FED 2014....DEFLASYON....AKILLI PARA....ve SON FURGUN....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

bu uc kisi....her gece beraberiz....

ama....

biri...okur faydalanir ne tesekkur eder nede baska bisey....

bu....

bi harami....ha ha ha....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

bide boyle....insanlar var....
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• forsen
        Yeni Üye
        • 01 Mayıs 2009
        • 10

Sayın Kuzu yıllardır tüm sitelerde sizi takip ederim. Verdiğiniz bilgileri size taş atanların
        tümünü toplasanız 10 da birini veremezler. Verdikleri sadece öyle olursa şuraya böyle olursa şuraya gider.
        Aktardığınız bilgi sadece borsada lazım değil. Beynin sınırlarını zorluyor bakışı değiştiriyor.
        Kimseye zorla işlem yaptırmıyorsunuz. 2009 Martta sizi dinleyip zarar ettim. Ama helal olsun.
        Aldığım bilgi para ile ölçülemez. Bilgi birikimi birgün mutlaka paraya döner.
        Teşekkürler KUZU.

Yorum

• labtek
          Tecrübeli
          • 11 Ekim 2009
          • 505

Kuzu, seni üzenleri seni gérmezden gelenleri tahminde edebilirdik. Insan dedigimiz budur. "Kendine yapilmasini istemedigini baskasina yapma" düsturu bile görmezden gelinirken, normaldir kuzu... Sen seni seven, takdir edenlerden bahset... Onlar büyük cogunlukta olanlar.... Bu kadar cogunluk kime nasip olmus... Aday olsan seni meclise tasir bu cogunluk. Sen var oldukca bizlerde var olacagiz... Iyi ki varsin, iyiki variz... Allah beynine kuvvet versin... Delikanlinin furuskanina bu yakisir... Iyi hafta sonlari olsun...
          Insana dürüstlük öğretmeyen hiçbir inanç ve felsefeye saygı duymuyorum...

"Kutsal kitaplarda çokça adı geçen "şeytan" gerçek dünyada size ahlâk dersi veren bir yobazdan başka bir şey değildir..."

NIETZSCHE

Yorum

• cayata
            Katılımcı
            • 19 Ağustos 2011
            • 98

TeŞekkÜrler

öncelikle sayın KUZU ya teşekkür ederim.

VOB da işlem yapmıyorum ama burayı takip ederek hisseye yön verebiliyorum bu da benim için bulunmaz hazine ve deneyim.;)
            Daha öncede yazdım. KEYBORSA anasayfam oldu sayın kuzu ve BaBo sayesinde.
            Yazılarını okuyarak çok şey öğrendim sayın KUZU dan. En azından piyasalar hakkında GENEL bilgiler ve bunların kısa vadeye yansımalarını az da olsa görebiliyorum.

Yorum

• k3r3m
              Aktif
              • 31 Temmuz 2011
              • 665

sayın kuzu,
              bizim böyle hızlı ve ani çıkışını birkaç şeye bağlıyorum kendimce...
              1. yılbaşından bu yana diğer emergingler çıkarken biz negatif ayrıştık... sebebinin ilker başbuğ'un tutuklanacağı bilgisi olduğunu düşünüyorum. o yüzden şimdi onlara yetişmek adına, çok hızlı çıktık diyebilir miyiz?
              2. vob'da short, spot'ta flat yakalanmış büyük sürü olduğunu düşünüyorum.. o yüzden skender için büyük bir fırsat
              3. tabi çıkışın asıl sebebi eğer emerginglerin coleteral gösterilmesiyse... ve bir sonraki parasal genişlemede coleteral'In düşük olmasını istemiyorsa bankalar, o zaman bir düzeltme değer mi değmez mi... bilmiyorum
              4. "bu yukaridaki 26 aralik yorumumu....teksey degistirebilir.....o da yunanin orderly olmuyan defaulltu....default orderly olursa CREDIT EVENT olusmaz ve CDS ler tetiklenmez...." daha önceki yorumlarınızda şunu anlamıştım. şu andaki mücadele avrupa'daki yunana borç veren bankalar ile bunları sigortalayan amerikan bankaları arasında... hesabı kim ödeyecek. normal default olursa, amerika'daki bankalar, orderly olursa avrupa'daki... her halukarda birileri büyük zarara uğrayacak... siz orderly olacağını düşünerek zaten borsaların EURO bazlı çıkacağını öngörmediniz mi zaten? bunun teyidi de ecb'nin para basması olarak geldi... hah şimdi anladım.. burdaki kurtlar (yani AB ve ABD) anlaştı zaten kendi aralarında... bu oyunu tek bozacak yunan diyorsunuz... vay be... yazdıkça jeton düşüyor. yalnız skender böyle birşeye müsade eder mi, planının bozulmasına... var mı tarihte örnekleri (belki küba ve iran... ama onların ideolojileri/felsefeleri vardı.. yunanın nesi var şu anda)
              saygılar

bir de sizin topiklerinizin sevilmesinin sebebinin şu olduğunu düşünüyorum, daha önce üniversitelerde hocalık yapmış olmak... yani öğretmeyi seviyosunuz muhtemelen, bilginizi paylaşmayı seviyorsunuz.. o değerli bilgilerin, gözleri prıl pırıl parlayan öğrencilerinizin beyninin kıvrımlarına girince oluşturduğu tepkiyi görmeyi seviyorsunuz... bunun değerini bilen pek çok insan var, emin olun... sizi koşulsuz destekleyecek
              "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• sonperde33
                Kıdemli
                • 03 Ağustos 2011
                • 3010

Kuzu cansin can, bilgiyi istihbarati gectim, sadece geyigin icin bu topik seyredilir, sen sana inananlara inan, papaza kizip oruc bozma yeter, vob bilmem, hisse ve genel gidisat icin burayi takip edenlerdenim. Saygilar...
                Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• filozof16
                  Katılımcı
                  • 10 Temmuz 2011
                  • 144

şimdi çıkış....68000 e olacaksa.....

ne diyor...sn.kuzu....ya düzeltmesiz...ya düzeltmeli....

düzeltmesiz....2000 e benzer....hani depremle sekteye uğrayıp 20000 lerde sona eren 5 aylık büyük çıkış gibi....şimdi de bunun yavrusu gibi...ama soluksuz....
                  zaten bunu seslendirenlerin sayısı çok az....

ikincisi......eylülde not artırımında 61.....p.tesi....yine 61.ler....alın size fincan....buna küçük bir kulp takacaklar...düzeltmeyle....böylece....56-58 den döndürüp fincanın boyu kadar....yani.....61-48=13 puan yukarı....ver elini 74.ler....zaten çıkışa inanan büyük çoğunluk bu fincanı bekliyor....

bir de hala korku salanlar var....ayılar....onlar....30-40 ları bekliyorlar....şimdilik o konuyu bilmiyoruz....
                  zaten biz Türkler..kötü şeyleri önceden düşünmeyiz....başımıza gelirse....bakarız...düşünürüz....ne de olsa özgüveni tepelerde olan bir milletiz..
                  hiçbirşey göründüğü gibi değildir

Yorum

• oyucel
                    Katılımcı
                    • 16 Ağustos 2011
                    • 166

bu topiği de hiç hız kesmeden büyük bir heyecanla okudum.

sizin kadar bilgim olmadığı için yorum yazamıyorum, sadece izliyorum ve okuyorum.

herşey için teşekkürler kuzu abi.

Yorum

• simurg
                      Administrator
                      • 10 Mart 2007
                      • 9248

telden yazabiliyorum, yoldayim. diger koy deyip diger koyden burayi okumaya gelenler muhalifler bu topigi okumasinlar, yorumda yapmasinlar.herkes isine baksin...kimseye zorla yazdirmiyoruz bu forumda. goruyorum ki kuzu kufurlu yaziyor diyenler isin bokunu cikarmis... baska koyde gidin icinizi orada dokun...
                      https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• Tnaaa28
                        Analizci
                        • 18 Ağustos 2011
                        • 1334

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        DUSUNUN....

yazdigim her yorum tutuyor....yuzde 95 cogunluk onayliyor ve tesekkur ediyor....

bi gurupta varki....sanki bu yorumlari ben yazmamisim gibi davraniyor....beni yoruyorlar...tuketiyorlar...enerjimi onlara cevap vermekte tuketiyorum...

acikcasi....

benim yerimde olsaniz....tek satir dahi yazmazsiniz....bu cok aci.
                        Şimdi kuzu dayım bu topiği kapatıp başka açmıyacakmısın...yoksa yenisinimi açıyorsun... ?

tabi birde aynı forum içerisinde diğer üye arkadaşlarımızla sorunlar yaşadın...bu sorunların evveliyatını tam bilmiyorum... ama forumlarda çok çeşitli düşüncelerde, fikirlerde ve karakterlerde olan insanlar bulunur.. herkesin karakteri, anlayış tarzı, alınganlığı, fikirleri ve dahi insanlara olan yaklaşımı başka başka farklı farklıdır...

Bu denli çeşitli anlayıştaki insanların bir araya geldiği forumlarda herkes kendi yazılarına biraz daha dikkat etse, karşısındaki insan yada insanları bir şekilde sevmese dahi o kişiye sadece insan olması hasebiyle saygı duyup ona göre yazılar yazsa bu denli sorunlar olmaz...ama herşey karşılıklı tabi...

bende bazen ki genelde çok nadiren bu tarz yazılar yazarım yani başkası ile çatışma yaşadığım yazılardan bahsediyorum ama ... bu türlü yazılarımda dahi karşımdakini kırmaktan çok çekinirim... ve sert bir yazacaksam dahi içinde aşağılayıcı ve hatta en kötüsü küfür bulunan yazılar yazmam...

insanların fikir çatışması yaşaması gayet doğaldır... herkes farklı farklı insanlar.. en yakın örneği işte sen diorsun mesela teknikçiler beni sevmez..olabilir sevmiyebilirler.. kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama belli bir seviyede herkes herkese saygı duymak zorunda ve duymalı... yoksa ben bu adamı sevmedim şuna güzel bi dokundurayım üstü açık yada kapalı bide bi söveyim dersek... bu sefer karşımızdakide bize söver...sorunlar yaşanır.. ve böyle bir şey forumlarda bile olmuş olsa insanı yıpratır... yazmaya isteksizleştirir..

benimde yazılarına kızdığım insanlar olabiliyor ya cevap vermem yada fazla kırıcı olmadan bende kendimi ifade etmeye çalışırım.. ama her zaman karşımdakine bir saygı duyar..ve belli bir dozu aşmam.. dikkat ederim...

herkesin yorumunu beğenende olur.. beğenmiyende... sen seni beğenenler için yazıyorsun...her insan saygıdeğerdir...senin yorumların analiz tarzın kelimeleri kullanma tarzını beğeneler çoğunlukta...İnsan olduğun için herkes gibi sende saygı değersin... ama diğer herkeste saygı değerler...herkes bu bilinçle yorum yapsa çatışmalar olsa dahi bu kadar büyük sorunlar yıpranmalar olmaz...

selamlarımla...

" Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."

Yorum

• labtek
                          Tecrübeli
                          • 11 Ekim 2009
                          • 505

Kuzu biliyoruz su an dinlenmedesin. Amerika ile saat farkimiz bize bunu söylüyor. Kuzu, senin dobrolugun cekici, senin kullandigin cümleler bile farkli, Hakikatin dibi sende diye bir iddiamiz yok. Bikmis broker icinde gecerli bu. Bu insanlarin hic biri aptal saf degil. Sadece itimat edebilecekleri bir yol göstericiye veya bunun yolunu ögreticiye, gösterene ihtiyaclari vardi .... Bunu sende Babo da gördüler. Sizlere inandilar. Sizlere her firsatta tesekkürlerini, Minnetkarliklarini gösterdiler.

Ha birileri varmis, bu kadar iyi niyetlerinize ragmen, ignelemeyi yeg tutmuslar. Caninizi sikmislar. Ne yapalim yani ? Onlar icin hepimizi yokmu saycaksiniz ? Onlari ne biz ne de sizler degitirebilirsiniz!

Simdi koskocaman pismis corba kazani icine sinek düstü diye dökelimmi yani ?

Kaldiki kimse sinek olmak istemiyecektir. Zira böyle oldugunun farkinda bile degillerdir...

"Yol gösterici olabilmek icin, evliya sabri olursa kutsallik baslar!...

Sikayet, yilmisligin belirtisi olduguna göre, bu insanlarin cok sevdigi ve begendigi biri olarak, Kuzun`un veya babo`nun, yilmislik emareleri herkezi, özelikle sizleri sevenleri özer !... Bende bunlardan biriyim.

Bizler cehennem cukurundan cikmak üzere olanlarin kafalarina vuran zebanilerden degiliz.

Cok büyük cogunluk böyle degil. Böyle görünme durumunda olanlarda aslinda öyle degiller. Yemin ederim degiller...

Kimse nefret üzerine saltanatini kuramaz...

Yanlis her kafasi calisani gece yataginda bile takip eder... Malesef kibir, didismek biz insanlar icin...

Bu bile cogunda sürekli degildir...

Sen, babo veya bir cok degerli digerleri, alinganlik gösterip sevenlerini birakmalarini mantik ile aciklamamiz cogu zaman mümkün bile olamaz.

Olsa olsa Duygularimiz ile sonuca variriz... Dünya üzerimize yikilmis gibi hallerimiz malumdur... Iyi de, Hani bizler olgun ve hayati taniyan insanlardik ' Hani bizler kendi öz güveni olan basarili insanlardik ? Hani yasimizi basimiza almistik ya ! ...

Sormazlarmi insana; Bu tepki niye ? Bu kadar sevene karsi bu tepki niye ? Ruhumuzdaki denge nerede?

Baskalarimi , bizmi? Kim demisti; "her ne ararsan ara kendinde ara"... Niye baskasinda ariyor oluyoruz ? Mevlana halimizi görse bilmis gecinen bizleri sopa ile kovalamazmiydi ?
                          ,
                          Peygamberlerin bile arkasinda %100 toplum yoktu. Hic bir zaman da olmadi... Bizim beklentimiz ne ?...

Kuzu, Babo bizler sizlerle cok mutluyduk. Sizlerden bekledigimizde ; bizlerden hosnut olmaniz... Umarim sessiz cogunlugu anliyorsunuz ! Lütfen...... Ve ,sevgi dolu selamlar...
                          Insana dürüstlük öğretmeyen hiçbir inanç ve felsefeye saygı duymuyorum...

"Kutsal kitaplarda çokça adı geçen "şeytan" gerçek dünyada size ahlâk dersi veren bir yobazdan başka bir şey değildir..."

NIETZSCHE

Yorum

• Tnaaa28
                            Analizci
                            • 18 Ağustos 2011
                            • 1334

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            simdi....teknik calismaya baslar artik....

sevgili TNAA....

euro ve tl bazli graflarda bu duzeltmeyi bulabilir....
                            Teknik çalışıyor zaten dayım... bu değilde bundan önceki topiğine bir graf koymuştum 100endeks daha 54,000 lerde idi... trend kırıldı dediydim ve yukarı yönlü 59,850 ye kadar direnç noktaları yazdıydım... kendi topiğimden aldıydım o gönderiyi...ve endeks 60,000 lere geldi... teknik çoğunlukla çalışır bana göre yani... buradaki sorunun şu olduğunu düşünüyorum çalıştırmasını bilmek lazım...;)

bu sözlerimden hava yaptığım yada kendimi beğendiğimi falan zannetmeyin ben kendimi beğenmem..kendimi usta, üstad olarak hiç bir zaman görmedim ..çünkü zaten değilim... bu yazımı okuyunca sizlerde evet değilsin diyorsunuzdur içinizden.. tabikide haklısınız... ben sadece bu çakalların cirit attığı herkesi sömürmeye çalıştığı borsa denilen üçkağat ortamında para kazanmaya çalışan sıradan bir yatırımcıyım..

" Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."

Yorum

• deniz
                              Yasaklı
                              • 07 Haziran 2009
                              • 47

Kuzu kendi adıma konuşacak olursam, öğrenmek, farklı bakış açısı yakalayabilmek için senin yazılarını takip ediyorum. VOBla işim olmamasına rağmen burada nasıl strateji kurulur anlatımın bile çok şey öğretiyor.

Hayatımı borsada para kazanmaya adamış değilim, şu gelip geçici ömürde yeni renkler katmaya çalışıyoruz yaşamımıza. Herkes farklı yollarla yapabilir bunu, bilgiyi çoğaltmak, parayı çoğaltmaktan daha önemli.

Bu sanal ortamda bizler gibi tanımadığın pek çok insana verdiğin bilgiler, harcadığın emekler için çok sağol.
                              Show must go on!

Yorum

• kenanji
                                Katılımcı
                                • 30 Haziran 2009
                                • 136

Tuğittırda bitakım gazeteciler söyle haberler geciyorlar : Suriye, Türkiye'ye yönelen muhalif askerlere ağır makinalı silahlarla ateş ederek takipte.. Muhaliflere açılan ateş Güveççi köyüne geliyormuş ..

Dışişleri olayı yalanlamış. Fakat muhtara ulaşam gazeteciler çatışma seslerini telefonla duyuyormuş..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information