Hisse_Trade 8

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
 
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • SÜRGÜNEFE
    Tecrübeli
    • 20 Ağustos 2010
    • 1442

    #6616
    Afiyet olsun arkadaşlar

    Yorum

    • Tnaaa28
      Analizci
      • 18 Ağustos 2011
      • 1334

      #6617
      3 Şubat 2012 göstergeleri al veren hisseler

      03 Şubat 2012 Cuma 14:02



      ******************

      3 Şubat 2012 göstergeleri sat veren hisseler

      03 Şubat 2012 Cuma 14:01


      " Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."

      Yorum

      • Tnaaa28
        Analizci
        • 18 Ağustos 2011
        • 1334

        #6618
        Piyasa yanlış şeyi mi kutluyor ?

        Tüm dünyada piyasaları uçuran iyi büyüme beklentisini ticari göstergeler doğrulamıyor. Piyasanın ekonomik büyüme yerine sadece likidite teşvikiyle yükseldiği görüşü ağırlık kazanıyor.

        03 Şubat 2012 Cuma 13:08

        Dünya piyasalarını hafta başından itibaren sert bir şekilde yukarı gitmesini sağlayan satın alma yöneticileri endeksi verileri, büyüme konusunda yılbaşında beklenen kötümser senaryoların olumluya dönmesine neden oldu.

        Önce Çin'den gelen ve 50 seviyesinin üzerine çıkan PMI rakamını Avrupa'dan gelen olumlu veriler de destekledi.

        Euro bölgesi PMI rakamları, her ne kadar 50'nin altında kalsa da 48.7 ile son dönemin en yüksek düzeyine ulaştı.

        Almanya'da PMI, 50.9 ile Eylül ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaşırken, Fransa'da sanayi sektörü gerilemesine rağmen hizmet sektörü PMI rakamı sürpriz şekilde artış gösterdi. İngiltere'nin de sekiz ayın en yüksek PMI verisini açıklaması, piyasalara moral verdi.

        Tüm bunların ardından, piyasa beklentilerinin altında kalmasına rağmen ABD'den gelen ISM verisi de büyümeye işaret edince, hisse senedi piyasaları coştu.

        TEKNİK SEVİYELER AŞILDI

        Ancak büyüme hikayesiyle 200 günlük ortalamalarına kadar yükselen hisse senedi piyasalarındaki bu coşkuyu makro ekonominin diğer göstergeleri çok da desteklemiyor.

        Örneğin, tüm dünyada ticaretin temel göstergelerinden biri olarak gösterilen Baltic Dry Endeksi, tarihin en düşük seviyelerine yaklaştı. Özellikle Kuzey Avrupa temelli gemi taşımacılığı endeksi olarak değerlendirilebilecek olan endeks, ticari canlılık açısından olumlu sinyaller vermiyor.

        Aralık ayının 12'sinden bu yana düzenli olarak gerileyen endeks, Lehman Brothers'ın battığı 2009 yılındaki düzeyine döndü. Baltic DRY, bugün de yüzde 1.7 düşüşle 651 puan seviyesine geriledi. Endeks, 18 Aralık'ta 1.930 puandan kapanmıştı.


        SENARYO DEĞİŞİMİBu tablo, önce geçen yıl sonunda 2012'nin ilk yarısı büyüme açısından olumsuz, ikinci yarısı ise olumlu olacak şeklinde genel kabul gören ana senaryonun büyüme iyiye gidiyor şekline dönüşmesini doğrulamıyor. Üstelik, jeopolitik gerginliklere rağmen, petrol fiyatı 95-102 dolar arasındaki bandın üzerine çıkamıyor.

        Navlun (deniz taşımacılığı) fiyatları ile petrol arasında doğrudan ilişki bulunuyor. Ticaretin canlı olduğu dönemler, petrol fiyatlarının da yükseldiği dönemlere işaret ediyor.

        TÜM DÜNYA UÇUŞA GEÇTİ

        Ancak, ekonomik çerçeve ne kadar temkinli görünürse görünsün, piyasa oyuncuları ve hisse senedi piyasaları, yukarı yönlü hareketlerini sürdürüyor.

        Geçen yıl ciddi şekilde para kaybeden yatırımcılar ve fonlar, gelişen piyasalar başta olmak üzere bol likiditenin keyfini çıkarmaya devam ediyor. ABD piyasasında S&P 500 Endeksi, 1997, Avrupa'da ise 1998 yılından bu yana en iyi Ocak ayı başlangıcını yapan hisse senedi piyasaları, yükselişine ara vermeden devam ediyor.

        MSCI Dünya Endeksi'nin yılbaşından bu yana getirisi yüzde 5'in üzerine çıkarken, MSCI Gelişen Ülkeler Endeksi'nin primi yüzde 8'i aşmış durumda.

        Diğer taraftan şirketlerin bilançoları ve karlılık rakamları da bu tabloyu çok desteklemiyor. Düzelmeye başladığı düşünülen ABD ekonomisinde bilançolarında beklentinin üzerinde kar açıklayan ABD'li şirket oranı geçmiş çeyreklerin çok altında yüzde 60'larda seyrediyor. Yani şirketler cephesi de ekonomik canlanma senaryosunu doğrular görünmüyor.

        LİKİDİTE BAYRAMI

        Peki, ekonomik çerçeve bu kadar sorunluyken, piyasalar neden yükseliyor?

        Önce Avrupa Merkez Bankası'nın 3 yıl vadeli yüzde 1 faizli LTRO adı verilen fonlama mekanizmasını devreye alması, sonrasında Fed'den gelen parasal genişleme sinyali, Japonya'nın parasal genişleme sürecine devam etmesi, İngiltere'nin de parasal genişleme miktarını artıracağını açıklaması, tüm dünyayı likiditeye ve ucuz paraya boğmuş durumda.

        Piyasaların yukarı gitmesinin perde arkasındaki nedenin de ekonomik aktiviteden ziyade bu olduğu konuşuluyor.

        Gelişen piyasalar ise ticari canlılığın ekonomik karşılığını bulabilen ender ülkeler olarak dikkat çekiyor. Gerek Çin, gerek Brezilya gerekse Türkiye gibi ülkelerin piyasalarına tüm dünyanın büyümeyi mumla aradığı dönemde yüksek büyüme beklentileriyle para girişi sürüyor.

        Özge GÜNEŞ / GAZETEPORT
        " Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."

        Yorum

        • bogazici77
          .............
          • 11 Temmuz 2009
          • 1920

          #6619
          şu burçeyi aldığım güne lanet olsun.kafayı yedritti bana ya
          Birilerine göre ya Allah'a tapmalısın ya da Atatürk'e. Oysa Allaha şükür, Atatürk'e teşekkür diye bir seçenekte var ...

          Yorum

          • Tnaaa28
            Analizci
            • 18 Ağustos 2011
            • 1334

            #6620
            CEMAS: İştirak halka arzı

            Çemaş'ın bağlı ortaklıklarından Niğbaş Niğde Beton halka arz için SPK'dan onay aldı

            3.2.2012 - 12:21

            Şirketten KAP'a gönderilen açıklama şöyle: Bağlı ortaklığımız Niğbaş Niğde Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin ( "Şirket") Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı'na yaptığı halka arz başvurusu çerçevesinde, Şirket'in paylarının Kurul kaydına alınma talebi Kurul'un 02/02/2012 tarihli toplantısında onaylanmıştır.
            " Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."

            Yorum

            • radyolog
              OKURYAZAR
              • 03 Ağustos 2008
              • 23813

              #6621
              198 ten RHEAG aldım


              daha önce aldığımı sölediğim FONFK 155 leri aşarsa 175 e kadar gidebiüüü
              DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

              Yorum

              • simurg
                Administrator
                • 10 Mart 2007
                • 9248

                #6622
                kolay gele dostlar...
                https://twitter.com/keyborsa_simurg

                Yorum

                • EFEKENT
                  Kıdemli
                  • 15 Mayıs 2008
                  • 4329

                  #6623
                  izocm demişmiydik
                  "Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
                  Hint Atasözü

                  [url]https://twitter.com/EFEKENT017[/url]

                  Yorum

                  • Tnaaa28
                    Analizci
                    • 18 Ağustos 2011
                    • 1334

                    #6624
                    Özak GYO'dan Halka arzda bir ilk!

                    Özak GYO, halka arzında alınan payların tümünü 90 gün sonra halka arz fiyatı olan 2,50 TL’den geri alma garantisi veriyor...

                    3.2.2012 - 14:52

                    İMKB Yönetim Kurulu Başkanlığı'nın 02/02/2012 tarihli toplantısında, Özak GYO paylarının kurumsal ürünler pazarında işlem görebileceğine karar verilmiştir.

                    Tekstil, turizm, gayrimenkul ve enerji alanlarında faaliyet gösteren Özak Global Holding çatısı altındaki Özak GYO’nun halka arzı 8-9-10 Şubat 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

                    Deniz yatırım liderliğinde 27 aracı kurumun talep toplayacağı halka arzda hisse birim fiyatı 2,50 TL olarak belirlenirken, toplam 39 milyon 250 bin adet pay satışa sunulacak ve halka arzın toplam büyüklüğü 98,1 milyon TL, şirketin piyasa değeri ise 392,5 milyon TL olacak.

                    Özak GYO halka arzında alınan payların tümünü 90 gün sonra halka arz fiyatı olan 2,50 TL’den geri alma garantisi verilirken, geri satma hakkını kullanmayan yatırımcılara ise yüzde 3 bonus pay verilecek. Söz konusu teşvikler sadece halka arzdan alınan paylar için geçerli olacak. Geri alım garantisi ve bonus hisse için halka arz sonrası 90 günlük sürede en düşük gün sonu bakiyesi geçerli olacak.

                    Kuruluş faaliyeti olan tekstilde dünya markalarına üretim yapan Özak Grubu büyüme alanı olarak turizm ve gayrimenkul faaliyetlerini seçerken, turizm ve gayrimenkul alanındaki tüm faaliyetlerin Özak GYO çatısında yürütülmesi hedefleniyor.

                    AA
                    " Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."

                    Yorum

                    • eren@
                      Tecrübeli
                      • 24 Nisan 2008
                      • 2344

                      #6625
                      Abd'de ocak ayinda issizlik orani: % 8.3 oldu (beklenti:% 8.5 onceki:% 8
                      Kopyaladıklarım çoğu sosyal medyada görüp istifadenize sunduğum resim yorum ve benzeriler 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 104.,107. ve 115. Maddelerinde de belirtildiği üzere kesinlikte yatırım tavsiye niteliği taşımaz .

                      Yorum

                      • GÜKO25
                        Ankara sponsoru
                        • 02 Eylül 2009
                        • 11992

                        #6626
                        şu netaş ile bfrennn çok inat ettiiiiiiiiii bidürten olsa
                        Mevlana der ki;

                        Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
                        Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!


                        YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...

                        Yorum

                        • simurg
                          Administrator
                          • 10 Mart 2007
                          • 9248

                          #6627
                          EFEKENT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          izocm demişmiydik
                          umarım faydalanan arkadaşlar olmuştur.
                          https://twitter.com/keyborsa_simurg

                          Yorum

                          • EFEKENT
                            Kıdemli
                            • 15 Mayıs 2008
                            • 4329

                            #6628
                            simurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            umarım faydalanan arkadaşlar olmuştur.
                            "Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
                            Hint Atasözü

                            [url]https://twitter.com/EFEKENT017[/url]

                            Yorum

                            • Tnaaa28
                              Analizci
                              • 18 Ağustos 2011
                              • 1334

                              #6629
                              Avrupa'ya 1 trilyon euro lazım!

                              OECD, borç krizinden kurtulmak için Avrupa'nın 1 trilyon euroluk kurtarma fonuna ihtiyacı olduğunu açıkladı

                              3.2.2012 - 15:39

                              Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Euro Bölgesi kurtarma fonunun büyüklüğünün ikiye katlanarak 1 trilyon avroya çıkarılması gerektiğini bildirdi.

                              OECD Genel Sekreteri Angel Gurria'nın özel danışmanı Adrian Blundell-Wignall hazırladığı raporda, ''Euro Bölgesi'nin dağılmasından kaçınmak için'' atılması gereken adımları sıraladı.

                              Raporda, Euro Bölgesi'nin borç krizinin yayılmasını önlemek ve bankacılık sistemini desteklemek amacıyla bölgenin kurtarma fonunun büyüklüğünün 1 trilyon avroya çıkarılması gerektiğine işaret edildi. Euro Bölgesi'nin mevcut kurtarma fonu Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nun büyüklüğü (EFSF) 440 milyar avro. Bu yıl sonunda EFSF'nin yerini alması beklenen Avrupa İstikrar Mekanizması'nın (ESM) büyüklüğü ise 500 milyar euroyu buluyor.

                              Avrupa'nın krizi kontrol altına almak için büyük ölçekli ''güvenlik duvarına'' ihtiyacı bulunduğu, bu fonların eş zamanlı kullanılabileceği ifade edilen raporda, kurtarma fonunun işlevinin zor durumdaki hükümetlere kredi vermeyi, sıkıntılı dönemlerde bankalara fonların artırılmasına yardımcı olmayı ve muhtemelen Avrupa Merkez Bankasından (ECB) tahvil satın almayı kapsaması gerektiği belirtildi.

                              EFSF'ye bankacılık lisansı verilebileceği önerisinde bulunulan raporda, ECB'nin, Uluslararası Para Fonuna (IMF) kredi verebileceği tavsiyesinde bulunuldu.

                              ECB'nin ekonomik büyümeyi desteklemeye devam etmesi gerektiğine işaret edilen raporda, siyasetçilerin ve siyasi liderlerin büyüme stratejisi izlemesi, büyüme stratejisi olmaksızın bankacılık krizinin muhtemelen derinleşeceği ve ülkelerin borç sorunlarının kötüleşeceği kaydedildi.

                              Raporda, bankaların olası krizleri aşması için yeterli miktarda sermayeye sahip olması ve bankaların riskli varlıklarını azaltmaya zorlanması, ayrıca perakende bankacılığının yatırım bankacılığından ayrılarak bankacılık sisteminin daha güvenli hale getirilmesi gerektiği vurgulandı.

                              Raporda ayrıca, ''Yunanistan sorununun'' çözülmesi ve Yunan tahvillerini elinde bulunduran özel sektörün bu tahvillerin değerini en az yüzde 50 azaltmayı kabul etmeye zorlanması gerektiği belirtildi.
                              " Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."

                              Yorum

                              • stockbroker
                                Master
                                • 28 Temmuz 2008
                                • 4807

                                #6630
                                03/02/2012 15:43 *TERA, MiGROS İÇİN HEDEF FİYATINI 19.90 TL'DEN 20.10 TL'YE YÜKSELTTİ
                                03/02/2012 15:43 *TERA MENKUL, BİZİM İÇİN HEDEF FİYATINI 25.50 TL'DEN 26.40 TL'YE YÜKSELTTİ
                                03/02/2012 15:43 *TERA MENKUL, BİM İÇİN HEDEF FİYATINI 45.10 TL'DEN 49.40 TL'YE YÜKSELTTİ
                                03/02/2012 15:43 *TERA MENKUL, BOYNER İÇİN HEDEF FİYATINI 3.60 TL'DEN 3.70 TL'YE YÜKSELTTİ
                                03/02/2012 15:34 *TERA MENKUL, BIZIM TOPTAN İÇİN TAVSİYSİNİ 'AL'DAN 'NÖTR'E İNDİRDİ
                                03/02/2012 14:35 *TERA MENKUL, GARANTİ BANKASI HEDEF FİYATINI 7.09TL'DEN 7.26TL'YE YÜKSELTİRKEN, 'NÖTR' TAVSİYESİNİ SÜRDÜRDÜ

                                Yorum

                                Working...
                                X

                                Debug Information