2000 Yılından Bu Yana Endeks Hareketlerinin Günümüze Uyarlaması...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • VIX100
    Tecrübeli
    • 03 Kasım 2011
    • 1945

bu din tacirlerinin hangi kağıdından hayır gelmiş ki f tipi fasyabanktan hayır gelsin,mittifak,iflas hepsi soygun amaçlı borsadalar,
    usta bizi de unutma kuş yakalarsan ihevadan içerideyiz hala....
    oh pity pity,care'em all so pity,tear is the last thing,gymnastic

Yorum

• PEGA_SUS
      Yasaklı
      • 21 Ağustos 2011
      • 2790

şimdi sevgili dostlarım

VOB-İMKB oyuncak değildir...

''yaaa bir ayda 54 ten 63 e geldik çok yükseldik, eccük düşek...'' yeri değildir...

her hareket PARA ÇARPMAYA yönelik, hesaplı kitaplı intizamlı hamlelerdir

ve milyar dolarlar, milyon dolar karlar-zararlar havada uçuştuğu için...

herşey, güçlü elin, PALANIN istediği, işine geldiği tarafa algılanır veya ayarlanır

(TL cinsinden not artırımı, ben tatilde iken geçen gelen not artırımı... nisandaki görünüm düşürülmesi falan )

ve bu süreçte adamlar senin benim gibi 20 kontrat çevirmiyor...

''amaannnn, stop yazar-çıkarım olmazsa'' diyemiyor

50.000 kontrat ile dönüyor... ve bunu açmak, toplamak... karını alıp kapatmak, bugünden yarına olmuyor

bu grafikte görüldüğü gibi kabaca her hamle 2 ay sürüyor

soldan sağa sayıyorum, işaretlediğim yerleri

NOT: sağdaki yeşil dikdörtgen içinde ayrıca işaretlediğim hamleleri, soldaki yeşil dikdörtgen içine uygulayın aynısını görürsünüz... mavi dikdörtgen yatayda 3-5 gün şortçu doldurma kasaya... yeşil ok 2 günde 3000 lik barı şortçulara sokup, İFLAH KESME... tekrar 3-5 gün yatayda sortçuları heveslendirip, maliyet yükseltmek için sort açtırıp, kasayı eyice doldurma... tekrar yeşil ok ile 3000 puan SOKUP, ilik kurutma... ondan sonrası sortçuların gücü kalmadığı için sür babam sür yukarı, ALLAH NE VERDİYSE kısmı

(ocak ayında 62500 den 2 barda 66000 üstüne atmış ve altına gelmemiştir tekrar... 3-5 gün 66-67 arasında kalıp... tek günde 3000 puan ile 67-70 aralığını geçip... 70 üzerine oturtmuş... karşısında dayanacak kimse kalmayınca 70 ten 75 e kolayca sürmüştür )

bu yüzden

BÜYÜK EL... PALA nın hangi tarafta olduğunu bilmek ÇOK ÖNEMLİDİR

karşısında dünya duramaz ki bizi silindir gibi çiğner geçer..

PALA şuan LONG dur... yazdığım gibi 75000 longu vardır... bunun 35-40000 i sabit poz olup, geri kalan 35000 i sana bana ona buna İTELENECEKTİR...

itelenecek kısım 35000 büyük meblağ olduğundan, bugünden yarına 1 haftada olacak mesele değildir... en az 2 ay sürecektir (aşağıda bahsettiğim EFG gibi, hergün 10000 long açacak sıırın biri düşmezse piyasaya )

neyse grafiği anlatayım

1. PALA nın poz açma ve maliyetlenme ve maliyetlenirken yukarı sürme bölgesi... maliyet 65000 di... bölge bitiminde fiyat 75000... 10000 puan kar var ama, hesapta daha paraya çevrilmemiş...

2. PALA nın LONGLARI kapatıp, karı alma, paraya çevirme ve yeni hamleye hazırlık bölgesi... ortalaması 72500 den geçti ve 2 aya yakın sürdü...

65--72,5.... ettimi sana % 100 kar

3. başlardaki yatay-yukarı seyir... GOLDEN KROS ayaana, longcu çekerken PALANIN şort maliyete başlaması ve devamında aşağı sürerek maliyetlenme bölgesi ... yine 2 ay

çok önemli detay:

kırmızı dikdörtgen (3 bölgesi) den sonrası böyle olmayacaktı esasında... soldaki mavi dikdörtgen (2 bölgesi ) nin benzeri ve tersi olacak şekilde 2 ay 52000-55000 aralığında geçirip... bu süreçte PALA o an için İŞYATIRIM 50000 şortu kapatmaya uğraşacaktı...

ama öyle olmadı EFG-CREDİT denen öküzler, şorta yükleniverince günde 30000 poz açınca... PALA nın ekmeğine öyle bir yağ sürdülerki... İŞ 2 günde kapatıverdi 30000 şortu

eee bu 2 sıırın elinde var 100.000 şort... bunlara ekmek mi yedirecek PALA hey yavrum hey

kuzu abimizin ocak ayında TÜRKİYE yi KAOS tan çıkarıp 1 gecede longa döndürmesi gibi... geceden sabaha yönü çevirdiler, güç ellerinde nasılolsa

mayısta LONG olanlar yatıp kalkıp efg-credit sıırlarına dua etsin...

öyle öküz gibi abanmasalardı, haziran ayını 50000-54000 aralığında işyatırımın şortlarını 62-63 ortalama ile kapatma hamlesiyle geçirecektik

4. yukarda bahsettiğim sazanlardan dolayı

karı erken alıp, karşı safta yüklüce (100.000) şort yakalayınca... tekrar terse çevirip piyasayı, poz açma (LONG) maliyetlenme ve maliyetlenirken yukarı sürme bölgesi... 1 in aynısı yani

benim hesabıma göre ortalama maliyet 70000 burada (CİTİ ninki 76200... gitti vadenin son günü longa döndü )

şimdiiiiiii

bu, 70000 maliyetli, 30000 LONG 77500 ortalama ile kapatılıp... para cebe atılacak

emme nasıl... baktım haziran vadenin ŞORTDİĞER i kol kesmemiş.... şortları taşımış...

hesapta geri düşecekte az zararla veya maliyetine kapatacaklar.. ALUSUNUZ

adam babasının hayrınamı açtı 70000 longu....

daha bu ŞORTDİĞER e stoplar çalıştırılacak, paracıkları ellerinden alınacak

bunların dayanma, stop noktası bence 80000... buraya kadar dayanırlar ancak... üstünde tahminimce en az bi 10000 kontrat stoplanacaktır

PALA bugün HALKB ı it gibi aldığı şekilde... 80 e dayasa VOBU gücü varmı var... cartdiyegelir.... 80 üstünede 82 ye kadar 10000 kontrat satışları yazsa

80 aşılınca bu 10.000 stop yapacak şortçular birbirini ezmezmi ? EZER... bu 10.000 stop vobu 82000 e sürmezmi SÜRER...

82 ye varınca en az bi 5000 daha stoba girecek şortçu olmaz mı OLUR

onlarda 83 e sürer mi sürer...

onun için

grafiğin devamında sarı oklarla çizdiğim gibi (aynen soldaki mavi dikdörtgende olduğu gibi, 9 şubat-19 mart arasındaki gibi ) bir süreç beklemekteyim...

burdan 3000 düşecez, 5000 düşecez... 72500 olacaz diye bekleyen sermayeyi kediye yükler

77500 ortalama ile kapatılacak 30000 long var elde

ona göre hesabınızı kitabınızı yapın

NOT: na gadar uzun yazmışım...

hiçbir kimsede bu kadar detaylı, tane tane, en ince ayrıntısına kadar ANLATIVERMEZ size... doğruysa tabiki

Yorum

• PEGA_SUS
        Yasaklı
        • 21 Ağustos 2011
        • 2790

bir dostumuz ASLAN sormuştu

arsamı satıyormuş... 100 hedefleri havada uçuyormuymuş neymiş...

şimdi dostlar 11.09.2011 de tahta 54--54,25 çalışırkene yaptığım analiz burda... 2851 nolu gönderi

54 çalışırken.... 25 fiyat biçmişim... ki (54 çalışan kağıda 25 e gider demek her BABAYİĞİDİN harcı diyeldir )

sonra bu kağıt aşşa doğru aktı... aktı

tam 25 e gidecekti ki... haftalıkların 200 GHO sı geldi önüne ve oradan SERT TEPTİ... 70 yaptı

şimdi bu kağıdı 30 dan, 35 ten yükselirkene almayıpta... 70 ten döndükten sonra sulanmanın alemi yok bence

haberler düşmeye başladıysa, mal çıkacaklardır... alıcı (KEKLİK ) arıyorlardır... haberiniz ola

ve bir grafiği daha varki (onu eklemiyorum ) SPEKÜLATÖRÜN önünde saygı ile eğilir kalırsınız... o kadar güzel çalışmış

ve bu grafiğe göre...

50 nin altında orta vade de hedef yine 25...

üstünde hedef 65...

günlükleri yukarı sıçrayacakmış gibi duruyor...

ben olsam 51,50 ye alış yazarım... oradan tepki verirse 55,50 yi kollarım... 55,50 yi geçecek hissedersem 65 e babamın oğluna satarım...

55,50 de zorlanırsa yine satarım

51,50 den aldım... tepki gelmediyse... 49,75 ten stoplarım

yanlız yinede aşağı gidecekmiş gibi geliyor bana... söylediğim hamlede denemeye değer... % 2 zarar yazar en fazla...

o kadar RİSK te olsun değil mi...

EKLEME : tahmin yarışmasına bir kaat yazdım bugün... birde siz bakın bakalım, ne görüyor sunuz ?

EKLEME 2 : la bi durun... VOB yapacaaz... hisse işine bulaştırmayın beni yine yaww

EKLEME 3 : flamencopuro... o ihevadan o zarar ömrü billah çıkmaz la... ge o zararı başka kaattan çıkarak yaw

Yorum

• PEGA_SUS
          Yasaklı
          • 21 Ağustos 2011
          • 2790

vay BÜLENT ABİM benim... ağzına sağlık

senin ağzını yirim, yir... ayağının altına keçe olam ben...

aşşa köyde üyeliği olan bir dostumuz, bülent abime saygı sevgi, hörmet ve teşekkürlerimi iletirse memnun olurum

Türk olmak;
          - faşist olmaktır, vatanına, milletine, bayrağına, tarihine sahip çıktığında.
          - demokrat ve çağdaş olmaktır, vatanına, milletine, bayrağına, tarihine sövüldüğünde.

Türk olmak;
          - lisanının Avrupa’da yasaklanmasıdır ve yine Türk olmak kendini ve derdini anlatamamaktır.
          - Avrupa’da hor görülmektir Türk olmak,
          - ataların bir çok asır önce Viyana’yı kuşattığı için ve hoş görülmemektir- tabii ki – sadece kuşatıp; Napolyon gibi bütün Viyana’yı yakmadığın için.

Türk olmak;
          - Selanik’te Pontus Anıtı’nın,
          - Viyana’da çiğnenen yeniçeri minberinin ve
          - Malta’da papazın üzerine bastığı Türk bayrağı heykelinin önünden geçmektir.

Türk olmak zordur, çetindir ve eziyetlidir.
          - üç kıtadan dönüp,
          - bir küçük yarımadada misafir muamelesi görmektir.
          - sayısız imparatorluk kurmak Türk olmaktır,
          - aynı zamanda sayısız imparatorluk yıkmak da Türk olmaktır.

Ben Türklüğümle, Dinimle, Dilimle, Atalarımla, dahil olduğum Türk Halkı ile gurur duyuyorum. Geçmişimde utanılacak hiçbir şeyim yok, Atalarımın yaptığı herşey benim/bizim içindir bizi utandırmamışlardır. Aynı sözleri söyleyebiliyorsanız aynı saftayız demektir. Aksi halde tartışmak çok anlamlı gelmiyor bana.

Yorum

• PEGA_SUS
            Yasaklı
            • 21 Ağustos 2011
            • 2790

yatırım tavsiyesi olmadan...

şöyle 2-3 günlük tahmini analiz yapıp... yatayım

şartlar değişirse güncelleriz

fıçırlar eksi biraz... dax ta 6450 ye kadar bir düzeltmenin fitili ateşlenmiş, yapacak gibi duruyoooorr...

perşembe ve cuma ABD de veri üstüne veri gelir

bunlar ile cuma 1. seans sonuna kadar, biraz AŞAĞILARA geliriz... VOB da 500 en fazla 1000 puan gibi... ama bu gelişte PALA şort açmaz, kendi longları yazar altlara, yine şort diğere yeni şort açtırır

sonrası 3000 puan yukarı gömecek bir HABER, veri düşürür piyasaya...

nerden bildin PEGA ? aha burdan bildim

paritede en az 1,27 gibi hedef var... 1-2 gün daha hafif eksi yatay seyredip, şortçuları kasaya dolduruuuup....

29 haziranda SOKTUĞU gibi bi bar sokacak... en az 1,27 ye kadar

büyük ihtimal hafta sonu bi DALAVERE çevrilecek yine...

bu yüzden CUMA günü ilk seans düşüklerinden LONGA dönmeyi planlamaktayım

tabiki o zamana kadar takip edip, değerlendirecez... söylediklerim şimdilik TEORİDİR... gerçekleşme durumlarına göre yeniden değerlendireceezz yani

iyi geceler dostlar

Yorum

• taka
              Kıdemli
              • 22 Eylül 2009
              • 3774

pegam bilmiyodum hayırlı olsun.vadelide bi zayıflık var dikkatli olun.
              ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.

yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
              sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
              müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.

Yorum

• gundwane
                Tecrübeli
                • 18 Ağustos 2011
                • 1922

Sevgili PEGA..
                Olaylara biraz da temel bak derim..
                Benim bildiğim faiz indirimi beklenen bir para biriminin değer kaybedeceğidir..

Paritede 1.27 olabilir mi bu bağlamda teknikden bağımsız düşünmek daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum..

Bu sabahta bir aracı kurum faiz indirimi sonrası dolar da 1.77 desteği falan diyodu..

Euro değer kaybedecek ise dolar nasıl 1.77 ye düşecek miş..Oraları test edebilir miş dolar..

Benim bildiğim budur..Ama piyasa ne der nasıl davranır bilinmez..

Yorum

• taka
                  Kıdemli
                  • 22 Eylül 2009
                  • 3774

bugün ve yarın dışarıya terso olabiliriz yada verilerle beraber genel düzme başlayabilir.dikkatli olun.
                  13:00 EUR Alman Fabrika Siparişleri (Aylık) 0.2% -1.9%

14:00 USD MBA Morgage Başvuruları (Haftalık) -7.1%

14:00 GBP İngiltere Merkez Bankası Toplam Parasal Genişleme 375B 325B

14:00 GBP Faiz Oranı Beyanatı 0.50% 0.50%

14:30 USD Rekabetçi İş Kesintileri (Yıllık) 66.7%

14:45 EUR Faiz Oranı Bildirisi 0.75% 1.00%

15:15 USD ADP Tarım Dışı İstihdam Değişikliği 100K 133K

15:30 USD Devam eden İşsizlik Başvuruları 3305K 3296K

15:30 EUR ECB Basın Açıklaması

15:30 USD İstihdam Talepleri 385K 386K

16:50 USD Bloomberg Tüketici Güveni -36.1

17:00 USD ISM İmal Olmayan İndeks 53.1 53.7

17:30 USD Çoklu Dünya Endeksi Tabloları 57B

18:00 USD Benzin Stokları 2.078M

18:00 USD Ham Petrol Envanterleri -0.133M

19:00 USD Zincir Mağaza Satışları (Yıllık) 1.7%
                  ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.

yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
                  sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
                  müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.

Yorum

• PEGA_SUS
                    Yasaklı
                    • 21 Ağustos 2011
                    • 2790

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Sevgili PEGA..
                    Olaylara biraz da temel bak derim..
                    Benim bildiğim faiz indirimi beklenen bir para biriminin değer kaybedeceğidir..

Paritede 1.27 olabilir mi bu bağlamda teknikden bağımsız düşünmek daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum..

Bu sabahta bir aracı kurum faiz indirimi sonrası dolar da 1.77 desteği falan diyodu..

Euro değer kaybedecek ise dolar nasıl 1.77 ye düşecek miş..Oraları test edebilir miş dolar..

Benim bildiğim budur..Ama piyasa ne der nasıl davranır bilinmez..
                    gönderiyi yazdıktan sonra haberim oldu o ECB işinden... indirimden abi

temel mi ?

temel diye bişey yoktur... varsa, onların TEMELİNE SOKAYIM... ben

600 hisseli İMKB de, 10 hisse ile 1 ayda 54000 den 63000 e yükselişi hangi TEMELE bağlayacaksın...

her daim söyledim ve söyleyeceğim

TEMEL ANALİZ diye birşey YOKTUR... TEKNİK ANALİZ VARDIR...

tekniği çözebilen parayı götürü...

Yorum

• PEGA_SUS
                      Yasaklı
                      • 21 Ağustos 2011
                      • 2790

buyur abi...

bu şirket hangi TEMEL gerekçe ile... 2009 dan bu yana bu hareketi yapıyor ?

altın mı buldular...

ben bebeydim, kurşun kalem üretiyorlardı... hala kurşun kalem üretiyorlar... tekel mi oldular ülkede... satışları 10 kat mı arttı ?

gavura satıldı derseniz... gavurun ki ALTIN KAPLAMA mı ? ne yaptılar ? 50 tene daha fabrika mı kurdular ?

bu hareket TEKNİK ten başka ne ile açıklanabilir ?

ALLAHINIZI SEVİYORSANIZ... bana temel, memel demeyin

EKLEME: 550 den long açtım... 400 e mörtyüze gelip duruyor... taka abi vadeli GÜÇSÜZ diyip duru...

canım dar... bide sen ÜSTÜME GELME ABİ

bi durr... onları seans kapanınca, aaşam öyünü tartışırız

Yorum

• gundwane
                        Tecrübeli
                        • 18 Ağustos 2011
                        • 1922

Parite temel analize dayanır..Senin dediğin IMKB gibi piyasalarda ise aslında teknik de çalışmaz..Hangi teknik ile açıklayacan 2012 başından beri bu çöküş ortamındaki 2 ralliyi..Vob culardan ala teknik var mı..Hepsi bitirdi sermayeyi..

Teknik ve temel analiz derinliği olan piyasalarda çalışır..
                        IMKB de paranın gücü çalışır..

Spekülasyon ve manipülasyon kendi alımların yada satımların ile piyasayı uçurmak yada çökertmek dir..

Paritede sıkı ise alım yaparak çek bakalım 1.30 a..

Kimin gücü yeter..

Arkada mutlaka haber gerekir..

Yorum

• gundwane
                          Tecrübeli
                          • 18 Ağustos 2011
                          • 1922

Hay allah iyiliğini versin tam bende TTRAK 2009 haziranda 6 tl idi..Tavan olmuş 6.60 ..
                          Arkadaş alalım mı dedi idi..Örneğini verecek idim..

Nereden bilelim 40 tl olacağını..

ADEL de güzel örnek..

Ama sende bunu gel teknikle açıkla..

ADEL 18 tl lerde iken ben temel olarak 40 tl ederi var dedim idi..Taaa 2010 ağustos da..

Eski köyde duruyor mu bilmem..

Şimdi de şubat 2012 de dedim ki..Bu tablet projesi adelin karlılığını azaltır..
                          20 li rakamlar bekliyorum..(yanılabilirim tabi)

Hem 20 yi hemde sen ne bekliyorsan onu teknik üzerinden göster bana..

Yorum

• gundwane
                            Tecrübeli
                            • 18 Ağustos 2011
                            • 1922

Ah sevgili dostum beni çok şaşırtıyorsun..
                            ADEL

2005 YILLIK..

Satış gelirleri 48M
                            Kar 5.4

2011 YILLIK..
                            Satış gelirleri 136
                            Kar 25

Uzun zaman 4-6 bandında takılan adel 5 katına gidiyor..
                            Ardında güçlü anadolu grubu var..Piyasada tekel gibi bişi..Ve temettü vermeyi seven bir firma..
                            Üstüne bedelsiz beklentiside var..
                            Bu temeli görmek lazım 12-13 tl lerde iken 2010 da..

ah ahh ADEL deme bana..

Dostum ben hem temelci hem teknikçiyimdir..Ama uzun vade de temel in yanında tekniğin esamesi okunmaz derim..
                            Önce temel üzerine oturmuş bir teknik tadından yenmez..

Yorum

• PEGA_SUS
                              Yasaklı
                              • 21 Ağustos 2011
                              • 2790

göstertiyom... bakıyor musun ?

31,46 nın altına düşerse... hedef 18,97... sen 20 say onu

gördünn nü?

düşmezse, 20 mirmi YOK... lönk devam

Yorum

• PEGA_SUS
                                Yasaklı
                                • 21 Ağustos 2011
                                • 2790

hadi la PALA... bunalttın... vallahi daraldım

600 den vereceem bak... 14:45 ten önce flate geçmem lazım... ne halt yiyeceğiniz belli olmaz sizin

Yorum

Working...
                                X

Debug Information