"Türkiye tarihin en sağlam makro ekonomik verilerine sahip"

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • tarık37
    Yasaklı
    • 07 Mayıs 2009
    • 9126

05 Ağustos 2011 Cuma, 20:41:49

Yiğit Bulut, kriz söylentilerinin insafsızlık olduğunu söyledi
    Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut, piyasalardaki hareketliliği değerlendirdi. Bulut, "Türkiye'de makro ekonomik dengeler bozukmuş gibi analizler yapmak başka bir amacınız yoksa bu insafsızlıktır, cahilliktir." dedi. İşte Yiğit Bulut'un değerlendirmesi:

Video için tıklayınız...

"Bugünkü harekete rağmen ben Türkiye'de hala makro bir krizin olmadığını, tekrar altını çizerek belirtiyorum. Bugünkü piyasa verilerinde sadece İMKB'de çok sert bir düşüş var. Onun haricinde gerek dolar kurundaki hareketlenmede, gerekse faizdeki hareketlenmelerde faiz, tabiri caizse sapasağlam yerinde duruyor. Çok ciddi bir oynama söz konusu değil. Hatta oynama söz konusu değil nerdeyse.

Dövizdeki hareketlere baktığımızda o kadar negatif bir algılama yayılmasına rağmen dolar bir türlü 1.75 sınırından yukarı doğru net bir alım dalgasıya gidemiyor.

Bütün bunları dikkate aldığımız zaman Türkiye'de makro dengelerden kaynaklanan uluslararası finansal stabilitenin bozulmasından etkilenen bir kriz çıktığını söyleyenler bana göre çok insafızlar. Ve bu Türkiye'ye zarar verir. Bunu niçin yaptıklarını da anlamak güç.

İtalya'da çok ilginç olaylar oldu bugün. İtalya kredi derecelendirme kuruluşlarının bürosuna savcılık polis eşliğinde baskın düzenleyerek ülke hakkında olumsuz rapor düzenleyenleresoruştuma başlattı. Dünya genelinde aslında algılama savaşı var. Türkiye üzerine içeriden ve dışarıdan oynayan birilerinin olduğunu da düşünüyorum.

İtalya, Fransa, Japonya, Kanada, Amerika'ya baktığımız zaman 1.5 trilyon dolarla 14 trilyon dolar arası dış borçları var. Türkiye'nin şu anda borcu 100 milyar doların altında.

Dolayısyla Türkiye'de makro ekonomik dengeler bozukmuş gibi analizler yapmak başka bir amacınız yoksa bu insafsızlıktır, cahilliktir. Ben herkese sakin olmalarını ve Türkiye'ye güvenmelerini söylüyorum. Türkiye tarihinin en sağlam en stabil makro ekonomik verilerine sahiptir. Dünyadaki dalgalanamalardan etkilenecektir ama türkiye bunu aşacaktır."

http://ekonomi.haberturk.com/finans-bor ... rine-sahip
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

malda yakalanmis yigit...

ic dinamikler ve kaldiractan haberdar degil...borsanin zero sum game oldugunu bilmiyor...AKP li olmadan onceki yigitle...AKP li yigit farkli....

yigit elma ile armududa karistiriyor ve kiyasliyor...

saydigi ulkelerin tumunun parasi rezerv para statusunde....ya euro...yada dolar...onlarla bizi kiyaslamasi komik...euro verip petrol alirsin...dolar verip

petrol alirsin...o ulkelerin paralari bu....ama tl verip petrol alamaszin...BUNNARI BILSE...MILLETI KEFEREYE KURBAN ETMEZDI...ama bilerek yapmadi...bilgisi yok...

ayrica...TURKIYENIN DIS BORCU...hazine acikladi nisanda...2010 yili sonunda....290 milyar dolar...bunun 189 milyar dolari ozel sektorun kalani kamu ve benzeri...bu borcun 78 milyar dolari kisa vadeli....cari acigi 30 milyar dolar...merkezde 70 milyar dolar var...kisa vadeli ve cari acik toplami 108 milyar yapar...merkez 70 var...38 hevada...sicak para kacarsa o da 30 milyar...

eeee yigitcigim...tl de reserv ve gecerli para degil....hangi makrodan bahsediyorsun kardesim...

evet kamu borcu yuzun altinda...bu ratio dusuk...senin paranda euro veya dolar olsaydi...o zaman tamam...

bence sen...universiteye yeniden basla...saclarinida az yagla...aklini azaltiyor...

ve hamaset cekip milletin parasini kefereye sunma...birsey yazarsan elestiriyede tahammullu ol...

ayrica sunuda bilmiyor yigit...saniyorki dolari 1.40 dan 1.70 e basan kefere ve yerli isbirlikcileri...

bence oyle degil...

ilk kez merkez bankasinin basindaki...buyuk bir turk evladinin isidir o....AKP yonetimi ilk kez proaktif davraniyor...ve memleket ucun en iyisini yapiyor...kefere ve yigitin sozunu ettigi yerli isbirlikcilerin onunu kesiyor...ilgili hepsiyle bir turk olarak gurur duyuyorum.SAGOSSUNLAR VE VAR OSSUNLAR....yaptiklarinin dogrulugu new yorkta duyuluyor...aglasiyorlar...KACAMADILAR...T.C KIMLIK KARTLARINI VERECEK BUNNARA ERDEM BASCI.
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

al amerikanin notunu AAA dan AA dusurduler...bunu biizde yapsalar...tl yikilirdi...

ama ne olacak pazartesi DOLARA...senin makro bilgine gore yikilacak...

benim makro bilgime gore ise....hedefi feza...altinda yikilacak...gumuste...DOLARRRR...DOLARRRR...

cunki....tek rezerv para o....o yikilrsa....savas cikar.
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

sevgili tarik...

sen her hafta bu yazilari getir...ben buradan bi oksuyayim...meydani bos...ortalikta ek****tekler var sanmasinlar...

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

anadin ni....ha ha ha...

Yorum

Working...
          X

Debug Information