FED 2014....DEFLASYON....AKILLI PARA....ve SON FURGUN....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • manaw
    havacı
    • 28 Ekim 2011
    • 896

son yaptığım işlem hatalıydı...

Hepsini gönderecektim. 6,66'dan..

ama hep bu hatayı yapıyorum... neyse arada çok fark yok....

ps: Gönderdim çünkü dönecekmiş gibi yapıpı dönmeyecek... (hep böyle olur)

aksi bir durum olursa zaten önlemimi alırım..

ps2: kişisel görüşüm bu tabii.. kimseyi bağlamaz.

Yorum

• butsu
      Aktif
      • 16 Haziran 2009
      • 257

afferim muratman, şimdi ne yapacaksın? her dakika bilgi geç lütfen, ne yaptığını merak ediyoruz

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

sisteme uyuyorum....71 500 lerde geldi bugun....

duzeltme bugun gelmeli....her yer arti....
        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

artik....agamda zorda....yuzde 20 cikti bi ayda....nefesi bugun tukenir....

bugun bununla ne murad alirim nede murad veririm....
          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

fiyat....

20 gunnuk ortalamadan 7000 puan yukarida....bunun dotu dikis tutmaz....

Yorum

• greenspan41
              Aktif
              • 30 Nisan 2009
              • 327

2011 yılı dış ticaret açığı %47 artışla 106 MİLYAR dolara yükseldi.

Yorum

• Tnaaa28
                Analizci
                • 18 Ağustos 2011
                • 1334

XU100

200 günlüğe bir öpücük kondurduk.. ama geçmeye pek mecali yoktu 1. seans.. sert hacimli alımlar lazım.. kaldı ki geçsek bile yinede kar satışlarının olmayacağı anlamına gelmez... ama kar satışları gelecekse bile bu gün biraz daha oyalar bu 200 günlükle... yok geçmeye çalışıyordum.. durun lenn hemen satmayın bak belki geçirtirim... belli mi olur acele etmeyin hele.. tarzında yaane...

sinyallerde aşırı pahalı seviyelere ulaştı... belki bi 60,000 e uçuyoruzzz hareketi ilen kar satışlarını yapıştırırlar... ihtimal olarak...
                " Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

bir ilk....

APS 211 000.....sabahtan beri degismiyor....

islem hacmi....62 200 kontrat....bu hacimde APS hic kiprasmiyor....

peki bu 62 000 kontrat nedir......

AGAM....HERZAMAN....HEM LONG....HEMDE SHORTTUR....

agam ...yukari gider longu azaltir shortu cogaltir.....

agam.....asagi gider shortu azaltir longu cogaltir....

APS DEGISMIYORSA.....agam konsolide oluyor....kazik arka cebinde demektir....

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

pasta....

agam pastanin heryerindedir....bir yerinde agirlikli kasitli gorunurki....SURU ONU GORSUN....HATTA GOZUNE SOKAR....SURUYU OYLE OLUSTURUR....

agam....delianli oglandir...itne diyen cok emme...gulagasma cok zekidir....

Yorum

• Bear_Bull
                      Spread Trader
                      • 09 Şubat 2009
                      • 773

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      sisteme uyuyorum....71 500 lerde geldi bugun....

duzeltme bugun gelmeli....her yer arti....
                      Sn Kuzu
                      Başka atılacak KURŞUN kaldı mı?
                      son kurşun muydu?

düzeltme gelmez, çıkış devam ederse Kol mu kesilecek, ilave teminat mı yatırılacak?

Para yönetiminin ne kadar önemli olduğunu 1 - 2 işlemde full poz alınmaması gerektiğinin önemini hatırlatmak için sizin üzerinizden yazdım, umarım yanlış anlamazsınız.
                      selamlar.
                      Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

yok yok bear....yannis anlamam...tam tersine hoslanirim....eksiyimi gedigimi gorurum....

evet bu son partim di....herzaman 4 furus....stoploss yok....margin var....ona gore ayarliyorum kontrat sayimi...

yani....agam ne yapiyorsa bende onu yapiyorum...yukarida ne yaptigin ima ettim...

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

eger agam batarsa....bende batacagim....

yok o batmazsa....bende batmam....onu simule ediyorum....

Yorum

• Bear_Bull
                            Spread Trader
                            • 09 Şubat 2009
                            • 773

o zaman kullandığınız kaldıraç 1/5 yani %20 ve bir o kadarda arkada nakit teminat yedeği.

1 poz üzerinden hesaplanırsa

KALAN_LOT -4 pozisyon
                            ALIS 0 tl
                            SATIS 27.850 tl
                            KOM+vergi 2,92 tl
                            İşlem Tutar. 27.847,08 tl
                            LOT_ MALİYET -69,618 tl
                            teminat 750 3000

1/5 terse kalmadan dolayı gitmiş durumda ki bu işlem daha önce normal poz la kazanılmış 7600 puanlı karlı bir işlemi tamamen silmiş durumda.

Kademeli poz arttırmanın bile maliyetinin nelere mal olduğu göz önüne alınırsa,
                            Full pozla tek işlemde terse kalınabilecek bir VOB pozisyonunda ne hale gelinebileceği iyi hesap edilmeli ve ona göre KALDIRAÇ ayarlamasını izleyenlerin bir daha gözden geçirmesi faydalı olur düşüncesindeyim.

SKENDER batmaz ama şu son çıkışta biel bir çok KY yi batırmış durumda olduğu da aşikar.
                            Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)

Yorum

• PEGA_SUS
                              Yasaklı
                              • 21 Ağustos 2011
                              • 2790

abi müsadenle bişey yazacağım

dow bugün en fazla 12740-750 civarına dokunup aşağı gelmesi lazım artık diye düşünüyorum

ama beni bu düşünceye salan, grafik durumu son 2 ayda 50 kere oldu...

hepsinde de, dokunup geleceğine, yukarı götürüp yeni marj yarattı kendine

inşallah bugün artık öyle olmaz

dokunup adı artık, düzeltmemi olur, düşüş mü bilemem adam gibi bi gelir artık aşşaya İNŞALLAH

zaten İMKB nin 2. seasnsından bunu az çok anlarız...

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

bear....

kucuk yatirimci VOB u yannis kullaniyor....VOB oyun yeri degildir....HEDGE YERIDIR....

diyelim oyun yeri yapmak istedin....

10 kontrat aldin....10 carpi 700=7000 tl.....

7000 tl yatirdin mi....70 000 tl lik garan aldin demektir....BUNA GORE HER YATIRIMCI VOB DA AYARINI YAPAR....

gunnukcu veya bizim usaglar....bu tarzda degiller long short...long short...bunnarin stoploss u var....

SLOW TRADER....vob u hisse olarak gorur....miktarini ayarlar...marginin koyar...VE BEKLER...KONTRAT SAYISI ONEMLIDIR....TEMINAT DEGIL....o gider gelir....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information