kuresel ekonomi ve turkiye....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

altinda....biliyorsun...

altin 1900 iken topigi actim....bu altin gocecek dedim....gulduler....GOCTU EMME....LONGU KAPATIP SHORTLARLA NASIL OYDUGUMU GORDUNUZ....

simdi bi sure....gordugunuz gibi son islemimde long du....short acma zamani bitti....dustumu longla...
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• zoro
      Seyirci Üye
      • 09 Ağustos 2011
      • 65

zamanlama Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      genelde yazmam ama şunu sende iyi biliyorsunki;
      al-satı bilen,borsadan anlayan kişi başkasının al-sat lafıyla,şunu al lafıyla işlem yapmaz..kendi bildiğini yapar..
      bilmeyen kişi ise alır,bön bön bakar,zararda satamaz,karda dur biraz daha kar ediyim der..hızlı hiç değildir..
      burdan şu çıkıyor..pazar feyza ya gider,pazartesi bu ülke bitti-kaçıyorum,salı long oldum..lafıyla kimse işlem yapmaz sadece okur..
      hadi yazmıyorum bidaha..
      Yazmayacagınızı belirttiginiz için cevap hakkı doguracak birşeye girmeyecegim..
      Ama şurayı atladıgınızı düşünüyorum: şahsen ben bir bakış açısı kazanmak ve tecrubelerden faydalanmak amacıyla okuyorum kuzuyu.. vob ile alakam yok, buradaki anlamda bir trade anlayışım da yok.. Dolayısıyla kuzunun sözüyle al-sat yapmışlığım da yok..(Kuzu'nun da zararlı bir işlemini hatırlamıyorum o da ayrı mesele)
      Ama Kuzu hocanın makroekonomi yaklaşımı bence muazzam..
      Kitabın ortasından herşey.. Faydalanmaya çalışıyorum..
      Teşekkürler Kuzu hocaya ve yapıcı eleştirilerini esirgemeyen, beyin fırtınası estiren herkese

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

borsada da 72 000 den 48 000 e ilk dedigi ana kadar hep shortum....

dikkat ettiysen....48 000 den sonra tavrim degisti...dustumu longluyorum hep....

FARKIM BU BENIM....SURU VE BEN...HIC AYNI YONDE OLMADIK....DOPGAMA VE BILGIME AYKIRI....

o yuzden simdi gene longum....
        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

simdi...

bizim 59 000 endekse gitmemiz makul....bovespa duserken bizi alacaklar....o 60 000 i gidikladi...

ikimiozinde dibi 48 000 di....ikimizinde tepesi 72 000 di....o 60 000 de....biz bu kiytirik yerdeyiz....

ic dinamikler calisir hep....

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

bi tavsiye medeniyet tavsiyesi....

bizim bu forumda....herkesin ihtiyaci ve kafasina uygun bi suru sabit topik var....

kimseyle kavga etmeyin...kendinize uygun topigi secin ve orada takilin....

cunki...

konudan kopuk adama....deveye hendek atlamaktan dahi zor biseyi anlatmak....

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

simdi beni izliyenler biliyor...teknigi filan takmam ben...izlerim onu...su anda onumde uc ekranda uc grafik var...skender cizip duruyor onlari....

KIM CIZIYOR.....SEN MI CIZIYORSUN....HAYIR ....SKENDER CIZIYOR....

ve ben huylandim mi....aninda kaparim skenderi takmam...

bu sefer beni tanimiyan anlamiyor ne yaptigimi....adam teknikci...anl;amaz beni....cunki o teknige bakiyor...

bu topigi izlerse...gicik olur.....izlememeli...

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

simdi yaziyor yorumcu....63 800 i yukari kirdimi hedef feyza....

63 800 ne lem....ne varki orada....

bu bilgiler 1870 ila 1930 arasinda yazilmis kiytirik kitaplardaki bilgiler....bizinmkiler orada...bazilari bide virgul kopyuyor...63 800,35....

ha ha ha...okudum mu...gulmekten gobegim yer degistirioyor....ha ha ha...

tabii gidip onun topiginde desem ki....ula ne varki orada...ocumu var....kavga cikar...gitmiyorum tabii...oda ona inanmis....

simdi....

bu topikte farkli seyler var....o olursa bu olur su olursa bu olur yok...

ne var....

YA HERRO....YA MERRO....ARASI YOK...TRAS BOLUMU YOK...YA ASAGI...YA YUKARI...IKISI BIRDEN YOK.

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

HEEEE...

skenderin isi gucu yok...macidenin dotu givrilmis...irsi in ucu sivrilecek...momentumun gobegi olusacak....

diye diye acliktan oldu durzuler....

Yorum

• k3r3m
                    Aktif
                    • 31 Temmuz 2011
                    • 665

sayın kuzu, finansal ve matematiksel anlamda birşey soruyorum
                    diyelim ki.. dünyanın hiç bir yerinde kaos yok. kurulu finansal düzen tıkır tıkır işliyor.
                    burda en tepede fed var... ondan ucuz krediyi alan, gidiyor
                    1. dow
                    2. emtia
                    3. emerging'lere basıyor...

benim sürekli gözlemlediğim korelasyon... dow düşerken, eur/usd'nin düşmesi(ve bugüne kadar da hep dolar/tl'nin artması) ve tam tersi
                    dow çıkarken eur/usd'nin çıkması (ve bugüne kadar dolar/tl'nin düşmesi)... finansal matematik açısından açıklama çalışıyorum ama yine de emin olamıyorum
                    bunun sebebi.. elbette şartlandırılmış sürünün yanında...
                    fed'den çekilen kredi ve margin call da vardır diye düşünüyorum ama tam kafamda oturtamıyorum
                    açıklarsanız sevinirim
                    "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

eliot denen gavat....newyork ta kiytirik bi otel odasinda acliktan oldu....madem calisiyoduda niye ac oldu...ama skender bastirdi kitaplari yaydi....

o sayim tutmadi bu sayimdayiz....cusssss bu sayimda tutmadi su sayimdayiz....KAFAYIO SIYIRMIS BI SURU USAG....HA HA HA

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

BUYUR...

KARIM 3000 PUANA DAYANDI....alacakmiyim....hayirrrr....

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

niye...

nedeni kilitlettirdigim topikte....strateji....

Yorum

• liono
                            Tecrübeli
                            • 17 Ağustos 2011
                            • 420

Guzu buralardan bir düzeltme falan gelir mi ? Adamlar çıldırmış gibi alıyor şimdilik...

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              NE OLDU.....SON 12 GUN....

1....GUZU 26 ARALIKTA....MAKRO BI ANALIZ YAYINLADI....dediki 2012 de herkes borsa dusecek diyor emme BORSALAR CIKACAK BANA GORE....ve long oldu....nerede dow da ve bizde....ve altinda.....

ne oldu....dow cikti...vob cikti....altin cikti....GUZU DEDIKI BU ILK DALGA CIKIS....duzeltmesi gelir...ucundede kari aldi.....PARA CEBTE...KAR CEBTE....VE BIZDE SHORT OLDU...1100 PUANDA SHORTTAN ALDI....

2....DUZELTME GELDI....yuzde 50 fiboda...guzu long oldu....hedef feyza diyordu....

ne oldu....dow cikti....dax cikti....emme biz bi turlu cikmadik....birileri biseyi biliyordu....ve biz bilmiyorduk...BIRILERI SATIYORDU....

ve bizde bildik...TURKIYE CUMHURIYETI GENEL KURMAY BASKANI....teror orgutu kurmus...yonetmis ...ve tutuklanmis....ve borsa haberle yikildi....biz ne yaptik...ANINDA SATTIK....

cunki.....haber korkunctu....kim durur borsada para bu....kaos bu....nitekim borsa gocmeye devam etti....merkez dolar satmaya devam etti....

VE BASBAKANIMIZ CIKTI AKSAM SAATLERINDE DEDIKI....ben ve partim tutuksuz yargilanmadan yanayiz....

bu....isi degistirdi....

ben tum gece bunun yabancilarda yankilarina baktim....durumu kavradim ve hizla....sattigimiz yerin cok daha altinda bi yerden MALA HEMEN GIRDIM....gece buraya....GUNEYSU...YARIN YANINA GELIYORUM DEDIM...ki o malda kalmisti....ozel mesaj iceriyi yazilmaz...adi ustunde ozel mesaj....ama beni sakinlestirdi...

YANI 26 ARALIKTAKI YAYINLADIGIM 2012 YILI MAKRO ANALIZIME GERI DONDUM....

2 GUN ICINDE....

FINANSAL PIYASALAR DEGISKENDIR....AN AN DEGISEBILMELISIN....TEKNIK ANALIZ CALISMAZ...haberler kaos sa....

sonra gelenlerde okusun bunu....hic sapitmiyorum...ne diyorsam onun pesindeyim....

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

peki ya cikmazsa.....

iste o zaman para kaybedecegim.....2008 den sonra ilk kez para kaybetmis olacagim....baska yok hep kar....tarayin tum topikleri hepsi bu forumda......

Yorum

Working...
                                X

Debug Information