BaBo ve guzu....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • k3r3m
    Aktif
    • 31 Temmuz 2011
    • 665

yanarım yanarım (hadi ben altınları bozdurdum da)
    arkadaşlara da hava attım... ve iki defa da tuttu
    şimdi pislik altın yükseldikçe yükseliyor
    ben de arkadaşlarımın önünde .... neyse
    ona yanarım

sonperde hocam
    diğerleri gerekli olan emtialar
    ve ekonomiler için önemli o yüzden çok ciddi spekülasyon yapılamaz
    ama altında yapılabilir, fark bence o
    "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

lem sonperde....

bu kaltak....bu son diklenisnde...buna yuz gorumlugunu cekikler takti....

bende sana benim hikayemi anlatayim....bu ikikle....buna erbakan hocam basbakanken....borsadan indim...yuzde 40 buna bindim...yuzde 40 dolara bindim...yuzde 20 ile de borsada ellestim....diger ikisi kar yazarken bu surtuk yataya bagladi...asagi gitti....bi turlu iflah olmadi...erbakan hocamda kulliyetli vardi....hakliydida....bekledim yillarca....2004 de bu fisekledi....dersmi iyi calismisim...bunu petrole bagladim...bi iliski kurdum....bu petrolun 20 katini astimi sat hepsini shortla diye....1800 e gelince sattim...ve shortlamaya basladim...ilk iki short is yapti...son shortumda kar eriyor...

hedefim...1400.... 1600 arasinda....yeniden mala yatip....petrol 180...bu ikik 3600...yeniden inmekti...

DUR BAKALIM....YAPACAK MI....yoksa yeniden alip...senin gibi uslu uslu yaninda oturup...cekiklerle kiristirmasina gozmu yumacagim bilmiyorum...

haftaya....mecburen bilecegim...2020 basabasim....
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

az once grafini kisa vade icin inceledim....buradan tekrar 1700 ler yapmali...tekrar bi diklenip...oradan 1600 lere inmeli...henuz furusmam suruyor bununla....bu seferde bunu yatirirsam...heykelimi dik lem....
        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• k3r3m
          Aktif
          • 31 Temmuz 2011
          • 665

sayın kuzu
          sizin bir sorunuz vardı
          dolar tl çöktü, euro/usd niye çökmedi bu süreçte? diye
          onun cevabını alabilir miyiz?

Yorum

• sonperde33
            Kıdemli
            • 03 Ağustos 2011
            • 3000

hehehe ,
            valla bu piyasada 100 coşkun gücünde idol olmuş bir tek sen varsın,
            hele bi özgürlük heykeline dönüşmüş titanyum iskeletli gacıyı devirde, seninde büstün benden olsun
            Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

k3r3m Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              sayın kuzu
              sizin bir sorunuz vardı
              dolar tl çöktü, euro/usd niye çökmedi bu süreçte? diye
              onun cevabını alabilir miyiz?

yeri geldimi yazacagim...gene tefeci lerle ilgili...suc olur simdi....

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

sonperde33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                hehehe ,
                valla bu piyasada 100 coşkun gücünde idol olmuş bir tek sen varsın,
                hele bi özgürlük heykeline dönüşmüş titanyum iskeletli gacıyı devirde, seninde büstün benden olsun

unutma agam...kisa bi istanbul yapacagim yakinda....kumkapida islariz bunu...ben sana bi cumhuriyet takarim...sen bana bi resat...

Yorum

• k3r3m
                  Aktif
                  • 31 Temmuz 2011
                  • 665

fakat sanki düşmeye başlayacak gibi görünüyor EUR/USD sayın kuzu
                  ???

Yorum

• freesky
                    Yasaklı
                    • 03 Mayıs 2009
                    • 112

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    yuce allahim bunnari faiz gunahinda....givrim givrim givrandiriyor...habarlari yokkk...gunahkar durzulerrr....calisma yok...alin teri yok...al ali den ver veli ye...hem ali yi dudukle hem veli yi...terbiyesiz deyyuzlar....

kacari goceri yoookkkk....freesky....batacaklar....

cunkiiiiiii......HUKUM ALLAHINDIR....

abi batsinlar valla..Bana uyar.. ;) batsinlar ki, daha duzgun ve temiz bir sistem kurulabilsin..Yani daha iyi bi dunya icin batsinlar, illa kki batacaklarsa.... :081: :081::081::081::081:

slm ile,

freesky

Yorum

• gundwane
                      Tecrübeli
                      • 18 Ağustos 2011
                      • 1921

Birde Mete Akıncı çıktı başımıza..
                      Biraz ondan biraz bundan..Bir clintonun kızı clintondan değil diyor..
                      Bir 1998 de bütün terör örgütleri zirvesi yapıldı diyor..
                      İran suriye şimdi niger i kattı..
                      Dediği bazı şeyler doğru ama bir çok şeyide lastik gibi nereye çekersen o yöne..
                      Bitirim , siz uyuyorsunuz bakın neler oluyor pozlarında..
                      Kimse farkında değil bu tip arkadaşlar farkında ve tv lere çıkıp vatandaşı uyarır pozlarda..
                      Soros saldırmış bunlar sorosa saldırmış falan filan..(Vay anasını ne vatan evladları var mış)
                      Bizin komplo teorisini seven vatandaşın arayıp da bulamadığı bir eleman..
                      Hadi bakalım şimdi 6 ay 1 sene de bunu izleyelim..

Yorum

• k3r3m
                        Aktif
                        • 31 Temmuz 2011
                        • 665

hocam, bazı şeyleri abartarak bazen de tribe girerek(ben en çok tony blair'i mahkemeye çıkartmış lafına gülmüştüm) dikkat çekiyor
                        ama söylediklerinin yarısı doğru olsa bile ve büyük bir kitlenin dikkatini çekiyor olması güzel birşey bence
                        ki suriye olaylarını galiba 2 ay önce geleceğini muştulamıştı, o kadar da boş teneke değil

en azından uyutulan bir kitle yerine sürekli kafası çalışan bir kitlenin olması daha güzel bence

Yorum

• k3r3m
                          Aktif
                          • 31 Temmuz 2011
                          • 665

başka bir forumda okuduğum yorumu aktarıyorum... eur/usd sorunuzla ilgili
                          ..........
                          Bakın, son 10 günde likidite koşullarında gözle görülür bir azalma yaşadık. Aslında dolar piyasasında likidite darlığı yok ama euro piyasasında ciddi bir likidite problemi ortaya çıktı. Bunu nereden çıkarıyorum? 3 aylık Euribor oranlarına ve yine 3 aylık Overnight Index Swap (OIS) oranlarına bakarak. İngiltere bankalar birliği "dolar libor" u belirler. Euribor'u ise avrupa bankalar birliği. 3 aylık dolar liborlar hala binde 3 ün biraz üzerinde ve son haftalarda %30 kadar arttı ama 3 aylık euribor 1 ay önce %1,6 civarındayken şimdi %1,3 e indi. Euribor daki azalış bankaların elinde nakidi tuttukları ve kredi musluklarını kestiklerini gösterir. Kredi olarak açamdıkları bu ekstra likiditeyi de bankalar kendi aralarında birbirlerine borç vermek yerine AMB ye park ediyorlar. İşte durum bu, yani 2001 de TR de ortaya çıkan krizin aynisini şimdi avrupada görüyoruz.

Şu anda avrupa bankacılık sektöründe çok ciddi bir kriz ile karşı karşıyalar. Singapur artık Fransız bankalarını fonlamayı durudurdu mesela. Avrupa bankacılık sektöründeki en büyük problem, 90 avrupa bankasının elindeki €5 trilyon euro'ya yakın kısa vadeli (vadesi 2 yıldan daha az) tahviller. Eh bu 5 trilyon euronun %20 si temerrüte düşerse €1 trilyon euro yapar ve bu büyük bir rakam. işte bu bankalara yatırım yapan fonlar ve kurumlar bu yüzden şiddetli bir korku yaşıyorlar. Bu bankaların elindeki 5 trilyon euroluk tahvillerin bir kısmının temerrüde düşecek olması haliyle bazı bankaları (özellikle fransız bankaları) batıracaktır. Bunun önüne geçmek için Fransa hükümeti kurtarma cihetine gitmek isteyecektir ama böyle yaparsa fransabıb reytingi AAA dan AA ya belki de A ya indirelecek ve bu da krizi daha çok arttıracak. Sonuçta aşağı tükürsen sakal yukarı tüküsen bıyık var. Catch 22 durumları yani. Bu durumdan nasıl çıkacaklar Allah biliyor.

ve

Bankalar krizini önceden belli eden tek bir indikatör vardır. Hatta eski FED başkanı Greenspan da böyle düşünüyor. Bu indikatörün adı "3 aylık libor ile 3 aylık OIS" Spread'i dir. Bunu ben sürekli gözlem altında tutarım. Bu spread ne zaman fırlasa o zaman bankalar kriz yaşar. Örneğin 2007 senesinde bu son kriz ortaya çıkmadan ve piyasalar düzenli işlerken bu spread binde 1-2 gibi idi yani 10-20 baz puanı. Kriz ortaya çıkmadan ve dünya borsaları tarihi zirvesini yapmadan 3 ay önce bu spread fırlamaya başladı ve 5 katına çıktı ve 50 baz puanı oldu (binde 5). Lehman Brothers ın battığı gün ise %2 nin üzerindeydi yani 200 baz puanı ve bu demektir ki kriz öncesi değerinin 10 katı olmuş. Lehman battıktan birkaç ay sonra ve 2008 in sonunda yani krizin en derin zamanında ise bu spread %4 e yaklaşmış idi. Yani ne olmuş? 20 baz puanından 400 baz puanına fırlamış ve 20 katına çıkmış. Yalnız unutmayın bizim bakmamız gereken indikatör dolar değil euro bazlı yani "3 aylık euribor ile 3 aylık OIS" arasındaki fark (spread). Bu cuma kapanışta bu spread 70 baz puanı idi (binde 7) ve binde 1 den buraya geldi yanı 7 katına çıktı birkaç haftada. işte bu spread i neden takip etmemiz gerektiği buradan ortaya çıkıyor. NOT: Euribor çoktan beri yükseliş eğilimindeydi yani bir likidite darlığı söz konusuydu (likidite artarken libor düşer, azalırken libor artar). Dolar libor ise kriz boyunca hep taban seviyelerdeydi çünki bildiğimiz gibi FED piyasaya trilyonlarca dolar enjeksiyorn yaptı ve bu yüzden dolarda muazzam bir likidite bolluğu yaşandı ve liborlar en alt seviyelerde kaldı

aklıma gelen bir soru
                          doların gecelik faiz oranını neden londra para piyasaları belirliyor? neden amerika'daki bankalar değil?
                          buna aklım çalışmadı

libor:londra para piyasasında yürütülen işlemlerde, birinci sınıf bankaların kullandığı kredilere uygulanan faiz oranlarını gösteren ve uluslararası kredi işlemlerinde kullanılan ölçü

Yorum

• santafen
                            Yeni üye
                            • 31 Ağustos 2011
                            • 3

Sonuçta şuanda bu euribor , ne sinyal veriyor olabilir piyasalar için ?

Yorum

• FIRTINA
                              Akşamcı
                              • 04 Eylül 2011
                              • 186

sn. BaBo abi, foruma yeni üye oldum. sizi ilgi ile izlemeye devam ediyorum . sizin gibi gerçekleri gören analistler nadir bulunur

Yorum

• kenanji
                                Katılımcı
                                • 30 Haziran 2009
                                • 136

Iran Devrim Muhafizlari: PJAK bolgeden tamamen temizlenene kadar operasyonlara devam edecegiz.

PJAK: İran devleti kabul ederse ateşkes yarından itibaren yürürlüğe girecek"

Yorum

Working...
                                X

Debug Information