Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Cumhuriyetin ilanından günümüze, Genelkurmay Başkanları belirli teamüllerle seçilmişler. Genelkurmay Başkanı önce orgeneral oluyor, sonra Genelkurmay 2.Başkanı oluyor,sonra 1.Ordu komutanı oluyor, sonra Kara Kuvvetleri Komutanı oluyor. Bir Orgeneral, Kara Kuvvetleri Komutanı olmuşsa, artık Cebrail Aleyhüsselam gelse, onun 2 sene sonra Genel Kurmay Başkanı olmasını engelleyemez. KKK'dan iki sene sonra Genel Kurmay Başkanlığı kesindir. Engellenmek istenirse, 1.Ordu Komutanlığından KKK'ya geçişte ya da bir adım öncesinde engellenebilir.
Cumhuriyet Tarihi boyunca 3 kez, Başbakanların baskısı sonucu, teamüllere aykırı biçimde, sırası gelen orgeneral yerine sırada olmayan orgeneral getirilmiş.
Birincisi, Cemal Gürsel...1960 darbesini yapmış.
İkincisi, Kenan Evren...1980 darbesini yapmış.
Üçüncüsü, 2012'de Genelkurmay Başkanı olacak olan Erdal Ceylanoğlu. 28 Şubatta tankları yürüten komutan olarak da biliniyor. Bilindiği gibi geçen askeri şurada Tayyip Erdoğan tarafından sıra değiştirilmiş, Hasan Iğsız emekli edilmişti.
Bir başka bilgi ise şöyle : Demokrat Parti 10 yıl iktidarda kaldıktan sonra darbe olmuştu.
Akp'nin 10 yılı ise 2012'de doluyor.
Tarih ve mevzuat.... bilmeyenler....... basında yazılar yazınca...... böyle oluyor..........
Cemal Gürsel KKK iken izinili/emekli olmuştu... İzmirde oturuyorken...... İhtilal yapıldı...... Haberi bile yoktu..... Genelkurmay başkanı istiklal savaşı gazisi Orgenerel Rüştü Erdelhun idi... İhtilalciler onu yassıadaya attılar... Yerine Cemal Gürsel'i getirdiler...
Genelkurmay başkanları 3 yıllığına gelirler.... Şimdiki genelkurmaybaşkanı geçtiğimiz 30 ağustosta geldi.... KKkomutanı da aynı tarihte geldi.... Kuvvet Komutanları 2 yıllığına tayin olurlar... Yani... 2013 yılında KK komutanı emekli...... çünkü.... Genelkurmay başkanının görev süresi 2014 yılında dolacak....
Tarih ve mevzuat.... bilmeyenler....... basında yazılar yazınca...... böyle oluyor..........
Yani saçma sapan bir yorum, bir çok yanlış var. Sonuçta 2012'de darbe olmaz. Aslında yukarıdaki yorum borsa ile ilgili bir yazıdan alınmıştır, forumdan nasıl bir tepki gelir, görmek için koydum. Yazar, İMKB'den 50 milyar TL'nin çıktığını, bunun ne anlama geldiğini sorguluyor. 4 olasılık saymış, bir tanesi darbe, olasılıklardan biri de iç savaş, yukarıdaki analizi ise Prof.Yalçın Küçük'ün yaptığını iddia ediyor. Yazının tamamı aşağıda, okumakta fayda var.
Peki … Acaba klasik teknik analizin penceresinden manzara nasıl görünüyor? Bakalım:
bu grafik...bu alemde tarafsiz ve en iyi teknikci ve eliotcu olarak kabul ettigim....yazilarini zevkle okudugum TUNCER SENGOZ e ait...
bunu babo da cesitli vesilelerle son 6 ay icinde....beni uyarmak ucun furguladi hep....
o zamanlar baboya katilmadim....cunki fiyatsal dengeler oturmamisti henuz....simdi katiliyorum artik....cunki....48 000 e her iniste sorunsuz geri yukselecegi maliyetsiz bi bolge vardi..60 000 e kadar....O BOLGE ARTIK DOLDURULDU.....
ECB nin verdigi paralar cozum degil....cunki ECB parayi verip koleteral olarakPIGS BONOLARI aliyor....bu bono yoksa parada yok....bu bonoyu alanlar yunanda 3 numoro tras oldular....birdaha asla derler bittabiii.....
bu yorum bu topikte....nisanla birlikte dusus basliyacak...bu sefer 48 000 de tutmuyacak....22 000 dolar endekse inecegiz....bu cikista bu buyuk dusus ucun yapildi....ISPANYA ve biz....topun tam agzindayiz....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
su grafa bi bakin olumm....ne goruyorsunuz....ASALET...SEREF....HAYSIYET...HEPSI ICINDE....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Bu grafik uzun zaman önce çizilmiştir.22.11çok uzun vade DESTEK olarak karşımıza çıkmaktadır.Uzun vade DİRENÇ imiz ise 37.80 bölgesidir.Sayın kuzunun bahsetmiş oldugu 22 dolar uzun vade DESTEK tamamen dogru bir hedeftir.[COLOR="rgb(255, 0, 255)"]Dünya ve türkiyede EKSTREM bir gelişme(savaş vs gibi) oldugu taktirde varacagıbilecegi yaklaşık en kötü nokta [/COLOR]
Benim görüşüm ise MAVİ 20 yıllık yükselen trend ile PEMBE 10 yıllık yükselen trendin alt destek noktaları birbiri ile kesişmiştir.Her iki yükselen kanal için bu bölgeler DESTEK bölgeleridir diye düşünüyorum.Dünyada ve türkiyede çok ekstrem gelişmeler olmadıgı sürece 37.80 DİRENC inin kırılması daha büyük bir olasılık olarak düşünüyorum.Bu bir senaryodan ibarettir gerçekleşmeler olmadan hiç bir anlam ifade etmedigi gibi üzerinde yatırım kararı verilemez.
YUKARIDAKİ GRAF , 2007 tarihinde sizin yazılarınızı okuyan,hayran kalan,o yıllarda borsa konusunda TEMEL ,TEKNİK,TECRÜBE anlamında hiç bir şey bilmeyen bir küçük yatırımcının 2012 yılındaki karalamalarıdır.
NOT olarak düşeyim,son 10 yıl içinde 37.80 bölgesi 2 defa ihlal edilmiş yakın zamanda üzerinde aylık kapanış yapması baharın yaklaştıgını müjdeleyebilir diye düşünüyorum.
Dünya piyasasında işler çok kötü,türkiyede esnaf işlerin uzun yıllar öncesine göre çok kötü oldugundan bahsediyor,araba satışlarında düşme var.Gazetelerde boy boy yeni yapılan satılık residans ilanları mevcut.Bu piyasa oyun kurucu hangi yöne hareket edecegini sizler karar vereceksiniz.Siz karar verici olsaydınız MAL da elinizde oldugunu varsayalım nasıl hareket ederdiniz.A.B.D yıkıldı dediler DOW 13.000 seviyesini geçti.
Yorum