kuresel ekonomi ve turkiye....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

EFEKENT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

26 aralikta verdigim 2012 yili grafi bu....

ust cizgi iyi zamanlar.....alt cizgi kotu zamanlar....

dxx 80 i asagi kirdimi.....ust cizgiya yonelis....yukari kirdimi alt cizgiya yonelis....

bu durumu habarlarla ve icdinamiklerle ANLAMAK LAZIM....

misal....bi habar var YUNAN VE CDS ler....

bu habar.....68 000 inleri tepe yapar....kotuyse 64 500 leri hedefler....dahada kotuyse alt cizgiya furur bi daha....

bu habar iyiyse....burada 4 gunluk suren....66 000 ila 67 000 olayi duzeltmedir....ve habarla ust cizgiya kosar ve tukenir....ICDINAMIKLER TUKETIR....GIDEMEZ....

orta vadeli bi cikis trendi bu...yukari egimli emme egim zayif...bu egim ekonomiyi gosteriyor....yukari yon ise....ICDINAMIKLERDIR...skender malinin fiyatini dusurmek istemiyor artik....YITERRRR LEM DIYOR....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

EFE BUGUN BENI ZORLADI....iyi hazirladigi graflariyla....CDS leride kodu ki bu cok onemli....onlari simdilik yorumlamiyacagim....
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• EFEKENT
        Kıdemli
        • 15 Mayıs 2008
        • 4329

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        EFE BUGUN BENI ZORLADI....iyi hazirladigi graflariyla....CDS leride kodu ki bu cok onemli....onlari simdilik yorumlamiyacagim....
        eee sen değilmisin araştıralım, çalışalım, tartışalım, geliştirelim diyen. ben üstüme düşeni yaptım.

neden?

amacımız polemik değil.

paylaşmak, öğrenmek, çalışmak...
        "Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
        Hint Atasözü

[url]https://twitter.com/EFEKENT017[/url]

Yorum

• k3r3m
          Aktif
          • 31 Temmuz 2011
          • 665

bu çizgilerin arasında kalmasını sağlayan şey, belirsizliktir. dolayısıyla oyun sadece iç dinamiklere göre mi şekilleniyo diyosunuz?
          "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

dikkat edin....bu grafi resmen cizdim....hem eylemlerimle hem yorumumla....

alt cizgida mala bindik....ilk dalga cikis oldu....sattik kari aldik....shortladik kari aldik...dalganin fibo 50 duzeltmesinde mala yeniden bindik...o andaeski genel kurmayci tutuklandi....ve oradan ikinci dalga cikis basladi....boyu ilkle ayni....ve 66 850 de maldan indik....

NEDEN SHORTLAMADIM....ilk dalgada shortlamistimda....

yatay duzeltmeden kuskulandigim ucun....sebebi var...bende kalsin....

uc gundur duzeltme yapiyor.....65 800 ila 67 600 araliginda....

ama aslinda islemlerde ortalama 66 700 de henuz....

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

EFECIGIM....

tesekkurler ediyorum guzel kardesim....bu degerli graflar....ve beni zorlaman ucun...herseyi ayen beyan ettirdin lem...ahanda hepsini yazdim...

Yorum

• PEGA_SUS
                Yasaklı
                • 21 Ağustos 2011
                • 2790

sonperde33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                hatalıda olabilirim, ancak unutulan bir gerçeği hatırlatmakta fayda var,

düşünün dünya haritasını daha önce hiç görmediniz ve size bir dünya harita sı veriyorlar, nerede yaşamak istersin diye.
                objektif olarak, ön şartlanma olmadan 100 kişiden 90'ı bu dünyanın G noktası olarak buraları seçer. Merkezinde merkezi coğrafi olarak diye düşünüyorum.

Batıda teknoloji var satıyor, arapta petrol var satıyor, ee bırakında bu coğrafi merkezilikde para etsin biraz,
                malesefki kısa vadede doğru düzgün başka satarımız yok.

denilirseki israil filistine böyle çöktü,
                buralarada başkaları çöker,

çok fazla satış oldumu bu devlet bir ayar çeker, kıtlık der,kriz der, savaş hali der, varlık vergisi der,
                bu satılanların çoğunu yerine tekrar koyar.

osmanlıyı yıllarca sömüren azınlıklardan servet transferini devlet baba geçmişte bu şekilde yapmıştır.
                sevgili dostum

yazınızın başında da yazdığınız gibi, sanırım bunları tamamen kalbinizden söylemiyorsunuz, ihtimal üzere söylediniz

bu mesajı tüm kalbiyle söyleyen birisine cevabım şu olurdu

züğürt tesellisi...

devlet ayar çekecek hemi

taaa 1915 lerde, 1923 lerde TÜRKİYE den sürülen ermeni, yahudiler, (bu iktidar tarafından DEMOKRATİKLEŞME adı altında, aslında vatanı paramparça etmek için çıkarılan, yeni yasalar çerçevesinde )

toprak, tazminat.... gibi davalar açıyor ve açmaya hazırlanıyorlar

o tapu kayıtları silinmiyor

adam eline 1 tapu geçirdim mi... 1000 sene sonra torunu bile o kaadınan HAK İDDAA edebiliyor

neyse daha yazacaktım ama, seans başlayacak

1 sigara içemde oturam başına, yanlış anlamayın bilgisayarın BAŞINA, başka bişeyin başına değil yane

Yorum

• sonperde33
                  Kıdemli
                  • 03 Ağustos 2011
                  • 3010

kesinlikle kalbimden inanarak söylüyorum, kaotik zamanlarda her şey değişir,
                  manhattan kızılderililer, bizim için ise musul-kerkük, batı trakya,suriyede taplulu araziler,
                  ortaya tapular saçılıp hukuk sürecine girersek, verdiklerimizden daha fazla almamız gerekir, sadece biz değil dünyada böyle.

sevgili dostum amacım kesinlikle polemik yaratmak değil, kısaca yazdım, hatalıda olabilirim ama inandığım bu.
                  Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• filozof16
                    Katılımcı
                    • 10 Temmuz 2011
                    • 144

cımbızlayalım....iki yol var....

ya yatay düzeltme...
                    ya da normal düzeltme...iyi anlamış mıyız...
                    hiçbirşey göründüğü gibi değildir

Yorum

• k3r3m
                      Aktif
                      • 31 Temmuz 2011
                      • 665

sayın kuzu, bu 66,500 civarı yığdığı pozisyonlara, yukarı çıkarken yaklaşmadı bile
                      bana sanki aşağı gidecekmiş gibi geldi en az 1000 puan
                      doğru mu düşünüyorum?
                      "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• gundwane
                        Tecrübeli
                        • 18 Ağustos 2011
                        • 1922

KY diyoki şimdi..
                        Ya eskiden bi başlardı yüzde 2-3 şelale olurdu..
                        Şimdi zor bela yüzde 1 yaptık..Onuda geri sarmaya başladı..
                        Bir türlü düşmüyo meret..
                        Düşse girecek mala..

Yorum

• Guerra
                          Kadrolu
                          • 02 Ağustos 2011
                          • 5572

24.01.2012 17:24:51 *abd eskİ hazİne bakani, "yunanİstan'in temerrÜde dÜŞmesİ halİnde bu Özel pİyasalarda bugÜne kadar yaŞanan en bÜyÜk cds vakasi olur"

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

incik usaglar....dun yazdimya....tarrak elinde tariyor....

usaglarin kafalari bitli....igrenc yani....

biz parayi katlayip ciktik....bekliyecen...colugun cocugun parasini ic ediyor agam....

soysunnnnn....

bizde onu soyacagiz....isimiz bu.....TALANNNN.....

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

66 850 DE MALDAN CIKALI....5 GUN OLDU..

eeeee agam nerede....kodugum yerde otluyor....

cunkiii.....

AKINCI koyusu iz birakir.....biz mogol atlilariyiz....kelle aliriz....ve birakir gideriz...

Yorum

• deniz
                                Yasaklı
                                • 07 Haziran 2009
                                • 47

Sanırım ağa yatayda oyalanıp yarını bekliyor. Bir Q3 beklentisi, umudu var malum. Papatya falı açıyor; çıkacak mı çıkmayacak mı diye.

Siz ne düşünüyorsunuz bu Q3 beklentisi konusunda kuzucan?

Yorum

Working...
                                X

Debug Information