Alarko Biga’da santral inşa edecek 

Enerji, hemen hemen tüm büyük şirketlerin bir şekilde ilgi gösterdiği sektörlerin başında geliyor. Ülkenin dört bir yanında dev santral projeleri devreye giriyor. 20.12.2010 - 11:59

Sektöre ilgi duyan, üretimin yanı sıra dağıtım alanında boy göstermeyi tercih eden gruplardan bir tanesi de Alarko. Halihazırda üç HES, iki de doğalgaz çevrim santralini işleten Alarko Şirketler Topluluğu’nun kurulu gücü 220 MW.
Alarko Grubu, yepyeni bir proje ile bu üretim gücünü önemli oranda artırmayı planlıyor. Alarko CEO’su Ayhan Yavrucu’ dan aldığımız bilgiye göre grup, termik santral kurmak için harekete geçti. Grubun Çanakkale Biga’da toplam 650 dönüm arazileri bulunuyor. İşte yeni termik santralin de bu arazi üzerine kurulması planlanıyor.
Santral için gerekli hazırlıkların yürütüldüğünü kaydeden Ayhan Yavrucu, yakın zamanda projenin kamuoyuna tanıtımının yapılacağını kaydediyor. Termik santral ile enerji sahasındaki etkinliklerinin büyük oranda artacağına inandığını belirten Yavrucu, “Aynı zamanda bir HES projemizi de yakın zamanda devreye alacağız” diye konuştu. Alarko’nun termik santral ve HES projelerinin 2,5 milyar dolarlık yatırım bedeli olduğu kaydediliyor. Ekonomist
Yazdır
Önceki sayfa
Sayfa başına git

Enerji, hemen hemen tüm büyük şirketlerin bir şekilde ilgi gösterdiği sektörlerin başında geliyor. Ülkenin dört bir yanında dev santral projeleri devreye giriyor. 20.12.2010 - 11:59

Sektöre ilgi duyan, üretimin yanı sıra dağıtım alanında boy göstermeyi tercih eden gruplardan bir tanesi de Alarko. Halihazırda üç HES, iki de doğalgaz çevrim santralini işleten Alarko Şirketler Topluluğu’nun kurulu gücü 220 MW. Alarko Grubu, yepyeni bir proje ile bu üretim gücünü önemli oranda artırmayı planlıyor. Alarko CEO’su Ayhan Yavrucu’ dan aldığımız bilgiye göre grup, termik santral kurmak için harekete geçti. Grubun Çanakkale Biga’da toplam 650 dönüm arazileri bulunuyor. İşte yeni termik santralin de bu arazi üzerine kurulması planlanıyor.
Santral için gerekli hazırlıkların yürütüldüğünü kaydeden Ayhan Yavrucu, yakın zamanda projenin kamuoyuna tanıtımının yapılacağını kaydediyor. Termik santral ile enerji sahasındaki etkinliklerinin büyük oranda artacağına inandığını belirten Yavrucu, “Aynı zamanda bir HES projemizi de yakın zamanda devreye alacağız” diye konuştu. Alarko’nun termik santral ve HES projelerinin 2,5 milyar dolarlık yatırım bedeli olduğu kaydediliyor. Ekonomist
Yazdır
Önceki sayfa
Sayfa başına git
Yorum