kuresel ekonomi ve turkiye....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • VOLVO
    indikatör
    • 30 Nisan 2009
    • 1448

k3r3m Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yukarıda söylediğim, skenderin istediği 2 şey için
    1. hükümet her ne kadar zekice(!) 0 faiz diye birşey yumurtladıysa... onu yalamasını iyi bilir. hem de güzel bir tevil eder, arkasındaki sürü de onu alkışlar... buna hiç şüphem yok. yavaş yavaş başladı kıvırmalar zaten
    2. suriye ile olan mevzu bence daha çok zorlanacak bir mevzu. islam ülkelerinin çoğu, asıl büyümeyi (yani fethetmeyi) devşirme ordularla yapmışlardır. hatta türkler de bir zamanlar, islam ülkelerinin paralı askerliğini yapmışlardır. bunu gören bizim padişahımız da, daha güzel bir sistemi, yeniçerileri ortaya çıkartmıştır. sıfırdan çocuğu alıp eğiterek, kabiliyetine göre onu bir makama yerleştirmiştir. hümanistliği bir kenara bırakırsak(gerçi hala hristiyan halkın çocuklarını severek verdiklerini sanan çok zeki(!) insanlar gördüm), bunun birkaç avantajı vardır.
    a- müslüman asker, bir başka müslüman ülkenin askeriyle savaşırken şüpheye düşebilir... ya şehit olmazsam gibi.. ki savaş esnasınsa şüpheye yer olmaması gerekir
    b- müslümanların asker olması, iktidar için bir tehdittir...
    neyse bu kadar şeyi anlatmamın sebebi.. zaten a şıkkıydı. her ne kadar bir grup yobaz, suriye'lileri alevi.. iran'lıları aryan ırkından olan şii şeklinde kategorize edip, savaş için bahane(!) üretmeye çalışsa da... bir müslümanın bunlara inanıp canını ortaya koyması zordur gibime geliyor... o yüzden 2. şık için gerçekten kolumuzun iyi bükülmesi gerekiyor gibi gibi...

şimdi sallamaya başlıyorum....
    bu kol bükmeyi... ekonomik olduğu kadar
    şu anda 3'e bölnmüş olan ülkeyi daha da kaşıyarak yapabilir...
    1. pkk
    2. ulusalcıların hassas olduğu konuları daha da kaşıyarak...
    gibi gibi
    Bu arada düşünüyorsun bu belli. Senaryoların da bayağı var.Doğru ya da yanlış.Ama bu ülke'nin bu hale gelmemesi için neler yapıyorsun ? Yukarıdaki sorun yumaklarını çözmeni beklemiyorum tabii. Ama bir T.C. vatandası olarak ülkene ne yapıyorsun bizde seni okumak isteriz.

Haydi iyi akşamlar.

Yorum

• k3r3m
      Aktif
      • 31 Temmuz 2011
      • 665

sevgili VOLVO
      ben de tam olarak onu diyorum...
      ufak bir değişiklikle, sen yurtdışından sermaye/know-how getirip, türkiye'deki Ahmet'i çalıştırıp geliştirdiğin ürünü, Mehmet'e satıp karı da Johny'ye aktarıyorsan...
      sonra da bu ülke edebiyatı yapıyorsan ben de babam olsa, eleştiririm...

kuzu, burda milyonlarca bilgi vermiş... duygusal olarak belki birşeyler yazmış
      senin takıldığın konu buysa... eleştiririm
      "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• k3r3m
        Aktif
        • 31 Temmuz 2011
        • 665

ben de senin gibi multination'larda çalıştım hocam...
        şu anda mütevazi bir firmada AR-GE yapıyoruz
        "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• sünger bob

kuzu bilgi vermiş eğer gerçek bilgi ise yada iki gün sonra dönmedi ise bir de duygusal yazı demişsin sen kuzu dan gece yarısı tüm forumla beraber hiç küfür yememişsin ben hiç muhatabı olmadım hiç de olmak istemem ama bu forumda başka forumlardada insanlar kuzu dan bol bol küfür yemiştir ayrıca sen birde kuzu ya sor arkadaşım memleket için ne yapmış yada yapıyor parasını yurt dışına kaçırmak ve bu memleketin yerel içkisi rakıyı içmek dışında
          bu arada Volvo nickli üyeyi tanımam ama bu forumdaki birçok kişiyi canlı ve reel olarak tanıyan bana benim kadar yakın bir arkadaşımdan kimin kim olduğunu bilirim

Yorum

• VOLVO
            indikatör
            • 30 Nisan 2009
            • 1448

sevgili VOLVO
            ben de tam olarak onu diyorum...
            ufak bir değişiklikle, sen yurtdışından sermaye/know-how getirip, türkiye'deki Ahmet'i çalıştırıp geliştirdiğin ürünü, Mehmet'e satıp karı da Johny'ye aktarıyorsan...
            sonra da bu ülke edebiyatı yapıyorsan ben de babam olsa, eleştiririm...

Ama sen bu kafayla çok bir yere gidemezsin söyliyeyim. Yani özel sektörde çalışıyorsan hakikaten yazık. Hele ki kamu sektöründe çalışıyorsan çok daha yazık. Neyse bunu geçelim sen küresel ekonomiyi hiç anlamamışsın ki, bence borsalardan yada her türlü piyasalardan uzak dur.Yani herhangi bir firmanın Türkiye'de yatırım yapmasını adece kar aktarımı olarak algılıyorsan, kapılarını kapat, her ihtiyacını kendi içinde çözmeye çalış.Ama sakın ülke olarak dışarı birşey satma çünkü başka ülkenin de hakkını yeme. Burada yatırım yapan firmaların babalarının hayrına iş yapmalarını mı bekliyorsun ? Yan sanayii ya da yerli tedarikçiler senin ülkeye gelmeleri fayda getirmiyor ,karı dışarı kaçırıyorlar şeklindeki fikrini okusalar seni arkandan kovalarlar

Yorum

• sünger bob

sünger bob Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              çok sevdiğim bir dostumun bazı forum ekonomistleri ile ilgili benzetme yaparken eğlence olsun diye sorduğu bir soruyu ben burada sorayım
              ekonomiyi aslında biraz bile bilmeyen ama bir bilen gibi görünüp aslında çok birşey bilmeyen fakat çok bildiğini sanan komplo teorisi üretenlere bayılan ve üretmeyi seven türk insanı ile yakından ilgili bir sorum olacak
              mecazi olarak en çok ne kullanırlar ? biraz ip ucu vereyim ülkemizde en çok istanbul zeytinburnu ve izmir şirinyer de kullanılır ülkemizde en kalitelileri zeytinburnu civarında üretilir
              cevapları siz yazın ben cevabı yarın bu saatte yazayım
              ben eniyisi bu kendi sorumada cevap vereyim ve artık yazı yazmayıp sadece okuyucu olarak kalayım çünkü yazmaya devam edersem sanırım tartışmalar doğacak

sorunun cevabı

at yarışlarında atlara etraflarını görmeyip sadece önlerini yani görmek istediklerini görmelerini sağlayan deriden yapılan AT GÖZLÜĞÜ

hiç kimse ile tartışma yaratmak istemem amacım sadece hoşluk katmak ve fikir paylaşmaktı ama biraz asabiyet nedeni ile en iyisi yazmamak hatta uzak kalmak sağlıcakla kalın:040:

Yorum

• mert_77
                Katılımcı
                • 11 Ağustos 2011
                • 152

kuzu ile sıkıntısı olan arkadaşlar lütfen bir topik açıp orda konuşsun, burada polemiğe girmenin pek faydasını göremiyorum...

Yorum

• VOLVO
                  indikatör
                  • 30 Nisan 2009
                  • 1448

ben de senin gibi multination'larda çalıştım hocam...
                  şu anda mütevazi bir firmada AR-GE yapıyoruz
                  Ülkemize müthiş faydalarının olabileceği bir alanda çalışıyorsun. Başarılar dilerim.Ve %100 yerli sermaye, katma değeri yüksek olan , yenilikçi ürünler geliştirmeni canı gönülden dilerim.

Yurtdışına ihracat yapmıyorsunuzdur sanırım ? Başka ülkelerde kar yapıp, sonra kendi ülkemize aktarmış olursunuz çünkü.

Neyse sevgili kc3rm inan amaç tartışmak da değil. Benim tek derdim sürekli kriz çığırtkanlığı yapanlar. Bak tekrar ediyorum, kuzuyu kast etmiyorum.Genele hitap ediyorum. Yahu kriz olabilir elbetde. Ama olmaması için herkes elini birazcık da taşın altına soksun diyoruz. Kendini küçmsemeyi, ben ne yapabilirmkiyi bir kenara bıraksın diyoruz.Bizim derdimiz bu.Sevdamız bu.Yoksa bu topraklardayız.gidecek halimiz de yok. Eee guzu gibi amerikada da yaşamıyoruz.Ki yaşamayı da asla istemem.

Yorum

• VOLVO
                    indikatör
                    • 30 Nisan 2009
                    • 1448

mert_77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    kuzu ile sıkıntısı olan arkadaşlar lütfen bir topik açıp orda konuşsun, burada polemiğe girmenin pek faydasını göremiyorum...
                    O halde son mesajımı da size yazıp iyi geceler dileyeyim.

Yukarıda sanırım her mesajımda bahsettim. Eleştirilerim sadece kuzuya değil.

Genele. Artık sürekli herşeye tu kaka demeyi,eleştirmeye son diyorum.Bİrazda siz ne yapıyorsunuz ona bakın diyorum.Elinizden geleni yapın ki, ülkemiz daha iyi yerlere gelsin diyorum.Başka bir çaremiz yok diyorum.

Bakın çok klasik bir örnek.Bu ülkede herkes futbolu çok iyi bilir.Herkes anasından doğma eleştirmendir, teknik direktördür. Altyapı önemlidir der ama hiçbir halt yapmaz. İşte futbolumuzun hali de ortada. Gelin bu alışkanlıkları kırın diyorum. Başka da amacım yok.

iyi geceler cümleten.

Yorum

• VOLVO
                      indikatör
                      • 30 Nisan 2009
                      • 1448

sünger bob Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      ayrıca sen birde kuzu ya sor arkadaşım memleket için ne yapmış yada yapıyor parasını yurt dışına kaçırmak
                      Hastayı yatağında ikiyor sn.sünger bob. İkti ikti şimdi parasını alıp gitti

Yok yok.biliyoruz ki tekrar geri gelecek.O da bu ülkenin aşığı

Yorum

• pit
                        Katılımcı
                        • 09 Eylül 2011
                        • 161

isteyen aksini söyler gerçeği inkar eder ama bu ülkenin başına Atatürk'ten sonra skenderin kölesi olmayan, ona ruhunu satmamış bir yönetim gelmedi.
                        Şuan ki durumda kaos olur mu olmaz bence, çünkü baştaki zevat onların her istediğini yaparken ve ineği daha sağabilmek mümkünken kim bırakır gider bu ülkeyi.
                        İnek güzelce sağılsın, yaşayan herkes ve doğacak onlarca nesil skendere köle durumuna getirilsin.kimin umrunda tayyip president olmuş veya olmamış....
                        Onların için hepimiz dolar olarak görünüyoruz, yoksa 90 yıl önce silahla daldıkları bu ülkeye şeyinin keyfine mi yatırım yapar yabancı...

Yorum

• hanXX
                          Yasaklı
                          • 13 Aralık 2010
                          • 58

Türkün furuşkan evlatlarının gelecekte umut görmesi için önce hükümette ezici çoğunluğun türk olması gerekir , insan kendi geleceğini kendi soydaşları dışında kimseye teslim etmemelidir.Almanlar, İngilizler ,fransızlar , çinliler, japonlar ,koreliler kendi hükümetlerinde azınlıkmıdır? Dünyada böyle birşey varmıdır ? Ama Türkiyede vardır.

Yorum

• repalize
                            Aktif
                            • 05 Aralık 2011
                            • 311

abiler;

Yaşamak için para kazanmak için yaşadığımız topraklardan başka alternatifimiz olduğunu düşünmüyorum...bu sebeple bindiğimiz gemiyinin sağını solunu delmeye çalışmamız bize bir şey kazandırmaz.

Ben siyaseti yalnızca bir ortamda yaparım... önümde seçim sandığı olduğu zaman başka zaman yaptığımın bana bir faydası olmaz zaten bana faydası olmayan şeyin başkasına faydası hiç olmaz.. belkide zararı olur..

diyeceğim şu ki.. başlıklada belirli olan konumuzla şu sabitlenmiş "küresel ekonomi ve türkiye" kürede bir çok ekonomik denge değişti yarım asırlık dikdatörler değişti.. bu değişiklikten herkes nasibini alıyor zira oyunun kuralallarını belirleyen değilsen figüransın istersen adın kaddafi olsun istersen saddam

Hepimizin ortak amacı ne ?

Jön dayağı yiyen figüran olmamak ! bunu nasıl becereceğiz..? körü körüne tartışmakla değil !'! ya nasıl ? Tartışmalardan menfaatimiz doğrultusunda doğrular çıkarmak

Benim derdim ne şimdiki hükümetle ne de geçmiştekilerle dedim ya ben siyaseti sandıkta yapıyorum..Geçmiştekilerinde şimdikilerinde ne yaptıkları ortada... bunu + - değerlendirmek bizlere kalmış herkesin fikri kendini bağlar beğenende olur beğenmeyende

Şimdikii hükümeti de beğenen var Demirel'i özleyende hepsine eşit mesafedeyim aksini yapmam bana bir şey kazandırmaz..

Şimdiki konjöktör'de nasıl davranmamzı gerektiğini tecrübelerini fedakarlık örneği gösteren hepiniz paylaşmalısınız ki kazançlı çıkabilelim yoksa kurur kuru tartışmanın bilmem neresini !

Saygılarımla

Yorum

• bir bilmeyen
                              Katılımcı
                              • 21 Ağustos 2011
                              • 93

Sadece borsada ve finans işlemlerinde ''bir bilmeyen'' olarak okuyorum. Ama bu topikte edecek bir kaç lafım elbet var.
                              Sn Kuzu kendine göre, kendi değer yargılarına göre, tecrübesine göre fikir beyan ediyor.
                              Bu topiği o açmış ve ben okuyorum, yazdıklarını kendi değer yargılarına uymayanlarda okuyabilir ama bence vay bunu nasıl dersin diyemez.
                              Bir insanın ülkesini neden sevmesi gerektiğini anlamıyorum, ben devletin bana sağladığı imkanlarla yaşıyorum, bana yol yapıyor, yaşam ortamı sağlıyor vs..
                              Ben de vergi veriyorum, devlete karşı sorumluluklarımı yerine getiriyorum. E o zaman ucuz milliyetçi söylemler niye?
                              Herkesin benim gibi sorumlu bir yurttaş olmasını sağlayacak ve buna zorlayacak devlettir. Bu böyle değilse ben tutarken başkası bozuyorsa efendim ''eleştirmeyin, siz ülkeniz için ne yaptınız?'' diye soramazsınız. Herkes herşey çok güzel olacak derse sanki herşey mükemmel olacak, Kuzu negatif şeyler söylerse büyü bozulacakmış gibi....

Yorum

• labtek
                                Tecrübeli
                                • 11 Ekim 2009
                                • 505

Bütün dünyada 8 milyon gurbetci calisiyor. Türkiye Türkiye diye öne cikanlarin ," bu insanlar niye gecinimini yurt disinda kazanmak mecburiyetinde kaldilar" diye sorabilmesi de gerekir. Eger böyle bakmayipta "alamanci" yaklasimi ile ötekiletirenlerden olanlara, önce beyin sagligi tavsiye ederim. Alamanci diye önce gurbetciyi soyma düsüncesini geleneksellestirmis olanlara yapacak cok sey yok. Bu yüzdendir ki, ilk giden degil, yurt disinda dogan nesillerin sadece % 1 i belki dönecek türkiyeye. Zamaninda Türkiyeden kovulan beyinleri, hatirlamayip o at gözlügüne sahip olanlarin anliyabilecegi sey degil vatan sevgisi... Zaten kacabilen kacti. Susabilen sustu. Piyasa cok konusanlara kaldi. Konussunlar. Üretmeyip konusmak 8 Türk iscisinin yaptigini 1 gurbetcinin yapabildigini anlamak kolay degil. Gurbetciler keske yurt disinda örgütlenebilseler. Iddia ediyorum Türkiyeden gurbetcilere hic hayir yok. Türkiyedekilerin tek istedigi paramiz. Yüzümüzü bile görmek istemediklerine eminim. Zaten yurt icinde birbirlerine yapamadiklarini cok rahat izine gelen gurbetciye yapiyorlar. Türkiye maddelestikce insanlik iliskileri geriledi. Türkiye yapilasmada modernlesirken, Büyügünü saymiyan, kücügünü sevmiyen, tesekkür edildiginde yüzüne bakilan, kapi tutmayi bilmiyen hale gelinmis. Mahkelerde ki dolandirma vakalari, gasp, hirsizlik, ödenmiyen borclar, cekler, ve trafik. Zaten kesmekesligi yeteri kadar gösteriyor. Parasiz olan. para icin calistiginda eziyet cektigini sanan herkes firsat buldugunda gurbetciden acisini cikariyor. Ayiptir ayip....
                                Insana dürüstlük öğretmeyen hiçbir inanç ve felsefeye saygı duymuyorum...

"Kutsal kitaplarda çokça adı geçen "şeytan" gerçek dünyada size ahlâk dersi veren bir yobazdan başka bir şey değildir..."

NIETZSCHE

Yorum

Working...
                                X

Debug Information