Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
bu borsa isi ince istir....dostu var...dusmani var...eccik karartma eyidir....benim izliyenlerim surekli...onlar anliyor....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
tamam lem....sen her aksam...KUTEROYU TERCUME ET....
bende kendimi edecegim....
dow 13 000 i goze almis gorunuyor....12 700 de ikili tepe ayagina teknikci ucun bi geri cekilir short actirir ve doner 13 000 de dograr....
EMME....genede sen pesini birakma....benide uyar...
bu cok onemli....genel yorumum biliyorsun....bu turleri ozelimden tartis benimle....
malum....dostu var....dusmani var....
ne dedim...
hem yuze dost...hem ozunde dusmandan usandim....
cevabimi ve gorusumu ozeline aksam atarim....
meyledemem ki baskasina tovbeler olsun......canan canan....
HEM YUZLERI DOST....HEM OZLERI DUSMANDAN USANDIM.......
SEVGILI BOSA.....yeniden oku....
açık AÇIĞA SATIŞ değilmi dostum ?
açık olunca aşağı düşmüyor ekseriye..açıkçıları cavlatmak için sürdükçe sürüyorlar yukarı ki
2. seans 6,30 u 1 milyon lot alarak açıp, 40 a sürdüler....
aklıma bir fikir geldi
mesela kuzu abimiz,
vobdan gaptığı karların yarısı ile yarın 10 milyon lot garanti AÇIĞA SATSA, aynı anda 2000 kontrat LONGLASA ama sezdirmeden, yüklenmeyecek, 2000 kontrat aktiften al demeyecek, az az 50-100...hemde başka başka kurumlardan
PALA onun GARANTİLERİ stoplatmak için borsayı 60000 e garantiyi 8 e kadar sürer...
hisseler yükselir, boğazına kadar malda olan KY zararını çıkarır
Açığa satış 2 şekilde olur..
1. Pasiften elinde mal olmadan satış yazarsın gelsin birisi ALSIN diye beklersin..Alırsa senin satış gerçekleşir sonra düşşün aşşa da aşağıdan yerine koyim dersin..
2. Biraz daha ensesi kalınlar satışa yazar 500.000 lot..Hop anında kendi alır..Alır satar (buraya dikkat ) vururu olur..
Bu durumda piyasa nötr se ya kendi alışına verir 1-2 kademe aşağıdan yada düşen piyasada bir tekmede o vurur daha aşağı göçsün diye..
Anlık izlemedim garantiyi..
6.30 u öyle kalabalık aldılar ise büyük ihtimal 20 veya 24 den açık yapanlar eyvah kaçıyor bir an evvel kapatalım demeleri olabilir..
Çünküü..
Böyle yüklü açık olunan günlerde borsa yıkılmaz büyük bir fon giriş yaparsa açıkcılar bu sefer dönüp aktiften mal alarak pozisyon kapama telaşına düşerler buda piyasayı saçma bir şekilde yukarı TAŞIYABİLİR..
Genelde son 1-2 haftadır gözlemlediğim Garantide 2 milyon ve üzeri lot olduğu günler 2. seans düşüşle kapadık..
Birde şu var..düşen piyasada açık yapılmaz..dediğim gibi birisinin gelip aktiften çizmesini beklersin düşen piyasada kimse aktif alım yapmadığı içinde yazarsın hop 2 kademe çöker yazarsın hop 2 kademe çöker..Bir türlü satamazsın..
Günlükde endeks hem bolinger bandını yalıyor hemde macd açıldı..
Açık için iyi ortam..
Buna güvenip yapmış olabilirler..
Buna rağmen sürdüler ise güçlü bir fon girmiş olabilir piyasaya..
Geçen sene şubat ayında diğer köyde tartıştık idi..
mgros da her allahın günü 50-80 bin lot (eski migros kademeler 1000-5000 lot arası düşün) açık yapılıyor günlük sabahtan yüzde 5-6 yapıyor..
fakat kapanış yüzde 1-2 eksi oluyor millet kafayı yiyordu...
O zamanlar bunu ısrarla forumda yazdım dikkat dedim..
Hayır 70 olacak mgros dediler..
Sonra ortak satışı haberi geldi..
Demem o dur ki..Bunlar içeriden almışlar haberi istedikleri gibi açık çeviriyorlardı tahtada..O tahtada 80.000 açık yapıp dönüp kapamak hem yürek ister hemde kesiiinn olarak çakılacağını bilmek gerekir mgros un..
Yorum