Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
teget gecmiyecek bu kez....delecek...dolar 2.5 panginot aralik ayinda....
yaptiklari ozette su....yeteri kadar beles TL bulup....dovize furmalarina engel olmak....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
KUZU yahu bu 2.5 panginot olacak derken neye dayanarak dedin duvaramı dayandın da dedin yoksa başçıya dayandındamı dedin fazla meraktan insanın başına çok şey gelir amma ne yapak merak işte la çok fena bilgiler aldım demiştin az aç saçta şenlenelim da cayy
oturma münkir ile alırsın sancı tutarsın pas paklamaz her kalaycı
tv deki yorumcular....turkiye ekonomisini incelemiyorki...cunki inceleyecek ve anliyacak kadar bilgili degiller....
hadi bilgileri yok yapamadilar...merkezin bu toplantisi olaganustu toplantiydi...yani normal toplantiya daha zaman vardi...
ALGILAMALIYDILAR...olaganustuluk nedir diye...
kuzu bunu algiladi ve toplantidan uc gun once uyarisini yapti...ve dedikleri cikti...merkez onlemlerini aldi.
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
bu kararlarla ne olacak yeni hedefler neler olabilir....hepsi degisti artik...yazacagim...
bu arada, yazdığın konuların çoğunda business cylce'dan bahsediyosun
ve 4 sene yükseliş, 1 sene düşüş ve paranın ehil ellere geçmesi olarak özetliyorsun
peki şu anda o düşüşte miyiz? yoksa ufak bir ayarlama mı? çünkü bu avrupa'daki borç krizi, elinde bütün parametreleri olan bir kişi için öngörülemez birşey değil?
maldan erken inmeyin...unutmayin...ne yana yonelirse o yana 5000 puan min dalga var....76 500 den 5000 cikar 71 500 eder...burada iner bi soluklanirsin...
bu basligi actim ki....olayin ciddiyetini algiliyasiniz...yoksa oburune devam ederdim...olaganustu bi uyariydi bu topik...
ben yeni sayılrım
zaten short derken ne olduğunu anlamak için 2-3 gün geçmesi gerekti
2 gün sadece yatırım hesabı açtırmak için uğraştım bankada (o sırada endeks %2 civarı düşmüştü)
ordaki yatırım uzmanlarına harıl harıl ben short açıcam açıcam diye gittim
onlar da, otur bir soğuklan yiğenim dediler. bana stop-loss'un öneminden falan bahsettiler.
ben short açıcam nasıl yapılıyor, diye soruyorum, onlar bana vob'u anlatmaya çalışıyor. anlayamadım zaten, okuya okuya, kullana kullana öğrendim
aslında amacımız(birkaç kişiyiz) yapay zeka ile algorithmic trading yapmaktı, ama hele şu kriz geçsin ona da sıra gelir
kuzu hocam bu topiğe ilk defa yazıyorum, ama bu yaşananları anormal olarak tanımlamak oldukça iyimser bence, olağanüstü durumların artık başındayız diye düşünüyorum,
üzülerek söylüyorumki bence corrective war'a doğru 4 nala gidiyoruz artık, peak of everything dönemine ilk defa girdik ve şimdi nasıl çıkacağız diye düşünmeliyiz,
dünyada olan anormal gelişmeleri farketmeyenler için 2 tanesini yazayım,
israilin 1967 sınırlarına döneceği konuşulmaya başlandı ve türkiyeden özür dilemeyi nasıl yapalım diye konuşmalar geçiyor, yada basına sızdırılıyor,
kırk yıllık kurt, kuzu postuna girmeye çalışıyor,
Paul Craig Roberts ,eski bir ABD hazine müsteşarı,
aleni bir şekilde bu kriz durumundan çıkmak için amerikanın tek şansı savaş diyor,makalesi her yerde yayınlanıyor, çünkü amerikanın başka türlü artık kurtulma şansı yok,
artık ekonomilerine başka türlü restart atma şansları yok,
dolarının karşılığıda altın değil ordusu,
yıl 1990 soğuk savaş bitmiş sovyetler dağılmış bu adamlar askeri bütçeyi 10 yıl canlı tuttular, ne için? 3-5 kabile bombalamak ve kümeslere füze atmak içinmi?
2001 'den sonra askeri ödenekleri dahada arttırdılar ve devlet açığının %70'ine tekabül eden rakamlara ulaştılar.
bu size devamlı eksi yazan bir ülkenin, tasarruf yapmak yerine ,ekonomik çıkış olarak ne yapmayı planladığını göstermiyormu?
bakın biraz paranoyakça yazdım belki ama, ama bu dalgayı bilenler nasıl 3-5 kuruş para kazandılarsa, %20 %30 kaybetmekten kurtuldularsa,
corrective war'ı sezebilenler ve önlemlerini düzgün alabilenler belki hayatta kalabilecekler, o zamanda karlar ve zararlar en son derdiniz olacak,
kıvılcım nasıl ve nerden atacak onu bilemiyorum,
ülke olarak hep kaybeden tarafı seçmek gibi bir alışkanlığımız var, bunu farkeden üst düzey yöneticiler belki o yüzden 2. dünya savaşında taraf olmadılar,
belki o yüzden arada suriyeyi fırçalıyor, irana ayar veriyoruz, artık her şey ustanın konjonktürü doğru okumasına bağlı, şu ana kadar iyi gidiyor,
asıl ayı kafesten çıktığında ,
emin olun rusya ve çin suratlarına tokat atılan dalaylama huşusunda tebessüm edecekler sadece, bizimde gözünün üstünde kaşın var suçlamalarına dikkat edip kaşları ağda yaptırmamız gerekiyor.
tek kurtuluş amerikan iç savaşının erken başlaması diye düşünüyorum,
rabbim bu mübarek ramazan ayında tüm islam alemini ve insanlığı , zalimlerden ve şerlerinden korusun.
Yorum