FED 2014....DEFLASYON....AKILLI PARA....ve SON FURGUN....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

FED 2014....DEFLASYON....AKILLI PARA....ve SON FURGUN....

FED 2014 e kadar yani 2 yil faiz artisi yapmiyacagim aklimdan dahi gecirmiyorum dedi....

eeeee tercume edelim....diyorki vaziyet kotu...benim gorevim enflasyon emme o yokki...cinli aldi gitti....DEFLASYON VAR.....hadi lem oda ne....

bi FED dese neyse....

akilli para....amerikan hazine bonolarina ve alman hazine bonolarina negatif faize....birbirini cigniyerek giriyor....negatif faiz haaa....adida akilli bunlarin....lem gelin borsalara girin yooohhh iihhhh....lem turk bono alin bakin yuzde 11 ....yohhh ih ihhhh....

NEYI BILIYOR BUNNARDA....biz bilmiyoruz....

neyi biliyor bunnar....deflasyonu biliyor....herseyin fiyatinin dusecegini biliyor....

neden bunu biliyorlar...cunki hepi topu dunya nufusunun yuzde 1 elinde dunyanin tum parasi toplandi....

simdi paranin ustune oturacaklar....DEVLETLER SOYULDU HEPSI BORCLU....HALKLAR KREDIDE...BORCLU....

NIYE DEFLASYON....cunki herseyin fiyati dusunce bunnar herseyi dipten alacak....emlaki...sirketleri....

VE SON FURGUN....2012 de ilk yari olacak demistim...borsalar ve emtialar cikacak demistim 26 aralikta....simdi ciktilar....

BU SON FURGUN USAGLAR......
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
  • kenanji
    Katılımcı
    • 30 Haziran 2009
    • 136

yeni baslığın hayırlı olsun kuzu amca.

tuğittırda takip ettiğim bir kullanıcı deflasyon konusuna gecen seneden beri dikkat cekiyor.

gözatmak istersen blogu;

soylede bir tuğit yazmıs ; 2012-13 boyunca piyasa oyuncularının %90 ı zarar edecek, türev piyasa otuncularının %90 ı batacak, analizlerim böyle diyor..

Yorum

• polat55
      Tecrübeli
      • 09 Temmuz 2011
      • 539

Değerli üstat,
      bu yazinizi '2012 ilk yarısı yükselişi 2014 e kadar ki son yükseliştir (küçük çaplı yükselişleri saymıyorum, amacım ana trend)' olarak okumak yanlış mı olur?

soru basit kaçmışsa bir çaylağın sorusu deyip hoşgörün lütfen
      Saygilarimla

Not. Sizi okumak büyük şans...Allah razı olsun...
      Lütfen herkes kendi kararını kendi versin...sonra üzülmeyelim...

Yorum

• k3r3m
        Aktif
        • 31 Temmuz 2011
        • 665

sayın kuzu
        yeni topik hayırlı olsun...

genelde büyük çöküşler öncesi bir altın vuruş olmaz mı peki?

bir de ocaktan beri tüm emergingler en az %10 (dax dahil)
        dow ise %3.6 civarı çıkmış
        bonolar dün deli gibi satın alındı..

bu likidite nerden geliyor, nasıl açıklayacağız?
        "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• sonperde33
          Kıdemli
          • 03 Ağustos 2011
          • 3010

Topik tüm vatan evlatlarına hayırlı uğurlu olsun. 35 yaşındayım, deflasyon nedir bilmem, ama herhalde savaştan beladan önce gelicek son musibet olacak.
          Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• dayan
            Aktif
            • 05 Ağustos 2011
            • 382

Abi, yeni tükkan hayırlı olsun.

Yorum

• filozof16
              Katılımcı
              • 10 Temmuz 2011
              • 144

VE SON FURGUN....2012 de ilk yari olacak demistim...borsalar ve emtialar cikacak demistim 26 aralikta....simdi ciktilar....

uyarılarınız için nteşekkürler...sn.kuzu...negatif faiz...gerçekten kafa kurcalıyor....neden bizim yüzde 10 u istemiyorlar...haklısınız...sizden yukarıda yaptığım alıntıyı detaylandırmanızı....biraz daha açmanızı rica etsem...çok şey istemiş olur muyum....saygılar..
              hiçbirşey göründüğü gibi değildir

Yorum

• liono
                Tecrübeli
                • 17 Ağustos 2011
                • 420

sonperde33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Topik tüm vatan evlatlarına hayırlı uğurlu olsun. 35 yaşındayım, deflasyon nedir bilmem, ama herhalde savaştan beladan önce gelicek son musibet olacak.
                Anladığım kadarıyla yazam enflasyon paranın değer kaybetmesi yani malların,hizmetlerin değerinin artması deflayson bunun tersi paranın değer kazanması yani malların ,hizmetlerin değerinin düşmesi
                benim bildiğim bu

Yorum

• paradigma
                  Tecrübeli
                  • 19 Haziran 2009
                  • 1088

sn kuzu yok nasil furusacagiz veya furacagiz veya soyacagiz ?!
                  yatirim tavsiyesi degildir ...

Yorum

• hakanbakan
                    Katılımcı
                    • 18 Ağustos 2011
                    • 155

sayın kuzu yeni başlığınız hayırlı olsun .. neler yazacağınızı merakla bekliyorum.. özellikle SON FURGUN kısmını..

Yorum

• marla
                      Yeni Üye
                      • 14 Mayıs 2009
                      • 20

Sn. Kuzucum bilgi ve düşüncelerini bizimle paylaştıgın için sağol var ol merakla bekliyorum / uz .

Yorum

• FNT
                        KARAKARTAL
                        • 29 Mart 2008
                        • 4754

furgun lafını gören koşuyor, demek ki herkes furguncu

hayırlı olsun topik. eskisini ne yapalım? kalsın mı?

Yorum

• PEGA_SUS
                          Yasaklı
                          • 21 Ağustos 2011
                          • 2790

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          FED 2014 e kadar yani 2 yil faiz artisi yapmiyacagim aklimdan dahi gecirmiyorum dedi....

eeeee tercume edelim....diyorki vaziyet kotu...benim gorevim enflasyon emme o yokki...cinli aldi gitti....DEFLASYON VAR.....hadi lem oda ne....

bi FED dese neyse....

akilli para....amerikan hazine bonolarina ve alman hazine bonolarina negatif faize....birbirini cigniyerek giriyor....negatif faiz haaa....adida akilli bunlarin....lem gelin borsalara girin yooohhh iihhhh....lem turk bono alin bakin yuzde 11 ....yohhh ih ihhhh....

NEYI BILIYOR BUNNARDA....biz bilmiyoruz....

neyi biliyor bunnar....deflasyonu biliyor....herseyin fiyatinin dusecegini biliyor....

neden bunu biliyorlar...cunki hepi topu dunya nufusunun yuzde 1 elinde dunyanin tum parasi toplandi....

simdi paranin ustune oturacaklar....DEVLETLER SOYULDU HEPSI BORCLU....HALKLAR KREDIDE...BORCLU....

NIYE DEFLASYON....cunki herseyin fiyati dusunce bunnar herseyi dipten alacak....emlaki...sirketleri....

kuzu abi

hayırlı olsun, bilgiler paylaşımların için teşekkür ederiz

müsaden olursa bu konu ile ilgili birkaç sorum olacak

Yorum

• manaw
                            havacı
                            • 28 Ekim 2011
                            • 896

k.3r3m,

sortlari ne yaptın?

Yorum

• B@RoL
                              Yeni Üye
                              • 12 Ocak 2012
                              • 10

Sayın Hocam yeni topiğiniz hayırlı olsun. Değerli paylaşımlarınız için sonsuz teşekkürler...

Yorum

Working...
                              X

Debug Information