Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
bana bunu yazdiranda...yukaridaki yazdiklarimdi...aynen yapti...
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
bunnar artik liqit degil....5 trilyon dolar...avrupanin yaramaz devletlerinin bonolarina para gomduler ve bu para roll over da...geri gelmiyor yani...bernanke...yeni liqit saglayamiyor....cunki...amerikan cumhuriyetcileri acikca karsi cikiyor...
bu yuzden...tefeci hisse senetleri yuzde 50 deger kaybetti...satiyorlar yani....
gumlemeleri halinde....tum krizler biter...
seytanda sonucta bi melek...de******in lem ipneler der mi der....mayasinda var...
HUKUM ALLAHINDIR.
SEYTANA RUSVET VERIP....zamani oteliyorlar...otelenmis zaman....onune set furulmus su gibidir....yikar o seti...ne var ne yok...alir goturur....
su akar...suyu durduramazsin...suyu cebine koyamazsin....
Valla biz de sizi tek KUZUYE olarak bilirdik, emme ve lakin bir baska KUZUYE miz daha varmis? drtrade KUZUYE..
ASlinda ev hanimlari, veya calisan hanimlar, acele etmeden, cok cuz'i paralar ile ufak ufak 1-2 kagitda al bir kenara at yapsalar varya, o tasarruflar DAG gibi buyuyebilir!! Belli bir vadede gercektende guzel yatirim seviyelerine gelebilir.
Abi bu is tutar bence de. Ama hatunlari ikna etmek zor. Ikincisi de, borsa tepedeyken 20 lot isc ile altin gunu yaptik diyelim. 7000*20 yapar....Sonra baskasinin gununde baktik ki isce 4800 olmus. bu da 4800*20...Yani aaradaki dalgalanma cok yuksek, bir istikrar yok...Ama altinda oyle degil ki mubarek...Durmadan cikiyor...
Ayrica, kek, pasta, corek borek yerken dusunsenize 15 tane cil cil laltin cikarmislar, sizin eve birakmislar..... :081: :081::081: :081::081: Insani istahi iki kat artmaz mi oyle bir ortamda... Amma velakin, isc yi virmanladiklarinda sadece netten makbuz print edebilirsiniz...
Bu proceyi bir iredeleyelim derim yaw. Acaba son 20 yila donup baktigimizda isc nin getirisi, altinin getirisini dovmusmudur? Yuksek ihtimaldir bu sanki, cunku arada verilen temettu, bedelsiz vs ile simdi maliyet sifira cok yaklasmistir o kagitta.....
ISC ye alternatif olarak, bir cuval pamuk, yada bilmem kac ons gumus, bakir, veya iki ton bugday da altin gunu alternatifleri arasinda degerlendirilebilir sanki. Bu kadar detayli altin gunu muhabbeti yazdim, simdi ortamdaki karizmayi da cizdirmeyelim ahaliye karsi... :081: :081: :081: :081: :081:
slm ve muhabbetle,
freesky
PS: Simurg Hocam, Biz burada ISC gunu duzenleyelim mi forumdaslarla birlikte? Boylece ev hanimlarina da ornek olmus oluruz....
Benim icimden de bir ses "herseyi kendi haline biraksaniz, dogal ve serbest piyasa kendi kendine dinegeler; su akar, yolunu bulur" diyor. Lakin, somut olarak bunun nasil gercekleseceginin chozumlemesini yapamiyorum.
Yani bu bankalar ucuza aldiklari kredileri sacma sapan tiplere-haketmedigi ve odeyemeyecegi miktarlarda- kredi olarak verip, kendi karlarini cebe indirdikten sonra, zarari devlete monte edip, krizin tetikleyicisi mi oldular ozetle?
bunnar artik liqit degil....5 trilyon dolar...avrupanin yaramaz devletlerinin bonolarina para gomduler ve bu para roll over da...geri gelmiyor yani...bernanke...yeni liqit saglayamiyor....cunki...amerikan cumhuriyetcileri acikca karsi cikiyor...
bu yuzden...tefeci hisse senetleri yuzde 50 deger kaybetti...satiyorlar yani....
cunki sari surtugu shortladim tekrar....1880 den....
ilk shortu....1800 de acip 1725 lerde kapamistim....bu egitim....tekrar shortluyacagim short katliamindan sonra...demistim...
neden shortladim....
cunki....paraya sikisan tefeciler ve bazi merkezler....surtuge furmalilar...******dan kiralice olmaz filan...diyeceklerdir....
Yorum