Kapanış seansı uygulamasını beğendim güzel yönde bir adım..
FED 2014....DEFLASYON....AKILLI PARA....ve SON FURGUN....
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
sn kuzu;süphan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersn kuzu,
türkiyede deflasyon riskini nasıl görüyorsunuz
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
YUKARDAKİ benim 3 şubat tarihli sorum
''YEN SE DEGERLENMEYE DEVAM EDIYOR....
kopya vereyim....
yil 1995....japon borsasi 44 000....1 dolar 190 yen....japonyada hersey tavan....
kriz geldi...
japler faizleri sifirladi....16 yil gecti....japon borsasi 8800 de....1 dolar 75 yen....
DEFLASYON YANI....''
bu da sizin dün kü yorumunuzdan bir kesit
ayrıca bu başlığın adı
FED2014..DEFLASYON...AKILLI PARA...ve SON FURGUN
Sizce de uygunsa TÜRKİYE VE DEFLASYON riski
dolar euro ve altın ışığı altında...
makro bir bakış...
mümkün olurmu ..
teşekkür ederim..
Yorum
-
kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterFED 2014 e kadar yani 2 yil faiz artisi yapmiyacagim aklimdan dahi gecirmiyorum dedi....
eeeee tercume edelim....diyorki vaziyet kotu...benim gorevim enflasyon emme o yokki...cinli aldi gitti....DEFLASYON VAR.....hadi lem oda ne....
bi FED dese neyse....
akilli para....amerikan hazine bonolarina ve alman hazine bonolarina negatif faize....birbirini cigniyerek giriyor....negatif faiz haaa....adida akilli bunlarin....lem gelin borsalara girin yooohhh iihhhh....lem turk bono alin bakin yuzde 11 ....yohhh ih ihhhh....
NEYI BILIYOR BUNNARDA....biz bilmiyoruz....
neyi biliyor bunnar....deflasyonu biliyor....herseyin fiyatinin dusecegini biliyor....
neden bunu biliyorlar...cunki hepi topu dunya nufusunun yuzde 1 elinde dunyanin tum parasi toplandi....
simdi paranin ustune oturacaklar....DEVLETLER SOYULDU HEPSI BORCLU....HALKLAR KREDIDE...BORCLU....
NIYE DEFLASYON....cunki herseyin fiyati dusunce bunnar herseyi dipten alacak....emlaki...sirketleri....
VE SON FURGUN....2012 de ilk yari olacak demistim...borsalar ve emtialar cikacak demistim 26 aralikta....simdi ciktilar....
BU SON FURGUN USAGLAR......
şimdi siz ben bu topiği açtığımda ilk giriş yazısı olarak bunu yazdım kime yazdım diyebilirsiniz..
haklısınız..
ama şimdi geldiğimiz noktada biraz daha geniş bir yorumunuz olur mu diye soruyorum sayın kuzu,
atladığımdan değil..
ayrıca siz kendinizin nasıl sıkı takip edildiğinizi sanırım hala bilmiyorsunuz
iyi ki varsınız,yüreğinize kaleminize sağlık..
teşekkürler..
Yorum
-
Bizim basit borsa hesabımız nasıl işledi ama..zamanlama Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster60bin gerçekleşti..
işc 4 e gelmesine %1
garan 7 ye %2
tabi şimdi buralara gelmişken dahada gidecek görüntüsü yapmazsa olmaz..
60bine geldim düşüyorum,4e geldim düşüyorum demez ama kandırır..
.
60bin endeks..7lira garan..4lira işc..
Yorum
-
-
Tnaaa28 Nickli Üyeden Alıntı
Endekste fiyat barlarında sert yükselişler sonrası yorgunluk gözleniyor...Sinyaller aşırı alım bölgelerini işaret ediyor...200 gho sert bir şekilde yukarı kırıldı ve üstünde 3 kapanış gerçekleşti... Kısa vadeli yükselen trend devam ediyor ve bu trend desteğinin 58,550 seviyesi olabileceğini düşünüyorum...ondan önce 59,880 lerde bir tutunma çabası gerçekleşme ihtimali olabilirmi bakacağız...58,550 nin altında yine 58,250 lerde ki 200 gho var...60,130 larda bulunan 500 gho ya dayandık ve az üzerinde kapandık...300 gho 60,600 civarlarında... kar satışlarının gelme olasılığını yüksek olduğu unutulmamalı... yani buna hazırlıklı olmakta fayda var... endeks bu gazla 61,700 leri dener mi bilmem ama bunu bilmekten ziyade kar satışlarına hazırlıklı olmak gerektiğini bilmek daha önemli bence... 58,550 altında 56,950 ve daha önce direnç olan 55,500 ler bulunmakta...
endeks illa 55,500 lere kadar inecek diye bir kaide yok herhangi bir gelebilecek kar satışlarında... belkide 200 gho seviyelerinde tutunur bakacağız...

grafikte dikkat edilirse endeks 5 günlük har. o sunun altında hiç kapanış yapmadı...
sırasıyla 5 gho 10 gho yu... 10 gho 22 gho yu.. 22 gho da 50 ghoyu yukarı kesmiş durumda...
ayrıca 5 ve 10 gho 100 ghoyu ve 5 gho 200 gün. har ortalamayı yukarı kesti...
ve ayrıca endeks 300 ve 500 gho larında üstüne çıktı...
ADX yükselen trendi kuvvetlice onaylamaya devam ediyor... sinyaller aşırı alım bölgelerinde fakat kar satışı beklentileri gerçekleşemedi yine ..skender-pala paradan kısa vadeli yüksen trendden ve gho larıda yukarı kesip kırmasından aldığı güç ile ben bu endeksi uzaya çıkaracağım havası vermeye devam ediyor... çıkarsın Vallahide menun olurum...
şimdi endeks 5 gho nun dahi altında kapanış yapmadı hemde arada gelen kar satışlarıda dahil olmak üzere ve ne zamandan beri, 10/01/2012 den beri... o halde endeksin düşmeye başlıyacağının bir sinyali olarak evvela şu 5 gho nun altında kapanışı görmemiz gerekecek herhalde...
bu gidişle aha şimdi satmaya başladı indirecek artık herhalde deyip ağzımızı açarkene skender-pala çizip geçiveriyor... ne güzelde çiziyor...
ccı de bir negatif sinyal fiyat uyumsuzluğu var ama yükselişlerin etkisi ile olmuş olsa gerek düşüş sinyalide veremedi henüz...mom un görünümü zayıflamaya ve yükselişi desteklememeye başladı ve dahi negatif sinyal fiyat uyumsuzluğundan bile bahsedilebilinir...
rsi, smi, pro ve sto da bir sıkıntı sorun yok... ama aşırı alım bölgelerindeler..." Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."
Yorum
-
selam45 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili selam...graflar ucun tesekkurler...ve hosgelmissin guzel kardesim....
usaglar....
duzeltme basladi....son cikisa gulagasmayin....o egitim ucun yapildi....normal...YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
dayım herkes tam salınıyozmu derken çiziverdi gene skender-palam çok ayıp ediyor ama...kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersevgili selam...graflar ucun tesekkurler...ve hosgelmissin guzel kardesim....
usaglar....
duzeltme basladi....son cikisa gulagasmayin....o egitim ucun yapildi....normal...
olumsuzluklarıda fiyatlamaz ve kulak asmaz olduk... maksadı bizleri sizi fizana uçuracağım izlenimi ilen piyasayı tepemize yıkmak olabilir mi ?
herkes ulan gidecek yolumuz var daha herhalde derken yani..." Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."
Yorum
-
yunanli bacilarim ve kardaslarim.....
aristonun sokratesin asil evlatlari....bati medeniyetinin temelleri....ALDATILDINIZ....
olimpos daginda karisi tanrica Herayi ha bire aldatan ZEUS gibi.....efesli homerosun....miletuslu tales in ....samos lu pisagorun evlatlari....
biraraya gelin....areneda toplanin....sagellerinizi havaya kaldirin....basbarnaginizi ortabarnakarasina yerlestirip sikin...yumruklar havada ****ndere donsun....
olsa TUKAN SENIN deyin....default demenize gerek yok....o anlar...yumrugun ucun biri oldugunu bilir....
veya mezarliklara kosun....ALEXZANDER THE GREAT diye bogurun....mumlari yakin....buyuk iskenderi cagirin....kucuk skender siner....
karamanli hiristiyan turkevlatlari....bizansin yetim evlatlari....tarihiniz HERA dan yediginiz kaziklarla dolu....isyan edin....
1830 da osmanli donanmasini yokeden ve navarinoya yunan bayragi ceken batinin picleri....basiniza bi alman OTTO yu kral atadilar....200 yil bi boktan cikarip bi boka batirdilar....
gene bi alman HERA.....tanri kocasi ZEUS a hincini sizden cikariyor.....YUMRUKLARINIZI GORELIM....HOMEROSUN ASIL EVLATLARI....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
KUZU abimizesormuşsun şair abi... ama araya gireyim istedimTnaaa28 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterdayım herkes tam salınıyozmu derken çiziverdi gene skender-palam çok ayıp ediyor ama...
olumsuzluklarıda fiyatlamaz ve kulak asmaz olduk... maksadı bizleri sizi fizana uçuracağım izlenimi ilen piyasayı tepemize yıkmak olabilir mi ?
herkes ulan gidecek yolumuz var daha herhalde derken yani...
mesele burada hiçbirimiz ''daha gidecek yolumuz var '' demiyoruz ki
hafta sonu öbür köyüde okudum.. en fazla 3 kişi var, 63-65 e kadar yol var diyen 1 kişi vardı, adını unuttum
PALA bu 3 kişiyemi yıkacak malı
senin elin mal almaya gidiyor mu ? alt kademelere alış yazıyor musun ? HAYIR
bende yazmıyorum, oda yazmıyor, bu da....
KİME YIKACAK ?
aslında KY ye mal yıkma meseleside bir şehir efsanesi zaten...
mikivisen en fazla mala girdiğimiz rakam 20.000... çoğumuz 5-10 ile dönüyoruz
bize verdiği maldan ne olacak ki
önemli olan YERLİ BÜYÜKLER... tepişme GAVIR ile onlar arasında olur,
arada biz KAYNARIZ hep
Yorum

Yorum