Konu Dışı

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • erol.erdem
    Yasaklı
    • 16 Aralık 2009
    • 83

Konu Dışı

Tartışma nedir bilmiyorum.....Cübbeliyi sevmem ayrıca...
    Sorun sevip sevmemek değil, inanıp inanmamak da değil...

Ben inanmıyorum. Fakat İslamiyetin bir değer olduğunu biliyorum. İnanmasam da İslami geleneğin içinde yaşadığımın ve bunun bir parçası olduğumun farkındayım.

Birileri İslamiyeti yavaş yavaş Hıristiyanlaştırıyor. Bunu, usul usul yapıyorlar. Adına da diyalog diyorlar.

Sorsan niye diyalog yapıyorsun diye, tüm dünyadaki insanları müslümanlaştırmak için yapıyoruz derler. Hıristiyanlara göre Hz. Muhammed şeytandır. Böyle düşünenlerle nasıl diyalog yapacaksın?

Bakın Hz.Muhammed'e nasıl usul usul saldırıyorlar. serefsizler...

Cübbeli Ahmet bunlara nasıl cevap veriyor ve sonuçta Cübbeli ahmet'in başına ne geliyor...

• k3r3m
    Aktif
    • 31 Temmuz 2011
    • 665

sayın erol.erdem
    hristiyanlık, protestanlaştırılarak o katı, tutucu kabuğunu yırttı... ve kapitalizm de o protestan ahlakın üzerine binerek gelişti büyüdü...(kaynak olarak: protestan ahlakı ve kapitalizm kitabı)

bizde şu anda dirensek bile islamda zaten yavaş yavaş bir protestanlaşma başladı... o arapların anladığı islam ile şu anda kapitalizmle entegre türklerin uyguladığı ve dolayısıyla anladığı islam farklı.
    belki bunun adı konulmadı ama yavaş yavaş o yolda ilerliyor... bence...

zaten tarih boyunca da, hükümdarlar da.. inancı (islam, hristiyanlık,yahudilik), siyasi emelleri için çok güzel kullanmıştır.. evrimleştirmiştir
    yeni tabular konulmuştur, bazı eski tabular yıkılmıştır veya hasr altına itilmiştir... şimdikilere has birşey değil
    "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• delidayim
      Katılımcı
      • 26 Mayıs 2009
      • 214

yazılıyo çiziliyo,
      ben yazınca burası yeri değil oluyo.

videoda ilk konuşan mustafa islamoğlu
      ÜÇ MUHAMMED adlı kitabı cübbeli lere fena batar,
      çünkü bunlar şirkin ne olduğunu cemaatlerine anlatmazlar,
      şirketmek şirket- etmek ortaklık kurmak tır.
      Allah a şirk koşmak nedir?
      hem Allah a hemde berisinden yani beraberinde başkalarınada tapınmaktır,
      bazıları kafir likle karıştırır.
      kafir kelimesi küfür ile aynı kökten gelir,gerçeği red eden dir.
      aşırı yüceltmeci düşünceler ,peygamber efendimizi ihtiyacı olmamasına rağmen olmadık üstünlüklerle donatırlar,hristiyanların meryem oğlu isa peygamber e yaptığı gibi ,peygamber tapınmacı bir din meydana getirdiler.
      yazdıklarım kendi düşüncelerimdir,yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum

• erol.erdem
        Yasaklı
        • 16 Aralık 2009
        • 83

bizde şu anda dirensek bile islamda zaten yavaş yavaş bir protestanlaşma başladı...
        İslamın kendi içinde evrilmesi başka birşey, İslamın, Hıristiyan Protestanlığına çevrilmesi başka birşey...

Türban denilen başlık 1980'den sonra ortaya çıktı, protestan rahibelerin başlığı ile aynıdır.

Protestanlığın kurucusu Martin Luther'dir. Bu kişi Hz.Muhammed için şöyle söylemiştir: Muhammed, şeytanın ta kendisidir. Bu kişi kullandığı şeytan sözcüğünü, Hz.Muhammed'in bir yalancı ve üçkağıtçı olduğunu ifade etmek için söylemiyor, bizatihi Hz.Muhammed'in dinlerde ifade edilen şeytan varlığının kendisi olduğunu ifade etmek için söylüyor.

Hıristiyanlık Protestanlaştırılırken, ''Hz.İsa şeytan'dır'' denmiş midir? Kesinlikle denmemiştir. Hatta Hz.İsa yüceltilmiştir ve aslında Protestanlığı yaydığı, sonradan söylediklerinin tahrif edildiği iddia edilmiştir.

Türkiye'de 10 adet büyük, 100 adette ota büyüklükte cemaat vardır. Yukarıdaki videoda Hz.Muhammed'e usulca saldırılıyor ve Hz.Muhammed önemsizleştirilmeye çalışılıyor. Buna tek bir cemaatten tek bir kişi itiraz ediyor.

Bu adam da seks kaseti, kadın ticareti, mafya, tehdit suçlamalarıyla tutuklanıyor.

İnsaf...

Yorum

• delidayim
          Katılımcı
          • 26 Mayıs 2009
          • 214

sayın erdem iddanız tamamen asılsız,
          üç muhammed kitabını Allah aşkına okuyun,eğer o adam peygamberimizi cübbeliden daha çok sevmiyorsa ben birşey bilmiyorum.
          o hadis bariz şekilde uydurmadır.uydurma diyenlere çatmakta peygamberi korumak değil,şirke bulaşmaktır

Yorum

• erol.erdem
            Yasaklı
            • 16 Aralık 2009
            • 83

eğer o adam peygamberimizi cübbeliden daha çok sevmiyorsa ben birşey bilmiyorum.
            Hz.Muhammed'i seviyorsa hadise niye itiraz ediyor. İşte Cübbeli'nin açıklaması var, o zaman bu açıklamaya cevap verseydi.

Bu adam, İslamın Amentüsüne de itiraz ediyor.

Siz bu adamı bu kadar iyi takip ediyorsanız, Cübbeli'nin yaptığı açıklamaya verdiği cevabı, netten bulup koyuverin...

Hz.Muhammed'i Müslümanların gözünden düşürecek adamın, bir marksist, bir ateist yada liberal olması mümkün değildir. Böyle birini hiçbir Müslüman ciddiye alıp dinlemez.

Bu adamın sakallı, referansı İslam olan, geçmişte Hz.Muhammed'e methiyeler düzmüş birisi olması lazım.

Siz videoyu dikkatli izleyin.

Tanıyorsanız da e-mail yoluyla sorun bakalım, Cübbeli'nin açıklamasına bir cevap verebilecek mi?

''Hz.Muhammed'i çok sevmek, Allah'a şirk koşmak demektir.''

Ben okumadım da siz okuduğunuz kitaptan bunu anladıysanız, bu adamdan nasıl kuşkulanmazsınız?

İslam inancı, Hz.Muhammed'in Hira mağarasına gitmesi ve burada Cebrail adındaki melek ile iletişim kurması yani vahiy almasına dayanır.

Yani Hz.Muhammed olmasaydı, İslamiyet olmayacaktı.

''Hz.Muhammed'i çok sevmek, Allah'a şirk koşmak demektir'' diyen insan kafirdir...

Yorum

• k3r3m
              Aktif
              • 31 Temmuz 2011
              • 665

sayın erol.erdem

lütfen şu kafir kelimesini kullanmayalım... bu coğrayfalarda bir sürü savaş...
              sen kafirsin, yok asıl kafir sensin, yok asil öz hakiki kafir sensin ithamlarıyla (aslında rant savaşıyla) başlamıştır
              o yüzden sen kafirsin'den ben şunu anlıyorum. birader sen benim rantımı yiyosun, lütfen dikkatli ol

sizin, benim, burdaki pek çok insanın rant kavgası olmayacağı için lütfen böyle şeyler söylemeyelim
              "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• delidayim
                Katılımcı
                • 26 Mayıs 2009
                • 214

aynı cübbelinin yaptığı gibi kaydırıyorsunuz,gözden düşürmek mi bir yalanı ona isnat ediyorlar diye karşı çıkmak?
                kim dediki çok sevmek şirk koşmaktır?
                siz şirkin dik alasını yaptınız,
                '''Yani Hz.Muhammed olmasaydı, İslamiyet olmayacaktı.'' bu cümlenizden dolayı tövbe etmelisiniz.
                dini yalnız Allah a özgüleyerek o na yakarın Araf 29 (bir kısmı)
                selam olsun kur'an erlerine
                selam olsun tüm hak elçilerine
                övgüler olsun alemlerin rabbi Allah 'a

Yorum

• erol.erdem
                  Yasaklı
                  • 16 Aralık 2009
                  • 83

lütfen şu kafir kelimesini kullanmayalım...
                  Kafir kelimesi bir önceki sayfada kullanıldı. Yani Hz.Muhammed'e haddinden fazla atfetmek, şirk..Şirk'e batmak ta kafirlik olarak kullanıldı.

Ben, bir önceki sayfada inanmadığımı yazdım. Aslında Mustafa İslamoğlu yada Gülen Cemaatinden taraf olmam lazım.

Neye inanmadığımı da yazayım. Ben, Hz.Muhammed'in Hira mağarasına gidip, orada bir varlıkla karşılaştığına ve bu varlıktan bilgi aldığına inanıyorum. Çünkü, ortada Kuran var. Hz.Muhammed, okuma yazma bilmiyor ve bildiğimiz kadarıyla da hayatının sonuna kadar hiç öğrenememiş. Son zamanlarda Kuran'da çıkan şifreler, 19 mucizesi gibi bilgiler, Kuran'ın orijinal olduğunu kanıtlıyor. Bunların tamamını Hz.Muhammed'in düzenlemesi mümkün değil.

Ben, bu varlığın gerçekten melek olduğuna inanmıyorum. Çünkü, 1600 yıllık uygulamada Müslümanların geldiği durum ortadadır. Ezik, zavallı insan toplulukları...Arap Baharında gördük, bir fiske ile yerle bir olan ülkeler, namusunu, canını malını korumaktan aciz insanlar. Sadece Irak'ta milyonlarca kadına tecavüz edilmiş. Şuanda Humus'ta insan kafası kesiliyor, kadınlara tecavüz ediliyor.

Bugün Kabe'nin üzerinde Hacıvat ile Karagöz oynanıyor. Youtube'de videosu var. Hatta Teketek programında, Fatih Altaylı bu görüntüleri Cübbeli'ye göstermiş, Cübbeli de aynen şu ifadeyi kullanmıştı :Allah Allah...Allah Allah...Şu Allahın işine bak. Görüntülerde gece Kabe'nin üstüne doğru alçalan bir sanki melek görüntüsü var, Kabe'nin üzerine gelince aniden gökyüzüne doğru yükseliyor.

Sonradan bunların Hologram olduğu ve dünyanın bir çok yerinde aynı şeylerin yapıldığı ortaya çıktı. Müslümanlar koyun gibi, Kabelerini korumaktan acizler.

Bütün bunlara rağmen İslamiyet bir değerdir. İslamiyet, herşeye rağmen insanları birbirlerine yapıştırabilir. Yine herşeye rağmen, bir saldırı anında memleketini korumak için milyonlarca insan, şehit olmayı kabul edebilir.

Doğuluyuz ve Müslümanız, gerçek bu...Bunun için İslamiyeti korunmak gerekir. Peygamberini koruyamazsan, Kabe'ni koruyamazsan, dinini, İslamiyeti nasıl koruyacaksın?

Yorum

• erol.erdem
                    Yasaklı
                    • 16 Aralık 2009
                    • 83

Hz.Muhammed olmazsa İslamiyet nasıl olacak?

Vahiyi kim alacak?

Videoda anlatıyor, bütün ruhlar önceden yaratılmış, siz videoyu izleyin...

İslamiyette kader var...Vahiyi kim alacaksa herşey önceden belli...İslamiyette kadere iman var...

kardeşim ben inanmıyorum, neye tövbe edecem?

Yorum

• delidayim
                      Katılımcı
                      • 26 Mayıs 2009
                      • 214

ben bundan sonrasını özelden yazacam,forum sahibinden ve arkadaşlardan özür dilerim.
                      konu uzayacak belli oldu,
                      sayın erdem i özelden rahatsız edeceğim müsaitse.

Yorum

• zetax
                        Yeni Üye
                        • 04 Mayıs 2009
                        • 27

erol.erdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Kafir kelimesi bir önceki sayfada kullanıldı. Yani Hz.Muhammed'e haddinden fazla atfetmek, şirk..Şirk'e batmak ta kafirlik olarak kullanıldı.

Ben, bu varlığın gerçekten melek olduğuna inanmıyorum. Çünkü, 1600 yıllık uygulamada Müslümanların geldiği durum ortadadır. Ezik, zavallı insan toplulukları...Arap Baharında gördük, bir fiske ile yerle bir olan ülkeler, namusunu, canını malını korumaktan aciz insanlar. Sadece Irak'ta milyonlarca kadına tecavüz edilmiş. Şuanda Humus'ta insan kafası kesiliyor, kadınlara tecavüz ediliyor.

Bugün Kabe'nin üzerinde Hacıvat ile Karagöz oynanıyor. Youtube'de videosu var. Hatta Teketek programında, Fatih Altaylı bu görüntüleri Cübbeli'ye göstermiş, Cübbeli de aynen şu ifadeyi kullanmıştı :Allah Allah...Allah Allah...Şu Allahın işine bak. Görüntülerde gece Kabe'nin üstüne doğru alçalan bir sanki melek görüntüsü var, Kabe'nin üzerine gelince aniden gökyüzüne doğru yükseliyor.

Sonradan bunların Hologram olduğu ve dünyanın bir çok yerinde aynı şeylerin yapıldığı ortaya çıktı. Müslümanlar koyun gibi, Kabelerini korumaktan acizler.

Bütün bunlara rağmen İslamiyet bir değerdir. İslamiyet, herşeye rağmen insanları birbirlerine yapıştırabilir. Yine herşeye rağmen, bir saldırı anında memleketini korumak için milyonlarca insan, şehit olmayı kabul edebilir.

Doğuluyuz ve Müslümanız, gerçek bu...Bunun için İslamiyeti korunmak gerekir. Peygamberini koruyamazsan, Kabe'ni koruyamazsan, dinini, İslamiyeti nasıl koruyacaksın?
                        herkesin fikrine saygı duymak, insan olmanın gereğidir. bir imam olarak şunu söylemek zorundayım. evrende ki tüm bilinen varlıklar var olduğu andan itibaren yapması gereken görevi bilir ve yapar. ama sadece insan eğitilir-öğretilir ve yapması gerektiği istenir.

şimdi an itibariyle yaratılışın sırrını çözemeyen insan sosyolojiyi ve diğer loji leri de çözmekte zorlanır. bana sorarsanız burası para piyasaları ile ilgili bir forum. gelin bunu iyi çözmeye çalışalım ve ustalardan kendimiz için staretejiler geliştirmeye çalışalım.

önce ne olduğumuzu iyi tanımlayalım ve arkasında duralım. ve gereğini yapalım.Allah'ın ilk emri neden "OKU" acaba? bunu düşünelim. neden Kuran da en çok vurgu yapılan "aklı kullanma" yı biz yeterince hem dünyevi hemde uhrevi hayat için kullanmaktan aciziz. bunu düşünelim ve bir hal çaresi bulalım.

acaba hz. peygamberi gören ve beraber yaşayan insanlar hiçmi peygambere soru sormamışlar. yav sindirme işlemi olmadan enerji ortaya çıkarmı allasen. bu insanlar hep sordular,konuyu anladılar (sindirdiler-özümsediler). sonuçta islam topluluğu bir medeniyet kurdu. yardılışın sırrını(dinamizm) unutunca statik olunca aha 200 yıldır inliyorlar işte. yeni kıpraşmalar var.ama yetmez.

neden orta çağın öteki adı karanlık.(evrupa içün) halbuki islam toplumu aydınlığın zirvesindeydi.

ÇALIŞACAN AGA!!!- HAYVAN GİBİ YAŞAMAYACAN , DÜŞÜNECEN,DÜŞÜNECEN, AZICIKDA GAŞINACAN, ZEVKİN SEFANIN DEEL. DERDİN, TASANIN,GERÇEĞİN HÜLASA İNSAN OLMANIN PEŞİNDE KOŞACAN VESSELAM...

aydınlığa erişmek içün, ezilmemek içün, insan olmak içün.

kusura bakman körü körüne bir yere bağlanıpta, bağlandığı şahsın yanlış yapmayacağına inanan ve onu savunanlara sözüm.

ALLAH C.C. bile, kendine körü körüne bağlanılmasını istemez iken, bizim şıhlar- dervişler; insanların kendilerine körükörüne bağlanmasını istiyorlar da ondan böyle yazdım.

cübbeli hoca grubunu toplumdan nasıl ayrıştırır. şekil olarak yani, nasıl bilirsin! göğsüne kadar sakallı, bastonlu, şalvarlı, kadınları çarşaflı.... filan filan.
                        soru şu: acaba hz. muhammed arabistanda değilde kutup da dünyaya gelseydi,yada çinde acaba müslümanın alameti farikası olan görünüşü nasi olacak idü.
                        2- islamda geleneğin ölçüsü ne?
                        3- yada 20.y.y.da avrupa da yaşasaydı nasıl olcaktı. çünkü islam kıyamete kadar hükmünü icra edecektir. de

kayıtsız şartsız cübbelinin arkasında duran arkadaşlar için sorum. kimse yanlış annamasın.

Yorum

• delidayim
                          Katılımcı
                          • 26 Mayıs 2009
                          • 214

Ali imran 144:muhammed bir resulden başkası değildir.Ondan önce de resuller gelip geçmiştir.Şimdi o ölse yahut öldürülse ökçelerinizin üzerine gerisin geri mi döneceksiniz!İki ökçesi üzerine geri dönen, Allah’a hiçbir şekilde zarar veremez.Allah, şükredenleri ödüllendirecektir.
                          bakara 136:Şöyle deyin: "Allah'a, bize indirilene, İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, onun torunlarına indirilene, Mûsa'ya ve İsa'ya verilene ve diğer nebilere verilene inandık. Bunlar arasından hiç kimseyi ayırmayız. Biz yalnız O'na/Allah'a teslim olanlarız."

Yorum

• GÜKO25
                            Ankara sponsoru
                            • 02 Eylül 2009
                            • 11637

yav bırakın cübbeliyi cübbesizi fesliyi fessizi yalandan göz yaşı döküp milleti kandıranları..

allah hepimize akıl vermiş izan vermiş alın açın kuranı kerimi doğrular neyse okuyun öğrenin sonra yolunuzu ona göre çizin gitsin burada tartışıpta kırmayın birbirinizin o güzel kalplerini...
                            Mevlana der ki;

Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
                            Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!

YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...

Yorum

• erol.erdem
                              Yasaklı
                              • 16 Aralık 2009
                              • 83

İmama bak hizaya gel...

İslamın şartları nedir? Kadere iman nedir?

Video koyduk, sonuna kadar dinlemiyorlar.

Adamlar Hz.Muhammed'e saldırıyorlar, kimsenin umurunda değil...

Ben, inanmıyorum diyorum, adam ayet koyuyor. Hz.Muhammed olmasa o ayeti nereden bulup koyacaktın?

Gerçek Müslümanın borsada ne işi olur? Kimin eli kimin cebinde belli değil...

yalandan göz yaşı döküp milleti kandıranları..
                              Bu güzel işte...Camilerde salya sümük ağlıyorlar, sonra Hz.Muhammed için önemsiz, sıradan bir insandır demeye getiriyorlar.

Yorum

Working...
                              X

Debug Information