cuma lisesinden bsoke, fonfk atakta
Hisse_Trade 8
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
hocam şu listeyi arıyom bulamıyomEFEKENT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstercuma lisesinden bsoke, fonfk atakta
Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Yorum
-
frıgo aldım biraz :
Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
Yorum
-
GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterhocam şu listeyi arıyom bulamıyom
öne alalım.EFEKENT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster%3 - %10 pirim potansiyeli olabilecek senetler.
"Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
Hint Atasözü
[url]https://twitter.com/EFEKENT017[/url]
Yorum
-
alcar
eggub
aldım ...
teknikleri ne der ben bilmem yazdıklarıma güvenip kimse hareket etmesin ben öle bodoslama dalıyom :
Mevlana der ki;
Yorum
-
hocamaızın listesinden boyner atatktaMevlana der ki;
Yorum
-
Bir ara eskiden ben de böyle yapardim.GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteralcar
eggub
aldım ...
teknikleri ne der ben bilmem yazdıklarıma güvenip kimse hareket etmesin ben öle bodoslama dalıyom :
Vaktim coktu, issiz ve evde idim. Iyi para kazandim.
Paramin %60-70 kadarini trade yapardim.
Hep günlük.
Sabah acilista bakardim hangi hisse yukari gidiyor hemen alirdim ve öglene kalmaz ama en gec aksama kalmaz satardim.
Hep kisa kisa.
Yalniz iki hissede cok kaybettim. ISYAT ve IHFIN.
IHFIN batti ve halen elimde, yok edemiyorum. O yüzden isbank hesabimi kapatamiyorum.
ISYAT bir daha yükselemedi ve halen 2 TL den assagida saniyorum. Takip etmiyorum, bilmiyorum.
Ben aldigimda tavandan 4,xx TL den almistim.
Neyse fazla yazdim, biraz nostalji oldu
Yazdıklarım sadece beni bağlar. Kimse yatırım tavsiyesi olarak algılamasın. Ben kiiiim borsa kiiiim :)))
Ben lottoyu oğlum doğduğunda tutturmuşum. İyiki doğdun oğlum.
Yorum
-
ECYAP
EDİP
EGEEN
GUBRF
IHEVA
Tekniği dikkatimi çekenler .................Biz trakyalıyız...
Azıcık çalışmayı,çokça tatili,en çok mangalı Üstüne balığı,yanına RAKIYI severiz.Türkçeyi 28 arf konuşuruz 'H'
arfini kullanmaya gerek duymayız.Müzik bitmeden ortamdan ayrılmak,şişe bitmeden masadan kalkmak bize iç yakışmaz...:))))
Yorum
-
afiyet olsun arkadaşlar....Mevlana der ki;
Yorum
-
Notçu Fitch'in yaptığına bakın
İzlanda, küresel ekonomik krizde ilk batan ülke oldu. Yabancı bankalardan alınan borç paralarla kurulan kâğıttan kulenin yıkılmasıyla, refah devleti İzlanda bir anda çöktü.
İzlandalılar bankalardaki mevduatlarını bile alamadılar. Ülke IMF'ye gitti. Böylece yaşadığı kaotik ortamdan biraz olsun kurtuldu. Altı yedi ay önce de IMF ile programı bitti. Ülke derecelendirme kuruluşu Fitch, bunun üzerine geçen cuma İzlanda'nın notunu "yatırım yapılabilir" seviyeye getirdi.
Anlayacağınız Fitch, İzlanda'nın notunu, Türkiye'nin BB olan notunun üzerine çıkardı ve BBB yaptı. Oysa İzlanda'nın ekonomik verileri Türkiye ile mukayese edildiğinde, Türkiye'nin notunun en az "A" olması gerekiyor. Çünkü IMF anlaşmasından çıkması nedeniyle övülen İzlanda'nın konumundan çok daha iyi bir ekonomik yapıya Türkiye dört yıl önce kavuştu. Türkiye, IMF'den borç almadığı gibi, anlaşma yapmamasının ardından mali disipline çok daha uyarak bütçe açığını azalttı, borç yükünü düşürdü ve büyüme hızını artırdı. Böylece Türkiye, IMF'nin yarattığı ahlaki zafiyeti de ortadan kaldırmış oldu.
"Nedir IMF'nin yarattığı ahlaki zafiyet" derseniz... Politikacılar, bürokratlar ve işadamları "nasıl olsa IMF ile anlaşmamız var" diyerek aşırı risk almaktan çekinmezler "nasıl olsa IMF kurtarır" düşüncesiyle hareket ederler. Hatırlarsanız, İstanbul'un statükocu işadamları IMF ile anlaşma yapmak için bir ara nasıl çırpınmışlardı. ABD elçisine bile gidip, Hükümet'i, IMF ile anlaşmadı diye şikâyet etmişlerdi.
İşte onların şikâyet ettiği Türkiye, IMF ile anlaşmayarak ülke ekonomisinin kaynaklarının israf edilmesini önledi. IMF anlaşmasından kurtularak ahlaki zafiyeti de ortadan kaldırmış oldu.
Gelelim notu yükseltilen İzlanda'nın ekonomik verilerine... Türkiye'nin notu inatla "yatırım yapılamaz" seviyede tutulurken, notu "yatırım yapılabilir" seviyeye getirilen İzlanda'nın hâlâ devlet borçlarının milli gelirine oranı yüzde 107. Bütçe açığının milli gelire oranı ise yüzde 6.5, hane halkının borçlarının milli gelire oranı da yüzde 200.
Oysa Türkiye'de bütçe açığının milli gelire oranı yüzde 1.4, kamu borçlarının milli gelire oranı yüzde 39 ve hane halkı borçlarının milli gelire oranı yüzde 17. Bu veriler dikkate alındığında, acaba hangi ülke borçlarını daha kolay ödeyebilir? Tabii ki Türkiye. Ama nedense Türkiye'nin notu "yatırım yapılabilir" seviyeye getirilmiyor. Çünkü yatırım yapılabilir bir not faiz lobisinin asla işine gelmiyor.
"Türkiye'nin notunun yatırım yapılabilir seviyeye gelmesi niye faiz lobisinin işine gelmiyor?" sorusunu hâlâ gerekçelendirmemizi isteyenler çıkabilir.
Türkiye'nin notu "yatırım yapılabilir" seviyede olunca, küresel fonlar, Türkiye'ye en az 50 milyar dolarlık doğrudan sermaye girişine başlayacak. Fon girişi olunca da faizler en az iki ya da üç puan gerileyecek. Hatta faizler, beklenen enflasyon düzeyi olan yüzde 6.5 seviyesine düşecek. Böylece Başbakan Erdoğan'ın söylediği gibi sıfır reel faiz hedefi gerçekleşecek. Bu durumda da faiz lobisinin kazancı azalacak!
Dünyada zaten bol ve ucuz olan parayı faiz lobisi Türkiye'de beş altı katına satamayacağı için işleri sarpa saracak. İşte bu nedenle Türkiye'nin notunun artmasını faiz lobisi hiç ama hiç istemiyor. Hatta kredi derecelendirme kuruluşlarına Türkiye'nin notunu indirmesi için baskı yapıyorlar. Zaten faiz lobisinin Türkiye'nin notunun haksız yerde olduğunu, bu ülkeye haksızlık yapıldığını söylediğini ya da yazdığını bugüne dek siz hiç duydunuz mu? Hayır. Aksine, onlar şimdi yine İzlanda'nın not artışını haklı bulup, Türkiye'nin notunun artmaması için bin dereden su getirmeye devam edeceklerdir. Bundan hiç şüpheniz olmasın.Onlara güneşi işaret ettim, onlar parmaklarıma baktılar...
Yorum
-
Hisse yedirir mi bilemem ama, sigortacilar asla. Hep bana rab bana der onlar. :ka24:kaizer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterAğalar, Akgrt ekmek yedirir mi..Yazdıklarım sadece beni bağlar. Kimse yatırım tavsiyesi olarak algılamasın. Ben kiiiim borsa kiiiim :)))
Ben lottoyu oğlum doğduğunda tutturmuşum. İyiki doğdun oğlum.
Yorum
-
kaizer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterAğalar, Akgrt ekmek yedirir mi..
Yanısıra,çikolotalı pasta yedirme ihtimali kuvvetle muhtemel.
Her kim bu vatanı,canından aziz bilir,canımdır kardeşimdir.
Her kim ki,bu vatana hainlik eder,kardeşim bile olsa benden değildir.
ÜMİT ÖZDOĞAN
Yorum
Yorum