2000 Yılından Bu Yana Endeks Hareketlerinin Günümüze Uyarlaması...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • taka
    Kıdemli
    • 22 Eylül 2009
    • 3774

ben eyiyimde piyasa eyi değil.sağolasın.bizim köyde aşık lakaplı biri vardı,adam bi kayık yapmış kendine.ama ne kayık ne tarafa otursan kayık o tarafa yatıyo bi türlü dengede duramıyo ve sonunda odun oldu gitti o kadar emek.piyasalarda tam bu kayığa benziyo.bi denge bulamadı aylardır.
    ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.

yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
    sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
    müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.

Yorum

• PEGA_SUS
      Yasaklı
      • 21 Ağustos 2011
      • 2790

taka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      ben eyiyimde piyasa eyi değil.sağolasın.bizim köyde aşık lakaplı biri vardı,adam bi kayık yapmış kendine.ama ne kayık ne tarafa otursan kayık o tarafa yatıyo bi türlü dengede duramıyo ve sonunda odun oldu gitti o kadar emek.piyasalarda tam bu kayığa benziyo.bi denge bulamadı aylardır.

abi borsa kanımıza işlemiş
      gönderini okumaya başladım... bizim köyde dedinya başka bir borsa sitesinden bahsedecen sandım... biraz okudum ne diyor ? diyorum yaa... sonradan ayıldım ne güldüm yaa

piyasa dengesini buldu da abi.... biz yakalayamadık onu... yakalayamayınca dengesiz geliyor bize

Yorum

• PEGA_SUS
        Yasaklı
        • 21 Ağustos 2011
        • 2790

tatil bitti gelelim borsaya...

aslında söylenecekleri 20 gün önce teek-tek söylemiştim... ilave edilecek çok bişey yok

bu mesajda yazdıklarım bence çok önemli, ''la ne diyo bu PEGA, uzun uzun yazmış, bi mikim anlaşılmıyor...'' diyerekten değilde... anlayarak tane tane okursanız çok şeyler katarsınız kendinize diye düşünmekteyim

PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        şimdi sevgili dostlarım

VOB-İMKB oyuncak değildir...

''yaaa bir ayda 54 ten 63 e geldik çok yükseldik, eccük düşek...'' yeri değildir...

her hareket PARA ÇARPMAYA yönelik, hesaplı kitaplı intizamlı hamlelerdir

ve milyar dolarlar, milyon dolar karlar-zararlar havada uçuştuğu için...

herşey, güçlü elin, PALANIN istediği, işine geldiği tarafa algılanır veya ayarlanır

(TL cinsinden not artırımı, ben tatilde iken geçen gelen not artırımı... nisandaki görünüm düşürülmesi falan )

ve bu süreçte adamlar senin benim gibi 20 kontrat çevirmiyor...

''amaannnn, stop yazar-çıkarım olmazsa'' diyemiyor

50.000 kontrat ile dönüyor... ve bunu açmak, toplamak... karını alıp kapatmak, bugünden yarına olmuyor

bu grafikte görüldüğü gibi kabaca her hamle 2 ay sürüyor

soldan sağa sayıyorum, işaretlediğim yerleri

NOT: sağdaki yeşil dikdörtgen içinde ayrıca işaretlediğim hamleleri, soldaki yeşil dikdörtgen içine uygulayın aynısını görürsünüz... mavi dikdörtgen yatayda 3-5 gün şortçu doldurma kasaya... yeşil ok 2 günde 3000 lik barı şortçulara sokup, İFLAH KESME... tekrar 3-5 gün yatayda sortçuları heveslendirip, maliyet yükseltmek için sort açtırıp, kasayı eyice doldurma... tekrar yeşil ok ile 3000 puan SOKUP, ilik kurutma... ondan sonrası sortçuların gücü kalmadığı için sür babam sür yukarı, ALLAH NE VERDİYSE kısmı

(ocak ayında 62500 den 2 barda 66000 üstüne atmış ve altına gelmemiştir tekrar... 3-5 gün 66-67 arasında kalıp... tek günde 3000 puan ile 67-70 aralığını geçip... 70 üzerine oturtmuş... karşısında dayanacak kimse kalmayınca 70 ten 75 e kolayca sürmüştür )

bu yüzden

BÜYÜK EL... PALA nın hangi tarafta olduğunu bilmek ÇOK ÖNEMLİDİR

karşısında dünya duramaz ki bizi silindir gibi çiğner geçer..

PALA şuan LONG dur... yazdığım gibi 75000 longu vardır... bunun 35-40000 i sabit poz olup, geri kalan 35000 i sana bana ona buna İTELENECEKTİR...

itelenecek kısım 35000 büyük meblağ olduğundan, bugünden yarına 1 haftada olacak mesele değildir... en az 2 ay sürecektir (aşağıda bahsettiğim EFG gibi, hergün 10000 long açacak sıırın biri düşmezse piyasaya )

neyse grafiği anlatayım

1. PALA nın poz açma ve maliyetlenme ve maliyetlenirken yukarı sürme bölgesi... maliyet 65000 di... bölge bitiminde fiyat 75000... 10000 puan kar var ama, hesapta daha paraya çevrilmemiş...

2. PALA nın LONGLARI kapatıp, karı alma, paraya çevirme ve yeni hamleye hazırlık bölgesi... ortalaması 72500 den geçti ve 2 aya yakın sürdü...

65--72,5.... ettimi sana % 100 kar

3. başlardaki yatay-yukarı seyir... GOLDEN KROS ayaana, longcu çekerken PALANIN şort maliyete başlaması ve devamında aşağı sürerek maliyetlenme bölgesi ... yine 2 ay

çok önemli detay:

kırmızı dikdörtgen (3 bölgesi) den sonrası böyle olmayacaktı esasında... soldaki mavi dikdörtgen (2 bölgesi ) nin benzeri ve tersi olacak şekilde 2 ay 52000-55000 aralığında geçirip... bu süreçte PALA o an için İŞYATIRIM 50000 şortu kapatmaya uğraşacaktı...

ama öyle olmadı EFG-CREDİT denen öküzler, şorta yükleniverince günde 30000 poz açınca... PALA nın ekmeğine öyle bir yağ sürdülerki... İŞ 2 günde kapatıverdi 30000 şortu

eee bu 2 sıırın elinde var 100.000 şort... bunlara ekmek mi yedirecek PALA hey yavrum hey

kuzu abimizin ocak ayında TÜRKİYE yi KAOS tan çıkarıp 1 gecede longa döndürmesi gibi... geceden sabaha yönü çevirdiler, güç ellerinde nasılolsa

mayısta LONG olanlar yatıp kalkıp efg-credit sıırlarına dua etsin...

öyle öküz gibi abanmasalardı, haziran ayını 50000-54000 aralığında işyatırımın şortlarını 62-63 ortalama ile kapatma hamlesiyle geçirecektik

4. yukarda bahsettiğim sazanlardan dolayı

karı erken alıp, karşı safta yüklüce (100.000) şort yakalayınca... tekrar terse çevirip piyasayı, poz açma (LONG) maliyetlenme ve maliyetlenirken yukarı sürme bölgesi... 1 in aynısı yani

benim hesabıma göre ortalama maliyet 70000 burada (CİTİ ninki 76200... gitti vadenin son günü longa döndü )

şimdiiiiiii

bu, 70000 maliyetli, 30000 LONG 77500 ortalama ile kapatılıp... para cebe atılacak

emme nasıl... baktım haziran vadenin ŞORTDİĞER i kol kesmemiş.... şortları taşımış...

hesapta geri düşecekte az zararla veya maliyetine kapatacaklar.. ALUSUNUZ

adam babasının hayrınamı açtı 70000 longu....

daha bu ŞORTDİĞER e stoplar çalıştırılacak, paracıkları ellerinden alınacak

bunların dayanma, stop noktası bence 80000... buraya kadar dayanırlar ancak... üstünde tahminimce en az bi 10000 kontrat stoplanacaktır

PALA bugün HALKB ı it gibi aldığı şekilde... 80 e dayasa VOBU gücü varmı var... cartdiyegelir.... 80 üstünede 82 ye kadar 10000 kontrat satışları yazsa

80 aşılınca bu 10.000 stop yapacak şortçular birbirini ezmezmi ? EZER... bu 10.000 stop vobu 82000 e sürmezmi SÜRER...

82 ye varınca en az bi 5000 daha stoba girecek şortçu olmaz mı OLUR

onlarda 83 e sürer mi sürer...

onun için

grafiğin devamında sarı oklarla çizdiğim gibi (aynen soldaki mavi dikdörtgende olduğu gibi, 9 şubat-19 mart arasındaki gibi ) bir süreç beklemekteyim...

burdan 3000 düşecez, 5000 düşecez... 72500 olacaz diye bekleyen sermayeyi kediye yükler

77500 ortalama ile kapatılacak 30000 long var elde

ona göre hesabınızı kitabınızı yapın

NOT: na gadar uzun yazmışım...

hiçbir kimsede bu kadar detaylı, tane tane, en ince ayrıntısına kadar ANLATIVERMEZ size... doğruysa tabiki
        kısa bir güncelleme geçeyim

ocak yükselişinde aldıkları longları boşaltmaları 2 ay sürmüştü...

şimdi de haziran yükselişinde aldığı longları boşaltma evresinde miyiz....

yoksa babo abimizin ALTIN VURUŞ u gerçekten başladı... çok daha yukarılara LONG DEVAM evresindemiyiz ?

henüz çok NET bir sinyal yok bende...

1-2 ihtimal düşünüyorum ve bunun, bu veya en geç bir sonraki hafta netleşeceğini düşünmekteyim

o yüzden bu hafta birkaç gün hareketsiz kalmayı planlıyorum

yarın İNŞALLAH artı gap yemez isek... 78750 maliyetli şortlardan biran evvel kurtulup flate geçeceğim, az zararla yırtabilirsem kafi... ALLAH tan başka bişey istemiyorum şimdilik kısa vade de

Yorum

• gundwane
          Tecrübeli
          • 18 Ağustos 2011
          • 1922

68750 maliyetli short mu..
          10.000 puan mı yedin..???

78750 olmasın o ya..

Yorum

• PEGA_SUS
            Yasaklı
            • 21 Ağustos 2011
            • 2790

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            68750 maliyetli short mu..
            10.000 puan mı yedin..???

78750 olmasın o ya..
            söödürme beni akşam akşam abi

doğru 78750...

senin PALA gavatının ayarımı var

1 ayda 54 ten 64 e geliyor, onun bunun çocuğu... sanki her sorun bitti, güllük gülistanlık oldu soktumun dünyası

al...

5-6 gün yatayda ŞORT çuyu biriktirip....

gene not artırımı dalaveresi ile 2 günde 4000 puan SOKUYOR şortçulara

normal bi DİNAMİK ile mi işliyor sanki borsanız

her taşın altında hep gavatlık, hep gavatlık...

abi gözün sevem beni gaza verip, dellendirme

Yorum

• PEGA_SUS
              Yasaklı
              • 21 Ağustos 2011
              • 2790

yarın İNŞALLAH artı gap yemez isek... 78750 maliyetli şortlardan biran evvel kurtulup flate geçeceğim, az zararla yırtabilirsem kafi... ALLAH tan başka bişey istemiyorum şimdilik kısa vade de
              ÇOK ŞÜKÜR YARABBİ

dün akşamdan stratejimi belirlemiştim

hoş yine çok kar edemedik emme 1000 puan eksiden yırttık

875 üzeri bana çalışır

79100 ü geçerse bi düşünmek lazım
              saat 15 ten sonra da gerekli uyarımı yaptım şort dostlarıma....

875 120 liklerim MAV 10 u idi... 79100 ise MAV 5 i

mav 10 luktan kalkıp, mav 5 in üstüne atınca hızlanacağı aşikardı

Yorum

• PEGA_SUS
                Yasaklı
                • 21 Ağustos 2011
                • 2790

yoksa babo abimizin ALTIN VURUŞ u gerçekten başladı... çok daha yukarılara LONG DEVAM evresindemiyiz ?
                şimdi sevgili dostlarım... forumlarda ilk yazılarım, şu oluşumu yakaladığımı görmekle başladı

sevgili babo abimizin şu grafiğini kendimce basitleştirip, bişeyler çıkarmaya çalışmıştım

80 nolu gönderi

babo abimizin buna ''efferim ula PEGA...'' demişliği vardır sağolsun

94--2001 ve 2008 kriz yılları arasındaki 7 şer sene... bu dümen hep böyle dönüyor heral diye düşündürttü bana

7 senede 2 kere altın vuruş oluyor

1 ve 3 ün toplamı 1. altın vuruş.... 5 in kendisi de 2. altın vuruş

2008 den sonrasını şöyle çiziyoruz o halde... babomuzda ALTIN FURUŞ-2 yi açtığına göre

tü la boyası bozuk çıktı grafiğin

şimdi babo abi diyor ki

şekilde çizdiğim gibi yakın bir zamanda 4 bitti (ister ocak dibini say, ister mayıs )

5 başladı... yani altın furuş...

peki bu altın furuş nereye kadar gidecek ve ne zamana kadar sürecek ?

nereye kadarını ben anlamam, o kadar tekniğim ew m, fibom yok

emmmeee

kriz döngüsü 7 yıl sayarsak... bir dahaki kriz sonbahar 2015 olmalı... 1 sene kriz satışını (bu grafikte göstermedim 6 evresini ) çık

eder bize 2014 ortası...

yani ALTIN VURUŞ başladı ise... o zaman kadar yükseliş icap eder... neredeyse 2 senemiz var

düzeltmesi ötesi berisi.... 2 senede gideceği yeri siz hesap edin

bir detay var

bir önceki döngüde 4 evresi (2006 düşüşü ) 6 ay sürmüş

emme bu sefer EVROPA BORÇ KRİZİ nedeniyle 1,5 sene oldu (oda altın vuruş başlayıp, 5 e girdiysek... girmediysek hala 4 ün içindeysek işimiz var )

sizler daha iyi bilirsiniz, o ekonomi teorileri, işte ne diyolar keynes midir... neyse işte

ben bu döngünün çalıştığına İNANIYORUM

ve 1-2 sene uzun vade de yukarı gideceğimizi düşünüyorum

ha bunu vob bugün 80 i gördü altın vuruş başladı diye de algılamayın

bu orta vadeli bir BİLGİLENDİRME MESAJIYDI

burdan 3 ayda, geri 50000 e geliriz, ordan tekrar yukarı döneriz... oda altın vuruş olur

PALA nın 2 senesi var anlayacaanız... 2 senede ne HALT karıştırı bilemem

EKLEME : orda 75 nolu gönderide bi kent yorumum vardır... değme SPEKÜLATÖR yapamaz onu hele bi okuyunda görün

vay gidi GENÇLİĞİM bea... ne yazarmışım yaw

Yorum

• PEGA_SUS
                  Yasaklı
                  • 21 Ağustos 2011
                  • 2790

ya ben böyle bir kaat görmedim ya

1,5 senedir yükseliyor... ALTIN buldular heral

işaretlediğim zamanlarda (ocak 2011 ) sadece teknik olarak TAKİBE aldığım, birkaç dostumada telden çok beğeniyorum alınabilir demişliğim varıdı

4 liraydı o zaman bölünmeden önceki fiyeti

% 600 yapmış

1317 de...

o kaysersose hıyarınada TEKTU yu 1,55 ten sattırana kadar göbeem çatladıydı.... o zamandan bu günü daha görmedi o fiyeti, yaklaşamadı bile

Yorum

• taka
                    Kıdemli
                    • 22 Eylül 2009
                    • 3774

pegam diğer köydeki çalışmaların takdire şayanmış,burdan tebriklerimi iletiyorum.

yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
                    sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
                    müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.

Yorum

• PEGA_SUS
                      Yasaklı
                      • 21 Ağustos 2011
                      • 2790

taka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      pegam diğer köydeki çalışmaların takdire şayanmış,burdan tebriklerimi iletiyorum.
                      gerçekmi diyosun abi ?

tarayabildin o halde çoğunu...

çok teşekkür ederim abi.... senden bunu duymak varya şuan öyle bir mutlu ettiki beni ANLATAMAM

çok sağol, abilerin bitanesi

vay gidi GENÇLİĞİM bea... ne yazarmışım yaw
                      dedimya abi gençlik zamanlırımıdı..

Yorum

• taka
                        Kıdemli
                        • 22 Eylül 2009
                        • 3774

pegam ben latife olsun diye bişey söylemem.çalışmaların gerçekten çok hoştu baktıklarımda.

Yorum

• taka
                          Kıdemli
                          • 22 Eylül 2009
                          • 3774

pegam özeline gönderdiğimi dikkate alman ve tedbiri elde tutman lazım.

Yorum

• VIX100
                            Tecrübeli
                            • 03 Kasım 2011
                            • 1945

3 maliyetle tektuda bekleyen arkadaşım var,çok zengin ama yine de koyar insana,üstüne para versen alınmaz tektu bence
                            taramalar nasıl gidiyor usta?güzel haberlerini bekliyoruz,bizim spek hala yukarıdan aldıklarınızı verin havasında...
                            oh pity pity,care'em all so pity,tear is the last thing,gymnastic

Yorum

• PEGA_SUS
                              Yasaklı
                              • 21 Ağustos 2011
                              • 2790

evet sevgili dostlar....

bu pasta LONG için kısa vade de sanki REZALET gibi duruyor

büyük el... orta vade de longda... ve karını halen almış değil

yanlız son 3 günde DÖÇE-HSBC geldi şort tarafa 14000 şort ile

it iti ısırmaz

kaidesi gereği, long büyük elin bu ikisine vurmayacağı kanaatindeyim,

zaten vuramaz spotta DÖÇE çok kuvvetlidir, onun istemediği yere götüremezsin borsayı

kısa vade de bu ikisine KARI vermeden yükselmemiz hayal gibi bişey oldu

bugünkü 79 lar longdan çıkmak için son şansımmışıdı... onuda kaçırdık TÜÜÜ

Yorum

• PEGA_SUS
                                Yasaklı
                                • 21 Ağustos 2011
                                • 2790

selam aliykim... hayırlı ve bol kazançlı hafta dilerim sevigili şortör dostlarım

ALLAH yardımcımız olsun... yoksa vay halimize

Yorum

Working...
                                X

Debug Information