BaBo ve guzu....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • bikmisbroker
    BaBo
    • 27 Şubat 2009
    • 1009

Hepinizin bildigi gibi Kuzu ile de iddiaya girdigim YIL SONU rakamim 59.999 Max dir.
    Gecen hafta 56.797 ile (yaklasik 57.000) benim YILSONU MAX rakamima 3.000 puan kaldi!

Ozetlemem gerekirse "gecen hafta gordugumuz max rakam bir muddet en yuksek rakam olarak kalabilir"

Yorum

• asi
      Aktif
      • 05 Temmuz 2009
      • 270

abi sarı gacının peşine takılanları unutma hehehe

Yorum

• greenspan41
        Aktif
        • 30 Nisan 2009
        • 327

babo abi ilginç bir korelasyon var repo ihalelerine gelen teklifle usd nin sert çıkış yaptığı günden 1 gün öncesi veya aynı gün içerisinde. örneğin geçen hafta perşembe 11 milyar tl teklif geldi.cuma 1.76 lardan 1.79lara kadar çıkış yaşandı. aynı incelemeyi ağustos ayı içinde yaptım şimdi grafik veremiyorum ama 26 ağustos cuma günü 26 milyar tl teklif gelmiş kur 1.749 civarındaydı ve bayramda 1.71kadar gevşedi. yani teklifin yüksek olduğu günler ver ertesi düşüş veya yükselen yatay teklifin zayıf olduğu günler ertesi sert yükseliş görülmekte.

Yorum

• mert_77
          Katılımcı
          • 11 Ağustos 2011
          • 152

sevgili babo, endeksdeki endibi bu düzeltmede mi bekleyelim yoksa 59 bin çıkışından sonramı...zahar yonca ve amiral hala nefesleri kesmedi 60 bin ustunde mallananlar ancak %10 zarardadır hala..bu skender nezaman endeksi yandım Allah burası kumarhanenin ta kendisiymiş dedirtecek seviyelere getirecek, bu konudaki projeksiyonunuzu paylaşabilirmisiniz acaba?

Yorum

• barbaraa
            Yasaklı
            • 07 Eylül 2011
            • 52

Forum chome browserda hata veriyo...cevapla alıntı yaparak cevapla vs.. calışmıyor...

Yorum

• barbaraa
              Yasaklı
              • 07 Eylül 2011
              • 52

Sevgili babonun dediğinden anladığım....1-5 - 2 yıl sonra ikinci dip geleceği yönünde...aynı 2008-2011 olduğu gibi...umarım yanlış anlamadım...

şuan uzun bir süre yatay hareket olcak...eğer bu hareket 68 bin vs.. olur hemen kacın diyor...

Yorum

• sercan_2014
                Yeni Üye
                • 28 Mayıs 2011
                • 125

barbaraa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Sevgili babonun dediğinden anladığım....1-5 - 2 yıl sonra ikinci dip geleceği yönünde...aynı 2008-2011 olduğu gibi...umarım yanlış anlamadım...

şuan uzun bir süre yatay hareket olcak...eğer bu hareket 68 bin vs.. olur hemen kacın diyor...

1.ci grafik imkbnin 2002 kasım-2007 ekim zirvesi
                2.ci grafik imkbnin 2008 ekim-2010 kasım zirvesi
                2 GRAFİK İNCELENDİĞİNDE ÇOK DEĞİŞİK TARİH VE ZAMANLARDA BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ HAREKET EDEN KİŞİLERİN YA DA GRUPLARIN FARKINDA OLMADAN NASIL FİYAT HAREKETLERİNİ NASIL AHENK İÇİNDE HAREKET ETTİRDİĞİ ORTAYA ÇIKACAKTIR.. BU DA BİZE FİNANSAL PİYASALARIN DEĞİŞMEYEN TEK GERÇEĞİNİN TEKRAR OLDUĞUNU ORTAYA KOYAR.. BABO HOCAMLA ALTIN KONUSUNDA TERS DÜŞTÜK AMA HER YÜKSELİŞİN HELE BORSANIN 68BİNLERİ GÖRMESİ DURUMUNDA KAÇILMASI GÖRÜŞÜNE ÇOK KATILIYORUM.. AYRICA ALTINDA HERKESİN BEKLEDİĞİ ÇÖKÜŞ GELİRSE BU DA BERABERİNDE ARAPSAÇINA DÖNMÜŞ SORUNLAR YUMAĞININ OLUŞMASINA SEBEBİYET VERECEKTİR.. UZUN YILLAR BU DURUMDA BORSALAR KENDİNİ TOPARLAYAMACAKTIR.. KAĞIT PARANIN KARŞILIĞI OLMADIĞI REEL FAİZLERİN SIFIR OLDUĞU,ÜLKELERİN ALTINLARINI MİLLİLEŞTİRDİĞİ,PİYASADA FİZİKİ ALTIN YETERSİZLİĞİ BAŞ GÖSTERMEYE BAŞLAYACAĞI Bİ ORTAMDA ALTIN Bİ BALONSA BEN BU BALONUN İÇİNDE ALTINLA BERABER BATMAYA RAZIYIM..
                hayatta yediğin kazık ne kadar çoksa temelin o kadar sağlam olur.
                umut en büyük işkencedir....

Yorum

• bikmisbroker
                  BaBo
                  • 27 Şubat 2009
                  • 1009

greenspan41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  babo abi ilginç bir korelasyon var repo ihalelerine gelen teklifle usd nin sert çıkış yaptığı günden 1 gün öncesi veya aynı gün içerisinde. örneğin geçen hafta perşembe 11 milyar tl teklif geldi.cuma 1.76 lardan 1.79lara kadar çıkış yaşandı. aynı incelemeyi ağustos ayı içinde yaptım şimdi grafik veremiyorum ama 26 ağustos cuma günü 26 milyar tl teklif gelmiş kur 1.749 civarındaydı ve bayramda 1.71kadar gevşedi. yani teklifin yüksek olduğu günler ver ertesi düşüş veya yükselen yatay teklifin zayıf olduğu günler ertesi sert yükseliş görülmekte.
                  Piyasadaki serseri para repo ihalesi ile piyasadan cekilirse USD de sert hareketler yasanmaz.
                  TCMB bu repo ihalelerini piyasayi regule etmek icin kullanir donem donem.

Onemli olan piyasada dolasan "serseri paranin miktaridir"
                  O miktar istedigi yonde hareket yaptirir.
                  Haa bir de "ekonomik gercekler ve ertelenmis devaluasyon" var elbette.

Oyle ya sen uretme, ye ic yat sonra da "buyuduk" de.
                  Daha ACIK yazdirmayin bana.

Yorum

• bikmisbroker
                    BaBo
                    • 27 Şubat 2009
                    • 1009

sercan_2014 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

BU DA BİZE FİNANSAL PİYASALARIN DEĞİŞMEYEN TEK GERÇEĞİNİN TEKRAR OLDUĞUNU ORTAYA KOYAR.. BABO HOCAMLA ALTIN KONUSUNDA TERS DÜŞTÜK AMA HER YÜKSELİŞİN HELE BORSANIN 68BİNLERİ GÖRMESİ DURUMUNDA KAÇILMASI GÖRÜŞÜNE ÇOK KATILIYORUM.. AYRICA ALTINDA HERKESİN BEKLEDİĞİ ÇÖKÜŞ GELİRSE BU DA BERABERİNDE ARAPSAÇINA DÖNMÜŞ SORUNLAR YUMAĞININ OLUŞMASINA SEBEBİYET VERECEKTİR.. UZUN YILLAR BU DURUMDA BORSALAR KENDİNİ TOPARLAYAMACAKTIR.. KAĞIT PARANIN KARŞILIĞI OLMADIĞI REEL FAİZLERİN SIFIR OLDUĞU,ÜLKELERİN ALTINLARINI MİLLİLEŞTİRDİĞİ,PİYASADA FİZİKİ ALTIN YETERSİZLİĞİ BAŞ GÖSTERMEYE BAŞLAYACAĞI Bİ ORTAMDA ALTIN Bİ BALONSA BEN BU BALONUN İÇİNDE ALTINLA BERABER BATMAYA RAZIYIM..

Altin konusunda UZUN vadede KAOS ortaminda yukselis olmasi gerektigi duz mantik geregi kabul edilebilir.
                    Benim ozellikle bahsettigim "bir geri cekilmenin yasanilmasi" gerektigidir.

Bu geri cekilme yasanmazsa, ALTININ da geri gelisi "muhtesem" olur.

Yorum

• bikmisbroker
                      BaBo
                      • 27 Şubat 2009
                      • 1009

DJi de durum..
                      Assagi gidecek gitmesine de can cekisiyor.
                      9.300 den sonra assagi gidis hizlanir.
                      FiLM KOPAR!!

Yorum

• sercan_2014
                        Yeni Üye
                        • 28 Mayıs 2011
                        • 125

bikmisbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Altin konusunda UZUN vadede KAOS ortaminda yukselis olmasi gerektigi duz mantik geregi kabul edilebilir.
                        Benim ozellikle bahsettigim "bir geri cekilmenin yasanilmasi" gerektigidir.

Bu geri cekilme yasanmazsa, ALTININ da geri gelisi "muhtesem" olur.
                        23,6,-38,2-50 1478 gelen 435 dolarlık yükselişinin fibo düzeltmesi
                        61,8i olan 1644 dolardan geçen düzeltmesi hariç bütün düzelmelerini yaptığını düşünüyorum.. sizinde beklediğiniz bu teknik düzeltme mi?yoksa yıllardır olan çizgileriniz mi?son zamanlarda yorumlarınızı takip edemedim..tepedeki oluşum bi m formasyonudur.. bunu kabul ediyorum.. ancak 4lü düşüş dalgasından sonra fiyatların 1644 dolar seviyesine geldikten sonra 2000in üstüne kopması gerekmez mi?bu konudaki görüşünüz nedir?
                        hayatta yediğin kazık ne kadar çoksa temelin o kadar sağlam olur.
                        umut en büyük işkencedir....

Yorum

• sonperde29
                          Seyirci Üye
                          • 21 Haziran 2011
                          • 54

barbaraa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Forum chome browserda hata veriyo...cevapla alıntı yaparak cevapla vs.. calışmıyor...
                          chromede daireler dönerken alıntı yaparak cevapla butonuna bir daha bas, olmadı bir daha ,
                          o zaman çalışıyor.

Yorum

• sanacasta
                            Katılımcı
                            • 09 Mart 2011
                            • 98

güncel usdtry grafiği.
                            zaman kaybı...

Yorum

• barbaraa
                              Yasaklı
                              • 07 Eylül 2011
                              • 52

bikmisbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              dji de durum..
                              assagi gidecek gitmesine de can cekisiyor.
                              9.300 den sonra assagi gidis hizlanir.
                              film kopar!!

fed q3 karari alsa bİle dÜŞÜŞ gÜcÜnÜ kaybetmez mİ?

Yorum

• bikmisbroker
                                BaBo
                                • 27 Şubat 2009
                                • 1009

sercan_2014 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                23,6,-38,2-50 1478 gelen 435 dolarlık yükselişinin fibo düzeltmesi
                                61,8i olan 1644 dolardan geçen düzeltmesi hariç bütün düzelmelerini yaptığını düşünüyorum.. sizinde beklediğiniz bu teknik düzeltme mi?yoksa yıllardır olan çizgileriniz mi?son zamanlarda yorumlarınızı takip edemedim..tepedeki oluşum bi m formasyonudur.. bunu kabul ediyorum.. ancak 4lü düşüş dalgasından sonra fiyatların 1644 dolar seviyesine geldikten sonra 2000in üstüne kopması gerekmez mi?bu konudaki görüşünüz nedir?

ALTINDA 1.032$ daha onceki "All time high" dir.
                                Gecen haftalarda yasanan 1.921$ dan sonra bu cikisin duzeltmesinin yasanmasi lazim.
                                Bu cikisin duzeltmesinin hedefi ise 1.447$ dir.

Bu duzeltme yasanmaz ve cikis devam ederse eger, yukarlardan bir yerden ALTINDA "cok sert" bir assagi gelis yasanabilir.
                                Bu rakamlar benim sahsi grafik tarzimin rakamlaridir.

$1.447 rakami civarina yasanacak duzeltme, ALTINDA daha sonraki cikista "yeni hedeflere" yol acabilir.

Bunlar olmadan cikisin devami halinde dusuncemi de hemen yukarda yazdim.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information