ben tüm üstatların ve analistlerin bu merkezde toplanmasından yanayım...hani..yaşı müsait olan bizim emsaller bilir...
                trt gibi..tek kanallı olanından...
                herkesi sn.kuzu.nun çekim merkezi olduğu...bu topikte görmek tek arzumuz...
                nedenine gelince..
                bilindiği üzere...hem tezlerin ve antitezlerin çarpışması...bizlerin sentez yapabilmesine...tek taraflı olmaması açısından...
                hem de diyalektik yaklaşımın kesin ve sağlıklı bilgiye...epistemeye...ulaştırmadaki sarsılmaz başarısından dolayı..
                hiçbirşey göründüğü gibi değildir

Yorum

• polat55
                  Tecrübeli
                  • 09 Temmuz 2011
                  • 539

zamanlama Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Bende bişey sorucamda kızar,kötü bişey söyler diye soramıyorum
                  Bu yukarı ortamda şorttan para kazanmak büyük başarı.bu konuda kendisini kutlamak lazım.
                  Ama bir gerçek var.1-2 bin puan kar gördüğünde şortu kapatıyor.Aynı parayı long olarakta kazanabilir,kazananlarda vardır..75den şort olup 74-73den karı aldığı gibi,73-74den long olan 75den verip yine kar alabilir.Hele geçen 70den 75bine 3-4 günde çıktı endeks.

Takıldığım nokta şu.Borsa çok düşecek 48binler,22bin dolarlar diye bir düşüncesi var.Ama 1-2 bin puan karı görünce pozisyonu kapatıyor,yukarı çıkınca tekrar şort oluyor.Bu düşüşe gerçekten inanıyorsa neden poziyonu kapatıyor.Mesela 75deki şortu 73den kapadı,73deki şortunuda diyelimki 71den kapadı, dediği gibi diyelimki gitti endeks çöktü 68 65 bine indi,ozaman kendi söylediğini yapmamış olacak.
                  Bunun haricinde trade yapmakta kendisi çok iyi.
                  Amatör biri olmakla beraber, haddim olmayarak düşüncem şu,

75 ten şort açtıktan sonra 1-2 bin puanda kapatması tekrar 75 e çıkacağını bildiğinden veya tahmin ettiğindendir diye düşünüyorum, böylece daha yüksek miktarda tekrar şort olabilecek...long olmayışının nedeni ise anladığım kadarıyla, aşağı trendin de her an yine başlayabileceği düşüncesi...tabii 75 ten 1-2 bin puan indiğinde bütün şortları kapamadığı için çelişki yok diye düşünüyorum...bilmem doğru tahlil etmiş miyim?..üstat gelince buna değinir belki...

selamlar..
                  Lütfen herkes kendi kararını kendi versin...sonra üzülmeyelim...

Yorum

• puhu
                    Yasaklı
                    • 20 Ocak 2012
                    • 46

kuzuyla sidik yarıştırmaya kalkmayın, kendinizi fazla önemsemeyin...
                    bilmediğini bilmek, erdemdir.
                    bilmeden, bildiğini sanan, salaktır.
                    mesaj, baboya yazılmış...

Yorum

• manaw
                      havacı
                      • 28 Ekim 2011
                      • 896

Herşey önceki sayfalarda yazılı.. Kuzunun sistemi şu.. Stoploss yok.. 4 kademeden short.. ardından margin.. en son kol kesme..

Terste kalındığı zaman sistem ve disiplin gereği her bin puanda karı cebine koyuyor.. 76,3 dördüncü seviye.. Yoksa yanılmıyorsam 72 civarlarında iken aşağıya doğru piramitleri dizdiğini yazmıştı.. Bu şekilde pozisyon alınıp kapatılınca, terste kalınan pozisyonların maliyeti de azalıyor.. kol kesme zamanı gelirse en azından kol yerine sadece tırnak kesiyor.. Hatta sadece manikür yaptırır dicem.. Sert adama ters olur.. Çizer mizer... tırsıyorum.

Yoksa kimse neyin nereye gittiğini bildiğini iddia etmiyor.. Sadece öngörü var.. Kendince haklı sebepleri var.. Disiplin var.. tecrübe var..

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

atlilar....

TURKTULER....

koptular.....koptular ergenekondan gokturktuler.....

1000 atli oguzdular bozoklar ve ucoklar.....

gunhan...ayhan....yildizhan bozoktular.......gokhan...denizhan...daghan ucoktular....

gunese kosuyordu atlilar....ve turktuler....

gunese gidiyordu atlilar....hazara dayandilar...

bolunduler....

ucoklar....kirima vardilar balkana geldiler.....gaguzdular..pecenektiler....

bozoklar...irani bi hali gibi gectlier....dort nalaydilar....gunese gidiyorlardi....atlilarrrr.

kayiydilar...yazir dilar...avsardilar....kizitilar....begdiliydiler.. ..gene 1000 atliydlar....

ve turktuler....

ve bolunduler....

kizilbas olup sunni irana donduler....ve buyuk bi sii devlet kurdular....

sunni olup....anadoluya girdiler ve buyuk bi devlet kurdular....

atlilarrrr....yoruldular....

ve devletlerini caldirdilar....

ATLILARRR...

ve gene karsi karsiyalar....

suriyedeler....turkiyedeler ve irandalar....ucunude kurdular...

kayilarrr....yazirlarrr....avsarlarrr.....dodurgal ar....kiziklar....bayatlar....

GUNESE DONUN....GUNESIN ZAPTI YAKINNNN....

TARIH TURKE GEBEDIR.
                        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

borsa....

ne diyorsam o....bunu hickimse degistiremez....skender bile....
                          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• pit
                            Katılımcı
                            • 09 Eylül 2011
                            • 161

altın vuruş 2 kayıplara mı karıştı? yoksa bana mı görünmüyor? yoksam vuruşu yapıp gitti mi
                            matrix mi lem bu .... hepsi bir rüya mıydı

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

ben turkum.....viz gelir tiris gider....paraya bakarim....hangi paraya....talandaki paraya....bana akiyormu....akiyor....

eeeee.....

bana ne borsanin nereye gittiginden....ben muneccimmiyim....altin furus diyen babo muneccim mi.....

akilli olun olumm....cebinize girene bakin....size ne borsnin ne olacagi...fenerbahce galatasaray gibi...o kazanacak bu kazanacak islerini....

birakin bu basit isleri....

para....para....para....

aliyormusun....aliyorsan altin furustasin....

degilse....

manyakmisin sen....skenderin ne bok yedigini ben bildim diyerek cebine ne giriyor salak....

hem endeks....62 000 e gelmis 48 000 den....62 000 endekste altin furus veya golden cross demissen ne yazar...SAKSAKCI OLURSUN TABIII...

deseydin ya 48 000 de.....2012 de borsalar yuzde25 cikardiye....teknik o iste....o zaman diyebilmek....

simdi dersen....62 000 de....o zaman saksakcisin....milleti mala suruyorsun....ve skenderin ekmegine yag suruyorsun....

BEN BI BILIM ADAMIYIM.....VE BUNU YAZMAZSAM....IKIYIM OYLE BILIM ADAMINI.....HA...HA....HA.

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

neyse bosver....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information