altin....pariteler...ve beklenen son....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • manaw
    havacı
    • 28 Ekim 2011
    • 896

kuzu.. Bak, daha önce ne demiştin... Denge ve dönüşüm ile ilgili mesajların.. Aşağıda alıntıladım..

Amerikan 10 yıllıklarına bu hafta satış geldi.. Halen de satış devam ediyor.. Borsa dergilerinde, sitelerinde bu paranın borsalara girdiğinden bahsediliyor ama bence paranın nereye girdiği henüz belli değil çünkü borsalarda hacimler düşük.. Bu hafta cds ödemeleri de var... Ne kadar tahvil satıldı ve ne kadar ödeme olacak bilmiyorum ama paraların gideceği yerler zaten kısıtlı...

Alman ve Fransız 10 yıllıkları alıcı, amerikan 30 yıllıkları da alıcılı.. ama pigs bonoları yerinde saymakta.. Hatta yunanistan ve portekiz birazcık satış bile yemiş..

Parite ve kurlara bakarak imkb yön tahminini bu hafta yapabilmek neredeyse imkansız hale geldi. Hatta dxy ile S&P/Dow da uyumsuz davrandı.. Bu da senin deyiminle korkunç olan "capital flight"ın tetiklendiğini gösterebilir..

Bu görüşlerin değişmedi değil mi???

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    BU SORU ONEMLI....

ECB bankalara bu parayi veriyor ve kossullu...ihalede italyan...ispanyol portekiz v.s bonolarini al diyor....onlarda aliyorlar...italyan bankasi italyan bonosunu...ispanyol bankasi ispanyol bonosunu gibi...ve ulkeler yuzde 5 faizle borclanabilir hale geldi...kriz oncesi bu cok yuksekti....alman bonolardada negatif faiz var...kapis kapis gidiyor....

portekizi bu hafta almadilar....onun faizleri dusmedi...yunanin yolunda....

simdi avrupada....almanya 1.9 faizle borclanabiliken euroda digerleri yuzde 5 ila 7 faizle ayni parada borclandi....

neden DEFLASYON....

ALMAN HAZINE BONOLARI DUSUK FAIZ KAPIS KAPIS....

AMERIKAN HAZINE BONOLARI DUSUK FAIZ KAPIS KAPIS....

JAPON HAZINE BONOLARI DUSUK FAIZ KAPIS KAPIS....en yuksek amerikan faizi onunki bile yillik yuzde 1.9 da....

BU DEFLASYONDUR....

korkunc olani ise ''capital flight'' tir....paranin bir sistemden cikip digerine kacmasi....

5 sistem var....

1....dolar..

2...euro...

3....yen...

4.....frang

5....pound....

gorunen o ki....para onumuzdeki 3 ayda....euro sisteminden kacacak....

PETROL FIYATLARI....VERGILERI....HAZINE BONOLARI VE PATLAMA NOKTASI...

Petrol fiyatlari...iki nedenle artirilmaktadir....

BIRINCISI......devletlerin butce aciklarini kapatmak ucun sisirilirken....dunya halklari soyulmaktadir....dunya halklarindan devletlerce toplanan bu PETROL vergiler skendere hazine bonolarinin faizi olarak odenmektedir....

IKINCISI.....petrol ureten ulkelere gecen bu dolarlar....iran haric...demokrasinin goturuldugu herulkede...suudiler krallik emme en buyuk demokrasi orada ve diger korfez kraliklarinda....bu dolarlar aynen geri gelip amerikan hazine bonolarina yatiyor....bununla amerika finansa ediliyor....

peki denge nerede....

denge amerikan hazine bonolarinda....

bu bonolarda su paralar yatiyor....

birincisi....skenderin cayman gibi offshore adalardaki parasi....bu asil para....degiskenler....CIN....JAPLER.....PETROL URETENLER....

PETROL FIYATLARI ISE....arttimi CINI ve JAPLERI furuyor....maliyet enflasyonu yarattigi ucun....bu ulkelerde ihracat azaliyor fiyatlar arttigi ucun....

DENGE ISTE BURADA....DONUSUM ISE....BIRININ AMERIKAN HAZINE BONOSUNDA SATICI OLMASI ILE BASLIYACAK.....

Yorum

• sonperde33
      Kıdemli
      • 03 Ağustos 2011
      • 3010

benjamin bazında endeks,
      accuk daha gideri var gibi,
      Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• manaw
        havacı
        • 28 Ekim 2011
        • 896

gelelim kisa vade borsaya....dow da...vob da....ve altinda shortum....altinda kardayim..digerleri notr...

hadise dow da kilitli....dow da gunnerdir 13 000 etrafinda....sanki coookkk onemli bisey yapiyor gibi....

aslinda yaptigi....HOLD UP....BU SU DEMEKTIR....

buyuk bi kirilmanin arifesindeyim....herkesin eli ayni anda....bu kirilmaya gore...ya satis tuslarina yada alis tuslarina uzanacak....

bahane lazim....bahane 9 martta hazir....

pazartesi veya engec sali hareket baslar...ne yone kirarsa....o yone gitmiyecek demektir....

9 mart ise bahane gunu....
        Bir de bu var.. Swap öncesi kırılma olmadı.. Daha yeni oldu.. Şu ana kadar olmaması kuvvetle muhtemel iç dinamiklerden dolayı.. Yeterince longcu oluşmadığı için hatta shortcular cogunlukta olduğu için... Dolayısı ile nereye kırarsa tersi olur beklentin hala geçerli mi?

Benim kişisel görüşüm ise şu: Dot indikatörüm devrede.... Aklım al diyor (bayrak formasyonu, işlem hacmi, golden cross).. Dotum sakın diyor (teknikçi avlama, birşeyden kıllanıyorsan/anlamıyorsan kıpraşma, izle).. Tahvillere hucum edildiği sürece, resesyon ve deflasyon beklentim sürüyor.. Bu adamlar zararı göze alarak bunca parayı bu şekilde bağlıyorsa, bir bildikleri vardır.. Bu kağıtların kara geçmesi için deflasyon gerek.. ya da benim bilmediğim başka bir şey..

Bunun yanında kontrollü temerrüt'e de kesinlikle inanmıyorum. Batık batıktır. Borç borçtur.. Borç bir tek ölünce ve mirasçılar da reddedince silinir. Aksi takdirde borç silinmez..

Eğer bizim borsa daha da çıkmaya devam ederse, demek ki bize de sakal bıyık tıraşı yapmışlar demektir.. (Bıyıklı ve sakallı yabancıların yurtiçinden alım yapmalarından dolayı) Yunanlılardan neyimiz eksik değil mi? Tıraşsa tıraş..

Yorum

• manaw
          havacı
          • 28 Ekim 2011
          • 896

Bu arada geçenlerde bir sunuma katıldım.. Bir bankanın gmy'lerinden biri her ne kadar FED aksini söylese de, ABD faizlerinin artabileceğinden bahsetti..

Sebebi olarak da ABD ekonomisinin düzelmesi hede hüdü, heryerde yazılan çizilen şeyleri söyledi.. Bunun yanında benim bilmediğim, muhtlemen iktisatçıların zaten bildiği ve takip ettiği bir grafiği de paylaştı.. Fed funds rate vs. taylor's rule estimate.. Fed funds rate, adı üstünde abd tahvil faizleri. Taylor's rule estimate de teorik hesaplanmış tahmini faiz.. İsmin, matematikten bildiğimiz taylor series'le alakası yok.. FED başkanlarından birisi formule kendi adını vermiş..

Şurda grafik de var.. Yorum da aynı gmy'nin anlattığı gibi.. http://www.zerohedge.com/article/joh...nale-futher-qe

E o zaman tahvillere bunca hücüm niye diye sorası geliyor insanın.. Bu yüzden en iyi şey birşey bilmediğimdir.. Birşey bilmiyorsam ve anlamyorsam riskten biraz uzak kalmakta fayda var.. Hatta skender ne yapıyorsa onu yapmakta fayda var.. Madem skender faizde tutuyor parasını... Sebebini bilmesem de ben de faizde tutarım..

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

sevgili muratman....

alintiladigin tum yorumlarim dogru ve su anda da o yorumlar yonunde pozizyondayim....altindan indim...cunki kar muthisti 180 dolar...yuzde 10 dusus...bu kaldiracla katliyor...

para yazmaya devam edecegim....bakma sen....usaglar helecanli....arada bi onlara cevap vermeme...

HICBIRSEY BENI YOLUMDAN ALIKOYAMAZ...
            YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

GERCEK SUDUR....

SKENDER MALI....62 000 ENDEKS USTUNDE HERYERDE AKP LI USAGLARA YIKTI....

tum forumlarda bu dehset boga turkusunu soyleyen gariplerim 18 aydir malda ve zarardalar....

yorumlari okurken...oryantlar ve tarzlara baktiniz mi anlarsiniz...menelos besbelli...adama mal yikilmis vaktinde....zaman gazetesi besbelli...mali omuzlamislar....zarar girtlakta....

simdi bu usaglar hakli olarak BOGA TURKUSU CIGIRIYORLAR....BU ONLAR UCUN NORMAL....
              YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

guzu....

kuru gurultuye pabuc biraksaydi....guzu olmazdiki....onu guzu yapan...dik ve saglam durusudur....

SKENDER AGAM...kasim 2010 dan buyana...o mali....AKP li usaglara yikincaya kadar akla karayi secti...not arttirdi...allem etti kullem etti ve yikti....

simdi niye geri alsin....aklini yememis ki skender agam...ipne diye...akilsiz deyilki...

Yorum

• egelii
                  Tecrübeli
                  • 25 Ağustos 2011
                  • 2961

sevgili muratman....

alintiladigin tum yorumlarim dogru ve su anda da o yorumlar yonunde pozizyondayim....altindan indim...cunki kar muthisti 180 dolar...yuzde 10 dusus...bu kaldiracla katliyor...

para yazmaya devam edecegim....bakma sen....usaglar helecanli....arada bi onlara cevap vermeme...

HICBIRSEY BENI YOLUMDAN ALIKOYAMAZ...
                  sayınnn guzu
                  7-8 gün sık dişini bu sefer beklediğin kopuş geliyor sen herzamnki gibi erken davrandın silahını oda sanırım yahşi batıdan olduğun üçündürrrrrr

Yorum

• polat55
                    Tecrübeli
                    • 09 Temmuz 2011
                    • 539

Altının tepesine bir daha ne zaman bineceksiniz üstat?

saygılar..
                    Lütfen herkes kendi kararını kendi versin...sonra üzülmeyelim...

Yorum

• polat55
                      Tecrübeli
                      • 09 Temmuz 2011
                      • 539

usaglar...

altinda kari aldim...dow ve bize karsi kendimi emniyete aldim....

altinda hedef 1605....ikinci hedef 1550...kisa vadede...ben ciktim...cunki dow da zora girecegim biraz....
                      Düşüş başladı mı sizce üstat?
                      Lütfen herkes kendi kararını kendi versin...sonra üzülmeyelim...

Yorum

• tumer1960
                        Tecrübeli
                        • 01 Ağustos 2011
                        • 710

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Yorum

• tumer1960
                          Tecrübeli
                          • 01 Ağustos 2011
                          • 710

Sayın KUZU
                          yorumlarınızı okumak çok güzel,yazılarınız ilk sayfadan okumam gerekecek.

Yorum

• k3r3m
                            Aktif
                            • 31 Temmuz 2011
                            • 665

sensex 3 gündür düşüyor
                            "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• gundwane
                              Tecrübeli
                              • 18 Ağustos 2011
                              • 1922

64 65 dinlenmeli 70.000 olur mu acaba..

2009 çıkışına çok benziyor

garanti 1.90 idi 2.30 a zıpladı..
                              ben döküldüm..

oo aaa
                              hadi canım sözleri çıktı..
                              2.70 oldu..
                              3.30 oldu..
                              arkadaşla konuşurken daha nereye gidecek 5 tl mi demiş idik..

10 a gitti..

Neden gittiği sonra ortaya çıktı..
                              Şimdi de daha yukarısı için bir neden yok deniyor ama..
                              Eğer gidersek sonradan ortaya çıkar..

Yüzde 50 si kayıt dışı olan ülkede çöküş falan zor olur..
                              En babası 2008 de oldu 1 sene bile zor sürdü..
                              94 devalüasyon 98 rusya..2001..hepsi 1 sene anca sürmüş sonra ralli başlamıştır..
                              hele 98 aman allahım.. neydi o ardından gelen çıkış..
                              sahi 98 de de birileri default mu dedi idi..

2009 2010 çıkışının düzeltmesi olacak idi..Olmalı idi..
                              Oldu bitti...

Diye düşünüyorum..Savaş mavaş bişi çıkmazsa en kötü yatay olur bence..

Yorum

• sercan_2014
                                Yeni Üye
                                • 28 Mayıs 2011
                                • 125

sonperde33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

benjamin bazında endeks,
                                accuk daha gideri var gibi,
                                alçalan kanalı yukarı kırmaya epey yaklaştı.. burda kurumsal traderlerin çizceği strateji bence çok önemli.. direnci sert bi hareketle yukarı da kırabilir,bu kadar yeter deyip satışa da geçebilirler..
                                vob pastasında biriken ky artmaz,stoplosslar marginlr çalışırsa artı alıcı da gelirse basarlar, tam tersi olursa alabilirler..
                                hayatta yediğin kazık ne kadar çoksa temelin o kadar sağlam olur.
                                umut en büyük işkencedir....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information