biz yarını göremiyoruz adamlar 20 yıl sonrasında olacakları söylüyor palavracılar töbe töbe.günaydın cümleten
Hisse_Trade 8
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
Birilerine göre ya Allah'a tapmalısın ya da Atatürk'e. Oysa Allaha şükür, Atatürk'e teşekkür diye bir seçenekte var ...
-
endeksin son düşüş dalgaları ve fiyatların çizgi boyları bir önceki dalgalara göre daha küçük... bu dikkat çekiyor...48,000 üstünde şimdiye kadar tutunmayı başaran endeks acaba şimdide tutunur mu ? satışlarda sanki dalga boylarınında azalmasından bi isteksizlik var yani iştah yok denilebilir... bakalım ne olacak..." Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."
Yorum
-
parite zıpladı bakalım faydası olacakmıBirilerine göre ya Allah'a tapmalısın ya da Atatürk'e. Oysa Allaha şükür, Atatürk'e teşekkür diye bir seçenekte var ...
Yorum
-
-
günaydın...simurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstergünaydın, bol kazançlar....
ne olacak bu endeksin sonu hocam...
yatırımcı alımdada ürkek davranıyor haliylen tepki alımları zayıf kalıyor ..." Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."
Yorum
-
26.000 usd dibi test edilecek diye bekliyorum.27.000 usd altındaki günlük kapanışlar negatif seyri devam ettirecektir.Tnaaa28 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstergünaydın...
ne olacak bu endeksin sonu hocam...
yatırımcı alımdada ürkek davranıyor haliylen tepki alımları zayıf kalıyor ...
Yorum
-
geçen hafta belirttiğim gibi ttrak hisselerimi vs. çıktım... tek elimde 2 aydır taşıdığım denizlerim var....
Yorum
-
Kirdigi potlarla unlu olan Mehmet Ali Erbil, Alevi vatandaslrimiza yaptigi hakaretin ardindan bu kez de Van'li depremzedeleri dusunmedi..Simdi birsey diycem ama, burasi acik bir platform tutuyorum kendimi..
http://www.aktifhaber.com/mehmet-ali...et-534891h.htmOnlara güneşi işaret ettim, onlar parmaklarıma baktılar...
Yorum
-
infoyu dürtmesek gideceği yokmuş...
herif ardına bile bakmadı ....
Yorum
-
Güncelleme:20 Aralık 2011 11:49
RAPOR-ŞİRKET HABERLERİNİN DEĞERLENDİRMESİ(HSBC YATIRIM MENKUL DEĞERLER)
HSBC Yatırım Menkul Değerler ( http://www.hsbc.com.tr ) Tarafından
Hazırlanan Şirket Haberlerini Değerlendirme Raporu:
"AKENERJİ
Akenerji'de satış süreci global ekonomik çalkantı ve sektördeki piyasa şartları nedeniyle
sonlandırıldı. Akkök Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman, ekonomik
konjonktürün de etkisiyle Akenerji'de istedikleri ölçüde teklif gelmediğini ve bu nedenle satış
sürecini durdurduklarını söyledi. Akenerji'nin iki büyük hissedarı Akkök ve CEZ, Şubat
ayında şirketin üretim ve dağıtım varlıklarına ilişkin bağlayıcı olmayan ön teklifleri almak
üzere danışman yetkilendirdiğini açıklamıştı. Kısa vadede açıklamanın hisse üzerinde baskı
oluşturmaya devam edebileceğini düşünüyoruz.
SİNPAŞ GYO
Sinpaş GYO, Anadolu’da büyüme planlıyor. Sinpaş GYO CEO’su Faruk Çelik’in
açıklamalarına göre, şirket Bursa ‘da önümüzdeki sekiz yıl boyunca her yıl 100 milyon
dolarlık konut projesi gerçekleştirecek. Ayrıca şirket Ankara’da 250-300 milyon dolarlık
projelere başlamayı planlıyor. Sinpaş GYO’nun sadece Anadolu şehirlerinde yer alan inşaat
yatırımları böylece 1 milyar doları geçmiş olacak.
THY
Reuters’ın haberine göre AB Rekabet Kurumu Brüksel Havayolları ve TAP Portugal
arasındaki ortak uçuşlar hakkındaki inceleme kapsamında şirketlere baskın düzenledi.
Hatırlanacağı üzere bu sene Şubat ayında benzer bir inceleme THY ile Lufthansa’nın ortak
uçuşlarını incelemeye yönelik olarak da başlatıldı. Şirketler suçlu bulunursa verilecek ceza
şirketlerin global satışlarının %10’una kadar çıkabiliyor.
TURCAS
Turcas, Petkim yatırımında çıkmak ve rafineri yatırımından pay almak için görüşmelere
başladı. Turcas, ortağı Socar ile ortaklıklarının yeniden yapılandırılması çerçevesinde,
Socar&Turcas Enerji'de sahip olduğu %25 oranındaki hissesini Socar'a devretmek, ancak aynı
zamanda, dolaylı hissedarı olduğu Socar&Turcas Rafineri'de %18.5 oranında doğrudan
hissedar olmak üzere görüşmelere başladığını açıkladı. Şirket yaptığı açıklamada, Turcas'ın
petrokimya sektöründe sürdürdüğü faaliyetlerini sonlandırarak, ana iş kollarından akaryakıt
dağıtım işi ile doğrudan sinerji ve entegrasyon sağlayacak rafinericilik sektöründe faaliyet
göstermeyi amaçladığını belirtti. Bu anlaşmanın tamamlanmasıyla düşük payına rağmen
Petkim yönetiminde söz sahibi olan Turcas'ın Petkim yönetimini tamamen Socar'a bırakması
kısa vadede en önemli belirsizlik olarak gözükürken, petrokimya marjlarının önümüzdeki
yıllarda iyileşmesi ve rafineri yatırımından sağlanacak sinerji ile Petkim'in büyüme
beklentilerinin devam ettiğini düşünüyoruz. Turcas için kısa ve orta vadede daha düşük karlılık
olumsuz beklenti yaratırken 2015 yılından itibaren rafineri yatırımında daha önemli bir paya
daha uygun şartlarda sahip olması ve akaryakıt operasyonu ile sinerji sağlanması şirket
açısından olumlu gözükmektedir.
Bu raporda bahsi geçen şirketler için HSBC’nin son araştırma notlarında verdiği
tavsiye ve hedef fiyatlar şu şekildedir:
[AKENR.IS Mevcut Fiyat: 1.94 TL, Hedef Fiyat: 3.00 TL, Endekse Paralel Getiri]
[ARCLK.IS Mevcut Fiyat: 5.70 TL, Hedef Fiyat: 9.00 TL, Endeksin Üzerinde Getiri]
[PETKM.IS Mevcut Fiyat: 1.91 TL, Hedef Fiyat: 2.80 TL, Endeksin Üzerinde Getiri]
[SNGYO.IS Mevcut Fiyat: 0.95 TL, Hedef Fiyat: 2.50 TL, Endeksin Üzerinde Getiri]
[THYAO.IS Mevcut Fiyat: 2.19 TL, Hedef Fiyat: 3.20 TL, Endekse Paralel Getiri]
[TRCAS.IS Mevcut Fiyat: 2.08 TL, Hedef Fiyat: 4.50 TL, Endeksin Üzerinde Getiri]"
ben şahsen böyle raporları yayınlamasını ve bunlara göre yatırım yapılmasını tasvip etmem... ama genede bir değerlendirme sonuçta... bilgi için okumanın sakıncası yoktur...
" Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."
Yorum
-
Almanya IFO (Ara) Beklenti Anketi tahminlerin aksine 98.4' yükselirken (Kons: 97.0), IFO Mevcut Durum Endeksi de beklentiler üzerinde gerçekleşerek 116.7 seviyesine yükseldi. (Kons: 116.0). Pozitif -
Rakamlar Almanya'nın son çeyrekte daraldığını ancak bunun korkulan ölçüde olmadığı ve ayrıca beklenen resesyon döneminin de uzun süre almayacağı şekilde algı yaratabilir.
Ancak, her ikisinin de dört gözle beklenen noel rallisine zemin hazırlamakta yeterisiz kaldığını belirtelim.
emdasOnlara güneşi işaret ettim, onlar parmaklarıma baktılar...
Yorum
-
kuzunun yorumları okuyonuzmu... hastayım kelimeleri kullanma tarzına...kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterne ogrettim lem...bu topiklerde....
BORSA...ENDISENIN VE KORKUNUN OLDUGU YERDE CIKAR....
niye cikiyor ki lem bu derler...shortlarlar....o gene cikar...ha sittir lem der gene shortlarlar o gene cikar....
sonra birden ve aniden....
onemli bi durzunun eline mikrofonu verirler....ve oter....
ve kesilir shortcu suru....
ogretmedim mi lem.....
düşen piyasa yorumu dikkatinizi çekiyor mu... ?
" Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."
Yorum
Yorum