duruyor...69'a inmediği için
FED 2014....DEFLASYON....AKILLI PARA....ve SON FURGUN....
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
69'a inince kapatacak mısın?k3r3m Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterduruyor...69'a inmediği için
Yorum
-
bugün öyle bir hareketi sabah bekliyordum... yapmadı
öğleye kadar oyunun kurallarını kullanarak(MC) birilerinin kapatmasını sağladı (dün tepeye göre 10000 poz kapandı)
şimdi zamanı ve psikolojiyi kullanacağını düşünüyorum, bugün ve pztsi yatay yukarı olacağını düşünüyorum
sonra salı düşer herhalde diye fantazi roman yazıyorum...
ps: 69'a hangi saatte gireceğine bakarım"the invisible hand is visible...it is FED...."
Yorum
-
aşşa köydeki, kapatılan başlığımın, fragmanıydı burepalize Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hey gidi günler
bu araba aki ilemi çalışıyordu
Yorum
-
sayın kuzu bu arada, deflasyon'un oluşması için...
kredilerin gümlemesi lazım ve piyasada çok fazla mal olması lazım değil mi...
ama şu anda baltic dr index'in bu kadar göçmesi, (borsalardan önce) zaten ortada üretim adına çok fazla birşey olmadığını ve olmayacağını da göstermiyor mu..
ben burdaki problemi çözemedim"the invisible hand is visible...it is FED...."
Yorum
-
Yeni show başlamış. Perde açıldı hadi bakalım.
Bu kadar çok para basılmışken niye deflasyon olacak. Paranın çoğunun azınlıkta toplanması, çoğunluğun borçlu ve borçlanıyor olması mı? Borçlu olanların borçlarını ödeyemez noktasına getirilip, ellerindeki varlıkların panikle borç kapatmak için paranın toplandığı eller tarafından ucuza toplanması mı?
Bütçesini doğrultmak isteyen devletler varlık da, o da yetmedi,toprak da satacak- çok tanıdık geldi bu :040:- .
Rekabet edemeyen küçük şirketleri büyükler yutacak.
Sonuç; yeni dünya düzeninde herkes, ellerinde büyük parayı toplayan azınlık için çalışan kölelere mi dönüşecek. Bu mu amaç?
Sonra; zincirlerinden başka kaybedecek birşeyi olmayan kitleler yeter artık deyince "KAOS".
Ve kapitalizm kendi evlatlarını yemeye başlar...................
Yorum
-
Sn kuzu topik için teşekkür ediyorum.
Katkı olsun diye yolladım Bu dolar endexi neredeyse % 50 fiboya gelmek üzere buradan dönerse ne olacak göreceğiz defdlasyona bağlı her varlık düşecekmi ,
ya da ABD ayvayı yiyip dolar düşecek ve altınmı gidecek
) Ne soru ama
Bunun cevabını ancak üstatlar verebilir diye düşündüm bir an, bakalım üstat ne diyecek
svg

Uploaded with ImageShack.us
Yorum
-
yasadigimiz bu donem....yanilma ve yaniltmalar cagi....beyin ve akil ile vicdan uclusunde....dengeler surekli kirilgan....
insan....
caresizligini....bir dengeden bir dengeye savrulusunu....bunun neden ve nicinlerini ararken....YANILIR....
bu yanilma....birikmis bilgi ve bilgi kirliligi icinde....bir KAOS a varir....INSAN Savrulur...DENGESINI BULAMAZ....
BU YUZDEN....skender....ideolojik devletler yerine DEMOKRASIYI YERLESTIRIR....ki savrulma ve savrulmadan edinecegi kari kontrol edebilsin....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
biz ise....
bu cagin boyle oldugunu....tek dunya tek devlete gecildigini....ve SKENDERLERIN isbasinda oldugunu bilen....bunu kabul eden...bunun sonuclarini bilen....
VE BUNA GORE SEKILLENEN....BILGIYI KIRLETMEDEN....BEYNIMIZI TECAVUZA KAPATMIS....
bi gurup gariban bilgili TURK EVLADIYIZ.....
garibaniz cunki vicdanimiz ve kulturumuz....ISBIRLIKCI olmayi reddediyor....
oylese ne kaliyor geriye....AKINCI VE TALANCI OLMAK...YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Sn kuzu cok guzel diyorsunuz Akinci ve talanci olmak ....tamam olalim .. ama bir turlu olmuyorki , sizde shortsunuz... herdaim pozunuzuda yazarsiniz ,olabildigince durustsunuz ,lakin yine ters taraftayiz bende shortum , siz 67 000 den bu yana shortsunuz maliyet en son 68250 ydi sanirim .... yani 2000 puandan fazla gaptasiniz ben ise biraz daha fazlaym ...simdi tam anlami ile long olmus olmamiz gerekirken biz 180 derece ters pozdayiz ..Bu da gosteriyorki talani akini hala gorgy yapiyor ... Sizin macro konundaki tecrubelelriniz, bilgileriniz derya deniz , ogrenecegimiz cok sey var sizden... ama bu birikimi gorgy den calarak degerlendirmek daha dogru olur ona katma deger yaratarak degil ..Bu asamada Neden ters pozda kaldik diye de derince-ayrintili dusunmek gerektigi kanaatindeyimyatirim tavsiyesi degildir ...
Yorum

Yorum