Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
10 gün önce garan 5,40, akkız 5,50, halk 9,20... işç yi saymıyorum, onu USTA chp nin elinden alıp birilerine peşkeş çekmek için bi dümenler çevürüyorya ben anlayamadım, çıkar kokusu yakında..
bu 3 ü 10 günde % 20 ye yakın yükseldi,
yabancı payı 62,10 lardan 62,70 lere geldi... % 1 bile değil
yabancı bu spottan kar etmek istese, payını bu kadar az artırıken, fiyatın bu şekilde fahiş yükselmesine müsade etmez ki... düşüklerden daha fazla mal alabilsin
bizlerden çok iyi bilirsin ki 60000 den 67000 e gitmiş VOB portföylerde bire 2 demektir
bu İMKB 55300 üde kırar, 56, 57 yede belki 60000 ede gider...
ama bu gidiş devamında 70 i, 80 i hedefleyecek bir çıkışın ilk basamağı olmayacktır ASLA
bu gidiş sadece ve sadece VOB da trade etmek için, hazırlanmış bir dümen olacaktır
VOB daki pozisyonlarını mümkün mertebe en karlı şekilde çevirebilmek için, her türlü dalavereyi çevireceklerdir ki
yabancının SPOTTA trade etmesi öyle kolay iş değildir
iyi bir dip bulacak, bir kriz ortamı bulacak... banka hisselerinden başlayarak, toplamaya başlayacak, sürecek sürecek... ve dibe göre fiyatları, 4-5 katına getirip, öylede bir konjonktür yakalayacak ki bu fiyatlardan bu malı çıkabileceği ortam ve adam bulacak
misal: 2008 dibinde garanti 1,80 den toplamaya başlasın, 2 senede 9 a gelene dek, bu malın ortalama maliyeti 4--4,5 lirayı bulur... 9 dan vermeye başlayıncada trade ettiği kısmı çıkabildiğinde ortalaması 7,5--8 lira olur
2 katı karı 2 senede alır geçer
bu mantık ile
yabancı bugünden itibaren, GARANTİ yi, 6 liradan toplamaya başlayıpta... 15 --20 lere kadar sürüpta, ordan alıcı bulupta, satıp kar edecek
bu işin mümkünatı yoktur.. bu riske girmez yabancı
1 seneyi aşkındır yabancı payı 62---63 arasında oynuyor
bu kadar küçük oranda borsa 65000 de oluyor, 60000 de, 48000 de
bir dahaki KRİZE kadar, spot bitmiştir bence, işi gücü VOB.... yabancının
LONG da ise notumuzda artar, 60.000 e de gideriz
ŞORT ta ise notumuzda düşer, 40.000 e de gideriz...
sevgilerimle abi
(sen bunları benden kat ve kat daha fazla biliyorsun, niye yazdım anlamadım ki bende...)
Yorum