kuresel ekonomi ve turkiye....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • gundwane
    Tecrübeli
    • 18 Ağustos 2011
    • 1922

k3r3m Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sular bu kadar bulanıkken
    euro bu kadar göçmüşken?
    tamam sentiment short ama yukarıya ne kadar daha gider ki?
    hangi makro beklenti var ki bu kadar yukarı çıkması gereksin?

yatayda oyalanması daha mantıklı değil mi?
    Dostum pariteye fazla takılma tamam bakılması gerek ama..
    Mesela geçen ABD den veriler iyi gelince dolara talepden ötürü düştü parite..
    Ama bizde dolar kımıldamadı bile..
    Yani her parite düşüşü avrupada işler berbat manasınada gelmez..
    Parite 2 taraftan gerilen bir ip gibi..
    Bir yanda dolar diğer yanda euro..

2010 da mayıs gibi 1.18 leri görmüştü mesela parite..O zamanda bu seviyelerde idik..

Borsalarda yükseliş olabilir..Bende şimdilik bu görüşteyim..60.000 lere yaklaşabiliriz...(u100 de)

Ama sonrası için hikaye gerekir..

Hikaye TR de her zaman bulunmuştur gerçi de..

Not yükselmesi denir..

Efendim kentsel dönüşüm denir..
    Efendim ortadoğulu bir ülke ile ucuz petrol denir..

Denir oğlu denir..

Yorum

• gundwane
      Tecrübeli
      • 18 Ağustos 2011
      • 1922

Bu arada..

KUZU nun borsaya yaklaşımını seviyorum..

Zira..

Piyasalar sana bel altı vuruyorsa sende ona bel altı vuracaksın..

Zaten sanırım herkesin okumasına kapalı bir topic..

Eskiden gece 12 den sonra başlayan yayınlar gibi..
      Vay efendim nedir bu yayınlar..
      Yahu o saatte çocuğunla ekran başında isen zaten dakka bir gol bir sorun sende..:081:

Yorum

• taka
        Kıdemli
        • 22 Eylül 2009
        • 3774

pala hala beni yanıltamadığını ve olmayan ew yi saatliktede olsa gösterdin daha ne diyem sana.hehe.
        http://forum.keyborsa.com/showthread...Yorumlar/page7
        http://forum.keyborsa.com/showthread...iye..../page26
        ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.

yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
        sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
        müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

gemici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          kuzu dan şiş yapacaksın...tadından yenmez......................

sana kusum lem....iki aydir ortalikta yoksun....
          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

taka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            pala hala beni yanıltamadığını ve olmayan ew yi saatliktede olsa gösterdin daha ne diyem sana.hehe.
            http://forum.keyborsa.com/showthread...Yorumlar/page7
            http://forum.keyborsa.com/showthread...iye..../page26

sevgili taka....

EW var ve inaniyorum....ben ona farkli bi ad taktim....business cycle....su anda devrede....

yani....70 000 hedef....bu cycle icabi.....

bono faizi 11.5 e gitti.....nereden 8 den....yuzde 40 yukseldi....birileri buradan bonoya girecek ve yuzde 8 e indimi satacak.....ayni seyi borsada da yapacak....

neden....KAR ETME IMKANI BUYUK....

sok dolari 1.90 dan....al bonoyu 11.5 faizden....iki ay sonra sat bonoyu 8 faizden....al dolari 1.73 den katmerli kar....

bu topigin basindaki analizimi iyi okuyan ve irdeleyen bu durumu gorur....ve EW orta cycle in devrede olacagini hisseder....
            YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

onucunde....2012 de borsalar cikacak dedim....

ne zaman....her yer karanlikken....dow 11 800 u assagi kirdigi gun....26 aralikta...simdi 12 450 de....

bu iddiamin ardindaki saglam gercek ise....BUSINESS CYCLE dir....dolayisiyle EW dir....

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                sevgili taka....

EW var ve inaniyorum....ben ona farkli bi ad taktim....business cycle....su anda devrede....

bono faizi 11.5 e gitti.....nereden 8 den....yuzde 40 yukseldi....birileri buradan bonoya girecek ve yuzde 8 e indimi satacak.....ayni seyi borsada da yapacak....

sok dolari 1.90 dan....al bonoyu 11.5 faizden....iki ay sonra sat bonoyu 8 faizden....al dolari 1.73 den katmerli kar....

bu topigin basindaki analizimi iyi okuyan ve irdeleyen bu durumu gorur....ve EW orta cycle in devrede olacagini hisseder....
                onucunde....2012 de borsalar cikacak dedim....

ne zaman....her yer karanlikken....dow 11 800 u assagi kirdigi gun....26 aralikta...simdi 12 450 de....

bu iddiamin ardindaki saglam gercek ise....BUSINESS CYCLE dir....dolayisiyle EW dir....

cari acik 79 milyar dolar....emme bu eski yillarda oldugu gibi kamunun degil....hukumetin butcesi korkunc saglam....acik yok....ve kriz yaratmaz....bu cari acik ozel sektorun...krediyi disardan buluyor....ucuz krediyi....getirip 1.90 dan bozup....ya bonoya....faiz yuzde 11....ya borsaya....yada halka veriyor....otomobil kredisi v.s seklinde....buda KREDI GENISLEMESI YAPIYOR....OVERCREDIT....iste babacan burada devreye girdi....bunu engellemenin yollarini aradi....BDDK ve merkezide devreye sokarak....buna cozum uretti....

yani....hukumet olaya mudahil ve dogru isler yapiyor....

gene bu topigin basinda....merkezin sattigi dolarlarin normal oldugu...bunnarin iceride uretim yapan yabanci sermayenin yillik karlari arti yurt disi kredilerin yillik faizleri ve arti...hedge fonl;arin bonoda ve borsada ettigi yillik kar transferlerine gittigi yaziyor...VE BU NORMAL DIYOR...

kuzuda bunnari gordugu ucun....BORSALAR CIKACAK DIYOR....

Yorum

• k3r3m
                  Aktif
                  • 31 Temmuz 2011
                  • 665

o zaman şimdiki bus cycle spread'leri ufak ufak
                  öncesi gibi büyük karlar yok...

skender de furkaçta
                  "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• taka
                    Kıdemli
                    • 22 Eylül 2009
                    • 3774

sevgili taka....

sevgili kuzu gösterdiğin anlayış için teşekkür ederim,yoksa 10 yıldan fazladır yaptığım bütün çalışmaları az kalsın çöpe yollayacaktım acaba benmi yanlış işin içindeyim diye.zira bu ana sayımları finansallar dışında dahi test etmiş ve doğal hesaplamalarında gördüğüm isabetleri konusunda şüphelere düşmeye başlamıştım.tekrar ediyorumki ana sayımlar içindeki matruşka yapıdan dolayı bu sayımları doğru ve isabetli yapabilecek bir elin parmaklarını geçemez.çok doğal dalgalardan oluşmasından dolayı bir çok analisti yanılgılarada düşürmüştür.yalnız şahsım olarak sizden beklediğim özür erdemini gösteremediğiniz sürece düşündüğüm kıymetli şahsiyetiniz zedelenmiş olacaktır bunuda ayrıca belirtmek isterim..kolay gelsin.

yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
                    sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
                    müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

YAW TAKA....

bende sonucta insanim...duygularim var...ve bicogunuzdan da daha zayifim....duygular konusunda....

kizginken....ettigim laflari unut....kaale alma....

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

bridge....

yarin karin yarisini almak lazim....short katliaminda.....4000 puan kardayim....1500 de yarin gelirse 5500 eder....

ilk dalga....26 araliktan....5 ocagadaydi....

ikinci dalga simdi geldi.....YATAY DALGALAR BUNNAR....ama biz ikisindede para yaptik....

dun yazmistim...ne yapacagimi....yarisinda 5000 puan karimi aldim....diger yariyla 70 000 hedefine.....

strateji ve prensipler asla bozulmamali....

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

sistem ne....

asagi gittimi....bu yariyi tekrar sokmak....izleyicelerim sistemimi biliyor zaten...1000 puan....

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

tehlike sinyali ne....BI ONCEKI GUNUN DIBI KIRILDIMI....TUMUNU KARLA GOM....BEKLEME HIC....KAR KARDIR.

Yorum

• k3r3m
                              Aktif
                              • 31 Temmuz 2011
                              • 665

vay be... çıkacak sanki...

çok basit birşey soracağım, muhtemelen bilen çoktur ama...
                              boşluğu doldurmaktan bahsediyorlar bazı yorumcular... bunun teknik/temel/psikolojik bir anlamı var mı, yoksa milletin diline pelesenk olmuş boş bir laf mı?
                              "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• taka
                                Kıdemli
                                • 22 Eylül 2009
                                • 3774

Istanbul 12. Agir ceza mahkemesi, emekli orgeneral ilker basbug'un tutukluluguna yapilan itirazi reddetti
                                -istanbul 12. Agir ceza mahkemesi, eski genelkurmay baskani emekli
                                orgeneral ilker basbug'un tutukluluguna yapilan itirazi reddetti.

-aa-

Yorum

Working...
                                X

Debug Information