BaBo ve guzu....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • rocket
    Yeni Üye
    • 04 Ağustos 2011
    • 48

delidayim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    almanya neden batıyor ben anlayamadım.
    asıl borç birliğine evet derse riski yükselir (yine batmaz)almanya ihracat şampiyonu bir ülkedir,deli gibi üretir ,sabahın köründe başlarlar çalışmaya ve disiplin had safhadadır.
    bence euro -dolar gizli soğuk savaşında uzun zamandır uygulanmakta olan bir amerikan planı olgun duruma geldi,
    petrolü dolar dışında özellikle euro ile satmayı dillendiren ülkeler ırak işgal edildi,afganistan petrollerine konuldu,diktatör arap kralları ve yöneticilerine karşı ,ilerde emir alabilecek muhaliflere tam destek verildi,bu arada yunanistan gibi üretmeden tüketmeye müsait ab ülkelerine çılgın krediler sunuldu ve heran ipi çekildiğinde euro nun aslında bi işe yaramaz bi para olduğu görüntüsü verilebilir hale getirildi.
    siz şimdi çıkın ben petrolü euro ile satacam diyin bakalım,yada satmaya çalışın bakalım euro nun başına neler geliyor görün,
    abd bu yunanistan işini sürüncemede kalmasından yana çaba sarfedecektir.yunanistan olmazsa başka yerleri kaşıyacaktır,
    özetle şahsi fikrim şudurki,son kriz de batan lehmanlar,pula dönen city ler bofa lar,hatta yıkılan ikiz kuleler hepsi euro dolar savaşının feda edilen piyonlarıdır,bu gizli soğuk savaş bittiğinde,herkesin gözünde çok basıldığı için itibar kaybetmiş us dollar dipdiri geri dönecektir.

son olarak şunuda eklemek isterimki,
    alman doyçe bank zora girerse tc tahvillerini satmaya kalkarsa biz ayrışamayız fena oluruz
    Yukarıda yazdıklarınız bir ilavede ben yapmak istiyorum.Alman Anyasası Yabancı bir ülkeye verilen bir borç silinmesine değil verilen borçların büyük montanlı ötelenmesine bile izin vermiyor.Borçlar geri ödenmedikçe yeni linelar açılamıyor.Sn.Merkel in eli bu yüzden bağlı.Yunanistan ben battım mı resmen açıklasa ve morotoryumu ilan etse herkes rahatlayacak.

Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildildir.Tamamen şahsi görüşlerimdir.

Yorum

• VOLVO
      indikatör
      • 30 Nisan 2009
      • 1448

Üşenmedim diğer forum diyarlarını dolaştım

Söylemler yumuşamış.Artık azılı düşüşcüler acaba demeye başlamış. Doğru düzgün rota verebilen,önünü görebilen pek kalmamış.Belirsizlik had safha da. Yukarıdan maliyetleri ile düşüşe yakalanlar ise zafer naraları atmaya başlamış.Biz demiştikler havada uçuşuyor. Velahsıl önünü gören pek kimsecikler kalmamış. Dile kolay 48 binden 58 bin gelmiş bir endeks var. 5 bin puanı bırak 2 bin puan daha yükselse, hani bu kriz nerede dedirtecek insana. Sonuçta 63-48 düşüşünün %80'i geri alınmış olunacak.

Hayırlara vesile olsun.

Yorum

• bikmisbroker
        BaBo
        • 27 Şubat 2009
        • 1009

Mithrandir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        vob'daki apsd artışına ne diyorsun babo abi? orada long'layan kurumlar garan'ı kullanıp short'çuları iyice kıstırmak isteyecekler sanki. garan teknikte müsait duruyor dediğin gibi 7.02 üstüne atarsa çok rahat sürebilirler.
        Biz burada Dip ve Tepeleri onceden tesbit edip yaziyoruz.
        Teknik analiz anlaminda yeni AL verdi grafikler.
        Haa ben de bu cikisin duzeltmesini bekledigimden CORT kovalar oldum.
        Longcu sayisinin artmis olmasi Longcu kiyimini da gundeme getiriyor olmasin?
        Apsd deki artis eger Long pozisyondaki artisi vurguluyor ise tabii.
        (bu konuda pek fazla fikrim yok-biraz aciklama-ozelden veya buradan-yazarsaniz bilgileniriz)

Yorum

• bikmisbroker
          BaBo
          • 27 Şubat 2009
          • 1009

Mithrandir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          vob'daki apsd artışına ne diyorsun babo abi? orada long'layan kurumlar garan'ı kullanıp short'çuları iyice kıstırmak isteyecekler sanki. garan teknikte müsait duruyor dediğin gibi 7.02 üstüne atarsa çok rahat sürebilirler.
          (bu konuda pek fazla fikrim yok-biraz aciklama-ozelden veya buradan-yazarsaniz bilgileniriz)
          Dun bir ara 600-700 lerde olan apsd 4000 lere cikti Dogru.

Yorum

• VOLVO
            indikatör
            • 30 Nisan 2009
            • 1448

bikmisbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Dun bir ara 600-700 lerde olan apsd 4000 lere cikti Dogru.
            Babo abi apsd 4000'i bırak dün 15.000 idi bir ara. gün sonu 12.000 civarında kapandı. Şu anda gelen geçeni teb yatırım karşılıyor. Ama bunun tuzak olma ihtimali olduğu da konuşuluyor kulislerde

Düzeltmeyi bende bekler oldum da sanırım kuvvetli direnç olan 57.3** seviyesi artık kuvvetli destek konumuna bürünmüştür

Yorum

• bikmisbroker
              BaBo
              • 27 Şubat 2009
              • 1009

Daha 1 gun kapanis oldu o seviyenin ustunde.
              Pazartesi kritik.

Yorum

• hhcrv
                Yeni üye
                • 13 Eylül 2011
                • 38

Piyasa longcu doldu. Kapanışa yakın short tavsiyeleri çıkmaya başlamıştı. Gücü konusunda emin değilim...

Yorum

• cnidre
                  Yeni Üye
                  • 17 Ağustos 2011
                  • 18

VOLVO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Babo abi apsd 4000'i bırak dün 15.000 idi bir ara. gün sonu 12.000 civarında kapandı. Şu anda gelen geçeni teb yatırım karşılıyor. Ama bunun tuzak olma ihtimali olduğu da konuşuluyor kulislerde

Trend is my friend.

Yorum

• greenspan41
                    Aktif
                    • 30 Nisan 2009
                    • 327

adamlara hayranım 1 ay önce batıyoruz denilen centimenti değiştirdiler. öyle bir hale getirdiler bıraktılar ki rakamları long olmakta short olmakta yurek istiyor. parite .1.3770 hemen üstünd1.3795 te üstü 1.40 altı şelaleye bakıyor. usd 1.7777 üstü 1.80lere altı şelaleye bakıyor. borsa 57896 üstü 59000lere 57000 altı şelaleye bakıyor. dow 11509 üstü 11.800lere altı şelale ye bakıyor.

iyide arkadaş herşey yalan söylerde eksi getirisi olan amerikan bonolarına niye giriş var hala? gelişmekte olan piyasaların aslanı faiz yüzde 11.50lerde döviz rezervi 250 milyar usd olan petrolü demiri bulunan brezilya realine yüzde 1.5 satış niye geliyor 1.735 leri görmüş dow zirveleri zorlarken.

Yorum

• saseryu
                      Yeni Üye
                      • 17 Ağustos 2011
                      • 46

bikmisbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Daha 1 gun kapanis oldu o seviyenin ustunde.
                      Pazartesi kritik.
                      Babo abi, önümüzdeki hafta seninde şu olası garan 7.20 hedefi civarından ya da biraz daha erken şortlarımızı giysek yakışırmı yoksa mevsimi değil de üşütürmüyüz. k27

Yorum

• sadrazam
                        optimist
                        • 21 Mayıs 2010
                        • 228

Almanya'dan al haberi: Hükümet ortağı CSU lideri: Yunstanın euro'dan çıkması, öngörülebilir durum. Yunan hükümeti bu yolda ilerlemek istemezse piyasaların bize hayatın gerçeğini dikte ettirmesini beklememeliyiz *DerSpiegel'e konuştu. (Yani piyasa ilan etmeden, biz ilan edelim)
                        -Kargalar sürüyle, kartallar yalnız uçar...

Yorum

• bikmisbroker
                          BaBo
                          • 27 Şubat 2009
                          • 1009

Derinlik bilgileri acik iken hangi araci kurum ne yapmis?
                          PASTALAR acilirdi, fiyakali olarak seans salonlarindaki "abilerimiz" bilgic bilgic o acilan PASTAYA bakarlardi.
                          Birde manali manali "himm" derlerdi..

Ne gunlermis be?

Ben bu APSD birsey annamiyorum.
                          Cahilligime verin.
                          TEB Longlasa ne olurr? Unit Credit CORT lasa ne oluur?
                          APSD 15.000 olsa ne yazar?
                          4000 olsa ne yazar?
                          Longlayan da Cort layanda ayni kisi ise ne olur?

Gercekten de bilmiyorum.
                          Benim kriterime gore VOB da kapanis 70.200 un ustunde oldugu muddetce LONG devam etmekte YARAR var.
                          70.200 un altinda CORT!

Tee 66.000 e kadar CORT hemi de!
                          Bu onumuzdeki hafta dananin kuyrugu kopar!

Kendimi bu konuda cahil hissediyorum be arkadas.

Yorum

• sercan_2014
                            Yeni Üye
                            • 28 Mayıs 2011
                            • 125

geçersin bi gökdelenin önünden... elini alnına koyarsın...kafanı yukarı kaldırıp en tepeye belli bi süre bakarsan boynunun ağrıdığını hissedersin... imkbde benim için böyle bi şey 5-6 sene sonra bu fiyatlardan hisse alanları düşündükçe.. bi elindeki hissenin maliyetine bakacaksın bi de bulunduğunun seviyeye.. o günlerde bu borsa bu seviyeleri nasıl görmüş diceksin kucağında bi kucak dolusu mal ile..öylesine bi durum ki kaç kere indirdiklerini kaç kere bindirdiklerini hatırlamıyorum.. her çöküş biraz mal boşaltılar her ralli de biraz daha mal boşalttılar kucağımıza..2001-2003de yabancı aşık oldu borsamıza.. farkında mısınız beyler her geçen gün,ay,yıl bu aşk tükeniyor... onlar bize 2001-2003 arsı sevdalandı.. 2008 ekiminde 25 binden 20 bine düşerken satın aldılar korkularınızı.. kimimiz 2004-2005 e kadar sabredemedik... kimimiz 2009 da erken indik bu trenden.. kimimizde 2010 kasımından sonra bankalar uçmuşken beklediğimiz kağıtlardaki son çıkışı göremedik.. biz nereye gidiyoruz sahiden..
                            hayatta yediğin kazık ne kadar çoksa temelin o kadar sağlam olur.
                            umut en büyük işkencedir....

Yorum

• bridge
                              Katılımcı
                              • 22 Haziran 2009
                              • 74

Hisse senedinin virmanını anlarım hadi t+2 yide anlarım...

Sözleşmenin virmanı neden var?

Cahillik hepimizin.

Yorum

• hhcrv
                                Yeni üye
                                • 13 Eylül 2011
                                • 38

İMKB'nin yukarı gitme arzusu ( Geçen hafta DAX ve Dj gibi) Merkez Bankamızdan kaynaklanıyor. Çünkü MB proaktif davranarak ( Ki bununda amacı içeride ki sıcak para çıkmasın diyeydi ) Dünyada ki MB'dan önce faiz indirimine giderek tüm piyasalara krizin haberini vererek kendince tedbir aldı ( tutar tutmaz bilinmez ama bence tutmaz ) . Borsamızda ve döviz piyasamızda ( İMKB düşerek döviz yükselerek ) MB kararını doğru okudu. DAX ve DJ düşüşü bizden sonra oldu ve bizden sonra toparlanıp yukarıya çekilip kendilerine marj yaratılıyor. Bence bunun sebebi daha da aşağıya gidişi biliyor grafiği çizdirenler ( Ki bunu en iyi okuyan Babo ) Hiç sevemediğim ismiyle Pala dışarıya bakıyor ve en erken ben davranıp düştüm şimdi gidebildiğim kadarıyla yukarı gideyime oynuyor. Ve düşmeyi için bekleyenler içeriden çok dışarıya bakmalıyız. Borsada yön arıyorsak DAX'a para piyasalarında yön arıyorsak pariteye bakmalıyız. Diğerleri zaten türev şu anda.
                                Herkesin yön bulmada zorlandığı şu dönemde ( Ki Kuzunun tat almak için çıkardığı dilini ben İst.'dan gördüm ) bence kimse yönü bilmiyor , yaşayıp göreceğiz. Altına bakın , borsaya bakın dolara bakın hepsi yukarımı aşağımı trend kırılımlarına geldi. Yönü bilseler birinden biri yukarı veya aşağı gidecek. Öngörü aşağı gideceği yönünde olsa da ( aşağı gideceğini bekleyenlerin nakitte olduğunu varsayıyorum ) az bir olasılıkla MB'larının müdahalelerinin piyasaları tutacağını düşünerek risk alanlar da var. Para kazanmak risk almakla doğru orantılı.
                                Nasıl bir yatırımcıyız bireysel olarak buna karar vermeliyiz. Risk katsayımız ne ? katsayı düşükse trendlerin kırılmasını bekleyin. Ki trend kırıldığı anda para kazanılacak tek yer bence VOB. Aşağı kırılırsa short yukarı kırılırsa lonlayın bence. Şu anda fonların yaptığı şey nakite geçmek ve yönü beklemek. Dün VOB'daki hacim artışları bundan bence.
                                Unutmadan şu yönü biliyorda longluyor şu bunu biliyorda kağıt alıyor şu şunu biliyorda altını satıyor sonra da yok fed kararını biliyorda altın alıyor falan yorumları yanlış bence. Kimse şu an ne olacağını bilmiyor ( Altın aşağı eğilimdeyken yukarı alıp kanalına çektiler ) hatta Polonya Maliye Bakanı Avrupa'da savaş olabileceği olasılığından bahsediyor.
                                Yönü tutturacağım diye uğraşmayalım nakitteysek bekleyelim , malda isek satışa pazartesi en geç salı hafifleyelim.
                                Piyasada fırsatlar bitmeyecek nakit nakit nakit..............

Yorum

Working...
                                X

Debug Information