BaBo ve guzu....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • EKaya
    Aktif
    • 19 Ağustos 2011
    • 270

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birde Mete Akıncı çıktı başımıza..
    .....
    Bizin komplo teorisini seven vatandaşın arayıp da bulamadığı bir eleman..
    Hadi bakalım şimdi 6 ay 1 sene de bunu izleyelim..

Belirli donemlerde yogunlasiyor bu tip haberler/kisiler...

Bence --> Ulusal Onanism arada bir iyidir, ama her gun yapilmaya baslaninca o ulkede ciddi sorunlar var demektir.

Yorum

• kocamankus
      Yasaklı
      • 21 Eylül 2009
      • 7

k3r3m Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      ben de arkadaşların söylediği şeylere katılıyorum
      bir de kocamankus birseyler çiziktirse süper olur ;)
      İsrail ile ilişkilerin gerilmesinin, Türkiye'ye hiçbir zararı yoktur. Aksine, askeri bir çatışmadan kaçınmak şartı ile( çünkü İsrail 2.sınıf bir askeri güç olsa da bizi haşat edebilir), ilişkiler ne kadar gerilirse, ülkemiz için o kadar faydalıdır. Hükümet ve Tayyip Erdoğan açısından hem içeride kendi kamuoyuna oynamak hemde Arap ülkelerinin kamuoylarına oynamak, prim yapacaktır.

İsrail, İran konusunda kaşındığı için bu görev, Abd tarafından Türkiye'ye verilmiştir. Abd, İsrail'e Türkiye üzerinden gözdağı veriyor, İsrail kaşınmaya devam ederse ki öyle görünüyor, yakın zamanda Mısır üzerinden de tehdit alacaktır. İsrail ise buna, Abd'deki Lobisinin elemanı ve aynı zamanda dışışleri bakanı Bayan Clinton ile, Türkiye'yi Suriye'deki çatışmalara fiilen müdahale ettirme stratejisi ile karşılık vermeye çalışıyor.

Suriye'ye Türkiye'nin müdahalesi, İran üzerinden Suriye'ye gönderilen silahların yakalanıp, el koyulmasının ötesine geçmez. Esad'ın yıkılması için Türkiye'nin müdahale etmesine ise hiç gerek yoktur. Esad'ın yıkılması bir fiskelik iştir. Libya'da Kaddafi işi temizlendikten sonra, bu kısa sürede olur, sıra Esad'a gelir. Esad'ın işi çok kısa zamanda biter.

İsrail'e gelirsek, Abd için artık İsrail bir çıbanbaşıdır. Abd'nin artık ortadoğuda İsrail'e ihtiyacı yoktur. İhtiyacının olmamasının ötesinde, Abd'nin ulusal çıkarları, İsrail'in varlığını sürdürebilmek için ''İran'ın nükleer tesislerini ve altyapısını ortadan kaldırma stratejisi'' ile çelişmektedir.

Bunu 2007'de gerçekleşen fakat kimsenin konuşmaya cesaret edemediği bir olayı, bir komplo teorisi şeklinde düşünerek anlatmaya çalışalım. Aşağıda o tarihte gerçekleşmiş ve basına yansımış olan bir olayın haberi var.

http://www.rotahaber.com/tsk-israil-...yor_17000.html

Bu ilçedeki yurttaşlar, 3-4 uçağın yerden 500 metre kadar yüksekten uçtuğunu, camların sarsıldığını söyledi. Uçaklar Hassa İlçesi'ne doğru gözden kayboldu. 15 dakika kadar sonra bu kez kuzeyden güneye yine alçaktan bir uçuş gerçekleşti. Hatay'ın Hassa ve Gaziantep'in Oğuzeli ilçelerinde 2 yakıt tankı boş arazilere düştü. Suriye sınırına 3 kilometre uzaklıkta Hassa'nın Büyükger Mezrası yanında yaklaşık 4 metre uzunluğundaki yakıt tankını, öğleden sonra mezraya koyun otlatmaya giden çobanlar fark etti. Jandarma ekipleri, parçaların savaş uçağı tankı olduklarını belirledi.
      Bu olay, 5-6 Eylül 2007 gecesi olmuştur. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer idi, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Başbakan Tayyip Erdoğan, Chp lideri Deniz Baykal, Mhp lideri Devlet Bahçeli ve Türkiye ''türbanı'' tartışıyordu. Olaydan sonra bu isimlerin hiçbirisinden çıt çıkmamış, Türkiye yine ''türbanı'' tartışmaya devam etmiştir.

Nette, bu konuda bir çok döküman bulunabilir. ''Operation Orchard'' ve ''Project Checkmate''...

Suriye, 5 Eylül 2007 tarihinden yaklaşık 1,5 ay önce Rusya'dan yeni hava savunma sistemi satın almıştı. İşte ''Operation Orchard'' ın hedefi bu hava savunma sistemi hakkında elektronik bilgileri toplamaktı. Bu amaçla İsrail uçakları sürekli Suriye hava sahasını ihlal etmeye başladılar. Amaçları İran'a nükleer saldırı yapmaktı. Suriye'nin hava savunma sistemi, İran'ın hava savunma sisteminin bir kopyası idi. İran'a nükleer saldırının adı ise ''Project Checkmate'' ... Hava savunma sistemi hakkında elde edilen bilgiler, en fazla bir kaç saat içinde kullanılabilir, çünkü karşı taraf parametreleri değiştirebilir. Yani bir bölüm İsrail uçakları Suriye hava sahasını ihlal ederek, hava savunma sistemi hakkında elektronik bilgileri toplarken, İran'a saldıracak olan uçaklar yani ''Project Checkmate'' ise büyük ihtimalle havada Akdeniz üzerinde uçuyordu. Bu esnada ''Operation Orchard'' yoluyla elde edilen bilgiler, İran'a saldıracak ''Project Checkmate'' e ''real time data link'' ile bildirilmekteydi.

İsrail'in temel stratejisi, İran'a atılacak nükleer bombayı Abd uçağına attırmaktı. Bu amaçla ABD silahlı kuvvetlerinin "chain of command" i atlanıp, secret service üzerinden verilen emirlerle bir saldırı yaptırılması denenmistir. Yani Abd bombardıman uçakları, yukarıda yazdığım gün ve saatlerde, üzerinde nükleer bombalarla Abd'den kalkmıştır. Pentagon'dan daha sonra yapılan açıklamalarda ''nukleer başlıklı füzelerin hizmet dışı bırakılacakları için Barksdale AFB ine nakledildikleri söylenmiştir. Ayrıca Pentagon açıklamasında, nükleer başlıkların uçaklara yanlışlıkla takıldığı söylenmiştir. Nükleer başlıkları uçaklara takmayı bırakın, bunları depodan çıkarabilmek için Offutt dan izin gerekir, bu izin de ortada yoktur.

Ben, bu konuda okuduklarımdan, o gece olayların şöyle gerçekleştiğini düşünüyorum. İsrail, 5-6 Eylül 2007 gecesi, İran'a nükleer saldırı planını uygulamaya koydu. İsrail, Abd'deki bütün gücünü kullanarak secret service üzerinden, nükleer saldırı emrini çıkarmıştır( bu tarihten sonra Abd'de yasalar değiştirildi, artık secret service üzerinden nükleer saldırı emri çıkarılması mümkün değildir). Abd uçakları nükleer silah yüklü olarak Abd'den kalktılar. Bu sırada, İran'a saldıracak ''Project Checkmate'' İsrail F15'leri, hava savunması ile ilgili bilgileri alır almaz, dönüp Türk hava sahası üzerinden İran'a yöneldiler. Fakat Abd'nin Ortadoğu komutanlığında görevli yetkili subaylar kariyerlerini, hatta hayatlarını tehlikeye atarak, bu emri dinlemediler. Abd uçaklarına sorumluluğun kendilerinde olduğu söylenilerek, geri dönmeleri söylendi, Abd uçakları döndü. İsrail uçaklarının pilotları ise Abdlileri dinlemediler, İran'a devam ettiler. İşte o anda Abdliler, ortadoğudaki bütün Abd füzelerini İsrail uçaklarına kilitlediler. Bunlar, İsrail uçakları Türk hava sahasında uçarken oldu. Çünkü, ertesi gün İsrail uçaklarının yedek benzin depoları, yukarıdaki haberde de yazdığı gibi Gaziantep kırsalında bulundu.

Şayet, İsrail uçaklarının hedefi Suriye olsaydı, yakıt tankına ihtiyaçları olmazdı. Çünkü hedef yakındı. Hedef Suriye değilse, Irak zaten Abd işgalinde olduğundan hedef kesin olarak İran'dı.

İkinci nokta, yakıt tanklarının neden atıldığıdır? Bu yakıt tankları savas uçakları "Break turn" tabir ettiğimiz çok sert manevralara başlayacakları zaman atılır,çünkü bunlar uçağa asılı iken "Break Turn" tipi manevra yapmak zordur,peki pilotlar ne zaman "Break turn" yapmaya ihtiyaç duyarlar,ya baska bir uçakla çatışmaya girecekleri zaman,veya atılan bir füzeden kurtulmak icin.

Bence 5-6 eylül 2007 gecesi Türkiye semalarında çok tehlikeli olaylar olmuş, belki de Türk hava sahası kullanılarak yapılacak bir nükleer saldırı son anda önlenmiştir.

O gece belki de Abd, İsrail'i defterden silmişti. Tayyip Ağam bu çıkışları niçin yapıyor sanıyorsunuz...

Yorum

• sanacasta
        Katılımcı
        • 09 Mart 2011
        • 98

eurusd bir yol arayışında. 1.40 - 1.37 kısa vade hedef.
        zaman kaybı...

Yorum

• guneysu
          Rize
          • 01 Mart 2009
          • 646

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          unutma agam...kisa bi istanbul yapacagim yakinda....kumkapida islariz bunu...ben sana bi cumhuriyet takarim...sen bana bi resat...
          Ben emekliyim Guzum, İkinize anca çeyrek takarım...
          !!! !!!...' Yüzünü güneşe dönen insan gölge görmez.'....!!! !!!

""ĶőşēМę ĊēķϊŁĎįΜ... βįź ĐēĻįķąήĻįŷįž ĐũŽзή ĶāħРЄ""

Allah'ım çok paranın beni değiştirip değiştirmediğini öğrenmem için lütfen bana bir şans ver !

Yorum

• saseryu
            Yeni Üye
            • 17 Ağustos 2011
            • 46

Babo abi neredesin, birkaç gündür gözümüz ekranlarda kaldı Bu hafta nasıl bir yol izlesek acaba, malum zarar çok ve nakitteyiz borsa düşerken de kazanmadan bu zarar kapanmaz, daha önce hiç vob deneyimim yok ama girmeyi planlıyorum açıkcası (bilmiyorum hatamidir ) sizin büyük tecrübelerinize de sık sık ihtiyacımız olacak, durumu benim gibi olan başka arkadaslar da vardır forumda diye tahmin ediyorum.

Yorum

• k3r3m
              Aktif
              • 31 Temmuz 2011
              • 665

forex piyasaları açılır açılmaz eur/usd 1.42 'den 1.416'ya düştü
              daha da düşerse bu AB borsalarının daha da mı düşeceğinin göstergesi ???
              "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• mert_77
                Katılımcı
                • 11 Ağustos 2011
                • 152

skender varken abd izraili biraz zor siler bence...

Yorum

• sonperde33
                  Kıdemli
                  • 03 Ağustos 2011
                  • 3000

sayın kocamankuş mükemmel ötesi bir yazı ve analiz ,
                  paylaşım için teşekküler,

sayın dostum gundwane, umarım sen haklısındırda,
                  ben paranoyak mel gibson olarak kalmaya razıyım ,

sayın bobo, en azından bir selam gönderinde iyi olduğunuzu bilelim.
                  Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    ilk 1/4 shortu actim....

cok eyi kar verdi.....dayanamadim aldim.....

tepkide tekrar fururum....soygun soyanindir....
                    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

usaglar....

bu skenderi cok seviyorum....oglan bal gibi....ava gidiyor avliyorum....
                      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

incik...

parasini aldim ya....birazdan kizgin sac ustunde hoppulayan leblebiye doner....lem kerizzz...gecimim senden....ne avi...ne avciligi...batik deyyuzzz....ha ha ha

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

hayirl isler agam....bogunluk senle isim bitti...gidip yatayim...sen hoppula saga sola...yarin agzini burnunu duzlerim gene....

Yorum

• k3r3m
                            Aktif
                            • 31 Temmuz 2011
                            • 665

belirli bir tepki hedefi takip edelim mi sayın kuzu
                            "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

biirazdan tulum giydirr bu....donsuzluga dayanamaz....yarin daha makul....

parayi ve kari cebe aldin mi....skenderden mermi gibi uzaklasacaksin....paralarini sayacaksin...onlari oksuyacaksin...o arada skender calisir cabalar yeni bi durum olusturur....gelir hizla bulasir alir kacarsin....

skender serefsizdir....ona serefsiz davranacaksin...bu dilden anlar....

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

lem gocamangus...

muhtesem bi analiz yapmissin gene....bizim borsa...yil sonu 68 000....o analize gore...bide iran ..turkiye iliskisini netlestirsen eyi olur....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information