Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
TERA MENKUL, İŞ BANKASI VE VAKIFBANK HEDEF FİYATLARINI DÜŞÜRÜRKEN, İŞ BANKASI TAVSİYESİNİ 'NÖTR'E ÇEKTİ
Tera Menkul Değerler, İş Bankası ve Vakıfbank hedef fiyatlarını
düşürürken,
İş Bankası tavsiyesini 'NÖTR'e çekti.
Tera Menkul Değerler ( www.teramenkul.com ) konu ile ilgili
raporunda, İş Bankası hedef fiyatını yüzde 15 düşüşle 4.29 TL'ye,
Vakıfbank hedef fiyatını yüzde 7 düşüşle 3.36 TL'ye indirirken,
İş Bankası tavsiyesini 'NÖTR'e çektiklerini belirtti.
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
"2012 net kar tahminlerimizi, daha yüksek marjlara karşın
gerileyen ücret gelirleri ve diğer gelirler ile artan karşılık
giderleri paralelinde ortalama %7 düşürdük. 2012 yılında takibimizdeki
bankaların ortalama %2 kar artışı kaydetmelerini bekliyoruz.
Basel 2 nedeniyle gerileyecek olan sermaye yeterlilikleri EKD
metodunun değerlemeye katkısını azaltırken, güncellediğimiz benzer
banka çarpanları ve gerileyen tahvil faizleri paralelinde 80 baz puan
aşağı çektiğimiz TL risksiz faiz oranı banka hedef değerlerine olumlu
katkı yaptı.
Net karlarının trading gelirleri ve diğer gelirler gibi
sürdürülebilirliği daha az olan kalemlere bağlılığının daha fazla
olması nedeniyle ISCTR ve VAKBN’nin hedef değerlerinde aşağı yönlü
göreceli olarak daha fazla revizyon (%15 ve %7) yaptık.
Yukarı yönlü potansiyeli sınırlı olan ISCTR için tavsiyemizi
NÖTR’e indirdik. Kredi risk maliyetindeki yukarı yönlü hareketlere net
karlarına daha hassas olan ve karlılık kalitesi daha düşük olan ISCTR
ve VAKBN için daha temkinliyiz.
Bununla birlikte, HALKB ve YKBNK favori banka hisselerimiz olmaya
devam ediyor. Türk bankaları, gelişmekte olan ülke bankaları
ortalaması olan 1.46xPD/DD’12t’ye göre iskontolu olarak 1.13xPD/DD’12t
çarpanlarından işlem görüyorlar ve göreceli olarak cazipler.
Bankalar AKBANK GARANTI HALKBANK IS BANK VAKIFBANK YAPI KREDI
Tavsiye NÖTR NÖTR AL NÖTR NÖTR AL
2012 sonu
hedef fiyat 6.73 7.09 14.65 4.29 3.36 4.19
Potansiyel 1% 10% 25% 16% 11% 27%"
Valla Palanın bu günkü hareketinden ben memnunum düşürmesi işime gelmezdi... ama bu pala tersoyu sever bu kısa vadeli yükselen trendin hiç bozulmayacağı anlamınada gelmez... top palada... keyfi ne isterse öyle oynuyor bizleride oynatıyor açıkçası...
" Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."
yahu halamı kazanan yok. zararını telafi eden hala mı yok. nedir bu miskinlik.
ayda bir sitem yazmaktan bıktım yahu. güko soruyorsun ya ne alıp satıyorsun heç demiyon diye. heyecan lazım heyacan . coşku lazım ki yazalım çizelim.
kendin çalıp oynayacak olduktan sonra gerek yokki paylaşmaya. bana biri söylesin varmı başka yolu?
"Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
Hint Atasözü
Boş bir vaktimde daha önceki yıllarda mesut hoca ile uğraştığımız sosyal grup işini yapacağım. Ve bilgi paylaşımı yapan dostlarla bilgi paylaşımı yapacağım orada.
Böylece bilgi paylaşımı yapmayan, sadece okuyanları gruptan çıkarmak daha kolay olacak.
Bilgilerinize...
"Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
Hint Atasözü
ayda bir sitem yazmaktan bıktım yahu. güko soruyorsun ya ne alıp satıyorsun heç demiyon diye. heyecan lazım heyacan . coşku lazım ki yazalım çizelim.
kendin çalıp oynayacak olduktan sonra gerek yokki paylaşmaya. bana biri söylesin varmı başka yolu?
Valla nasıl şans ise bizim kağıtlara pek uğramıyo hocam dün yazdığın brsanı takibe aldık bekliyoz işte
Birşeyler biliyorsan anlatki dostlar faydalansın.
Birşeyler bilmiyorsan sus ki millet adam sansın.
Walla Efekent Hocam son yükselişten ufak tefek bişeyler çıkardık. Alıp sattığım kağıtlar avgyo, hatek, krtek ...Ama öncesinde avgyo ya kolu bacağı koparttığımız için sevinemedim be üstad. Eşime araba alacaktım bu şubat(ben araba kullanmayı bilmem de Biriktirdiğimiz 3-5 kuruşu Galip Ö. ye kaptırdık. Yeniden yüzer ellişer toplayacağız. Yazdıklarından listenden daha öncede söylediğim gibi çok faydalandım. Ama 10 tane kar yazan işlemin sonunda bir yanlış kağıt herşeyi silip süpürüveriyor. Galip Ö. yü uzun yıllardır tanırım, kağıtlarınıda bilirim. Bir an boş bulunmaya bile gelmiyor borsa, 17 taban yedi kağıt ya, varmı böyle bişey IMKB de bişey demedi.
Yani dostlarım az kazanın ama bazı spek kağıtlarından uzak durun derim.
sn. reisim hayırlı olsun diyeyim ama hiç mi bu konuda araştırmanız olmadı hiç mi soru sorma isteğiniz olmadı neden paylaşımınız yok?
Misal altta SBSSBS nikli bir arkadaşımızı görüyorum. Hoşgeldiniz. 5 gün önce üye oldunuz forumumuza. bir selamınızı kelamınızı alsaydık.
Hocam brsan'ı zaten blançosu iyi gelecek diye beklentim vardı ve bir parça da almıştım sizde grafik ekleyince iyice ikna oldum ve artırdım. Zaten benim borsa geçmişim henüz iki yıllık hiç eveliyatım yok sizi uzun süredir takip ediyorum ve genelde tahminleriniz çok tutarlı ve allah razı olsun sayenizde bişeylar kazanıyorum. Grup kurupta bizim gibi az yazanları dışlarsanız olan bize olur. Ayrıca gündüzleri çalıştığım için iş yerinden fazla yazma şansı da bulamıyorum.Sadece formu açıp yazılanları bile zor takip edebiliyorum.
Birşeyler biliyorsan anlatki dostlar faydalansın.
Birşeyler bilmiyorsan sus ki millet adam sansın.
celallenme Efekent hocam.. ;) kiminin işi vardır yazmıyordur... kimi belki borsada yenidir.. işi kavramaya çalışıyodur... kimisi ulen ortalığı meşgul etmiyeyim sadece takip edeyim diyordur... böyle düşünen varsa rahatça yazabilir...en azından selam sabah edebilir.. beğendiği yorumlara isterse teşekkür edebilir vs...
Efekent hocamı celallendirdiniz bak heh.. kolay kolay celallenmez...
" Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."
valla Efekent hocam oyelsıne bakıyom, 54,400 den sonra kagıt almadım düşcek dıye oda yukselıyo habire duserken hep kagıttayım, cıkarken hıc bıse yok elımde buda benım kısmetım demek
Yorum