Köprüüstü

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • teo
    Demirbaş
    • 03 Mart 2009
    • 3712

Efg daha 2 gun once 16000 sattı, yon elbette aşagı, ama bugun bıraz almıs, kac tane kaldı sahı bunda,
    Kontrat basından berı pastayı alabılırmıyım, Kül yutmam ben,pastadan anlarım dalavereyi,

Bırde para giriş çıkışını bilirsem okurum bunların canına....

Pasta da pasta lütfen.... hehehe

Yorum

• KUTERO
      Beybaba
      • 19 Temmuz 2007
      • 437

Kilitlendi ortalarda..
      Günlükte doji var şimdilik..

İhtimal dahilinde olan hiçbir şey gözardı edilemez..
      İhtimal dahilinde olan her şey için tedbirli olmak gerekir..

[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:

[url]http://kutero.blogspot.com/[/url][COLOR="#000000"][/COLOR]

Yorum

• teo
        Demirbaş
        • 03 Mart 2009
        • 3712

Longları -100 puan zarar ıle kapattım. Aksama dogru 74600'e atak yapacak gıbı dusundum ama olmadı...

Gun ıcı düşüş tamamı ile çalkalama idi.. BU barda bitmiş oldu,Pazartesi yeni açılış barını görelim...

Yorum

• KUTERO
          Beybaba
          • 19 Temmuz 2007
          • 437

papazda son durum ve bir senaryo..

[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:

Yorum

• teo
            Demirbaş
            • 03 Mart 2009
            • 3712

Borsalarda para kazanmak zormu, bence çok kolay, peki o zaman niye ben dahil kazanamıyoruz,

Bence kafamızı luzumsuz detaylarla çok boğuyoruz..

Gün içi forumlara bakıyorum, garip garip şeyler..Bunları bende çok eskiden yaptım..

Mizahi dille yazıyorum,alınanlar çıkıyor, aslında bu yazılarım ıle kara mizah yapıyorum,kızmayın siz...

Para giriş çıkışı,pasta, yok falan aldı,falan verdi,Dow söyle,Japonya böyle,dolar şu oldu,tahvil bu oldu..

Mümkün değil her şeyi beraber takip etmek,Eğer bunların birbiri ile ilgisi var ise,zaten robotlar anında herhangi birinde olan farkı diğerine yansıtmak zorunda...

Sadece tek bir şey konsantre olmak lazım, o da ,pozisyon açtığın emtia vade veya adı herneyse...

Yorum

• teo
              Demirbaş
              • 03 Mart 2009
              • 3712

Teknik dersek ne anlıyoruz ben burada teknik derken ,gun ıcı yorumlarda teknik kullanıyormuyum, indikatöre karşıyım derken, gün içi indikatör kullanıyormuyum..

İndikatör aslında gösterge demek, her şey bir indikatördür bu anlamda bakılırsa...

Ben Tekniğe karşıyım derken, formasyonlarda dahil,destek direnç vs... klasık anlamda TA kurallarından bahsedıyorum...

Bır şeye karşı çıkabilmek için önce onu bilmek gerekir bu anlamda da TA yı çok iyi bildiğimi düşünüyorum...

Veya iyi bildiğimi zannettiğim olay bana para kazandırmıyor,o zaman şu iki ihtimal çıkıyor,,

Ya ben aslında TA yı bildiğini sanan ama hiç bir şey bilmeyen biriyim veyahut bu TA para kazandırmak için yeterli değil...

Yorum

• teo
                Demirbaş
                • 03 Mart 2009
                • 3712

Kesin olarak bilinen bir şey var bu da piyasalar ya yatay bandda range trading yapar, Ya tamamı ile dar bandda gezinir veyahut trenddedir..

Trend denilen olay çok nadir gözükdügünden genelde range trading formatındadır..

Trend ne demektir oncelıkle , yüzde cinsinden mi bakmak lazım, yoksa fiyatın hareketinden mi anlaşılır..

%2 atış trend demekmidir..

Yoksa açılışından sonra hiç açılış altını görmemek mi demektir..

Evet cevap bu, Açılışı ile isterse % 0.50 artsın gün sonunda , hiç açılış fiyatının altını görmemesi demektir.

Range trading ne demektir, Kısaca acılıs ıle yuksek ve acılıs ıle dusuk farkının aynı veya bırbırıne esıt olmasıdır..

Burda onemlı soru şu,

Acılıs anında bunun ne olacagını nasıl anlarız..

Cunku gun sonunda bakarak bunu soylemek kolay...

9:15 de acıldık open uzerınde cıkan bır bar..

SORU

1-Trendmı olacak
                2-Yoksa cıktıktan sonra donecekmı yanı range tradıngmı olacak

bunu bıldıkten sonra gerısı basıt...

Yorum

• teo
                  Demirbaş
                  • 03 Mart 2009
                  • 3712

Yanıldıgımız tek nokta ındıkator bagımlısı olmamızdır,

14 perıyodda bakılan herhangı bır ındıkator ısterse 14 tane gun, ısterse 14 tane H1, ısterse 14 tane 5 dakıka grafıkte bakılsın soylenen sey hep aynıdır..

Yanı 14 tan barıdan olusan tek bar bıze hep aynı seyı soyler, en yuksegı burası, en dusugu surası, ve kapanısı burası anlamına gelır..

O zaman tek bır bara bakmak her zaman anlamlıdır..Bu da gunluk bardır. Gunluk grafık demıyorum,sadece gunluk bar..

Gunluk barın en yuksegı en dusugu ıle,24 tane H1 en dusugu en yuksegı (market 24 saat ıse) aynıdır..

Degısmez..

Fıyat ılk 12 barda dusmus,12 barda da aynı mesafe cıkmıs ıse gunluk bar dojıdır..

O zaman 12 tane H1'e bakıp trend cızgısı cızmek veya RSI bakmak anlamı yoktur..Netıcede ortada tek bır bar vardır, O da onceden dusen sonra da cıkan bır bardır..

Yanı sadece range tradıng yapan bır bar...

Yorum

• teo
                    Demirbaş
                    • 03 Mart 2009
                    • 3712

TÜREV ÜRÜNLERİN VERGİLENDİRİLMESİ

Gelir İdaresi Başkanlığı, türev ürünler olarak ta adlandırılan vadeli piyasa enstrümanları swap, futures, options ve forward'daki vergi uygulamasını da yeniden düzenleyecek. 2010 Kurumlar Mali Durum ve Beklentiler Raporu'nda da “Türev ürünlerinde banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) uygulaması belirlenecek” hükmüne yer veren İdare, bu çerçevede yıl sonuna kadar 4 finansal aracın vergilendirilmesine ilişkin yeni bir Tebliğ çıkaracak.
                    Gelir İdaresi Başkanlığı, türev ürünlerin vergilendirilmesi konusunda 3 yıl önce Bankalar Birliği ile ortak bir çalışma başlattı. Bu çalışmada, öncelikle 4 finansal ürünün vergilendirilmesinde bazı eksiklikler ve sorunlar olduğu ortaya kondu ve çözüm önerileri ele alındı.
                    4 finansal aracın Vergi Kanunlarına göre durumunun yeniden belirlenmesine ihtiyaç olduğunu belirten bir Maliye yetkilisi, AA'ya şu değerlendirmeyi yaptı:
                    “Konuyla ilgili 3 yıl önce başlatılan çalışmalar bitmek üzere. Çıkarılacak Tebliğde, futures, option, swap ve forward'ın BSMV, gelir ve damga vergisi gibi çeşitli vergisel boyutlarına açıklık getirilecek. Bu araçlarla ilgili bazı mükelleflerin vergisel yükümlülüğü bulunuyor, bazılarının bulunmuyor. Aynı şekilde istisnalar var. Bunlar menkul sermaye iradı kazancından mı, değer artış kazancından mı doğuyor burada farklılıklar görülüyor. Verginin doğup, doğmadığı konusunda da sıkıntılar yaşanıyor. Çalışmada bütün bunlar gözden geçiriliyor. Yeni düzenlemede bu 4 üründe hangi durumda vergi uygulamasına gidilecek, bunun yükümlüleri kimler olacak, bunlar tek tek belirlenecek.”

Yorum

• teo
                      Demirbaş
                      • 03 Mart 2009
                      • 3712

Usdjpy yonu bugun yukarı gozukuyor, Longlayıp yatalım..

Acaba bu artınca Vob ne olabılır... Bılmem kı...

Uploaded with ImageShack.us

Yorum

• teo
                        Demirbaş
                        • 03 Mart 2009
                        • 3712

Vobda ındıkatorlerın yonu asagı gıbı gozukuyor ama bence barların dızısıne gore yonu yukarı..Bu nedenle yarın muhtemelen range tradıng olur,haftanın ılk acılısı onemlı en ıhtımallı yonu acılıs belırleyecek..

Bunu dusunmemın en onemlı nedenı de ıkı gundur barlar average range ını gecemıyor bu nedenle sert hareket yakın, range de daralma var...Barların dızılısıne ( ındıkatorun yonune bakarsam) asagı gıbı gozukup range'ı gecemıyorsa burada bır volume stop vardır. Stopun oldugu yere de ters hareket yakışır..

Yorum

• KUTERO
                          Beybaba
                          • 19 Temmuz 2007
                          • 437

Günaydın..
                          EurUsd

Yorum

• KUTERO
                            Beybaba
                            • 19 Temmuz 2007
                            • 437

74200 direnç olarak duruyor önümüzde..

Yorum

• teo
                              Demirbaş
                              • 03 Mart 2009
                              • 3712

74175 short ıle baslıyayım gune... her ıkı yonede acıldı bugun guzel bır gun olacak..

Yorum

• teo
                                Demirbaş
                                • 03 Mart 2009
                                • 3712

Güzel ,üste kılçık oluştuguna göre yön aşagıya döndü, kritik nokta 73500, buradan yenıden yukarı yonelmezse,tüm gün pozisyonda kımıldamadan oturmak lazım..

2 gündür sıkışan range bugün bu şekilde giderse ,ortalama rangı (1350) aşmaya çalışacaktır...Bu da yaklasık 72800 lere gelır..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information