vallaha muhteşemsin kuzum.bi kaç gündür görünmüyodun. endeks 60000 i geçince. dedim kuzu havlu attı. demek ki neymiş.karnı ağrıya ağrıya bekliyormuş.ha ha ha ha.
altinda....altin furus....1900 den 1400 e...yuzde 25 dusus...MAKULDUR...EYIDIR...ICABIDER...
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
AYI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterTeknik bilgi talebimdir....
Peki....
Türkiyede bir evi aldın mı yanılmıyorsam 5 yıl sende kalacak ki ondan sonra sattığında değer artış vergisi vermeyesin.....
Amerikada vergi mevzuatı nedir... Bu yıl 5 ev al... 2 yıl sonra onları iyi kârla sat.....
Amerikan maliyesi " hani benim payım " demez mi...?
Demem o ki borsada edindiğimiz (edinebilirsek eğer ;) ) kâr sıkıntısız ... net...........
Gayrimenkul mevzuatı bu anlamda amerikada nasıl......
Saygılarımla
AYI
burada o yok...ayu kardes....
burada emlak yatrmnda....turev de var....bzm gayri menkul ortaklklari gbi....bunnar yuzde 90 asagdalar fyatta....ellerinde guclu degerler var.....emlak tukakaoldugu ucun satis yediler...
fed le....bunnar fsekler...kastetdgm bunlar....real yatrimlar degil...
mesala et kombnasi aldm....bu real bi yatirm...buradan turkyeye et yollamak hedefli...kanun hazirlaniyor...veya detroitte ev...bunnar portfoy yattrimi degil...real yatirim...baska amacli...YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterpolat...
turkyede durum farkli....hem ozel sektor....banka kredleri ile....hemde TOKI...
geregnden fazla ev urettler....yglms stoklar var...
bu stok lar iki sekilde olustu...
birncisi....yatirm amacli alnan evler...bunu alanlar...oturmuyorlar o evlerde...bekliyorlarki fiyatlar artsn satsinlar...
ikncisi....uretcinin elindeki stoklar....
kritik nokta su....hem yatirm amacli evler hemde uretici stoklari....BU EVLERE AYLIK ADAT ODUYOR....
BU ODEMELER....BI NOKTADA BKKINLIK YARATIP....dusuk fyattan satisi TETIKLYECEKTIR....
ve ev fyatlari turkiyede yiklma yonundedir....
tetkleyci unsurlar....krediler ve odeme zorlugu....aidatlar site gderleri odeme ve zorlugu....genel ekonomk yavaslama....
gebze sınırından tekirdağ sınırına kadar yığınla ev var..gecen sene bende bu tarz biyerden ev aldım 400 daireli bir siteden, 35 bin liraya satılan 4 adet daireden birini almıstım.. bunların cogunuda dediğiniz gibi yatırımcı alıyor..400 dairenin 350 si boş..sahibinden.com a bakıyorum..adam lansmanda 60.000 tl ye aldığı daire icin 170.000 tl istiyor..burada tebernus diye biri var.saolsun bütün milleti evlendirdi.millet hala kendini zengin oldum cok iyi yatırım yaptım zannediyor..ilanlar verileli 3 ay oldu..sonra caaaaar aidat 250 papel...
ilanlar güncelleniyor ...fiyat düştü 150.000 oldu..
zaten bu bos duran daireler son yıllarda türkiyede yaygın olmayan "günlük kiralık " diye bir olay cıkardı..bende evi günlük olarak kiraya veriyorum..kira çarpanı 25 oldu benim ev için...
senin anlayacağın p...nk olduk kuzu amca..
ama g...ü kaybetmekten iyi..
Yorum
-
Guzum;kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbenm ayvalk cundada...
denize sifir...onunde yuzme havuzu....ayvaliga bakan tarafta villam var...3 yldr satilik...300 bn dolar...hala satilmadi....
Ayvalık işi bozuyor.....
İstanbulda olacak, 1 milyon usd garanti....!!! !!!...' Yüzünü güneşe dönen insan gölge görmez.'....!!! !!!
""ĶőşēМę ĊēķϊŁĎįΜ... βįź ĐēĻįķąήĻįŷįž ĐũŽзή ĶāħРЄ""
Allah'ım çok paranın beni değiştirip değiştirmediğini öğrenmem için lütfen bana bir şans ver !
Yorum
-
.................................................. .................................................. .....kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterburada o yok...ayu kardes....
Para Amerikaya dönünce ve istihdam artınca/artarsa ...ABD durgunluktan çıkınca (senin yorumunla stagfilasyondan enflasyona dönünce.2013 yılında)...değer kazanabilecekler...... mi....burada emlak yatrmnda....turev de var....bzm gayri menkul ortaklklari gbi....bunnar yuzde 90 asagdalar fyatta....ellerinde guclu degerler var.....emlak tukakaoldugu ucun satis yediler...
fed le....bunnar fsekler...kastetdgm bunlar....real yatrimlar degil...
.................................................. .........................................
Allah kolaylık versin............... Hayırlı işleriniz olsun...mesala et kombnasi aldm....bu real bi yatirm...buradan turkyeye et yollamak hedefli...kanun hazirlaniyor (?)...veya detroitte ev...bunnar portfoy yattrimi degil...real yatirim...baska amacli...
Saygılarımla
AYI (tebrik eden))Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
Altın yaklaşık yüz dolar daha düşecek bence. Dow ise 1000 puan daha düşecek gibi. Altında alım yapmayı düşünenler 1600 altında kademeli alım yapabilir. 6 Ekim AMB faiz indirimine giderse bu altının yönünü yukarı çevirecektir. Haa altın daha da düşmez diyenler 1640 lı seviyelerden maliyetlenebilirler. İlkbaharda portföyüne altın koymamış olanlar üzülür bence.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkesin bir oyun planı var.
Yorum
-
Sayın Guzu dolardaki zirve beklentiniz nedir 2 lira'ların üstümü yoksa bu seviyelerden inmek daha mı mantıklı. Yorumlarsanız sevinirim. Tşkler.kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterCYCLE DURUMU...
DOLAR AMERKAYA DONUYOR...degerlenyor....dger paralar deger kaybedyor...diger para cnsi hersey cokuyor....comodtyler cokuyor....
dolar zrvede denge hali....dger hersey dipte....bu fazn icindeyiz...henuz suruyor....
dolardan cik....oburlerne yayil....yolda....gelecek....
Yorum
-
Evet haklısınız. AMB faiz düşürecek ve parite 1,28 lere yol alırken dolar endexi 81'lere gidecektir. Bu arada dow 9600'lere yol alırken biz nerede olucaz bakalım. Bu kez Moody's Türkiye'de ofis açacak ve notumuzu arttıracak fısıltıları ile bizim 54200'lerde tutunabileceğimiz iyimserlerce beklenecek kötümserler ise 40-44000 aralığını gözleyecek belki de daha aşağısı.
Altına gelince ; bir miktar daha doların yükselmesine karşılık altına 100 dolarlık bir düşme payını koydum. Perşembe akşamından beri altının hareketleri pariteden bağımsız hareket etmeye başladı. Bu hızlı bir harekete neden olabilir.
Yorum
-
hcbrseye tepeden veya dipten binemeyz....bu imkansz....makul yol...kademeli cikmak ve kademeli binmektir....
dolara binisler kasimda 1.40 la basladi....ve dolar su an yuzde 31 yukarda....dolar oranim yuzde 80....bunun yuzde 20 sini dondum ben...kaldi yuzde 60....krtk yer...1.87....o yukari gecilmezse...tumunu bozarim....
UNUTMAYN...DUZELTME...YANI NORMAL DUZELTME....YUZDE 25 DIR HEP....GERISI OVERSHOOTNG DR....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
SU AN...BIZIM BORSA...SON CKSIN DUZELTMESINDE....
Bu duzeltme....normalde ara duzeltmedr....ebadi yuzde 15 maks tir....yani 52 000 lerde sonlanmaldir....ve burada ilk furus yaplacaktir....
eger yunan batti hikayesi ile talya devreye girerse....bu yuzde 25 la 30 duzeltmeyi devreye sokar ki...bu ana duzeltmedr....46 000 la 43 000 i devreye alr....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
AYI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterTeknik bilgi talebimdir....
Peki....
Türkiyede bir evi aldın mı yanılmıyorsam 5 yıl sende kalacak ki ondan sonra sattığında değer artış vergisi vermeyesin.....
Amerikada vergi mevzuatı nedir... Bu yıl 5 ev al... 2 yıl sonra onları iyi kârla sat.....
Amerikan maliyesi " hani benim payım " demez mi...?
Demem o ki borsada edindiğimiz (edinebilirsek eğer ;) ) kâr sıkıntısız ... net...........
Gayrimenkul mevzuatı bu anlamda amerikada nasıl......
Saygılarımla
AYI
O is burda da ayni ayu hocam..

Son 5 yilin uc yilini eger evde kendiniz oturmussaniz vergiden muafsiniz. Degilse, gelsin panginotlar..... Burada vergiler biraz yuksek tabii ki. Bizdekinden azcik daha farkli. Ama karsiliginda paralarla o bolgenin okullari, parklari vs besleniyor ve size guzel bir egitimi ve servisi beleshe sunuyorlar.
Mevzi kabaca boyle, detaylari var ama benim anladigim bu sekilde calisiyor sistem. Ha, diyeceksiniz ki Guzu Abinin oturdugu mahallede vergiler yuksektir, gariban zenci gardaslarimizin oturdugu yerde vergiler dusuk, cunku ev fiatlari da ona gore sekileniyor. O zaman o bolgedeki okullar nasil geciniyor o evlerden gelen vergilerle? Oralar icin de devletin state ve federal bazda ayri ayri katkilari oluyor ki, her cocuk kaliteli bir egitime ulasabilsin, bedava olarak...Fakir ailelerin cocuklarina sabah ve oglen bedava yemek de var okullarda...
Selam ve muhabbetlerimle,
freesky
Yorum
-
mrh Sn Kuzu,
ABD' deki emlak sektörü için düşmüş dediğiniz
"
burada emlak yatrmnda....turev de var....bzm gayri menkul ortaklklari gbi....bunnar yuzde 90 asagdalar fyatta....ellerinde guclu degerler var.....emlak tukakaoldugu ucun satis yediler..."
enstrumanlar neler acaba ? yatırım için .
Ayrıca portföy için önerdiğiniz senetler USA'dan mı yoksa IMKB' denmi diye sormuştum ?
herşey için çok teşekkür ediyoruz.
sevgiler
Yorum
Yorum