Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Şimdi bir yukarı trend var, bu trendi bizim gibi acemiler bile görüyor.
Bu görünendir....
Bir de psikoloji var.Piyasayı okumak var..
Geçmişte bize öğretilen bişey vardı, trende karşı durmak, karşı yönden gelen trene bodoslama dalmaktır diye
Kuzu diyor ki; Ben treni gördüm.Ama bu tren kartondan.Çarpmaz, çarpsa da kendi dağılır..
Piyasa bu günlerde şu şekilde, aceminin kartondan treni tecrübelinin piyasa psikolojisi ile karşı karşıya...
Bakalım kim kazanacak...
altinci kardeslerime....sevgili polat,,repalize...sonperde ve istekte bulunmuyan digerleri....
bildiginiz gibi guzu bu topikte altinda ikinci kez muhtesem bi trade imza atarak....skender agamdan 180 dolar kapti ve flatti....
SIMDI YARIN VEYA OBUR GUN YENI BI TRADE I IMZALAYACAGIM...
SOYLE....
ALTIN 200 gunnugu kirdi ve 1635 lere indi....buraya 1800 den ve dolar endeks 80 lerden indi....
debelendi....givrasti....yalvardi ve yakardi....guzu gel askim deyu....giz cok ayaga dustun dedim...su cekiklerle iliskin mide bulandiriyor dedim...
neyse....skender bakti gaciyi okutamiyacak...newyork saati 10.30 dolara bindirdi...nasil furuyor nasil furuyor yasli benjaminin yanaklari kizardi...once 79.75 e....sonra dinlenip gene dovdu 79 35 e....bu arada sari gaciyi diktirdi...ustunden o kadar cekik gecmemis gibi susleyip 1665 e basti....basinca biz iskillendik....hadi 1680 e bas erkeksen dedik...200 gunnuk orada...basamiyim yoruldum dedi....cunki benjamini o kadar dovduki....yoruldu...benjamin hala 20 gunnugun ustunde...79 36 da..
eeee yarin anadin ni....gaci gizisir....elede ozledimki namissizi....ha ha ha
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
incik biraz kendimden bahsedeyim sana....yuce rabbim beni gicik bi insan olarak yaratmis....geldigin foruma bak....bu foruma bak....herkes akli basinda...
benim bu topikte ise butun deliler toplandik....sellele yapiyoruz....siz rallydesiniz emme...sizin rallyi kacirdik...sagimizdan mi gecti solumuzdan mi gecti...goremedik...o arada memleketin islerini tartisiyorduk....
SIMDI SELLELEYI YAPALIM DIIIYIK EMME...bilader su lazim....yuksek bi tepe lazim...ki oradan akitak...bide cukur lazim...
bizde isi aramizda bolustuk....bi kismimiz cukur kaziyor....bi kismimiz tepe yapiyor....bu ikisi yolundada suyu bulamadik...bu BABO teresine canada irmak kayniyor birini bize bagla dedik...baglamiyor....bi gidim allahin suyunu bize cok goruyor...NEYMIS EFENDIM ERKEN GIRDINIZ DIYOR...lem pipimizin kahyasi senmisin....girer gireriz...pipi bu soz dinlermi....ver su suyu didik...bakalim verecek mi....
ossun....degerli gardesim....ele veya bele biz bu SELLEYI YAPACAGIZ....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
1....dolar endeksi 80 lere basti....altin 1800 den 1635 e yikildi....dow 13 040 dan 12 800 e yilidi....vob 75 000 den 70 000 e yikildi...
bu birinci fazdi....bu fazda guzu ucunude shortladi....altinda kari aldi....dow da aldi....bizde kari az buldu almadi...
2.....dolar endeksi 79 a basti....dow u 13 250 ye bizi 63 000 e....altini 1665 e basti....
bu ikinci fazdi....burada teknikte OBO formasyonunu basini cizdi....simdi ucundede boyuna inecek....kari alip cikacagiz....
sn.kuzu....öyle bir jargon kullanıyorsunuz ki...linguistikçilere tez yazdırırsınız....
anlayabilmek ve harekete geçebilmek için aramızda yoğun tartışmalar yapıyoruz....
çok kısa bir soru sormak istiyorum...30 için 75000....100 için 61700 ün destek olduğu yolunda yorumlar mevcut....bu destekler sağlam mıdır....
bir de OBO.daki omuzun başı için erken değil mi...şöyle biraz daha uzun boylu olsa...beklediğiniz şelele.ye daha bi yakışmaz mı...saygılar...
dün gece göndermiş oldugum grafikler çok önceden çizilmiş fakat halen dahi geçerliligini koruyan grafiklerdir. Size olan hayranlıgım ve saygımdan ötürü bu çalışmaları paylaştım.PETROL CYCLE ve açıklamalarınızı çok eskiden beri takip ederim.Yazılarınızı farklı bakış acınızı,hayranlıkla okudum inceledim.Sizi çok eskiden beri tanırım sevgili dostum.Yazılarınızı defalarca okudum.Evet açık sözlü olmanız ve argo kelimeler kullanmanız bazı insanları rahatsız etmiş olabilir.Bana göre uslübunuz mükemmel,farklı bakış açınız ile her yönlü olayları kontrol edebilme becerisi kazandırıyor insana,sizin beklentileriniz dogru çıkar veya çıkmaz benim için hiç bir önemi yok. sizin olaylara yaklaşımınızı,dünya ekonomisi ve para döngüsü hakkındaki görüşleriniz benim ufkumu açıyor.Okudukça tekrar okuyasım geliyor.Size hayranım ve yaptıgım paylaşımları sayın KUZU nun bu formda olmasından dolayı yapılmıştır.Ancak arzu ederseniz sadece sizin yazılarınızı okumaklada yetinebilirim.Zaten başka topiklerde çalışmalarımı yatırımcı arkadaşlara ulaştırabiliyorum.
incik biraz kendimden bahsedeyim sana....yuce rabbim beni gicik bi insan olarak yaratmis....geldigin foruma bak....bu foruma bak....herkes akli basinda...
benim bu topikte ise butun deliler toplandik....sellele yapiyoruz....siz rallydesiniz emme...sizin rallyi kacirdik...sagimizdan mi gecti solumuzdan mi gecti...goremedik...o arada memleketin islerini tartisiyorduk....
SIMDI SELLELEYI YAPALIM DIIIYIK EMME...bilader su lazim....yuksek bi tepe lazim...ki oradan akitak...bide cukur lazim...
bizde isi aramizda bolustuk....bi kismimiz cukur kaziyor....bi kismimiz tepe yapiyor....bu ikisi yolundada suyu bulamadik...bu BABO teresine canada irmak kayniyor birini bize bagla dedik...baglamiyor....bi gidim allahin suyunu bize cok goruyor...NEYMIS EFENDIM ERKEN GIRDINIZ DIYOR...lem pipimizin kahyasi senmisin....girer gireriz...pipi bu soz dinlermi....ver su suyu didik...bakalim verecek mi....
ossun....degerli gardesim....ele veya bele biz bu SELLEYI YAPACAGIZ....
Değerli Üstat,
- Sarı gacıda yana yakıla analiz ararken imdada yetiştin...Allah senden razı olsun..
- ben hayatımda böyle bir anlatım şekli, bu kadar geniş bilgi dağarcığı bu kadar engin bir öngörü görmedim...
ama gördüğüm birşey var; bu anlatım tarzından, karşılıksız olarak bu engin bilgi, tecrübe ve öngörünün paylaşılmasından, çekinmeden, içinden geldiği gibi konuşmalardan anlıyorum ki, karşımda müthiş samimi, içten, yüreği insan ve vatan sevgisi ile yanıp tutuşan kendisinin tabiri ile 'delianlı' biri var...Allah ondan razı olsun...bizler çok şanslıyız, ve hepimiz farkındayız...
- dün gece uykum kaçmışken siteye gireyim dedim, bir de ne göreyim...sevgili Babo...hemen bir post attım ki yakalayayım...ama malesef görmedi...sonra uyudum, acaba rüya mıydı ki?...olsun rüyası da güzel..
Değerli kuzu, Allah çocukların varsa bağışlasın, sana da yengeye de, onlara da sağlıklı ve uzun bir ömür versin...seni okumak büyük keyif...
Saygılarımla...
Lütfen herkes kendi kararını kendi versin...sonra üzülmeyelim...
08-03-2012 TARİHLİ ANALİZİMDİR.
[COLOR="rgb(46, 139, 87)"]uzun zamandan bu yana parite ile pek ilgilenmemiştim.Gerçi nedenleri vardı.
BİR GÖZ ATMAK İSTEDİM.1.29--1.38 BANT aralıgına sıkışmış hareketlerine devam ettirmektedir.Ancak indikatörler üst bant denemesinin daha önce yapılabilecegi sinyali vermektedir diye düşünüyorum.
[/COLOR]
her iki durumdada 58.000 önemli bir rakam olarak karşımıza çıkmaktadır.Yapılan grafik çalışmalarımızdan 58.000 üzerinde borsada bulunmanın daha hayırlı olabilecegi düşünülmektedir.
Yorum